هواپیماهایی که باعث تغییر شکل هواپیماهای قرن اخیر شدند(قسمت اول)

تحولات هواپیماهای جهان

این  مدل های هواپیما باعث تغییر شکل مدل های هواپیما در قرن اخیر شدند!

وقتی در سال ۱۹۰۳ اولین هواپیما به وسیله ی برادران رایت اختراع شد و  پرواز کرد، از آن زمان به بعد آن قدر توجه بشر به این اختراع انقلابی جلب شد که طولی نکشید، مدل های مختلفی از وسیله ای که همانند پرندگان به انسان امکان پرواز در آسمان را به بشر  می داد. در این مطلب سعی بر این شده است که این هواپیما ها در صنعت هواپیما سازی با پیشرفت و تکاملشان، سفر را برای انسان امن تر و آسان تر کردند را بشناسیم و تحولات مدل هواپیماهای جهان را بررسی کنیم.

مطالب مرتبط:
آیا هواپیما برف پاک کن دارد؟!
این مرد بعد از رد شدن در آکادمی هوانوردی، هواپیمای خودش را ساخت!

اولین بار در روز ۱۷ دسامبر سال ۱۹۰۳، اولیور رایت اولین کسی بود که با استفاده از اختراع جنجال بر انگیزش همچون پرنده ها در آسمان پرواز کرد. در آن زمان، تا به حال کسی همچون اولیور و برادرش طرحی چنان جسورانه را ارائه و عملی نکرده بود! از آن روز تا به الان، صنعت هوایی که در جهان صنعتی امروزه بر سر اختراعات مدل به مدل هواپیما ها و جت های مختلف در آن غوغا به پا کرده، نشان داد که مدت ها بوده است که چنین وسیله ای را بشر نیاز داشته است. در حالی که امروزه هر مدل هواپیمایی روز به روز در مدل های جدید ترش پیشرفت می کند، برخی مدل های هواپیما از ابتدا تا به حال باعث شده اند که طراحی امکانات مختلف برای هواپیماهای غیر نظامی و ومسافربری دنیا دچار انقلاب و تحولی شگفت آور گردد. این تغییرات مرز های ایمنی و تکنولوژی را به جرات می توان گفت که در این صنعت تکان داده است.

استاندارد ها روز به روزبالاتر رفته و آسمان های هر گوشه ای از دنیا، بیش از پیش در نوردیده شدند. باورتان می شود که همین الان که شما دارید این مطلب را می خوانید ۶۰۰ هزار نفر در سراسر جهان در پرواز هستند؟ بیایید با هم بررسی کنیم که هواپیما هایی که باعث شدند پرواز برای ما ونسل های بعد تر از ما روز به روز آسان تر شود، چه مدل هایی بوده اند. به این نکته توجه داشته باشید که این هواپیماها کمترین اثر زیست محیطی را در بین دیگر هواپیماهای جهان تا به امروز گذاشته اند.

این هواپیما به عنوان اولین هواپیمایی که با برنامه ریزی در سال ۱۹۱۴ در جهان در خط هوایی سن پترزبورگ- تامپا پرواز کرده است، شناخته می شود. اولین سرویس مسافربری که به طور دائم کار کرد، پرواز های ۳ ساعته در ۲ مسیر پاریس و بروکسل در سال ۱۹۱۹ بود. در آن سال ها در تمامی جهان تنها ۱۸ فروند هواپیمای مسافربری وجود داشت.

این هواپیما آن قدر از نظر بدنه نسبت به مدل های موجود قوی و ایمن بود که به ان لقب گاو آهنی را داده بودند! چارلز لیندبرگ در سال ۱۹۲۷ اولین کسی بود که با این هواپیما در سطح سفر های بین المللی آمریکا، پرواز کرد. در آن سال ها، پرواز با این هواپیما از سریع ترین مسافت های طی شده به حساب می آمد.

این هواپیما صرفا تنها برای سود آوری و تجارت در صنعت هواپیمایی طراحی شد. ۱۴ مدل هواپیمایی که بعدها با این مدل جایگزین شدند، هیچ کدام نتوانستند به خوبی این مدل در تجارت هوایی سود آفرینی کنند. بیش از ۶ دهه از ساخت این هواپیما گذشته است اما در خاطر خیلی از کسانی که با این هواپیما سفر کرده اند، این هواپیمات همچنان با شکوه و خاطره انگیز است.

با اولین جت مسافر بری جهان آشنا شوید. این هواپیما یک حرکت بزرگ در صنعت هواپیما سازی بود اما با یک اشتباه مرگبار همراه بود. زمانی که در سال ۱۹۵۴ از جت ها که برای مقاصد مسافر بری ساخته شده بودند، به خاطر سرعتش، به وسیله ای کاربردی در جنگ ها تبدیل شد.

اولین هواپیمایی که به معنای واقعی راحتی در پرواز را برای مسافران تا آن زمان معنا کرد، جت مسافر بری آمریکایی بوئینگ بود. این مدل هواپیمای بوئینگ ۶۰۰ مایل در ساعت می پیماید. در سال ۱۹۵۸، بیش از ۱ میلیون مسافر از فراز اقیانوس اطلس با این هواپیما پرواز کردند. تا به امروز این هواپیما پایدار و بر قرار است و به تاثیر گذاری در صنعت هوایی ادامه می دهد.

اولین هواپیمای جمبو جت که به عنوان هواپیمای مسافر بری در سطح گسترده مورد استفاده قرار گرفت، هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ بوده است. دراین مدل بوئینگ تعداد صندلی ها افزایش پیدا کرد و البته از نظر تعداد حمل مسافر نیز مقرون به صرفه شد. موتورهای توربو فان در دهه ی ۱۹۷۰ موجب کاهش سر و صدای جت ها در پرواز شدند. این هواپیما ها در مقایسه با مدل های قبلی به شدت در هزینه های بلیط صرفه جویی برای مسافران صرفه جویی کردند.

کنکورد را به عنوان یکی از سریع ترین تحولات هواپیمایی از جهت ترنسفورماتورز های هواپیما می شناسند. در سال ۱۹۷۸، بر اساس قانون رقابتی خدمات پرداخت که در آمریکا تایید شد، قدرت به خطوط هواپیمایی که از کنکورد استفاده می کردند به شکل قابل توجهی بازگشت. بریتیش ایر ویز و ایر فرانس از جمله هواپیمایی هایی بودند که جز این قدرتمندان به حساب می آمدند و پیرو این قانون بودند.

این مدل هواپیما اولین مدلی بود که به صورت هوشمند با برنامه نویسی کامپیوتری و هوشمند ارائه شد. این مدل ایرباس بسیار سبک، دقیق و قابل اطمینان بود و به صورت کارآمدی حجم کار خلبانان را کاهش داد. نمایشگری که در این مدل هواپیما کار گذاشته شد، استاندارد جدیدی برای طراحی های هواپیما ها به وجود آورد. رقابت با مدل های بوئینگ نیز بین ایر باس آغاز شد.

این  مدل از قطعات سبک آلومینیومی ساخته شده است. راحتی این مدل برای مسافران زبانزد است. صرفه جویی در سوخت آن هم در مسافت طولانی یکی از بهترین ویژگی های این مدل هواپیما است. از آن جا که پرواز طولانی باعث خستگی می شود، فشار و رطوبت کالبین هواپیما به شدت کنترل می شود.

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید