بریتانیا در گذشته بسیار بزرگ بوده است و در قرن هجدهم بسیاری ازسرزمین ها جزو کشور های بریتانیا محسوب می شده است. رفته رفته با استقلال کشورهایی مانند هند، کانادا، نیوفاندلند، آفریقای جنوبی، پاکستان و ده ها مورد دیگر، این امپراطوری که با استعمار کشورها پیشرفته بود کوچیک تر شد. جالب است بدانید تا پایان قرن بیستم مساحت امپراطوری بریتانیا بیش از ۳۳ کیلومتر متر مربع و با جمعیت امپراطوری بیش از ۴۵۰ میلیون نفر بوده است. امپراطوری بریتانیا به بیش از یک چهارم خشکی کره زمین و یک چهار جمعیت جهان حکومت می کرد و گفته می شد خورشید هیچ گاه در امپراتوری بریتانیا غروب نمی کند.
اما وجود افرادی آزادی خواه و صلح دوست چون گاندی در هندوستان این موازنه امپراطوری بهم خورد و شروع اعتصاب و اعتراض علیه استعمار انگلیس بود. که رفته رفاه با اعلام استقال کشورهای مختلف کوچک تر شد. اگر چه که بریتانیا امروزه وسعت قرن نوزده و اوایل بیست نیست اما شامل کشورهای و کشورهای عضو اتحادیه Commonwealth of nations است. در این مقاله الی گشت به معرفی کشور های بریتانیا و سرزمین های مشترک المنافع Commonwealth of nations می پردازد.
فهرست عناوین
- تفاوت انگلیس با بریتانیا چیست؟ – کشور های بریتانیا
- پرچم پادشاهی متحد بریتانیا – کشور های بریتانیا
- انگلیس -کشور های بریتانیا
- اسکاتلند
- ولز – کشور های بریتانیا
- ایرلند شمالی
- اتحادیه کشورهای مشترک المنافع
- کشورهای مشترک المنافع بریتانیا – کشور های بریتانیا
- بازهای المپیک کشور های اتحادیه مشترک المنافع
- اقتصاد کشورهای مشترک المنافع
برای رزرو آسان و سریع بلیط هواپیما، هتل، و تور مسافرتی برای ایرانیان مقیم انگلستان به وب سایت الی گشت لندن مراجعه کنید
تفاوت انگلیس با بریتانیا چیست؟ – کشور های بریتانیا
بریتانیا شامل سرزمین های بریتانیای کبیر، ایرلند و حدود ۶۰۰۰ هزار جزیره بزرگ و کوچک در بخش های مختلف دنیا است. خب حالا ممکن است برایتان این سوال به وجود آید که بریتانیای کبیر کجاست و تفاوت انگلستان با بریتانیا چیست؟ در پاسخ باید به شما بگوییم بریتانیا کبیر شامل کشورهای انگلیس، اسکاتلند ، ولز و ایرلند شمالی است.ناگفته نماند که کشور اسکاتلند بارها علیه اتحادیه بریتانیا در طول تاریخ و دوران معاصر اعتراض داشته و خواهان کشوری مستقل جدا از بریتانیای کبیر بوده است.
بزگترین کشور بریتانیا انگلستان است و ولز کوچکترین کشور بریتانیا ی کبیر محسوب می شود. کشور های بریتانیا شامل ایرلند شمالی، اسکاتلند، ولز، انگلستان است. نیوزلند و استرالیا به عنوان عضو اتحادیه کشورهای مشترک المنافع بریتانیا است. پادشاه انگلستان چارلز سوم پسر ملکه الیزابت دوم تنها پادشاه کشور انگلیس نیست و وی پادشاه بریتانیا، و چهارده قلمرو مشترک المنافع بریتانیا است. بریتانیای کبیر شامل سه کشور ولز، اسکاتلند و انگلیس است و پادشاهی متحد بریتانیای کبیر شامل بریتانیای کبیر، ایرلند شمالی و کشورهای مشترک المنافع است. در ادامه مقاله کشورهای مشترک المنافع بریتانیا Commonwealth of nations را شرح میدهیم.
پرچم پادشاهی متحد بریتانیا – کشور های بریتانیا
یادتان باشد پرچم پادشاهی متحد بریتانیای با پرچم انگلیس تفاوت دارد. پرچم بریتانیا از کشورهای انگلیس، اسکاتلند و ایرلند شمالی تشکیل شده است. رنگ های این پرچم سورمه از سفید و قرمز است و علامت ضربدر آن از کشور انگلیس و علامت به علاوه قرمز از پرچم انگلستان و علامت ضربدر قرمز نیز از پرچم ایرلند شمالی است. در ادامه به معرفی کشور های بریتانیا می پردازیم.
انگلیس -کشور های بریتانیا
انگلیس مهم ترین کشور بریتانیا محسوب می شود. دفتر کشورهای منافع المشترک بریتانیا در لندن Commonwealth of nations است. این کشور روزی پایتخت امپراطوری بریتانیا بوده است. سرزمین انگلیس از مهم ترین کشور های بریتانیا است. حدود ۵۱ شهر اصلی دارد که شهر لندن معروف ترین شهر این کشور و پایتخت این کشور است. جاذبه های این کشور هر ساله مسافرهای بی شماری را به سوی خود جذب می کند. سیستم حکوکتی کشور بریتانیا مشروطه سلطنتی است و جزو کشورهایی است که هم چنان خاندان سلطنت دارد. نمایندگان مختلف در مجلس از احزاب مختلف نخست وزیر برای اداره ی امور کشور هر چهار ساله معرفی می کنند.
اسکاتلند
سرزمین اسکاتلند از کشور های بریتانیا است که زیر نظر چارلز سوم است. این کشور یک سوم بریتانیای کبیر را در بر می گیرد. دومین کشور بزرگ بریتانیای کبیر محسوب می شود از کشور ولز و ایرلند بزرگ تر است .اسکاتلند تا اوایل قرن هجدهم کشور مستقلی بوده است و از سال ۱۷۰۷ توسط یک قرارداد سیاسی بین اسکاتلند و انگلستان زیر نظر بریتانیای کبیر اداره می شود. اسکاتلند در سه شورش بزرگ در گذشته علیه بریتانیا اعتراض کرد اما در هر کدام از شورش ها موفق نشدند. جالب است بدانید که کشور اسکاتلند از نظر نظام حقوقی و نظام آموزشی از انگلستان، جدا و مستقل است.
کشور اسکاتلند به جز مواد مخدری سلاخ، قمار و مهاجرت در تمامی مسائل قضایی خود می تواند تصیم بگیرد. و مالیات و سازمان مالیاتی خود را تعریف می کند. مذهب اسکاتلندی ها بیشتر یهودی است. مذهب کشور انگلیس بیشتر مسیحی است. کشور اسکاتلند دومین کشور بریتانیای کبیر محسوب می شود. جالب است بدانید که آب های ساحلی این کشور بزرگترین ذخایر نفت خام و گاز طبیعی را در بین کشورهای اروپایی دارد.
ولز – کشور های بریتانیا
کوچکترین کشور بریتانیا ولز است. ولز همسایه کشور انگلستان محسوب می شود و زیر نظر بریتانیای کبیر اداره می شود. در ولز فرهنگ، سبک زندگی مردمان آن کاملا جدا از انگلیس است. یکی از کشور های بریتانیا که کم تر بین گردشگرهای آسیایی شناخته شده است کشور ولز است. ولز اگر چه زیر نظر بریتانیای کبیر است اما قانون اساسی، دولت، فرهنگ خود را دارد. ولز در کل جهان دارای بیشترین تعداد قلعه است. جالب است بدانید که دومین قلعه بزرگ اروپا نیز در کشور ولز قرار دارد. ولز هم دارای یک پرچم جداگانه است و به رنگ سفید و سبز با یک اژدهای سرخ است. بیشتر ولزی ها مذهب پروتستان دارند و از نظر فرهنگی خود را جدا از کشور انگلستان می دانند.
ایرلند شمالی
یکی دیگر از کشورهای پادشاهی متحد بریتانیا ایرلند شمالی است. ایرلند شمالی پرچم مستقل از جمهوری ایرلند دارد. ایرلند شمالی در شمال کشور جمهوری ایرلند واقع شده است. یکی دیگر از کشور های بریتانیا از نظر پادشاهی ایرلند است. چارلز سوم پادشاه این کشور هم محسوب می شود و ایرلند شمالی از نظر سیاسی دارای یک مجلس و یا همان پارلمان است و قوانین مستقل برای نظام آموزشی ، شهروندی و قضایی خود دارد. نشان کشور ایرلند شمالی هم گل کتان است که از نماد های ملی این کشور محسوب می شود. دو گروه بزرگ سیاسی در کشور ایرلند وجود دارد یک گروه ملی گرا که خواهان جدایی ایرلند شمالی از پادشاهی بریتانیا است و یک گروه دیگر سلطنت طلب ها هستند که معتقدند ایرلند شمالی برای بقای خود و رشد اقتصادی باید زیر نظر پادشاهی متحد بریتانیا باشد.
اتحادیه کشورهای مشترک المنافع
سرزمین های بزرگ بریتانیا را معرفی شد و با کشور های بریتانیا آشنا شدید. اما بخشی دیگر قلمرو بریتانیا مربوط به اتحاد کشورهای مشترک المنافع یعنی Commonwealth of nations است. شاید تا به حال اسم کشورهای مشترک منافع را نشنیده اید. مجموعه از ۵۶ کشور مستقل براساس بیانیه بالفور در سال ۱۹۲۶، سپس اساسنامه وست مینستر ۱۱دسامبر ۱۹۳۱، کشورهای منافع المشترک یا همسود نامیده می شوند. این کشورها بر اساس اعلامیه سنگاپور در سال ۱۹۷۱ توسط ارزش های مشترک حقوق بشر حکومت های قانون، آزادی های فردی، دموکراسی، تجارت آزاد و صلح جهانی دارای همکاری های چند جانبه هستند که پنجاه سال است که باهم در حخال فعالیت و توافق و همکاری هستند.. دفتر مرکزی اتحادیه کشورهای مشترک منافع در خانه ماربورگ لندن و در کشور انگلیس است.
کشورهای مشترک المنافع بریتانیا – کشور های بریتانیا
کشورهای مشترک المنافع بریتانیا شامل نیوزلند، استرالیا، پاپوآ گینه نو، جزایر سلیمان، تووالو، کانادا، بلیز، آنتیگوا و باربودا، باهاما، باربادوس، گرنادا، جامائیکا، سنت کیتس و نویس، سنت لوسیا، سنت وینسنت و گرنادین هستند. نماد همبستگی کشورهای همسود و یا commonwealth of Nations چارلز سوم پادشاه بریتانیا بعد از ملکه الیزابت است.. از اقداماتی که در کشورهای مشترک المنافع انجام می دهد این است که فرماندار کل ۱۵ کشور به پیشنهاد نخست وزیر هر کشور و چارلز سوم انتخاب می شود. و چارلز سوم پادشاه بریتانیا کبیر بالاترین مقام کشورهای مشترک المنافع بریتانیا است. اگر چه این سرزمین ها مستقل هستند و جزو کشور های بریتانیا به حساب نمی آیند اما اهداف مشترکی را دارند که از آن پیروی می کنند.
بازهای المپیک کشور های اتحادیه مشترک المنافع
شاید برایتان جالب باشد که از سال ۱۹۳۰ بازهای المپیک کشورهای اتحادیه مشترک المنافع commonwealth of nations هر چهار سال یکبار برگزار می شود. ورزش های المپیک اتحادیه در شهرهای مختلف اتحادیه مشترک المنافع برگزار می شود و هر چهار سال یکبار یک شهر میزبانی آن را قبول می کند به طور مثال در سال ۲۰۱۰ دهلی نو میزبان این بازی های المپیک بوده است. میزبان بودن بازی های المپیک کشورهای منافع المشترک بریتانیا در جذب توریست و ورود مسافر تاثیری دارد و کمک بزرگی به چرخه ی اقتصادی کشور میزبان می کند. به خاطر بسپارید که قلمرو بریتانیا شامل کشور های بریتانیا و کشور های منافع المشترک است.
اقتصاد کشورهای مشترک المنافع
آمار اقتصاد اقتصاد کشورهای مشترک المنافع commonwealth of nations باهم ارائه می شود. چالرز سوم در ۱۶ کشور از ۵۶ کشور عضو برای فرماندار کل نظر می دهد. ۵۶ کشور حدود ۲.۵ میلیارد جمعیت جهان را تشکیل می دهند. تولید ناخالصی اقتصاد کشورهای مشترک المنافع commonwealth of nations معادل ۷,۸ تریلیون دلار ۱۶ درصد اقتصاد جهانی است. بزرگترین کشورهای اتحادیه مشترک المنافع کانادا، استرالیا و هندوستان است. این نکته را باید خاطر نشان کنیم که به غیر ۱۶ کشور که نام برده شد دیگر کشورهای عضو مانند هند، کانادا و ده ها مورد تمامی تصمیمات و اداره امور کشور به صورت مستقل سیاسی از سوی مقام های جمهوری هر کشور انجام میدهند. و فقط در اجرا برخی امور بین المللی با هم توافق دارند.
تمامی سرزمین های عضو مشترک المنافع commonwealth of nations از کشور های بریتانیا محسوب نمی شود و چالرز شوم فقط پادشاه رسمی ۱۶ کشور از جمله نیوزلند، استرالیا، پاپوآ گینه نو، جزایر سلیمان، تووالو، کانادا ، بلیز، آنتیگوا و باربودا، باهاما، باربادوس، گرنادا، جامائیکا، سنت کیتس و نویس، سنت لوسیا، سنت وینسنت و گرنادین به حساب می آید.
جمع بندی – کشور های بریتانیا
در این مقاله بریتانیای کبیر، پادشاهی بریتانیای کبیر، تفاوت بریتانیا و کشور انگلیس، کشورهای مشترک المنافع Commonwealth of nations و کشور های بریتانیا توضیح داده شد. بزرگترین کشور بریتانیای کبیر انگلیس است و پرچم پادشاهی بریتانیا از کشور ایرلند شمالی، اسکاتلند و انگلیس تشکیل شده است. برای سفر به کشو رهای بریتانیا کبیر اگر ویزای انگلیس را دریافت کنید می توانید به کشورهای اسکاتلند، ایرلند شمالی، ولز ، بلاروس، مکزیک، پرو، کوبا و جاماییکا سفر کنید. از همین رو ویزای توریستی کشور انگلیس بسیار اهمیت دارد. و شما به راحتی به تعدادی از کشورهای جهان می توانید سفر کنید. مدت ویزای انگلیس اعتبار ۵ ساله دارد.
مطالب مرتبط:
سوالات متداول در فرودگاه به زبان انگلیسی
۵ نظرات