۱۱ مورد از کلاهبرداری های فرودگاهی که به راحتی ممکن است در دامشان بیوفتید

کلاهبرداری در فرودگاه

زمانی که در فرودگاه هستید، ممکن است افرادی باشند که با یک لحظه غفلت از شما سوء استفاده کنند. کلاهبرداری های فرودگاهی از دزدیدن لوازمتان گرفته تا هک کردن پسوردهایتان متفاوت است و گاهی چنان سریع و با دقت انجام می شود که شاید تا چند دقیقه بعد اصلا متوجه سرقت نشوید. شما می توانید با مطالعه این متن از الی گشت در مورد این ۱۲ مورد کلاهبرداری های فرودگاهی اطلاعات خوبی کسب کنید و دفعه بعدی که در فرودگاه هستید، بیشتر مراقب باشید.

مطالب مربتط:
آیا صندلی هواپیماها واقعا کوچکتر از قبل شده؟
دلایل واقعی تاخیر پروازها چیست؟
آشنایی با قسمت های مختلف فرودگاه

آیا شخصی که جلوی شما در گیت ایستاده در حال دست دست کردن برای ورود است که بگوید هنوز آماده نیست که از گیست رد شود؟ یا این شخص یک دزد است؟ این مورد معمولا نیاز به یک تیم دونفره دارد که با هم کار کنند: یکی آنکه سرعت افرادی که در صف هستند را کُند کند تا شما همه وسایل با ارزش نظیر کیف، موبایل و … را در ریل بگذارید و دیگری شخصی است که آن طرف قبل از اینکه شما رد شوید، وسایلتان را بدزدد. در این شرایط بهتر است که حواستان را جمع کنید و همزمان با لوازمتان از گیت رد شوید.

نقاط زیادی در طی عبور شما از فرودگاه وجود دارد که در آن شما به راحتی حواستان پرت می شود: زل زدن به نشانه ها و صفحه نمایش پروازهای خروجی، انتظار برای برداشتن چمدان خود در تسمه نقاله فرودگاه و به دنبال شرکت های اجاره خودرو تنها چند مورد از این مکان هاست. دزدها در همه این لحظات می توانند اقلام کوچکی را از کیف دستی یا چمدان شما بربایند. پس بهتر است که لوازم با ارزشتان را در جاهای مخفی کیف بگذارید که در این شرایط خیالتان راحت باشد.

اگر شما جزو آن دسته نیستید که خیلی حواستان پرت شود باید مراقب دیگر کلاهبرداری های فرودگاهی باشید. حواستان به غریبه هایی که شروع به صحبت کردن با شما می کنند، باشید، آن ها ممکن است همان تیم دو نفره باشند که می خواهند از کیف دستی یا چمدان شما سرقت کنند.

یکی دیگر از روش های کلاهبرداری های فرودگاهی این است که برای اینکه یک جیب‌بُر موبایل یا کیف پولتان را بزند، به شما ضربه ای مثلا به صورت تصادفی می زند و به این صورت سر شما را گرم می کند. قطعا شما نمی توانید از همچین شرایطی فرار کنید تنها کاری که قابل انجام است گذاشتن پول، کیف پول و موبایلتان در بخش هایی است که به راحتی کسی نتواند آن را بردارد.

زمانی که در فرودگاه هستید و می خواهید از وای فای های موجود استفاده کنید، برخی مواقع شبکه هایی را می بینید که از شما نام اکانت و پسورد می خواهد. در این شرایط احتمال دارد که آن طرف، شخصی منتظر پسورد شما باشد تا به اکانت های شما دسترسی پیدا کنید. با اینکه وای فای خود فرودگاه شاید کمی به خاطر افراد زیادی که به آن متصل هستند، سرعت پایین تری داشته باشد، اما مطمئن تر است.

اطمینان داشته باشید که در فرودگاه بلوتوث شما روشن نبوده یا اگر روشن باشد روی نمایش برای همه یا «discoverable» نباشد. روشن بودن بلوتوث راه دیگری برای هکرهاست تا بدون اینکه اصلا بدانید، به اطلاعات گوشی شما دسترسی پیدا کنند.

خیلی خوب بود که اگر دنیا پر از نیکوکار بود اما واقعا اینطور نیست. در فرودگاه مراقب افرادی که پیشنهاد می کنند تا چمدان هایتان را تا جایی مثلا تا دم ماشین برایتان بیاورد زیرا معمولا در انتها از شما درخواست پولی می کند که باورتان نخواهد شد. در این شرایط اگر اول به او بگویید که بابت این کار پولی دریافت نخواهد کرد می بینید که از کمک رسان مهربان به یک فرد خشن تبدیل می شود.

این مورد از کلاهبرداری های فرودگاهی یکی از آن هایی است که شاید خیلی ها به آن گرفتار شوند. آزمایش های روانشناسان نشان می دهد که ما بارها و بارها ممکن است دچار کلاهبرداری بشویم اگر شخصی که چیزی از ما درخواست می کند، لباس فرم داشته باشد. آن ها ممکن است درخواست های عجیب و غریبی از شما بکنند که به راحتی می توانید با درخواست اینکه کارتشان را ببینید، از دستشان خلاص شوید.

تبدیل ارز در یک فرودگاه خارجی بهترین جا برای این کار نیست و معمولا شما با نرخ های بالاتری نسبت به نرخ اصلی روبرو می شوید. با این حال تبدیل کنندگان پول کاملا می دانند که چطور شما را به دام این بیندازند تا پول شما را با نرخ بسیار پایین تری از حد معمولا خریداری کنند. بعضی مواقع آن ها به قدری سریع پول را حساب می کنند که شما فرصت نمی کنید که خودتان هم حساب و کتاب دستتان باشد. زمانی متوجه خواهید شد که به هتل رفته و در نهایت بعد از ترانسفر و چک این و همه این برنامه ها فرصت این را پیدا خواهید کرد که پول هایی که تبدیل کرده اید را حساب کنید.

بیشتر ما زمانی که با هجوم راننده های تاکسی مواجه می شویم، برای اینکه با کلاهبرداری مواجه نشویم سعی می کنیم که از تاکسی های فرودگاهی استفاده کنیم که مجبور به زدن تاکسیمتر باشند. اما زمانی که شخصی نام ما را به دست داشته و ایستاده است، ناخودآگاه فکر می کنیم که او حتما از قبل هماهنگ شده است با اینکه ممکن است این راننده اسم شما را از لیست پرواز در آورده و این تنها یکی از کلاهبرداری های فرودگاهی باشد. اگر در تورتان ترانسفر فرودگاهی ندارید و به این مورد برمی خورید حتما باید این موضوع را پیش خودتان حل و فصل کنید.

این مورد یکی از کلاهبرداری های فرودگاهی قدیمی است که هنوز هم دیده می شود. به این صورت که شما یک تاکسی می گیرید و راننده می گوید که تاکسی مترش خراب شده است، بهتر است قبل از سوار شدن در ماشین آن را از او بپرسید و با خیال راحت سوار شوید. ممکن است تاکسی ها حتی با اینکه تاکسی متر سالمی دارند شما را از راه دورتری برده تا در نهایت پول بیشتری دریافت کنند. با استفاده از نرم افزار گوگل مپ می توانید راه خود را نیز چک کنید.

منبع: telegraph.co.uk

مطالب مرتبط

معرفی ۹ تا از بهترین مراکز غواصی قشم

معرفی آبشار نورالی استان خراسان رضوی

ییلاق عرب‌ چاه؛ یکی از زیباترین ییلاقات عشایر در هزار مسجد