اگر می خواهید مثل یک مسافر حرفه ای پرواز کنید باید قواعد و مقررات پرواز را یاد بگیرید. برخی از این قوانین مثل قانون حمل بار و زمان حضور در فرودگاه را تقریبا همه می دانند. اما نکات ظریفی وجود دارد که بسیاری از ما نادیده می گیریم و از آن ها غفلت می کنیم. اینجاست که فرق یک مسافر عادی با مسافر حرفه ای مشخص می شود! اما نگران نباشید، ما اینجا هستیم تا این نکات را به شما یادآوری کنیم. در این مطلب قصد داریم در مورد کارهای اشتباه در فرودگاه صحبت کنیم که اکثر ما آن ها را انجام می دهیم. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا با ۷ اشتباه در فرودگاه آشنا شویم و دیگر آن ها را انجام ندهیم!
مطالب مرتبط: در هنگام رد شدن از بخش امنیتی فرودگاه چه نکاتی را رعایت کنیم؟ بهترین رستوران های فرودگاهی دنیا در سال ۲۰۱۷
مسافرانی که دایم در سفر هوایی به سر می برند کاملا با امکانات ویژه سالن استراحت فرودگاه آشنایی دارند. اما افرادی که سالی یکی دوبار سفر می کنند به نظرشان پرداخت ورودی این سالن ها هزینه اضافی و بیهوده ای است! اما سر نزدن به سالن استراحت یکی از کارهای اشتباه در فرودگاه است. امکانات این سالن ها به ویژه در فاصله طولانی بین دو پرواز، موهبتی فوق العاده خواهد بود. به جای اینکه در صندلی های ناراحت فرودگاه چرت بزنید و مدام به ساعت نگاه کنید به سالن استراحت بروید. با پرداخت هزینه ای منصفانه می توانید از امکانات این سالن ها مثل حمام، اینترنت وای فای رایگان، اسنک و نوشیدنی و صندلی های راحت و جادار برای استراحت استفاده کرد.
البته بر کسی پوشیده نیست که بهترین سرویس ها و خدمات در بخش فرست کلاس هواپیما ارائه می شود و اگر توان مالی آن را دارید در رزرو بلیت فرست کلاس درنگ نکنید. اما برخی مسافران که نسبت به تکان های شدید هواپیما حساس هستند (motion sickness) فکر می کنند اگر در بخش فرست کلاس باشند از این تکان ها در امان خواهند بود. اما این طور نیست و این تصمیم هم یکی از کارهای اشتباه در فرودگاه است. در واقع، هواپیما مثل یک الاکلنگ است و دو سمت هواپیما در طول پرواز بالا و پایین می شود، اما بهترین بخش هواپیما از این لحاظ، وسط هواپیماست. بنابراین اگر تکان های هواپیما حال شما را بد می کند می توانید بلیت خود را در بخش میانی هواپیما رزرو کنید.
به لطف فناوری های جدید دیگر نیازی نیست مدت ها در صف طولانی چک-این منتظر بمانید. امروزه اکثر ایرلاین سرویس چک-این آنلاین را به مسافران خود ارائه می کنند و می توانید قبل از پرواز و در آرامش منزل این مرحله را انجام دهید. با این کار تا حد زیادی در زمان صرفه جویی می کنید و یکی از وقت گیرترین مراحل سوار شدن به هواپیما را حذف می کنید. بسیاری از شرکت های هواپیمایی پس از چک-این آنلاین امکان انتخاب صندلی را هم به مسافران می دهند.
شاید بگویید هیچ کس این کار را نمی کند، اما اندازه گیری ابعاد بارهمراه یکی از مهم ترین کارهایی است که باید انجام دهید. ایرلاین قوانین خواصی برای بار همراه دارند و هر مسافر می تواند تا میزان مشخصی بار (کیف دستی یا یک ساک کوچک) با خود به داخل هواپیما ببرد. شاید خیلی از شما بدانید که برای بار همراه مسافر حداکثر وزن مجاز تعیین شده است، اما بسیاری توجه نمی کنند که ابعاد مشخصی نیز برای این بار تعیین شده و اگر بار شما بزرگ تر از این ابعاد باشد نمی توانید آن را به داخل هواپیما ببرید! طبق قوانین حمل بار طول، عرض و ارتفاع هر وسیله باید کمتر از حد تعیین شده باشد و مجموع ابعاد آن نیز باید طبق قوانین تعیین شده باشد. بنابراین قبل از اینکه چمدانتان را ببندید قوانین حمل بار ایرلاین مربوطه را مطالعه کنید و با توجه به آن وسایلتان را در چمدان بچینید.
در وسط فرودگاه ها تابلوی بسیار بزرگی وجود دارد که اطلاعات پروازهای مختلف روی آن نمایش داده می شود. زمان دقیق پرواز، تاخیر احتمالی، کنسل شدن پرواز و همین طور باز شدن گیت های پروازی روی این تابلو اعلام می شود و با بررسی مدام اطلاعات پرواز می توانید از وضعیت پرواز خود مطلع شوید. به این ترتیب، دیگر لازم نیست مدام از کارکنان فرودگاه سوال کنید یا آنکه آخر از همه از تاخیر یا کنسل شدن پروازتان باخبر شوید. توجه نکردن به تابلوی اطلاعات پرواز هم یکی از کارهای اشتباه در فرودگاه است که متاسفانه بسیاری از ما انجام می دهیم.
شرکت های هواپیمایی در راستای قوانین امنیتی، محدودیت هایی را برای حمل مایعات اعمال می کنند. به این ترتیب شما تا میزان مشخصی می توانید مایعات با خود به داخل هواپیما ببرید. شاید فکر کنید مایعات یعنی فقط آب و نوشیدنی! اما مواردی مثل شامپو، لوسیون، عطر، ژل مو و خمیردندان نیز مشمول این محدودیت می شوند! به طور معمول ظرف محتوی این مایعات نباید بیش از ۱۰۰ میلی لیتر باشد. اگر چنین محصولاتی همراهتان است آن ها را در یک کیسه شفاف پلاستیکی قرار دارید و هنگام عبور از بخش امنیتی فرودگاه آن را جداگانه به مامورین ارائه دهید. به این ترتیب دیگر مجبور نیست کل کیف و ساکتان را خالی کنید تا این مایعات را پیدا کنید.
بله، ما هم می دانیم که یکی از دشوارترین قسمت های سفر، بستن چمدان است. اما سعی کنید وسایلتان را بر اساس اولویت در چمدان ها و کیف دستی قرار دهید. چمدانی که به قسمت پذیرش بار تحویل می دهید تا رسیدن به فرودگاه مقصد دیگر دیگر در دسترس شما نخواهد بود. بنابراین لوازم مورد نیازتان را حتما در کیف دستی و بار همراهتان قرار دهید و با خود به داخل هواپیما ببرید. اشیاء گرانقیمت و باارزش، کیف پول، جواهرآلات، موبایل و وسایل شخصی و ضروری تان را حتما همراه خود داشته باشید. به این ترتیب هم می توانید هروقت نیاز داشتید به آن ها دسترسی داشته باشید و هم اینکه در صورت گم شدن چمدان، غصه از دست دادن اشیاء باارزشتان را نخواهید خورد.
منبع: rd.com