آرامگاه یعقوب لیث صفاری در استان خوزستان و شهر دزفول واقع شده است. این آرامگاه در شهر دزفول و در روستای اسلامآباد قرار گرفته و یکی از بینظیرترین آثار تاریخی در این منطقه محسوب میشود. شاید ندانید که شخص یعقوب لیث صفاری از بنیانگذاران سلسله صفاریان در سیستان بوده که آرامگاه وی در این منطقه قرار گرفته است. ما امروز و در این مطلب قصد داریم تا با هم به دیدن این آرامگاه برویم.
فهرست مطالب
آدرس: خوزستان، دزفول، ۱۰ کیلومتری جاده دزفول به سمت شوشتر، روستای اسلام آباد.
یعقوب لیث صفاری سرزمینهایی را که در حال حاضر در ایران و افغانستان وجود دارند و همچنین نقاطی از پاکستان غربی را در زمان خود، اداره میکرد. یعقوب در فرهنگ عامه مردم ایران نقش یک نجات دهنده را دارد. چون طبق افسانهها درست مانند شخصیت داستان رابین هود، از ثروتمندان سرقت کرده و به فقرا کمک میکرد. مجسمه این فرد دقیقاً در ورودی شهر قرار گرفته و یکی از شاهکارهای بینظیر مجسمهسازی به حساب میآید. در اطراف آرامگاه وی هم یک قبرستان بزرگ قرار دارد که سنگ قبرهای قدیمی آن نشان از تاریخ کهن این منطقه دارند.
همچنین در اطراف آرامگاه، شما سرزمینهای سرسبز و درختان فراوانی را میبینید که همچون نگینی این آرامگاه را احاطه کردهاند. بقعهای ارزشمند و تاریخی که از جاذبههای گردشگری و تاریخی دزفول محسوب میشود. آرامگاهی که سالانه گردشگران و مسافران زیادی برای دیدن آن عازم دزفول و روستای اسلامآباد میشوند. این بنا بهقدری به لحاظ معماری و تاریخی زیبا و جذاب و ارزشمند است که گردشگران خارجی در سفر خود حتماً به دیدار این بنا میروند. بد نیست بدانید که این بنا در فهرست آثار ملی ایران با شماره ۲۵۵۰ به ثبت رسیده و یکی از آثار بسیار باشکوه و ارزشمند تاریخی در خوزستان محسوب میشود.
رزرو آنلاین هتل دزفول از سایت الی گشت
بقعه یعقوب لیث قدمتی متعلق به دوران سلجوقیان تا قاجار دارد. مردم محلی بر این باورند که چند دهه پیش یک کتیبه با خط عربی بر روی دیوار گنبد نصب شده بود که نام یعقوب لیث را به طوری کاملاً مشخص و واضح بر روی آن نوشته بودند.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید سازه آرامگاه از یک درگاه ورودی، اتاق انتظار، محوطه شبانه در مسجد و مقبره تشکیل شده است. ورودی اصلی آرامگاه را ستونهایی باستانی تشکیل دادهاند که همگی از آجرهای ضخیم پرچم گذاری شده ساخته شدهاند. منطقه شبانه هم شکلی مستطیلی دارد و درست در ورودی راهرو آن بقعه قرار گرفته است. بقعه این بنا سقفی منحنی به سبک معماری رومی دارد. بالای درب هم در دوران ایلخانیان گچ کاری شده است.
همچنین بنای اصلی این آرامگاه از متریال سنگ است و گنبد مخروطی بزرگ آن دور دندانهای شکل، طراحی و ساخته شده است. همچنین گنبد را از مصالحی مانند خاک، خشت خام و ملات ساختهاند. آرامگاه یعقوب لیث صفاری در طول دوران مختلف بارها و بارها مورد مرمت قرار گرفته است. اینگونه روایت میشود که پیمانکار مسئول بازسازی این بنا به دلیل نابلد بودن و عدم توانایی، دیواره ضلع جنوبی آرامگاه را تخریب میکند. دیوار را بعد از مرمت با مصالح سنتی بهگونهای بازسازی کردند که با دیگر دیوارها متفاوت بوده و جنبه تاریخی خود را کاملاً ازدستداده است.
آرامگاه یعقوب لیث همان طور که گفتیم در خوزستان و دزفول قرار گرفته است. جنوب ایران آب و هوایی گرم و شرجی دارد که خصوصاً در فصلهای پاییز و زمستان در بهترین حالت خود به سر میبرد. اما تابستانهای گرم و شرجی خوزستان و این منطقه اجازه نمیدهند که شما گردشی دلخواه و جالب را در این شهر تجربه کنید. همچنین فصل بهار و تعطیلات عید نوروز هم از بهترین اوقات برای سفر به این منطقه و بازدید از آرامگاه محسوب میشوند. ضمن اینکه بازدید از این بقعه و آرامگاه نیز کاملاً رایگان است. شما بعد از رسیدن به آرامگاه تقریباً در حدود ۱ ساعت تا نهایتاً ۲ ساعت میتوانید از این آرامگاه و بنای تاریخی دیدن کنید.
برای دسترسی به این آرامگاه ما باید اول خود را به خوزستان و سپس به دزفول برسانید. دسترسی به این شهر با اتوبوس، هواپیما، قطار و یا خودرو شخصی بهراحتی انجام میشود. آرامگاه یعقوب لیث در ۱۰ کیلومتری جاده دزفول به سمت شوشتر واقع شده است. اگر قطار، اتوبوس یا خودروی شخصی را انتخاب کردید بد نیست که از زیباییها و دیدنیهای طول مسیر هم لذت ببرید. البته سفر هوایی هم سفری مناسب و جذاب است که اگر مسیری طولانی را در پیش دارید، ما سفر هوایی را به شما پیشنهاد میکنیم.
خطه بی نظیر جنوب کشور مانند خوزستان و دزفول در کنار دیدنیهای فراوانی که دارد، سوغاتیهای متنوعی را هم برای شما در نظر گرفته که در کنار دیدنیهایش از جمله جاذبههای خوشمزه آن محسوب میشوند. خوراکیهایی مثل کلوچه شکری، کلوچه خرمایی، لوزی شکری، نان کنجدی، شیره خرما و ارده از سوغاتیهای جذاب و خوردنی دزفول هستند. ضمن اینکه غذاهای این منطقه هم لذیذ و متفاوت است. همچنین صنایعدستی آن مانند خراطی از دیگر سوغاتیهای این شهر محسوب میشود.
منطقه دزفول در خوزستان جاذبههای تاریخی و دیدنی فراوانی دارد. در اطراف آرامگاه یعقوب لیث اماکن تاریخی دیگری مانند:
- شهر باستانی جندی شاپور با فاصله ۷۱ کیلومتر
- بقعه دیدنی شاه رکن الدین با فاصله ۱۷ کیلومتر
- بازار قدیمی و تاریخی دزفول با فاصله ۱۷ کیلومتر
- آرامگاه زیبای سبز قبا فاصله ۱۷ کیلومتر
- موزه آب دزفول با فاصله ۱۶ کیلومتر
- پل قدیمی و تاریخی دزفول با فاصله ۱۸ کیلومتر
- و پارک جنگلی لادن با فاصله ۲۰ کیلومتر هم قرار گرفتهاند.
در هر حال در زمان سفر به این منطقه شما باید مکانی برای اقامت و استراحت داشته باشید. از جمله هتلها و مسافرخانههایی که در نزدیکی این آرامگاه قرار دارند شامل:
- هتل روناش با فاصله ۲۰ کیلومتر
- هتل آوان دزفول با فاصله ۲۴ کیلومتر
- هتل توریستی دزفول با فاصله ۲۲ کیلومتر
- ویلا باغ پردیس دزفول با فاصله ۲۸ کیلومتر
- هتل رستم با فاصله ۳۰ کیلومتر
- و هتل عبدالرضا پروینی زاده با فاصله ۱۵ کیلومتر هستند.
همچنین از رستورانهای نزدیک به این آرامگاه هم میتوان به:
- رستوران زمینهای کشاورزی صفر پور با فاصله ۶ کیلومتر
- فلافلی علیرضا با فاصله ۶ کیلومتر
- رستوران زمینهای حاج ابراهیم پور مظفری با فاصله ۱۲ کیلومتر
- رستوران باغ علی نظری با فاصله ۱۱ کیلومتر
- و فستفود حسام با فاصله ۱۴ کیلومتر اشاره کرد.
کشور ایران در تمام شهرها حتی بیابانها، اطراف کوهها، دشتها، در اطراف دریاها و رودخانهها و حتی جنگلهای خود، جاذبههای طبیعی و تاریخی فراوانی دارد که هر کدام باشکوه و عظمت خود در حال جلوهگری و درخشش هستند. واقعیت این است که تاریخ باشکوه ما با این جاذبههای دیدنی و تاریخی عجین شده است و ما قسمتی از آنها و آنها قسمتی از ما هستند. پس در زمان حضور در میان این بناهای تاریخی و دیدنی تلاش کنید تا با کمترین آسیب از آنها دیدن کرده و این جلوههای تاریخی و ارزشمند از ایران باستان و تاریخ باشکوه کشور را هرچه بهتر حفظ کنید.
مطالب مرتبط: دریاچه هامون، زندگی بخش استان سیستان و بلوچستان روستای کلپورگان سیستان و بلوستان ثبت جهانی شد
۲۳ نظرات