۲۰ توصیه کاربردی برای بیماران دیالیزی در سفر

بیماران دیالیزی در سفر با چالش های گوناگونی مواجه می شوند. سفر یکی از بزرگترین ماجراهای زندگی است، اما اگر دیالیز می کنید، ممکن است در سفرهای بیش از حد دور از خانه مردد باشید. اگر عاشق سفر هستید رویا خود را رها نکنید. از گشت و گذار در اماکن تاریخی گرفته تا استراحت در ساحل یا ملاقات با خانواده، اکثر افراد تحت دیالیز می توانند با کمی برنامه ریزی از سفرهای ایمن و رضایت بخش لذت ببرند. سفر علاوه بر یک تجربه بی نظیر، می تواند راهی عالی برای از بین بردن فشار و استرس شما باشد. انعطاف پذیری در برنامه های خود و در نظر گرفتن زمانی به موقع برای استراحت، به شما کمک می کند تا بیشترین استفاده را از سفر خود ببرید. به خودتان زمان دهید تا استراحت کنید، مخصوصاً بعد از درمان. با کمی برنامه ریزی می توانید رویاهای سفر خود را زندگی کنید. در ادامه چندین توصیه برای بیماران دیالیزی در طول مسافرت شرح دادیم تا سفری راحت و بدون دغدغه داشته باشید.

هنوز برای سفر نوروزی تون تصمیم نگرفتید؟ همین حالا با رزرو آنلاین تور کوش آداسی با پرواز ترکیش الی گشت با بهترین قیمت تعطیلاتی بی نظیر رو برای خودتون رقم بزنید. برای رزرو آنلاین روی تصویر زیر کلیک کنید:

برنامه ریزی اولیه بیماران دیالیزی در سفر

به محض اینکه به مسافرت فکر می کنید، به تیم دیالیز خود خبر بدهید. آن ها به شما کمک می کنند تا برای سفر خود از سلامت کافی برخوددار باشید. تیم شما می تواند دیالیز را در مقصد شما ترتیب دهند یا به شما کمک کنند تا برنامه های خود را برای دیالیز تنظیم کنید. حداقل ۴ تا ۶ هفته قبل از سفر این مراتب ها را انجام دهید تا اطمینان حاصل کنید که درمان های شما به طور عادی ادامه دارد. برنامه ریزی اولیه باعث می شود به آرامش ذهنی رسیده و سلامتی شما را حفظ می کند تا بتوانید از سفر خود لذت ببرید.

نکاتی برای یافتن مرکز دیالیز برای بیماران دیالیزی در سفر

در سرتاسر ایران مراکز دیالیز بسیاری وجود دارد که می توانید در زمان سفر به آن ها مراجعه کنید. برای یافتن این مراکز می توانید به سایت های مربوطه مراجعه کرده و با کسب اطلاعات با آن ها هماهنگی های لازم را انجام دهید. اگر قصد دارید به سفرهای خارجی بروید می توانید از سایت  www.globaldialysis.comمراکز بین المللی دیالیز را بیابید. برای تعیین وقت ملاقات با بیش از یک مرکز دیالیز تماس گرفته و حتما بعد از رسیدن به مقصد جهت گرفتن تائیدیه دوباره تماس بگیرید. همچنین بهتر است قبل از اولین معالجه خود به این مرکز مراجعه کنید تا بدانید که چطور به آنجا بروید و امکانات بخش دیالیز در چه حد است.

آماده شدن برای دیالیز خانگی در طول سفر

در صورت انجام دیالیز در منزل، دو گزینه سفر دارید. برخی از افراد تصمیم می گیرند تجهیزات خود را به همراه داشته باشند. برخی دیگر با یک مرکز دیالیز محلی هماهنگی های لازم را انجام می دهند. در مورد گزینه های خود با تیم مراقبت مشورت کنید. آن ها براساس موقعیت سفر، نوع سفر، سلامتی و نوع وسایلی که نیاز دارید به شما مشاوره می دهند. آن ها همچنین ممکن است سوابق شما را به مرکز دیالیز مورد نظر ارسال کنند.

هماهنگی و برنامه ریزی برای دیالیز صفاقی

افرادی که تحت دیالیز صفاقی قرار دارند نیز می توانند به راحتی سفر کنند. هیچ دستگاهی وجود ندارد و لوازم آن بسیار کوچک و قابل حمل است. برای سفر تنها لازم است که لوازم و داروها کافی را به همراه داشته باشید. اگر با هواپیما مسافرت می کنید دارو های خود را در یک کیف دستی قرار دهید. همچنین در طول سفر بهتر است که به مراکز مربوطه مراجعه کرده تا به طور مکرر چکاپ شوید.

۲۰ توصیه کوتاه به بیماران دیالیزی در سفر

  1. قبل از سفر خود با پزشک متخصص خود صحبت کنید.
  2. هماهنگی های لازم را با مرکز دیالیز شهر مبدا از قبل انجام دهید.
  3. از بخش دیالیز خود یک برگ مهمان اخذ نمایید.
  4. در صورت لزوم با مرکز دیالیز شهر مقصد جهت هماهنگی تماس بگیرید.
  5. دفترچه بیمه خود را در طول سفر به همراه داشته باشید.
  6. نسخه کاغذی یا الکترونیکی جواب آخرین آزمایشات روتین خود را همراه داشته باشید.
  7. آزمایش هپاتیت را انجام داده و از بخش دیالیز گرفته و در طول سفر به همراه داشته باشید.
  8. برگه تعیین کننده گروه خونی خود را به همراه داشته باشید.
  9. یک روز پیش از حرکت حتما با بخش دیالیز خود هماهنگ کنید.
  10. سعی کنید بازه زمانی مسافرت را کوتاه انتخاب کنید.
  11. طبق برنامه دیالیز خود عمل کنید.
  12. به مدت زیاد در معرض آفتاب مستقیم نباشید و به مقدار کافی در روز های آفتابی آب بنوشید.
  13. رژیم غذایی خود را در طول سفر حفظ کنید.
  14. از خوردن غذاهای آماده به دلیل استفاده از نمک زیاد، بپرهیزید.
  15. بهتر است در طول سفر حداقل یک همراه حضور داشته باشد.
  16. شماره تماس مرکز دیالیز مبدا را بخاطر داشته باشید.
  17. داروهای خود را در یک ساک قابل دسترس به همراه داشته باشید.
  18. پانسمان کانتر خود را در مراکز معتبر دیالیز تعویض کنید.
  19. در صورت استفاده از گرافیت در برگ مهمان باید محل سوزن های شریان و ورید مشخص شوند.
  20. بلافاصله بعد از برگشت از سفر به مرکز دیالیز خود خبر دهید.

نکات غذا خوردن برای اردو زدن و سفرهای جاده ای

رعایت نکات غذا خوردن برای بیماران دیالیزی در سفر بسیار مهم است. اگر قصد دارید مدتی را در فضای باز سپری کنید یا یک سفر طولانی جاده ای را شروع کنید، چندین نکته برای کمک به شما در تهیه غذا مناسب افراد دیالیزی در حین حرکت یا هنگام برنامه ریزی غذا برای کمپینگ آورده شده است.

  • یک یخچال یا سرد کن سفری مناسب تهیه کنید تا غذاها و نوشیدنی های بیشتری در اختیارتان قرار دهد.
  • از گوشت بسته بندی شده یا فرآوری شده خودداری کنید، زیرا ممکن است سرشار از سدیم و فسفر باشد. در صورت امکان از گوشت های تازه پخته شده، کنسرو تن ماهی یا مرغ بدون نمک استفاده کنید.
  • به جای چیپس، چوب شورهای کم نمک یا کراکرهای کم سدیم را امتحان کنید.
  • اگر رژیم غذایی محدود به مایعات دارید، به یاد داشته باشید که غذاهای شور باعث می شود بیشتر تشنه شوید.
  • همیشه برچسب های تغذیه را بخوانید. از خوردن غذاهای حاوی فسفر، پروتئین (فقط اگر رژیم کلیوی کم پروتئین دارید) و پتاسیم زیاد پرهیز کنید.
  • از ایمنی غذا را مطمئن شوید: خوب بسته بندی کنید، دستان خود را بشویید و از ضد عفونی کننده دست استفاده کنید.

نکات غذا خوردن در مکان های تفریحی برای بیماران دیالیزی در سفر

گشت و گذار در مکان های تفریحی اشتها را باز خواهد کرد. این نکات ممکن است به شما کمک کند گزینه های مناسب غذایی برای افرادی با مشکلات کلیوی در امکانی مانند شهربازی پیدا کنید.

  • می توانید یک خنک کننده برای نگهداری مواد غذایی خود حمل کنید یا برای ناهار به سراغ اتومبیل خود بروید.
  • بجای هات داگ و مرغ یا ماهی سوخاری، همبرگ و مرغ دودی و برشته را انتخاب کنید.
  • بجای خوردن سیب زمینی سرخ کرده می توانید شیرینی ها و نان های سالم محلی را امتحان کنید.
  • به جای نوشابه آب بنوشید.
  • اگر غذاهای حاوی سدیم بالا موجود است، آن ها را در سایر وعده های غذایی خود محدود کنید. صبحانه، ناهار یا شام سالم بخورید تا مواد مغذی را که در سایر وعده های غذایی از دست می دهید جبران کنید.

نکات خوردن برای سفر به خارج از کشور

یکی از مزایای مربوط به سفرهای خارجی، فرصت امتحان کردن غذاهای سنتی است. افراد دیالیزی نیز می توانند به راحتی در طول سفر حتی با توجه به محدودیت های غذایی خود، غذاهای جدید را امتحان کنند. اگر مسلط به زبان کشوری که می روید، نیستید یک کتاب دو زبانه مخصوص سفر به همراه داشته باشید و بخش مربوط به سفارش غذا را علامت گذاری کنید. با متخصص تغذیه خود صحبت کنید و لیستی از غذاهایی که مناسب شما هستند را تهیه کنید، با این لیست متوجه خواهید شد که چه غذاهایی را در طول سفر نباید بخورید.

مطالب مرتبط

دره تندیس های قشم، ساخته شده به دست معمار طبیعت

تفریحات آبی در قشم که نباید آنها را از دست بدهید!

تأثیرات تکنولوژی و اینترنت بر رونق گردشگری