جشنواره گل لاله، یکی از جذابترین رویدادهای بهاری در منطقه کندر است که هر ساله در فصل بهار برگزار میشود. این جشنواره، فرصتی مناسب برای مردم و گردشگران برای تماشای لالههای زیبا است. هر سال، در این جشنواره، مزرعهها و دشتهای پرگل اطراف روستا با ارائه نمایشگاهها، فروشگاهها و فعالیتهای فرهنگی و هنری، گردشگران را به سوی خود جذب میکنند. این جشنواره، علاوه بر جذب گردشگران، به ترویج فرهنگ و هنر محلی و نگهداری از تنوع زیستی این منطقه هم کمک میکند. در این مطلب از الی گشت، قصد داریم سری به جشنواره گل لاله در روستای کندر بزنیم و با این منطقه زیبا و رنگارنگ آشنا شویم.
فهرست مطالب
روستای کندر، در بخش آسارا استان البرز قرار دارد و هر ساله در اردیبهشتماه، در دشت لاله کندر، با فراهم آمدن جشنواره گل لاله و مسیری جذاب برای گردشگران طبیعت دوست، به عنوان یک جاذبهی گردشگری پرطرفدار شناخته میشود. این روستا که در نزدیکی کرج و تهران واقع شده، به مردم این شهرها امکان میدهد تا از زیباییهای بکر و طبیعت جذاب این منطقه لذت ببرند و با سفر به این منطقه سرسبز و خوشآبوهوا، از باغهای گیلاس و گلابی و زیباییهای دشت لالههای کندر لذت ببرند.
در سالهای اخیر، با تلاش و ذوق علیرضا مصطفی و همراهی اهالی روستا، دشتی از کوهپایه کندر در مزرعه «لزور» در غرب این روستا، با لالههای رنگارنگ فراهم شده است. این دشت با مدیریت علیرضا مصطفی، به نام مجموعه «پایتخت لاله ایران» شناخته میشود که با کشت لالهها، این منطقه را به یک مقصد گردشگری ویژه تبدیل کرده است. اولینبار در سال ۱۳۹۹، دو میلیون و ۱۰۰ هزار پیاز لاله و سنبل رنگارنگ در مساحتی سه ونیم هکتاری کشت شدند. زیبایی این دشت گل، گردشگران زیادی را به سمت روستا جذب کرده و در ماه فروردین و اردیبهشت بهار، میتوان با لذت در میان فرشی از لاله قدم زد.
این دشت لاله همهروزه از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب برای بازدیدکنندگان باز است و با خرید بلیت، گردشگران ۲:۱۵ فرصت دارند تا در این مجموعه به تماشای دشت گل بپردازند و لذت ببرند. همچنین در مجموعه گردشگری «پایتخت لاله ایران»، کلبههای خشتی و کاهگلی ساخته شدهاند که دارای کرسیهای زغالی و چراغهای نفتی هستند و بازدیدکنندگان میتوانند با زندگی محلی آشنا شده و شیردوشی، پخت نان محلی در تنورهای زمینی را از نزدیک مشاهده کنند.
یکی از جاذبههای طبیعی پرطرفدار در روستای کندر، چشمه بالا محل است که از جمله چشمههای معروف و تاریخی این منطقه محسوب میشود. افسانههای محلی حکایت میکنند که در گذشته، تنها خانمها مجاز به استفاده از این چشمه برای بردن آب بودند و هر مردی که قصد داشت از آنجا آب بردارد، باید همراه یک خانم به این چشمه میرفت. از طرف دیگر، چشمه گل هم یکی دیگر از چشمههای زلال روستای کندر است که در نزدیکی ورودی رودخانه دره گدا به روستا واقع شده است.
روستای کندر علاوه بر جاذبههای طبیعی، جاذبههای دیگری مثل آبشار کندر دارد که با زیبایی که دارد، هر ساله گردشگران زیادی را به خود جذب میکند. با رفتن به این روستا، حتماً از این آبشار زیبا بازدید کنید و لحظاتی در آرامش و زیبایی از طبیعت و صدای خروشان آب لذت ببرید. برای دسترسی به آبشار کندر، کافی است جاده کندر را ادامه داده و از طریق مسیر مشخص شده به این مقصد زیبا برسید.
بقعه امامزاده عبدالله کندر به عنوان یک بنای مذهبی و باستانی در این ناحیه شناخته میشود که از دوران حکومت صفوی تا به امروز فعالیت میکند. این بقعه محل دفن دو نسل از فرزندان حضرت امام موسی کاظم (ع) است که در یک قبرستان باستانی قرار دارد. این بنا با قدمتی ۱۸۰ساله، سنگهای قبرهای تاریخی را در خود جایداده است. چیزی که این قبرها را از دیگر قبرهای معمولی متمایز میکند، نقشهایی است که بر روی سنگ قبرها حک شده که با شغل، جنسیت و موقعیت اجتماعی فرد مرده در ارتباط هستند. به عنوان مثال، سنگ قبر حاج حسن کندری که تاریخ فوتش به سال ۱۲۸۹ قمری برمیگردد، تصویری از شانه، مهر و تسبیح بر روی آن حک شده است.
یکی از قسمتهای مرموز و جذاب روستای کندر، منطقه چهل بیبی یا چهلدختر است که پر از راز و رمز است. افسانههای محلی حکایت میکنند که این منطقه به این نام شهرت دارد، چون دخترانی که برای گردش به این منطقه میآمدند، به طور ناگهانی و بدون هیچ ردی از بین رفتهاند و هیچ اثری از آنها باقی نمانده است. افراد باور دارند که دختران دم بخت برای رفع مشکلات و باز شدن گره بخت خود به این منطقه میآیند و با انجام نذرها و نیازها، امید به بهبود وضعیت خود دارند.
بهترین زمان بازدید از جشنواره گل لاله کندر
بهترین زمان برای تماشای فرش رنگارنگ لالهها در منطقه کندر در اردیبهشتماه است. با یک سفر کوتاه به روستای کندر و حضور در پایتخت لاله ایران، شما میتوانید علاوه بر تماشای گلها و طبیعت زیبای اطراف، از جاهای تاریخی و بکر روستا هم لذت ببرید.
مطالب مرتبط
این روستا با روستاهای امامزاده داوود، کن سولقان، وردیج و واریش در غرب تهران ارتباط دارد و در نزدیکی شهر کرج واقع شده است. کندر در فاصلهٔ ۲۲ کیلومتری از کرج و ۷ کیلومتری از جادهی کرج-چالوس، در منطقهای استراتژیک واقع شده است. برای دسترسی به این روستا دو مسیر اصلی وجود دارد که اولین مسیر از طریق جاده قدیم کندر است که از روستای پورکان شروع میشود و پس از گذشتن از میدان امیرکبیر، بهوسیله یک جاده فرعی بهراحتی به روستای کندر میرسید. مسیر دوم این روستا از جاده چالوس شروع میشود و با ۸ کیلومتر ادامه در این مسیر به روستای سرسبز کندر خواهید رسید که این مسیر هم از طریق یک مسیر فرعی در سمت راست از میدان امیرکبیر قابلدسترسی است.
جشنواره گل لاله در روستای کندر البرز، علاوه بر ایجاد یک فضای شاد و پرشور برای مردم، امکان تجربه بودن در طبیعت و آشنایی بافرهنگ محلی را فراهم آورده است. امیدواریم که این رویداد سالانه، همواره رونق داشته باشد و بتواند گردشگران بیشتر را به سوی این منطقه جذب کند و همچنین به ترویج هنر و فرهنگ محلی کمک کند.
بهترین زمان برای بازدید از جشنواره گل لاله کندر در اردیبهشت ماه است، زمانی که گلها در کاملترین شکوفایی خود هستند.
روستای کندر در نزدیکی شهر کرج واقع شده است و به راحتی از طریق جاده قابل دسترسی است. دو مسیر اصلی برای رسیدن به کندر وجود دارد:
- مسیر اول: از طریق جاده قدیم کندر که از روستای پورکان شروع میشود و پس از گذشتن از میدان امیرکبیر، به وسیله یک جاده فرعی به روستای کندر میرسد.
- مسیر دوم: از طریق جاده چالوس که با ۸ کیلومتر ادامه در این مسیر به روستای سرسبز کندر خواهید رسید.
هزینه ورودی به جشنواره در سالهای گذشته حدود ۲۰ هزار تومان بوده است.
علاوه بر تماشای گلها، بازدیدکنندگان میتوانند از فعالیتهای مختلفی مانند:
- بازدید از کلبههای خشتی و کاهگلی و آشنایی با زندگی محلی
- شرکت در نمایشگاهها و فروشگاهها
- تماشای برنامههای فرهنگی و هنری
- پیادهروی در دشت گل
- صرف غذا در رستورانهای محلی
۵ نظرات