در صورتی که فردی بتواند اقامت و تابعیت برخی از کشورهای اروپایی را کسب کند، ویزایی با نام ویزای شینگن به فرد اعطا می شود که از معتبرترین ویزاها در جهان است و این امکان را فراهم می کند که فرد دارای ویزا بتواند به برخی از کشورها بدون محدودیت سفر داشته باشد.
به همین دلیل بسیاری از افرادی که تمایل به مهاجرت به اروپا دارند برای دریافت ویزای شینگن اقدام می کنند تا بدین وسیله بتوانند به کشورهایی عضو این توافق نامه بدون نیاز به دریافت مجدد ویزا سفر کنند؛
در این مطلب قصد داریم در خصوص ویزای شینگن و نحوه دریافت آن و کشورهایی که میتوان با این ویزا به آن ها سفر کرد اطلاعاتی ارائه نماییم.
برای خرید آنلاین ارزان ترین بلیط هواپیما داخلی و خارجی الی گشت روی تصویر زیر کلیک کنید:
ویزا شینگن چیست؟
اگر کسی موفق شود که ویزای شینگن را به دست آورد باید همیشه قدر آن را بداند؛ چون این فرد کسی است که توانسته یکی از معتبرترین ویزاها در جهان را بدست آورد؛ در واقع ویزای شینگن به دارنده آن این امکان را می دهد بتواند بدون نیاز به دریافت مجدد ویزا به ۲۹ کشور دنیا سفر کند.
در واقع افرادی که ویزای شینگن دریافت کرده باشند به صورت آزادانه می توانند به نیمی از اروپا سفر کنند زیرا تمامی کشورهایی که عضو این پیمان هستند، شامل کشورهای اروپایی میشوند که با پیوستن به این پیمان امکان سفر آزادانه افراد دارای این ویزا را در خاک خود فراهم کردهاند.
۲۹ کشور اروپایی، توافق کردند که ویزا بین مرزهای مشترک داخلی خود را لغو کنند و برای اعطای ویزا به متقاضیان ورود به مرزهای آن ها شرایط یکسانی را در نظر بگیرند؛ این توافق نامه که به امضای ۲۵ کشور اروپایی رسیده است، شینگن نام دارد.
بر اساس این پیمان، شهروندان و افرادی که تابعیت یکی از کشورهای عضو را داشته باشند میتوانند به صورت آزادانه به سایر ۲۹ کشور سفر کنند و نیازی به دریافت ویزا نخواهند داشت؛
به طبع شهروندان و افرادی که تابعیت کشورهای خارج از این پیمان را دارند برای سفر به داخل مرزهای این ۲۹ کشور باید ویزای شینگن دریافت کنند و پس از دریافت ویزا امکان سفر به تمامی ۲۹ کشور را خواهند داشت.
انواع ویزا شینگن
ویزای شینگن انواع مختلفی دارد که بسته به شرایط و نوع درخواست به متقاضیان اعطا می شود؛ انواع ویزاهای شینگن به شرح زیر است:
ویزای اتحادیه شینگن (USV):
صدور این ویزا توسط هر یک از کشورهای عضو پیمان شینگن امکان پذیر است زیرا این ویزا متحد الشکل است و توسط هر کدام از کشورها صادر می شود؛ به واسطه داشتن این ویزا، فرد می تواند در هر بازه زمانی ۶ ماهه به مدت ۹۰ روز در هر یک از کشورهای عضو پیمان اقامت داشته باشد؛ یعنی دارنده می تواند در هر سال ۱۸۰ روز اقامت در این کشورها داشته باشد.
شینگن نوع A
این نوع از ویزا برای افرادی صادر می شود که هیچ کدام از کشورهای اتحادیه شینگن مبدأ و مقصد آن ها نبوده و فقط برای رسیدن به مسیر خود، ناچار به توقف در یکی از این کشورها برای تعویض مسیر و هواپیما هستند؛ این نوع ویزای شینگن، ویزای فرودگاهی است که به فرد دارنده تنها این اجازه را می دهد در فرودگاه های کشورهای عضو، پرواز خود را تغییر دهند و اجازه خروج از فرودگاه را نخواهند داشت.
شینگن نوع B
این نوع از ویزای شینگن نیز یک ویزای فرودگاهی و ترانزیتی مانند نوع A است با این تفاوت که اختیارات بیشتری را در اختیار دارنده قرار می دهد؛ افرادی که این نوع از ویزا را دارند اجازه اقامت در کشورهای شینگن را ندارد اما اگر قصد دارند از خاک این کشورها برای رسیدن به مقصدی به صورت زمینی با ماشین شخصی، قطار یا اتوبوس یا حتی جت شخصی استفاده کنند می توانند از فرودگاه خارج شده و حداکثر در مدت ۵ روز از حوزه شینگن خارج شوند.
شینگن نوع C
این نوع ویزای از نوع ویزاهای توریستی است که انواع مختلفی دارد؛ به واسطه این نوع ویزا فرد قادر است که با توجه به مدت زمانی که در ویزا قید شده است در یکی از ۲۹ کشور عضو اتحادیه اقامت داشته باشد؛ ویزاهای یک بار ورود، دو بار ورود و چندبار ورود انواع مختلف ویزای نوع C هستند.
دارندگان ویزاهای یک بار ورود قادرند فقط یک بار در طول مدت اعتبار ویزا، که وابسته به درخواست متقاضی و تصمیم سفارت مقصد دارد، به کشورهای منطقه شینگن ورود کند؛ در صورت ترک منطقه، حتی اگر از مدت زمان اعتبار ویزا باقی مانده باشد، فرد اجازه ورود مجدد را نخواهد داشت.
دارندگان ویزاهای دوبار ورود قادرند که ۲ بار ورود و خروج به کشورهای منطقه شینگن داشته باشند. مدت اقامت در این نوع ویزا نیز وابسته به درخواست فرد و تصمیم سفارت کشور مقصد دارد.
دارندگان ویزاهای چندبار ورود در تعداد دفعات ورود و خروج به کشورهای عضو شینگن محدودیتی ندارند و تنها محدودیت آن ها مدت زمانی است که برای اقامت در ویزا آمده است. دارندگان این ویزا می توانند در بازه زمانی ۶ ماهه به مدت ۹۰ روز اقامت داشته باشند که این ۹۰ روز از زمانی است که وارد منطقه می شوند.
ویزا اعتباری محدود منطقهای (VLT)
در این ویزا فرد دارنده تنها مجاز به ورود به خاک کشوری است که به سفارت آن درخواست داده و ویزا را دریافت کرده است؛ به این معنی که فرد نمی تواند با این ویزا به سایر کشورهای منطقه شینگن سفر کند؛ این نوع ویزا معمولا برای افرادی که درخواست پناهندگی در یکی از کشورها را دارند و به صورت اضطراری صادر می شود.
ویزا ملی (National Visa) یا ویزا نوع D
برای افرادی که قصد تحصیل، تجارت، درمان در اروپا و در یکی از کشورهای منطقه شینگن را دارند این نوع از ویزا صادر می شود که دو نوع دارد.
برای افرادی که فقط یک بار و برای یک هدف مشخص و برای مدت زمان معلوم قصد سفر به اروپا داشته باشند ویزای نوع D یکبار ورود صادر می شود.
برای متقاضیانی که برای انجام کاری به دفعات متعدد به یکی از کشورهای منطقه شینگن سفر می کنند ویزای نوع D چندبار ورود صادر می شود.
برای دانشجویان که پذیرش از دانشگاه های عضو شینگن گرفته باشند، دانشجویانی که قصد تحقیق و انجام پروژه در مدت زمان معین داشته باشند، دانشجویانی که هدفشان از سفر کارهای علمی و آموزشی است، هنرمندان و ورزشکاران و متخصصینی که به قصد به اشتراک گذاری تجارب و تخصص خود سفر می کنند و بیمارانی که برای درمان بیماری و دریافت خدمات پزشکی قصد سفر به کشورهای عضو شینگین دارند از جمله افرادی هستند که ویزای نوع D برای آنها صادر می شود.
نکته مهم در مورد ویزاهای توریستی شینگن این است که دارنده تنها تا پایان مدت اعتبار میتواند در کشورهای منطقه اقامت داشته باشد؛ در صورتی که پس از پایان اعتبار، دارنده کشور مربوطه را ترک نکرده باشد مطابق با قوانین وضع شده با وی برخورد شده و ممکن است برای دریافت مجدد ویزا محدودیت هایی برای او در نظر گرفته شود.
کشورهای عضو اتحادیه شینگن
۲۶ کشور عضو اتحادیه شینگن هستند که هر فردی در صورت داشتن ویزای هریک از این کشورها می تواند تا پایان اتمام اعتبار در ۲۵ کشور دیگر اقامت داشته باشد؛ این ۲۹ کشور شامل کشورهای:
آلمان، فرانسه، اسپانیا، پرتغال، ایتالیا، هلند، بلژیک، لوکزامبورگ، سوئد، نروژ، فنلاند، دانمارک، لیتوانی، لتونی، لهستان، مجارستان، اتریش، استونی، اسلواکی، اسلوونی، جمهوری چک، ایسلند، مالت، یونان، لیختن اشتاین، رومانی، بلغارستان، کرواسی و سوئیس هستند.
مدارک مورد نیاز برای ارائه درخواست ویزای شینگن در تمامی سفارت های این کشورها یکسان است مگر اینکه برخی سفارت ها قوانین خاص خود را داشته و مدارک بیشتری بخواهند؛ اما به طور کلی مدارکی که در ادامه شرح داده میشود اصلی ترین مدراکی است که برای ارائه درخواست ویزای شینگن مورد نیاز است:
- اصل پاسپورت معتبر با حداقل ۶ ماه زمان اعتبار به همراه امضاء شخص متقاضی
- عکس ۴*۳ رنگی و تمام رخ با پس زمینه سفید که در ۶ ماه اخیر گرفته شده باشد (این عکس نباید با عکس پاسپورت یکسان باشد)
- اصل گواهی حساب بانکی به زبان انگلیسی ممهور به مهر بانک (حداقل مانده حساب باید ۵۰ میلیون تومان باشد)
- اصل سند مالکیت به نام متقاضی به همراه ترجمه (در صورت تقاضای خانوادگی کافی است سند مالکیت به نام سرپرست خانواده باشد)
- اصل مدارک شغلی به همراه ترجمه آن
- مدارک لازم برای پزشکان: پروانه مطب یا حکم کارگزینی از بیمارستان، پروانه طبابت و کارت نظام پزشکی
- مدارک لازم برای وکلا: پروانه وکالت
- مدارک لازم برای مشاغل دولتی: حکم کارگزینی، آخرین فیش حقوق یا گواهی اشتغال به کار، سابقه بیمه تأمین اجتماعی به همراه مهر سازمان
- مدارک لازم برای بازنشستگان: حکم بازنشستگی و آخرین فیش حققی
- مدارک لازم برای مشاغل غیر دولتی: گواهی اشتغال به کار از محل کار، فیش حقوقی، سابقه بیمه تأمین اجتماعی مهر شده و برای مشاغل آزاد جواز کسب یا آخرین آگهی تغییرات
- مدارک لازم برای معلمان و اساتید: حکم کارگزینی یا گواهی اشتغال به کار، آخرین فیش حقوقی، سابقه بیمه تأمین اجتماعی مهر شده
- مدارک لازم برای دانش آموزان و دانشجویان: اصل نامه اشتغال به تحصیل به همراه ترجمه آن (دانش آموزانی که در طول سال تحصیلی قصد سفر دارند باید اصل رضایت نامه مدیر مدرسه که در آن تاریخ سفر ذکر شده باشد به همراه ترجمه آن را ارائه دهند)
- رضایت نامه محضری والدین برای فرزندانی که زیر ۱۸ سال داشته و قصد دارند بدون همراهی یکی از والدین سفر کنند.
- اصل مدارک شغلی همسر و ترجمه آن برای خانم های خانه دار
- همراه داشتن بلیط و واچر معتبر
قوانین خاص ویزا شینگن
یکی از قوانین خاص ویزای شینگن در مورد ورود اولیه به خاک شینگن است؛ این مسئله که دارندگان ویزای شینگن قادر هستند بدون محدویت به کشورهایی که عضو اتحادیه شینگن هستند سفر کنند کاملا صحت دارد اما طبق قانون فرد متقاضی باید ورود اولیه خود را در کشوری که از آن ویزا درخواست کرده است، ثبت کند.
به عنوان مثال اگر شما از طریق سفارت کشور هلند برای دریافت ویزای شینگن اقدام کرده باشید نمی توانید به عنوان مقصد اولیه وارد کشور آلمان شده و ورود خود را ثبت کنید.
بلکه باید ابتدا به کشور هلند سفر کنید و پس از اینکه ورود اولیه شما ثبت شد قادر خواهید بود به آلمان یا سایر کشورهای عضو اتحادیه، بدون محدودیت سفر کنید؛ اما در مورد خروج قانون خاصی وجود ندارد و می توانید از هر کدام از کشورهای عضو خروج خود را انجام دهید.
این روزها در پی شیوع ویروس کرونا در جهان محدودیت هایی برای صدر ویزای شینگن توسط کشورهای عضو در نظر گرفته شده است؛ تا اطلاع ثانوی صدور ویزای توریستی جدید متوقف شده و پرونده هایی که حاوی این نوع درخواست باشند مورد بررسی قرار نمی گیرند؛ با توجه به شرایط موجود متقاضیان تنها برای دریافت ویزای نوع D می توانند اقدام کنند که این شرایط تا زمان اعلام کشورهای اتحادیه پابرجا بوده و به صورت مشترک در تمامی کشورهای عضو اجرا میشود.
۱ نظرات