چه کشورهایی ویزا نمی خواهند؟

همان‌طور که می‌دانید گذرنامه یا پاسپورت نشانگر هویت ملی اشخاص است و به عنوان یک مدرک شناسایی معتبر که دولت‌ها برای اقامت و سفر افراد صادر می‌کنند، شناخته می‌شود. از گذرنامه یا پاسپورت، برای تایید هویت شخصی و ملیت افراد در سطح بین‌المللی استفاده می‌شود و افراد با داشتن آن، اجازه ورود یا گذر از خاک کشور مقصد به روش‌های زمینی، هوایی و دریایی را خواهند داشت.

برای مشاهده جدید ترین قیمت های بلیط هواپیما در سایت الی گشت کلیک کنید:

گذرنامه ایرانی

ظاهر گذرنامه‌هایی که در اکثر کشورها صادر می‌شود، تقریباً یکسان است و می‌توان گفت گذرنامه اکثر کشورها دفترچه‌هایی به رنگ‌های قرمز، سبز، آبی و مشکی هستند. داخل گذرنامه، دارای صفحاتی با اطلاعات شخصی افراد می‌باشد، صفحات خالی گذرنامه‌ها برای مهر ورود و خروج به سایر کشورها یا برگه ویزا است. برای مثال، احتمالاً گذرنامه‌ایرانی خود را تا به حال دیده‌اید، این گذرنامه دارای یک جلد زرشکی با نشان رسمی جمهوری اسلامی ایران است. گذرنامه‌های ایرانی در انواع عادی، خدمات و سیاسی ارائه می‌شوند و محتوای داخل این دفترچه را ۳۲ صفحه تشکیل داده است.

شما به عنوان یک فرد با هویت ایرانی، اگر قصد سفر به کشورهای دیگر را داشته باشید، می‌توانید به گذرنامه‌ای که در دست دارید به ۴۲ کشور بدون ویزا، با ویزای فرودگاهی یا با ویزای الکترونیک سفر کنید. طبق قوانینی که در سطح بین‌المللی وضع شده است، افرادی که قصد سفر به کشورهای مختلف را دارند باید دارای ویزا باشند، ویزا به عنوان سند و مجوزی برای ورود و خروج به کشورهای دیگر به‌شمار می‌آید.

هر فردی که قصد عبور یا اقامت در کشوری را دارد باید قبل از انجام هر کاری ویزای خود را تهیه نماید. ویزا توسط سفارت یا کنسولگری هر کشور بعد از دریافت مدارک لازم و پرداخت مبلغ مورد نظر صادر می‌شود. البته این امکان وجود دارد که با درخواست ویزای شما موافقت نشود و ویزای شما بنا به دلایل مختلفی صادر نشود. کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان همان‌طور که گفته شد ۴۲ کشور در سراسر دنیا هستند که به ایرانیانی که ویزا ندارند هم خدمات‌دهی دارند. در این مقاله سعی شده تا تمامی اطلاعاتی که هر فرد قبل از خروج از ایران و ورود به کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان نیاز دارد را جمع آوری کنیم تا متقاضیان این امر بتوانند برنامه سفر خود را با دانش و اطلاعات کافی برنامه‌ریزی کنند. پیشنهاد می‌دهیم در ادامه همراه ما باشید تا با کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان بیشتر آشنا شویم.

برای خواندن این مطلب کمتر از ۳ دقیقه زمان نیاز دارید.

مطالب مرتبط:
۱۵ اشتباه بزرگ که نباید در فرودگاه مرتکب شوید!
چک لیست سفر و پیشنهاد غذا در مسافرت و طبیعت گردی

لغو رویداد به چه معناست؟

در پی توافق‌هایی که بین برخی کشورها صورت می‌گیرد، شهروندان دو کشور این اجازه را دارند تا بدون ویزا به کشور دیگری سفر کنند. به این دست از توافق‌هایی که بین دو کشور صورت می‌گیرد، توافق لغو رویداد گفته می‌شود. اگرچه در حالت کلی، ورود شهروندان یک کشور به کشوری دیگر، با قوانینی مبتنی بر دارا بودن ویزا امکان‌پذیر می‌باشد. در ادامه به شرایط مختلفی که هر فرد می‌تواند وارد کشور دیگری شود، نگاهی خواهیم داشت.

  • کشورهایی که برای ورود به آن‌ها حتماً باید ویزا تهیه کنید.
  • کشـورهایی که بدون ویزا می‌توانید وارد آن‌ها شوید.

کشورهایی که با ویزای فرودگاهی اجازه ورود می‌دهند (این دست از ویزاها زمانی صادر می‌شوند که شما به مقصد رسیده‌اید و با پر کردن یک فرم پرداخت هزینه، ویزا به شما تعلق می‌گیرد که در ادامه در مورد ویزاهای فرودگاهی توضیح خواهیم داد.)

همان‌طور که گفتیم، کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان دسته‌ای از کشورها هستند که سفر به آن‌ها برای ایرانیان بسیار ساده می‌باشد، اما نکته‌ای که بهتر است بدانید، این است که ویزاها در انواع مختلف و با توجه به نیازهای متقاضیان صادر می‌شوند. انواع ویزاها به صورت زیر می‌باشند:

  • انواع ویزا بر اساس نوع سفر
  • انـواع ویزا بر اساس تعداد ورود و خروج
  • انواع ویزا بر اساس روش درخواست

کشور ایران با توجه به مذاکراتی که با برخی کشورها انجام داده است، توانسته تا سفر شهروندان به کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان را فراهم نماید. البته در نظر داشته باشید که برای سفر به این کشورها، کسب اطلاعات در مورد ویزاهای فرودگاهی ویزاهای الکترونیکی نیز ضروری می‌باشد. از همین رو در ادامه همراه ما باشید.

 کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان شامل کدام کشورها می‌شود؟

پیش از آنکه به معرفی کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان بپردازیم، خوب است بدانید که بر اساس تحقیقات بین‌المللی انجام شده توسط “هنلی پاسپورت ایندکس” در مورد اعتبار پاسپورت‌های کشورهای جهان، اعتبار پاسپورت کشور ایران رتبه ۱۹۱ در بین ۱۹۹ کشور موجود در دنیا را دارد که این رتبه نشانگر سطح اعتبار پایین پاسپورت کشور ایران می‌باشد و بنابراین می‌توان اشاره کرد که کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان تعداد معدودی خواهند داشت. طبق این رتبه‌بندی، کشورهایی که از سطح اعتبار پاسپورت بالایی برخوردارند، کشورهای ژاپن، سنگاپور، آلمان و کره جنوبی هستند که به ترتیب رتبه‌های ۱ تا ۴ را از آن خود کرده اند. اعتبار گذرنامه ایرانی فقط از کشورهای سودان، یمن، سوریه، لیبی، پاکستان، اریتره، عراق و افغانستان بیشتر است.

در ادامه به معرفی کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان خواهیم پرداخت و تعداد روزهایی است که می‌توانید بدون ویزا در آن کشور بمانید را در جلوی کشور مربوطه ذکر خواهیم کرد.

برای خرید بلیط هواپیما چارتری ارزان اینجا را کلیک کنید.

کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان

در زیر لیستی از کشورهایی که برای سفر به آن ها نیازی به دریافت ویزا وجود ندارد را معرفی خواهیم کرد.

کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان در آسیا کشـورهای بدون ویزا برای ایرانیان در اقیانوسیه کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان در کارائیب کشـورهای بدون ویزا برای ایرانیان در قاره آمریکا
ارمنستان (۹۰ روز) ایالات فدرال میکرونزی (۳۰روز) دومینیکا (۲۱ روز) اکوادور (۹۰ روز)
مالزی (۱۴ روز) جزایر کوک هائیتی (۹۰ روز) ونزوئلا (۱۵ روز)
ترکیه (۹۰ روز) نیووی
گرجستان (۴۵ روز)

صدور ویزا به محض ورود

قدرتمندترین گذرنامه متعلق به کدام کشور است؟

پس از آشنایی با کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان بد نیست با کشورهای که دارای گذرنامه‌های قدرتمندی هستند نیز آشنا شوید. براساس آمارهای به دست آمده توسط موسسه «هنلی پاسپورت ایندکس» قدرتمندترین ویزا مربوط به کشور ژاپن می‌باشد و به عبارتی شهروندان کشور ژاپن این فرصت را دارند تا به ۱۹۵ کشور دنیا، بدون داشتن ویزا سفر کنند. پس از کشور ژاپن، سنگاپور در رتبه دوم این لیست قرار دارد و شهروندان این کشور می‌توانند بدون در اختیار داشتن گذرنامه به ۱۹۲ کشور جهان سفر کنند. رتبه سوم رده‌بندی گذرنامه‌ها، هم‌زمان به کشورهای آلمان و کره جنوبی تعلق دارد و افراد مقیم این دو کشور این فرصت را دارند تا بدون داشتن ویزا به ۱۹۱ کشور سفر کنند.

آمریکا و بریتانیا با یک پله صعود به نسبت سال ۲۰۱۹ در رتبه هفتم جای دارند و قادرند بدون ویزا به ۱۸۷ کشور وارد شوند. کشور چین نیز در جایگاه ۷۲ قرار دارد و شهروندان چینی می‌توانند بدون نیاز به گذرنامه چین، به ۷۸ کشور جهان سفر کنند. بد نیست بدانید که کشور افغانستان در رتبه آخر و ۱۱۶ این رده‌بندی قرار دارد و شهروندان افغانی تنها امکان سفر به ۲۶ کشور را بدون داشتن ویزا دارند.

برای رزرو بهترین هتل های مقاصد داخلی و خارجی از الی گشت اینجا کلیک کنید.

ویزاهای فرودگاهی یا خدمات صدور ویزا در لحظه ورود، چه نوع ویزاهایی هستند؟

صدور ویزا به محض ورود و یا ویزاهای فرودگاهی دسته دیگری از ویزاها هستند که قبل از اقدام به تهیه ویزا باید در مورد آن‌ها آشنا باشید. ویزای فرودگاهی یا (visa on arrival) از انواع ویزای توریستی به‌شمار می‌رود که دریافت آن، نسبت به ویزاهای دیگر مراحل ساده‌تری دارد. ویزاهای فرودگاهی، همان‌طور که از نام آن‌ها پیداست، درست زمانی که به کشوری ما رسید به شما تعلق می‌گیرند و دریافت آن نیازمند واریز مبلغ است و در آن تاریخ ورود و خروج مسافر ثبت می‌شود.

یکی از مزیت‌های این نوع ویزاها، صدور قطعی آن‌ها می‌باشد که نیازی به گرفتن وقت یا صرف زمان بسیار نخواهد داشت. ویزای فرودگاهی در برخی کشورها نیازمند به همراه داشتن مدارک خاصی می‌باشد و مسافرانی که قصد دریافت ویزای فرودگاهی دارند باید قبل از سفر، مدارک مورد نیاز خود را بررسی کرده و همراه خود داشته باشند.

کشورهایی که خدمات ویزای فرودگاهی به ایرانیان ارائه می‌دهند، در برخی مواقع از جمله کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان به‌حساب می‌آیند. در ادامه همراه ما باشید تا به معرفی کشورهایی که ویزای فرودگاهی برای ایرانیان صادر می‌کنند، بپردازیم:

ویزای فرودگاهی کشورهای آسیا
کامبوج (۳۰ روز) نپال (۹۰ روز) جمهوری آذربایجان (۳۰ روز)
ماکائو سری‌لانکا (۳۰ روز) لبنان (۳۰ روز)
مالدیو (۳۰ روز) تیمور شرقی (۳۰ روز) سوریه (۹۰ روز)

ویزای فرودگاهی کشورهای آفریقا

جمهوری بنین جیبوتی ماداگاسکار (۹۰ روز)
کیپ ورد گینه بیسائو (۹۰ روز) موریتانی
مجمع‌الجزایر قُمُر کنیا (۹۰ روز) موزامبیک (۳۰ روز)
رواندا تانزانیا (۹۰ روز) زیمباوه
سیشل (۹۰ روز) توگو (۷ روز) اوگاندا
سومالی

کشورهای ملزم به اخذ ویزای الکترونیک

کشورهایی که می‌توان با ویزای الکترونیک به آن‌ها سفر کرد کدم‌اند؟

ویزای الکترونیک (eVisa) یکی از راه‌هایی است که می‌توان در سریع‌ترین زمان صاحب ویزا شد. تمامی مراحل اخذ ویزای الکترونیک به صورت آنلاین و اینترنتی انجام می گیرد و دریافت آن صرفاً به شماره گذرنامه نیاز دارد. دولت الکترونیک، با هدف صرفه‌جویی در زمان، آسان‌تر شدن مراحل سفر و همچنین جلوگیری از تجمع افراد در جلوی سفارت‌خانه‌ها، اقدام به عرضه این دست از ویزاها کرده است.

شما برای داشتن ویزای الکترونیک نیازی به هیچ مدرک کاغذی نخواهید داشت، این امر به تنهایی می‌تواند برای حفاظت از محیط زیست، یک قدم سازنده به حساب بیاید.

مسافرانی که از خارج از کشور قصد ورود به داخل ایران را دارند، می‌توانند برای دریافت ویزای الکترونیکی، درخواست خود را در سامانه روادید الکترونیکی ایران ثبت کنند. درخواست افراد متقاضی به منظور سرعت بخشیدن به روند کار، به طور آنلاین توسط کارشناسان بخش کنسولگری بررسی می‌شود در نهایت با توجه به بررسی‌های انجام شده با صدور ویزا موافقت یا مخالفت، می‌شود.

تعدادی از این کشورها که به منظور تسهیل سفر گردشگران ایرانی مراحل درخواست و صدور ویزا را به صورت آنلاین انجام می‌دهند به شرح زیر می باشند:

آنتیگوآ و باربودا (۳۰ روزه) لسوتو سنت کیتس و نویس
گابن نیوزلند سائوتومه و پرنسیپ
کنیا (۹۰ روزه) قطر زامبیا
سری‌لانکا (۳۰ روزه)

ویزای فرودگاهی کشورهای اقیانوسیه

پالائو (۳۰ روز)
ساموآ (۶۰ روز)
تووالو (۳۰ روز)

کشورهای بدون ویزا در قاره آمریکا

بولیوی (۳۰ روز)

کشورهای اروپایی بدون ویزا برای دارندگان پاسپورت ایرانی

یکی از نام آشناترین کشورهایی که در نزدیکی ایران قرار دارد و ایرانی ها بدون نیاز به ویزا می توانند به آن سفر کنند، کشور ترکیه است. این کشور با دارا بودن شهرهای توریستی نظیر استانبول، آنتالیا و کوش آداسی محبوبیت ویژه ای در بین ایرانی ها دارا می شوند و نکته حائز اهمیت آن این است که ایرانی ها می توانند به بدون داشتن ویزا به مدت ۹۰ روز به شهرهای این کشور سفر کنند.

ترکیه برای یک گردشگری هیچ چیز کم ندارد: غذاهای خوشمزه حلال، طبیعت زیبا از سواحل شنی دریای سیاه تا سواحل ماسه ای دریای مدیترانه، آثار تاریخی، شهرهای دوست داشتنی و استانبول فوق العاده زیبا و در آخر گستره وسیعی از اقامت گاه های بسیار ارزان تا هتل های سوپرلوکس.

توجه داشته باشید که کشور ترکیه در تقسیم بندی های سیاسی که صورت گرفته جز قاره اروپا به شمار می رود ولی از نظر جغرافیایی در هر دو قاره اروپا و آسیا قرار دارد.

بهترین هتل های استانبول را با تخفیف ویژه از اینجا رزرو کنید.

از دیگر کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان می توان نام ارمنستان را برد، این کشور در مرزهای شمالی ایران قرار دارد و تا سال های قبل در بدو ورود ایرانی ها می بایست با پرداخت ۱۰ دلار ویزای کشور را می گرفتند اما اخیر دیگر همان هم نیازی نیست و با پاسپورت ایرانی می توانید به کشور مورد نظرتان سفر کنید.

ارمنستانی ها اغلب به زمان ارمنی صحبت می کنند اما کمی هم به روسی و انگلیسی مسلط هستند. پایتخت ارمنستان شهر ایروان است و طبیعت محسورکننده ای دارد. در تقسیم بندی های سیاسی که صورت گرفته ارمنستان جزئی از اروپا محسوب می شود و از نظر جغرافیایی در قاره آسیا قرار دارد.

اینجا

گرجستان یکی دیگر از کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان است که از نظر گردشگری هم محبوبیت بالایی در بین ایرانی ها دارا می باشد. اگر چه در برخی موارد گرجستان با ایرانی ها بدرفتاری می کند، اما همچنان با پاسپورت کشورمان می توانید به مدت ۴۵ روز بدون ویزا به گرجستان سفر کنید. پایتخت کشور گرجستان تفلیس است و می توان گفت حتی چند بار هم به آن سفر کنید باز سیر نخواهید شد.

لازم به ذکر است که بگوییم گرجی ها هم مانند مردم کشور ارمنستان کمی به زبان های روسی و انگلیسی مسلط هستند. اگرچه کشور در تقسیم بندی های سیاسی جزو اروپا به شمار می رود ولی از نظر جغرافیایی در هر دو قاره اروپا و آسیا قرار گرفته است.

برای خرید تور تفلیس الی گشت اینجا کلیک کنید.

دیگر کشوری که شاید کمتر اسمش را شنیده باشید، قبرس شمالی است. این کشور هم جز کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان است و آن ها بدون ویزا می توانند به مدت ۹۰ روز به آن سفر کنند. واحد پولی کشور قبرس شمالی لیر ترکیه است و هزینه سفر و زندگی در آن به نسبت پایین و ارزان است.

جزیره قبرس یکی از جادویی ترین مکان ها در دنیاست و قسمت شمالی این کشور، سرشار از جذابیت ها و رمز و رموز مدیترانه ای است که حتماً برای مسافران مکانی به یاد ماندنی خواهد بود. مسیر قبرس شمالی در جزیره قبرس، در قسمت شمال شرقی حاشیه مدیترانه واقع شده است و سومین جزیره پهناور، بعد از جزیره سیسیلی و ساردینیا در دریای مدیترانه محسوب می شود.

یک کشور اروپایی کوچک دیگری به نام آندورا وجود دارد که در لیست کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان قرار دارد. آندورا بین دو کشور فرانسه و اسپانیا واقع شده و نه تنها برای ایرانی ها بلکه برای مردم هیچ کشور شرایط اخذ ویزا ندارد و ورود به آن برای همه آزاد است. اما نکته ای که وجود دارد این است که با توجه به این که برای دسترسی به این کشور باید به صورت زمینی و فقط از طریق کشور فرانسه و اسپانیا به آن سفر کنید قاعدتا بدون داشتن ویزای شینگن نمی توانید به آن سفر کنید.

کشورهای اروپایی با شرایط ویزا در بدو ورود یا ویزای فرودگاهی برای ایرانیان

یکی از کشورهایی که برای سفر به آن نیازی به مراحل سخت و پیچیده دریافت ویزا نیست، روسیه است. این کشور هم مانند دیگر کشورهایی که در بالا از آن ها نام بردیم از نظر سیاسی جزو اروپا محسوب می شود اما بخش زیادی از آن هم در آسیا وجود دارد. برای دریافت ویزای این کشور می توانید با مراجعه به سفارت روسیه یا از طریق آژانس های مسافرتی به راحتی اقدام به اخذ ویزای روسیه بنمایید.

روسی بسیار کم به زبان انگلیسی مسلط هستند و برای اینکه کارتان راه بیافتد می بایست حتما کمی زبان روسی را بیاموزید. یادتان باشد زبان انگلیسی در شهرهای بزرگی مثل مسکو و سنت پترزبورگ هم به کارتان نخواهد آمد. یادگیری الفبای سیریلیک که کمتر از ۱ ساعت طول می کشد و ما پیشنهاد می کنیم که چند جمله ضروری و مهم روسی را قبل از روسی یاد بگیرید.

  • اطلاعات سفارت روسیه

آدرس: تهران، خیابان نوفل لوشاتو، شماره ۳۹

ساعت کاری: یکشنبه ها تا پنجشنبه ها از ساعت ۸ صبح تا ۵ بعدازظهر

اگر بخواهید تا بدون حضور، از مورد خاصی اطلاع پیدا کنید می توانید به آدرس اینترنتی www.rusembiran.ru مراجعه کنید.

برای خرید تور روسیه از الی گشت اینجا کلیک کنید.

یک جمهوری خودمختار که به آن کشور نمی توان گفت، نخجوان است. این جمهوری در لیست جاهایی است که ایرانی ها برای سفر به آن می توانند در بدو ورودشان به اقدام به دریافت ویزا بنمایند. برای نخجوان هم زمانی که به مرز آذربایجان رسیدید می بایست با پرداخت ۱۰ یورو ویزای مورد نظر را دریافت کنید و به مدت ۱۵ روز در این کشور حضور داشته باشید. توجه داشته باشید که داشتن این ویزا ربطی به اجازه ورود شما به مرزهای باکو و آذربایجان ندارد و برای آن ها می بایست جداگانه اقدام نمایید. در صورت تخطی از این شرایط شما با جرایم سنگینی مواجه خواهید شد.

 برای خرید بلیط هواپیما نخجوان از الی گشت با مناسب ترین قیمت اینجا کلیک کنید.

خوب بعد از نخجوان به کشور آذربایجان می رسیم که در تقسیم بندی های سیاسی جز اروپا محسوب می شود اما مانند ترکیه در هر دو قاره اروپا و آُسیا قرار دارد. این کشور در ایران دارای سفارت است و به راحتی می توانید با مراجعه به سفارت آن یا آژانس های مربوطه اقدام به اخذ ویزای آذربایجان بنمایید. البته لازم به ذکر است که بگوییم کشور آذربایجان امکان صدور ویزا الکترونیکی را برای ایرانی فراهم آورده است و می توان با مراجعه به سایت evisa.gov.az/en و پر کردن فرم های مربوطه و پرداخت حدودا ۲۰ دلار در عرض ۳ روز کاری ویزای ۳۰ آذربایجان را دریافت نمایید.

برای رزرو بهترین و ارزان ترین هتل های باکو الی گشت اینجا کلیک کنید.

یکی از کشورهایی که سفر کردن به آن سخت است، قزاقستان می باشد. این کشور در تهران نه سایت دارد و نه به تلفن ها جواب می دهد. اگر برایتان سخت است که به دنبال کارهای لازم برای اخذ ویزای قزاقستان باشید می توانید از آژانس های مسافرتی که این کار را انجام می دهند کمک بگیرید. کشور قزاقستان هم جزو آن کشورهایی است که در هر دو قاره آسیا و اروپا قرار گرفته ولی از نظر سیاسی جزو اروپا هست.

ساعات کار سفارت قزاقستان در تهران در روزهای یکشنبه، سه شنبه و چهارشنبه است. برنامه کار سفارت به شرح زیر است:

روزهای یکشنبه از ساعت ۱۴ تا ۱۶ برای دریافت ویزا و از ساعت ۱۶ تا ۱۸ دریافت مدارک.
روزهـای سه شنبه از ساعت ۱۰ تا ۱۲ برای دریافت ویزا و از ساعت ۱۴ تا ۱۶ دریافـت مدارک.
روزهای چهار شنبه از ساعت ۱۴ تا ۱۶ برای دریافت ویزا و از ساعت ۱۶ تا ۱۸ دریافت مدارک.

آدرس سفارت قزاقستان در تهران: تهران، درو، خیابان هدایت، پلاک ۴

تلفن: ۴-۲۲۵۶۵۹۳۳-۰۲۱

چهار کشور کرواسی، رومانی، بلغارستان و قبرس جز کشورهایی اروپایی هستند که عضو شنگن نمی باشند و در ایران هم دارای سفارت می باشند لذا ایرانی ها به راحتی می توانند اقدام به اخذ ویزای این کشورها بنمایند. شما با داشتن ویزای یکی از این چهار کشور گفته شده می توانید وارد سه کشور دیگر بشوید. دو کشور قبرس و بلغارستان دارای وبسایت هستند و می توانید با مراجعه به آن اطلاعات لازم برای اخذ ویزا را مطالعه نمایید.

برای صدور ویزا چه کارهایی باید انجام داد؟

همان‌طور که تا به اینجا بررسی کردیم، کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان، شامل کشورهای محدودی می‌شود و برای آنکه ایرانیان بتوانند به قسمت‌های مختلف دنیا سفر کنند باید قدم خود را فراتر از مرز کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان بگذارند. در حالت کلی، برای کشورهایی به جز کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان، لازم است مدارک خود را به سفارت آن کشور ببرید و با مصاحبه با افسر سفارت، ویزای توریستی بگیرید. برای آنکه بتوانید در سفارت مورد نظر خود، درخواست اخذ ویزا
بدهید باید مدارکی از جمله، مدارک شناسایی مثل گذرنامه و مدارک شغلی و مالی، بلیط هواپیما و رزرو هتل را ارائه دهید.

مدارکی که برای اخذ ویزا باید به سفارت ارائه کنید، به کشوری که به آن سفر می‌کنید بستگی دارد. درصورتی که اقوام و آشنایانی در کشور مقصد دارید و می‌خواهید به دیدن آن‌ها بروید، می‌توانید به جای آدرس هتل، آدرس محل اقامتتان را به سفارت دهید. پس از ارائه مدارک مصاحبه‌ای با شما انجام می‌شود، این مصاحبه به این دلیل انجام می‌گیرد که سفارت از سفر توریستی یا کاری شما و همچنین بازگشت شما پس از سفر مطمئن شود. شرایط اخذ ویزا برای هر کشور متفاوت می‌باشد و به طور مثال برای دریافت ویزای روسیه یا ویزای دبی کافی است بلیط هواپیما به مقصد روسیه و رزرو هتل را به سفارت ارائه کنید تا ویزا صادر شود، اما در مقابل، اخذ ویزای شینگن یکی از دشوارترین ویزاها برای درخواست است و متقاضیان باید برای اخذ این ویزا مدارک مالی و شغلی خود را نیز ارائه دهند.

 ویزای شینگن چیست؟

در مقابل کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان کشورهایی نیز وجود دارند که روند اخذ ویزای سختی دارند و در واقع در مقابل کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان قرار می‌گیرند. سفر به ۲۶ کشور اروپایی نیازمند داشتن ویزایی است که به آن ویزای شینگن گفته می‌شود. دلیل نامگذاری این ویزا به شینگن‌ به سال ۱۹۸۵ بر می‌گردد. در این سال پنج کشور اروپایی در شهر کوچک شینگن که در کشور لوکزامبورگ قرار دارد، تصمیم گرفتند مرزهای بین خود را بردارند. پس از گذشت سال‌ها، کشورهای دیگری از قاره اروپا نیز به این قرارداد پیوستند و تعداد کشورهای اروپایی که به قرار‌داد شینگن پایبند شدند، به ۲۶ کشور رسید. برای اخذ ویزای شینگن باید به سفارتخانه یکی از این کشورها در ایران یا کشورهای دیگر مراجعه کنید و مدارک لازم را ارائه کنید. ویزای شینگن انواع مختلفی دارد.

در ادامه به بررسی سه مدل از ویزاهای توریستی شینگن خواهیم پرداخت:

  • ویزای یکبار ورود (single entry)

با اخذ ویزای شینگن سینگل می‌توانید به یکی از کشورهای عضو شینگن فقط برای یک بار و مدت مشخصی وارد شوید و باید بعد از مدت زمان مشخص از آن خارج شوید.

  • ویزای دو بار ورود (Double Entry)

با این ویزا شما می‌توانید دو بار در مدت زمانی مشخص به محدودهٔ شینگن وارد شوید و باید بعد از مدت زمان مشخص از آن خارج شوید.

  • ویزای چند بار ورود (Multiple Entry)

با ویزای شینگن چند بار ورود، محدودیت ورود و خروج نخواهید داشت و هر چند بار که می‌خواهید، این فرصت را دارید تا به کشورهای شینگن وارد، یا از آن‌ها خارج شوید اما این ویزا از محدودیت زمانی برخوردار است و سه ماه اعتبار دارد. در این مدت می‌توانید به دلخواه خود به مدت ۳۰ روز پیوسته یا گسسته در محدوده شینگن اقامت کنید. به عبارتی بعد از تمام رفت و برگشت از کشورهای شینگن، مجموع روزهایی که در این محدوده بوده‌اید، نمی‌تواند بیشتر از ۳۰ روز باشد.

درست مانند کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان کشورهای حوزه شینگن نیز از دسته‌بندی‌های مختلفی برخوردار هستند که در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت:

  • اتریش
  • بلژیک
  • جمهوری چک
  • دانمارک
  • استونی
  • فنلاند
  • فرانسه
  • آلمان
  • یونان
  • مجارستان
  • ایسلند
  • ایتالیا
  • لتونی
  • لیتوانی
  • لوکزامبورگ
  • مالت
  • هلند
  • نروژ
  • لهستان
  • پرتغال
  • اسلواکی
  • اسلونی
  • اسپانیا
  • سوئد
  • سوئیس
  • لیختن اشتاین

چهار کشور زیر در قاره اروپا عضو پیمان شینگن نیستند اما با دریافت ویزای شینگن این فرصت را دارید تا علاوه بر ۲۶ کشور بالا، به این چهار کشور نیز سفر کنید:

  • موناکو
  • آندورا
  • واتیکان
  • سن مارینو

با در اختیار داشتن ویزای شینگن دبل یا مالتیپل این فرصت را دارید تا علاوه بر کشورهای شینگن، به این ۹ کشور اروپایی که عضو شینگن نیستند نیز سفر کنید:

  • آلبانی
  • بوسنی و هرزگوین
  • بلغارستان
  • کرواسی
  • قبرس
  • کوزوو
  • مقدونیه یا یوگسلاوی سابق
  • مونته نگرو
  • رومانی
  1. در صورتی که با درخواست صدور ویزا موافقت نشود، آیا می‌تواند هزینه‌های پرداخت شده را استرداد کرد؟

خیر، امکان استرداد هزینه وجود ندارد.

  1. آیا مسافرانی که ویزا شینگن دارند تنها می‌توانند از کشوری که ویزا گرفته‌اند اقدام به ورود کنند؟

بله، شما تنها می‌توانید از کشوری که ویزا را از آن دریافت کرده‌اید ورود داشته باشید. البته در نظر داشته باشید که پس از دریافت مهر ورود در گذرنامه خود، این فرصت را دارید تا تمام شدن اعتبار ویزا در هر کدام از کشورهای حوزه شینگن اقامت داشته باشید.

  1. آیا مسافرانی که ویزا شینگن دارند تنها می‌توانند از کشوری که ویزا گرفته‌اند اقدام به خروج کنند؟

خیر، در مورد خروج قانونی شامل نمی‌شود و شما این فرصت را دارید تا می‌توانید از هر کدام از کشورهای حوزه شینگن خاک اروپا را ترک کرده و به کشور خود بازگردید.

  1. آیا می‌توان پاسپورت کشور قطر را اخذ کرد؟

کشورهای عربی از جمله کشور قطر، اقدام به صدور پاسپورت قطری یا شهروندی به اتباع خارجی نمی‌کنند و تنها می‌توانید اقامت خود را دو سال یک‌بار تمدید نمایید.

  1. برای جلوگیری از مخالفت با صدور ویزا چه کاری باید انجام داد؟

برای جلوگیری از این امر پیشنهاد می‌شود که به مقامات رسمی اعلام کنید که تعهداتی دارید و می‌خواهید به آن‌ها پایبند باشید، در واقع باید طوری نشان دهید که در کشور خود هم‌کاری برای انجام دارید و تعهدات کاری برای خود در نظر گرفته‌اید.

  1. آیا باید به سوالاتی که در مصاحبه سفارت پرسیده می‌شوند باید پاسخ کامل داد؟

بله اگر متقاضی دریافت ویزا هستید، باید به تمام سوالاتی از شما در سفارت پرسیده می‌شود به درستی پاسخ دهد تا شانس گرفتن ویزا داشته باشید.

  1. آیا برای دریافت ویزای شینگن نیز باید مصاحبه انجام داد؟

بله، شما برای دریافت ویزای شینگن باید مرحله مصاحبه و انگشت نگاری را پشت سر بگذارید. برای این کار شما باید از سفارت مورد نظر خود وقت بگیرید و در زمان مشخص شده اقدام به مصاحبه و انگشت نگاری نمایید.

  1. آیا سوالاتی که برای اخذ ویزاهای اقامتی مانند کار، تحصیل و سرمایه گذاری پرسیده می‌شود با سوالات ویزای توریستی تفاوت دارد؟

بله سوالات ویزاهای اقامتی با ویزاهای توریستی متفاوت می‌باشد.

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد

۱۰ نظرات

حسن 1398-05-08 - 3:52 ب.ظ
عععع چه جالب من نمیدونستم مالزی هم ویزا نمی خواد برای رفتن
تیم خبری الی گشت 1398-05-10 - 9:58 ق.ظ
البته برای مدت 14 روز ویزا نمی خواد بیشتر از این مدت اگر بخواید در کشور مالزی بمونید باید حتما مجوزهای لازم رو بگیرید. برای اطلاعات بیشتر در خصوص ویزای مالزی هم می تونی راهنمای دریافت ویزای این کشور که لینک برات میزارم رو بخونی :) https://www.eligasht.com/Blog/?p=130799
حمید 1398-05-08 - 3:54 ب.ظ
ویزای روسیه چقدر طول می کشه صادر شه؟؟؟
تیم خبری الی گشت 1398-05-10 - 9:56 ق.ظ
سلام آقا حمید مدت زمانی که برای صدور ویزای روسیه یک هفته کاری هستش برای اطلاعات بیشتر هم می تونی با مشاوران الی گشت به شماره 8540 تماس بگیری
نیوشا 1398-05-08 - 3:55 ب.ظ
برای سفر زمینی به گرجستان چه مدارکی لازمه؟
تیم خبری الی گشت 1398-05-10 - 10:00 ق.ظ
سلام نیوشا برای سفر زمینی باید مدارک زیر رو حتما داشته باشی شرایط دریافت ویزای گرجستان برگه کاپوتاژ یا پروانه خروج موقت گواهینامه بین المللی پلاک بین المللی (پلاک ترانزیت) دفترچه بین المللی ماشین اما خوب یکسری قوانین و نکات هم هست که می تونی برای اطلاع از اونها مطلب راهنمای سفر زمینی به گرجستان رو مطالعه کنید https://www.eligasht.com/Blog/?p=135815
بهزاد 1398-05-09 - 7:21 ق.ظ
سلام ممنون از مقاله جذابتون. هزینه های ویزاهای الکترونیکی چقدره معمولا؟
تیم خبری الی گشت 1398-05-10 - 10:03 ق.ظ
سلام بستگی به مقصدی که می خواید برید داره
Samin 1398-09-26 - 5:43 ب.ظ
سلام لطفا برای جمهوری بنین ویزا خیلی فوری میخوام. لطفا راهنمایی بفرمایید.
عبدالله 1399-11-19 - 0:22 ق.ظ
سلام میخوام برم ترکیه ن ویزا دارم ن پاسپورت ایرانی هم چقدر پول میخواد
افزودن نظر