به راهنمای مجله ای گشت درباره گالاتاپورت در استانبول، بندر بزرگ کروز که در قلب این شهر و در محله ساحلی کاراکوی واقع شده است خوش آمدید. البته گالاتاپورت چیزی بیش از یک بندر کروز است! این پروژه بزرگ تمامی جاذبه ها، از گردشگری گرفته تا فرهنگ، غذاخوری، خرید و سرگرمی را یکجا گرد هم آورده است.
در این راهنما متوجه خواهید شد که هنگام بازدید از این ترمینال چه انتظاراتی باید داشته باشید و اطلاعات مفیدی هم در مورد گالاتاپورت، شامل پیشنهادات سبک زندگی، جاذبه های اطراف و نحوه دسترسی به دست خواهید آورد.
پروژه گالاتاپورت در استانبول چیست؟
گالاتاپورت در استانبول یک پروژه بزرگ توسعه شهری و یک مجتمع بندری است که در زمینی به مساحت ۴۰۰۰۰۰ متر مربع معادل حدود ۵۳ زمین فوتبال ساخته شده است.
گالاتاپورت که متشکل از یک ترمینال، فضای اداری، کافه ها، رستوران ها، یک هتل و برندهای مختلف است، سالانه حدود ۱.۵ میلیون مسافر کروز و ۲۵ میلیون بازدیدکننده را جذب می کند. هدف از این پروژه تبدیل گالاتاپورت به یک بندر کروز در کلاس جهانی و یکی از مقاصد برتر سفرهای دریایی در صنعت است.
در ۱ اکتبر ۲۰۲۱، اولین کشتی، Sea Dream از بلغارستان، در سواحل گالاتاپورت در استانبول لنگر انداخت و افتتاحیه گالاتاپورت که مدت ها مورد انتظار بود در ۲۹ اکتبر ۲۰۲۱ انجام شد.
بهترین هتل های استانبول را با تخفیف ویژه از اینجا رزرو کنید
تاریخچه گالاتاپورت در استانبول
کار ساخت و ساز پروژه گالاتاپورت در استانبول در سال ۲۰۱۵ توسط گروه Doğuş و Bilgili Holding آغاز شد. این پروژه ۱.۵ میلیارد یورویی که بندر تاریخی کاراکوی را به یک بندر تفریحی در کلاس جهانی تبدیل کرد، یکی از بزرگ ترین پروژه های ساحلی در جهان محسوب می شود.
طراحی معماری مدرن گالاتاپورت از آب انبارهای باستانی شهر الهام گرفته شده است که در شکل ساختاری فضای داخلی ترمینال و ستون های گرد آن منعکس شده است.
به دلیل همه گیری کووید، افتتاح گالاتاپورت در استانبول، که برای اواسط سال ۲۰۲۰ برنامه ریزی شده بود، تا اکتبر ۲۰۲۱ به تعویق افتاد. به لطف ترمینال زیرزمینی مجموعه، خط ساحلی کاراکوی که حدود ۲۰۰ سال به روی عموم بسته بود اکنون دوباره برای عموم باز است.
نام “گالاتاپورت” از کجا آمده است؟
شاید قبلاً در مورد برج گالاتا شنیده باشید که برای قرن ها به عنوان مرتفع ترین سازه دست ساز استانبول باقی ماند تا اینکه اولین بلندمرتبه های مدرن در دهه ۱۹۶۰ شروع به اوج گرفتن کردند. برج گالاتا که هنوز هم نماد شهر است، در سال ۱۳۴۸ در جریان گسترش مستعمره جنوا در حومه شهر قدیمی ساخته شد.
مستعمره گالاتا که زمانی یک شهر مستحکم قرون وسطایی بود، بعداً در جریان فتح قسطنطنیه به تصرف عثمانی ها درآمد. برج گالاتا همچنان بر اسکله های کاراکوی و کل منطقه گالاتاپورت تسلط دارد، در حالی که محله کوچک گالاتا با احساس ایتالیایی، معماری قرن هجدهم و جامعه هنری، فرصت های گردشگری جذابی را برای بازدیدکنندگان فراهم می کند.
حقایق شگفت انگیز در مورد گالاتاپورت در استانبول
یکی از ویژگی های منحصربهفرد گالاتاپورت در استانبول، ترمینال زیرزمینی ۲۹۰۰۰ متر مربعی آن است که توسط شرکت معماری “اتوبان” مستقر در استانبول طراحی شده است. به لطف یک سیستم دریچه پیشرفته، کل اسکله گالاتاپورت می تواند هر زمان که کشتی در امتداد خط ساحلی آن پیاده شود فوراً به یک منطقه گمرکی موقت تبدیل شود.
پس از پیاده شدن مسافران، جداکننده های موقت به طور خودکار در زیر زمین پنهان می شوند تا کل خط ساحلی را دوباره به یک گردشگاه پر جنب و جوش برای ساکنان شهر تبدیل کنند.
در گالاتاپورت چه کارهایی می توان انجام داد؟
گالاتاپورت در استانبول نه تنها یک ترمینال در سطح جهانی است، بلکه گزینه های سرگرمی متعددی را نیز ارائه می دهد، از هنر و فرهنگ گرفته تا غذا و خرید.
۱. ترمینال گالاتاپورت
ترمینال گالاتاپورت در استانبول در فضایی به مساحت ۲۹۰۰۰ متر مربع و ظرفیت خدمات رسانی به ۱۵۰۰۰ مسافر و ۳ کشتی در روز ایجاد شده است. ورودی ترمینال را در بلوک D خواهید دید.
ویژگی خاص این ترمینال کشتی های کروز این است که اولین ترمینال در جهان است که زیر زمین ساخته شده است. علاوه بر این، از یک سیستم دریچه منحصر به فرد و نوآورانه استفاده می کند که یک منطقه امنیتی موقت و گمرکی را زمانی که هیچ کشتی در بندر نیست ایجاد می کند.
مناطق ورود، گمرک، اتاق های انتظار مسافر، خدمات کنترل چمدان و پاسپورت نیز در زیر زمین قرار دارند، و همچنین دسترسی جاده ای با مینی بوس، تاکسی و اتوبوس های تور هم وجود دارد.
۲. تفرجگاه
بندر جدید گالاتاپورت در استانبول در تنگه بسفر دسترسی به خط ساحلی Karaköy به طول ۱۵۰۰ متر را فراهم می کند. این امر توسط ترمینال زیرزمینی گالاتاپورت امکان پذیر شده است که گردشگاه (Promenade) را در دسترس بازدیدکنندگان قرار می دهد.
منظره خیره کننده اطراف تنگه بسفر و شکوه معماری خود گالاتاپورت ساکنان و بازدیدکنندگان را به قدم زدن در یکی از زیباترین تفرجگاه های استانبول ترغیب می کند.
۳.خرید در گالاتاپورت در استانبول
در گالاتاپورت در استانبول، می توانید مشتاقانه منتظر خرید باشید! این منطقه دارای تعدادی فروشگاه و بوتیک است که از برندهای مقرون به صرفه تا مارک های لوکس را شامل می شود. چه به دنبال لباس و جواهرات باشید، چه کتاب یا دکوراسیون منزل، مطمئناً چیزی عالی در یکی از فروشگاه های گالاتاپورت پیدا خواهید کرد.
اگر به دنبال فروشگاه یا برند خاصی هستید، می توانید از اپلیکیشن موبایل گالاتاپورت استانبول استفاده کنید. این برنامه رایگان دارای یک ویژگی ناوبری است که به شما امکان می دهد فوراً یک فروشگاه یا رستوران خاص را پیدا کنید. همچنین معاملات و خدمات انحصاری مانند وای فای پرسرعت رایگان و ویژگی «ماشین من را پیدا کن» را هم ارائه می دهد. اطلاعات بیشتر در اینجا: galataport.com
۴.غذاخوری
اگر عاشق غذا هستید، حتما باید از مجموعه رستوران های گالاتاپورت دیدن کنید. نزدیک به نیمی از فضای اجاره ای گالاتاپورت برای غذاخوری در نظر گرفته شده است که نشان می دهد تجربیات غذاخوری نقش مهمی در این مجموعه ایفا می کنند و قرار است این منطقه به “محله غذاخوری جدید استانبول” تبدیل شود.
می توانید از میان طیف وسیعی از کافه ها و رستوران های ملی و بین المللی که نفیس ترین طعم های غذاهای جهانی و ترکی را ارائه می دهند، از جمله The Populist، Mezzaluna و Cafer Erol انتخاب کنید. از غذاهای خیابانی استانبول گرفته تا غذاهای لذیذ بین المللی، طیف گسترده ای را خواهید یافت که همه سلیقه ها و بودجه ها را برآورده می کند.
۵. هنر و فرهنگ
گالاتاپورت قرار است به قطب جدید هنر و فرهنگ استانبول تبدیل شود. این مجموعه دارای دو موزه برتر است: موزه هنر مدرن استانبول و موزه نقاشی و مجسمه سازی دانشگاه معمار سینان استانبول.
علاوه بر این، میدان نوسازی شده Tophane، با برج ساعت Tophane که توسط سلطان عبدالمجید در سال ۱۸۴۸ سفارش داده شد، اولین میدان موزه در ترکیه است که بیش از ۱۴۰۰۰ متر مربع را پوشش می دهد.
علاوه بر این، رویدادهای فرهنگی، هنری و طراحی متنوعی در طول سال در محوطه گالاتاپورت در استانبول هم منتظر شما است.
دسترسی به گالاتاپورت در استانبول
گالاتاپورت در نزدیکی و در واقع درست رو به روی شبه جزیره تاریخی در ساحل در امتداد منطقه Karaköy استانبول قرار دارد.
پیاده: می توانید پس از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه پیاده روی از بسیاری از مکان های کلیدی مانند میدان تقسیم یا برج گالاتا به گالاتاپورت در استانبول برسید.
با حمل و نقل عمومی: گالاتاپورت به خوبی به حمل و نقل عمومی با مترو، تراموا، اتوبوس و ایستگاه های مرمره در نزدیکی آن متصل است. ساده ترین راه برای رفتن از سلطان احمد به گالاتاپورت، استفاده از خط T1 تراموا Kabataş-Bağcılar تا ایستگاه Tophane است.
دسترسی از/به فرودگاه
فرودگاه استانبول در ۴۰ کیلومتری و فرودگاه صبیحه گوکچن در ۴۱ کیلومتری گالاتاپورت در استانبول قرار دارند. حمل و نقل عمومی توصیه نمی شود، زیرا برای رفتن از گالاتاپورت به هر یک از دو فرودگاه باید چندین بار مسیرتان را تغییر دهید.
ساده ترین راه برای رفتن از گالاتاپورت در استانبول به یکی از فرودگاه ها و بالعکس، استفاده از تاکسی یا خدمات ترانسفر بندر کروز استانبول است. از آنجایی که تاکسی گران تر خواهد بود، ترانسفر خصوصی به استانبول یا فرودگاه صبیحه گوکچن بهترین گزینه است. سرویس ترانسفر در تمامی روزهای هفته به طور ۲۴ ساعته در دسترس است و به شما امکان می دهد سفری خوش و بدون دردسر را تجربه کنید. می توانید ترانسفر خصوصی به فرودگاه استانبول یا ترانسفر خصوصی به فرودگاه صبیحه گوکچن زا در فروشگاه Welcome Card Shop در استانبول رزرو کنید.
جاذبه های گردشگری نزدیک گالاتاپورت در استانبول
اگر با کشتی کروز به استانبول سفر کنید، احتمالا بین ۴ تا ۸ ساعت فرصت دارید تا نگاهی اجمالی به این شهر جادویی واقع در دو قاره داشته باشید.
به این ترتیب از بسیاری از جاذبه های توریستی استانبول که باید حتما آن ها را ببینید، مانند ایاصوفیه، مسجد آبی، کاخ توپکاپی و آب انبار باسیلیکا، در شبه جزیره تاریخی که فقط یک سفر تراموا کوتاه (خط تراموا T1 تا ایستگاه سلطان احمد) از گالاتاپورت فاصله دارند دیدن خواهید کرد.
با خط تراموا T1 می توانید به بازار بزرگ و بازار ادویه استانبول هم دسترسی داشت. برای دیدن بازار بزرگ در ایستگاه Beyazıt – Kapalıçarşı و برای بازدید از بازار ادویه و پل گالاتا در ایستگاه Eminönü پیاده خواهید شد.
یکی از معروف ترین مکان های دیدنی استانبول، برج گالاتا، و میدان پرجنب و جوش تقسیم که به خاطر تفریحات شبانه، رستوران ها و فروشگاه هایش معروف است، تنها ۱۶ دقیقه پیاده با شما فاصله خواهند داشت.
از آنجایی که گالاتاپورت در گالاتا، یکی از قدیمی ترین محله های استانبول قرار دارد، می توانید در خیابان های باریک منطقه قدم بزنید یا از کافه ها و بوتیک های مد روز آن دیدن کنید. یکی دیگر از کارهای عالی این است که یک تور با راهنما در منطقه تاریخی داشته باشید.
اگر می خواهید از زمان محدود خودتان حداکثر استفاده را ببرید و می خواهید شهر را بهتر بشناسید، رزرو تور استانبول بهترین گزینه برای شما خواهد بود.
هتل های برتر نزدیک به گالاتاپورت
اگر میخواهید یک اقامت استثنایی را در گالاتاپورت در استانبول تجربه کنید، توصیه ما یکی از ۴ هتل برتر این منطقه است؛ هتل های ۵ ستاره با بالاترین سطح و کیفیت خدمات.
هتل جی دبلیو ماریوت استانبول بسفرس
این هتل لوکس ۵ ستاره که در امتداد سواحل تنگه معروف بسفر واقع شده است، ۸۰۰ متر با گالاتاپورت در استانبول فاصله دارد. این هتل دارای اتاق هایی مجلل، یک اسپا با خدمات کامل و رستوران های متعدد، از جمله رستوران روی پشت بام با غذای دریایی، انبار نوشیدنی و بار کنار استخر روی پشت بام با چشم انداز پانوراما از تنگه بسفر است.
هتل نووتل بسفروس استانبول
Novotel Bosphorus تنها ۸ دقیقه پیاده از گالاتاپورت فاصله دارد و امکانات متعددی از جمله رستوران، استخر سرپوشیده و مرکز سلامتی با سونا، حمام و خدمات ماساژ در محل را ارائه می دهد. میهمانان این هتل همچنین از چشم اندازهای خیره کننده استانبول و بسفر و همچنین اتاق های راحت و جادار بهره مند خواهند شد.
استانبول هتل پنینسولا
اگر به دنبال یک هتل فوق العاده در محوطه گالاتاپورت در استانبول هستید، این هتل می تواند یک انتخاب بسیار مناسب باشد. این هتل فوق العاده لوکس ساحلی مشرف به بسفر، روبروی شبه جزیره تاریخی در ساختمان های مرکز هانِ بازسازی شده، پایانه مسافری کاراکوی و ساختمان های چینیلی هان واقع شده است. این هتل دارای ۱۷۷ اتاق و سوئیت مجلل، اسپا و فروشگاه خرده فروشی در طبقه همکف است.
هتل ۱۰ کاراکوی استانبول استانبول
این هتل شیک در ساختمانی نئوکلاسیک در قلب کاراکوی ۹۰۰ متر تا گالاتاپورت و ۴۵۰ متر تا برج نمادین گالاتا فاصله دارد. فضایی مجلل، اتاق هایی ب هسبک معاصر تزئین شده با آثار هنری، و رستوران و بار روی پشت بام با چشمانداز «گلدن هورن» و «شهر قدیم» از مزایای اقامت در این هتل زیبا به شمار می روند.
کلام آخر درباره گالاتاپورت در استانبول
رابطه ابدی بین استانبول و دریا به مدت ها قبل از میلاد مسیح باز می گردد، زمانی که اولین مهاجران تصمیم گرفتند این بندر طبیعی عالی را خانه بنامند. امروز، استانبول دروازه جدیدی به سوی دریا دارد، در حالی که بندر تاریخی کاراکوی به عنوان گالاتاپورت – یک پروژه عظیم شهری است که یک باریکه صنعتی ۱.۲ کیلومتری را در امتداد تنگه بسفر به یک منطقه گردشگری بدیع تبدیل کرده است.
اگرچه این مجموعه مدرن مورد مناقشه بسیاری از علاقه مندان به تاریخ است، اما به هر حال گالاتاپورت در استانبول با مناظر پانورامای بی نظیر از خط افق تاریخی شهر، و همچنین با ترکیبی منحصر به فرد از فروشگاه های مد، سالن های غذاخوری و موزه های هنری در سطح جهانی، یک جاذبه های فوق العاده برای مردم محلی و گردشگران است.
منابع
istanbul-tourist-information
istanbultourstudio