معرفی ۱۳ راه برای زمانی که در سفر دریایی دچار دریازدگی می شوید

سفر با کشتی و قایق یکی از روش هایی است که می توانید با استفاده از آن در بین کشورهای مختلف جهان جا به جا شده و به کشورهای دیگر سفر کنید. یکی از مشکلاتی که افراد در هنگام سفر دریایی با آن مواجه هستند، دریازدگی است.

اگر شما نیز با چنین مشکلی در طول سفر دریایی خود مواجه هستید، لازم نیست تا نگرانی در این زمینه نداشته باشید، چرا که بسیاری از افراد در طول سفرهای دریایی خود چنین مشکلاتی را تجربه می کنند.

نکته مهم این است که بتوانید راهکارهایی برای حل این مشکل پیدا کرده و کاری کنید تا دچار دریازدگی نشوید. در ادامه شما را با مهم ترین راهکارهای که به شما کمک می کند تا در طول سفر دریایی دچار دریازدگی نشوید آشنا خواهیم کرد، پس با ما همراه باشید.

چرا دچار دریازدگی می شویم؟

وقتی درون کشتی یا قایق در حال حرکت هستیم، مایع داخل گوش میانی، به خاطر حرکت های متعدد کشتی، درون گوش جابه جا می شود. با جابجایی این مایع در گوش میانی، پیام های مختلفی از وضعیت تعادل شخص به مغز ارسال می شود. بهم خوردن ارسال پیام های متعدد و هم چنین تداخل حس گرهای مختلف، موجب می شود که حسگرهای دیگر بدن که حالت تهوع و استفراغ در انسان به وجود می آورند نیز به کار بیفتند.

علائم دریازدگی چیست؟

۱- سرگیجه، سردرد

۲- به هم ریختن معده  و حالت تهوع

۳- حالت خواب آلودگی

۴- خشکی دهان

۵-کمی تعرق و حالت سرخ شدگی و تب

۶-ضعف و سستی

۱۳ راهکار برای مقابله با دریازدگی:

۱-مصرف داروی ضد دریازدگی و حالت تهوع ۲۴ ساعت قبل از سفر

یکی از بهترین روش هایی که به شما کمک می کند تا در طول سفر دریایی خود با مشکلاتی مثل دریازدگی و یا حالت تهوع مواجه نشوید، این است که ۲۴ ساعت قبل از شروع سفر به دکتر خود مراجعه کرده و از او بخواهید تا داروهایی را برای شما تجویز کند که مانع از دریا زدگی می شود. بی شک مصرف این دارو به شما کمک می کند تا بتوانید این چالش جدی را حل کنید.

۲-پیش از سفر دریایی خود آب، نوشابه های انرژی زا و میوه بخورید

یکی از مهم ترین دلایلی که باعث دریازدگی افراد می شود، کم بودن آب بدن در طول سفر است و به همین دلیل برای حل این مشکل پیشنهاد می شود تا قبل از سفر خود حتماً آب، نوشابه انرژی زا و میوه بخورید. عمل کردن به این موارد و توصیه ها باعث می شود تا آب بدن شما تامین شده و در طول سفر با مشکل دریازدگی مواجه نشوید.

۳-غذاهای نشاسته دار بخورید

یکی دیگر از روش هایی که به بدن شما کمک می کند تا دچار دریازدگی نشوید، این است که غذاهای نشاسته دار مثل نان تست و یا سیب زمینی آب پز مصرف کنید. خوردن این غذاها باعث می شود تا هم انرژی بدن شما تامین شده و هم با مشکل دریازدگی مواجه نشوید.

۴-لباس های مناسب فصل و آب و هوا بپوشید

شاید برای تان عجیب باشد، اما نوع لباس پوشیدن شما نیز تاثیر مستقیمی بر روی شانس دریازدگی تان خواهد داشت. به همین دلیل پیشنهاد می شود تا لباس هایی متناسب با فصل و آب و هوا بپوشید. اگر در فصل تابستان هستید، پوشیدن لباس خنک باعث می شود تا بدن شما در معرض هوای آزاد قرار گرفته و با مشکل دریازدگی مواجه نشوید.

۵-چشمان خود را ببندید

هر زمان که در طول سفر دریایی تان احساس کردید که حالت تهوع به شما دست داده، برای حل این مشکل بهتر است تا کمی چشم های خود را ببندید. بستن چشم ها باعث می شود تا مغز لازم نباشد تا تصاویر دریافتی از چشم را تحلیل و بررسی کند و همین موضوع باعث می شود تا با مشکل دریازدگی مواجه نشوید.

۶به فواصل دور نگاه کنید

یکی دیگر از تکنیک های بسیار مهمی که به شما کمک می کند تا با مشکل دریازدگی مواجه نشوید، این است که در طول سفر دریایی خود هر زمان که احساس کردید کم کم در حالت بدی قرار گرفته اید، به فواصل دور نگاه کنید. این کار باعث می شود تا مغز شما برای ارتباط برقرار کردن با چشم های تان کار راحت تری داشته باشد.

۷-در راستای کشتی و یا قایق دراز بکشید

یکی از تکنیک های بسیار مهمی که به شما کمک می کند تا مشکل دریازدگی را مهار کنید، این است که در راستای کشتی و یا قایق دراز بکشید، یعنی سر شما باید هم راستا با کشتی و یا قایق باشد. این کار باعث می شود تا بتوانید به راحتی یک سفر دریایی بدون دریازدگی را تجربه کنید. این نکته و تکنیک براساس تجربیات افرادی است که در طول سال بارها و بارها سفر دریایی را تجربه می کنند.

۸-صندلی درست برای خود انتخاب کنید

تجربه ثابت کرده به هر میزانی که صندلی شما در هنگام سفر دریایی تکان بخورد، بیشتر با مشکل دریازدگی مواجه خواهید شد. به همین دلیل حتماً یک صندلی کاملا ثابت و بدون لق زدگی را انتخاب کنید.

۹-به صفحه موبایل، تبلت، لپ تاپ و… خیره نشده و مطالعه نیز نکنید

زمانی که شما به صفحه موبایل، تبلت، لپ تاپ و… خیره می شوید و یا سعی می کنید تا کلمات بر روی کتاب را بخوانید این موضوع باعث می شود تا کلمات ثابت باقی بمانند اما شما تکان بخورید. در این شرایط مغز برای ارتباط برقرار کردن با محیط دچار اختلال می شود و شانس شما برای دریازدگی افزایش پیدا می کند.

۱۰-به خود تلقین نکنید

قدرت تلقین یکی از موضوعات بسیار مهمی است که همواره علم روانشناسی تلاش کرده تا آن را مورد بررسی و ارزیابی قرار بدهد. روانشناسان ثابت کرده اند که تلقین کردن یک موضوع باعث می شود تا برای فرد آن اتفاق بیافتد و به همین دلیل اگر به خودتان تلقین کنید که در حالت دریازدگی هستید، شانس شما برای بروز این مشکل افزایش پیدا می کند.

۱۱-هوای آزاد بخورید و به دوردست ها نگاه کنید

زمانی که بر روی صندلی نشسته اید و احساس می کنید که در حال دریازدگی هستید، بهتر است تا به روی عرشه کشتی رفته و کمی هوای آزاد بخورید، انجام این کار باعث می شود تا مغز شما کمی آرامش پیدا کند و بتوانید مشکل دریازدگی خود را برطرف کنید.

۱۲-خواب کافی داشته باشید

یکی از مهم ترین موضوعات لازم به ذکر این است که حتما شب قبل از سفر دریایی خواب کافی داشته باشید، چرا که بر اساس تحقیقات صورت گرفته افرادی که پیش از سفر خواب کمی داشته باشند، مستعدتر برای دریازدگی هستند.

۱۳-مواد غذایی شیرین مصرف کنید

یکی از مواردی که به شما کمک می کند تا با مشکل دریازدگی مواجه نشوید، این است که حتما پیش از سفر و در طول سفر از مواد غذایی شیرین استفاده کنید. مصرف این مواد غذایی باعث می شود تا احتمال بروز مشکل دریازدگی برای شما به طرز چشمگیری کاهش پیدا کند.

سفر دریایی در ایران:

برای تجربه سفر دریایی در ایران شما میتوانید با پرواز یا قطار به بندرعباس بروید و از اسکله حقانی بندرعباس می توانید سوار شناور شده و به جزیره های قشم یا هرمز بروید.

سفر دریایی در خارج از کشور:

در مطلب به کدام کشور ها می توان دریایی سفر کرد؟ به طور کامل شما را راهنمایی کرده ایم.

 

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد