ساختمان غول پیکر هواپیماسازی بوئینگ
کارخانه بوئینگ در اورت واشنگتن آنقدر بزرگ است که به سختی می توان اندازه و ابعاد آن را تخمین زد. برای شروع باید بگوییم که درهای کارخانه به تنهایی به اندازه یک زمین فوتبال است! این ساختمان بزرگ ترین ساختمان جهان از لحاظ حجم اشغال شده است و آنقدر بزرگ است که بیش از ۹۰۰ زمین بسکتبال در آن جا می شود! در این مطلب می خواهیم سری به کارخانه هواپیماسازی بوئینگ بزنیم و از داخل این کارخانه و فضای وسیع آن بازدید کنیم. با الی گشت همراه باشید.[/vc_column_text]
کارخانه هواپیماسازی بوئینگ در اورت واشنگتن
مطالب مرتبط: ساخت هواپیمای بدون خلبان توسط بوئینگ مروری بر تاریخچه ی صنعت هوانوردی; بوئینگ
کارخانه هواپیماسازی بوئینگ اورت در شهر اورت (Everett) واشنگتن قرار دارد. هواپیماهای مشهور بوئینگ ۷۴۷، بوئینگ ۷۶۷، بوئینگ ۷۷۷، بوئینگ ۷۸۷ در این کارخانه تولید و مونتاژ می شوند. کارخانه بوئینگ اورت با مساحت ۳۹ هکتار و ۱۲ میلیون متر مربع حجم اشغال شده، بزرگ ترین مجموعه ساختمان در جهان به شمار می رود. این رکورد در کتاب رکوردهای گینس نیز به ثبت رسیده است. وقتی وارد این ساختمان می شویم وسعت زیاد آن غافلگیرمان می کند. طبق گفته کارشناسان فضای داخلی این کارخانه بحدی وسیع است که اگر دستگاه های تهویه هوای قوی در کار نباشند ممکن است آب و هوای داخل کارخانه تغییر کند و حتی ابرهای باران زا داخل کارخانه تشکیل شوند!
[/vc_column_text]
تولد بوئینگ ۷۴۷، مشهورترین هواپیمای بوئینگ
ایده ساخت کارخانه ای در این وسعت و حجم به دلیل ساخت یک هواپیمای نمادین شکل گرفت. در سال ۱۹۶۶ شرکت بوئینگ، که در آن زمان به شهرت الان نبود، اعلام کرد که قصد دارد هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ را بسازد. به همین دلیل بوئینگ به فضای بسیار بیشتری برای ساخت این هواپیمای غول پیکر نیاز داشت. حتی اگر زیاد اهل سفر با هواپیما هم نباشید احتمالا نام بوئینگ ۷۴۷ به گوشتان خورده است. این مدل هواپیما یکی از مشهورترین مدل های بوئینگ است و با ظرفیت بالای مسافر و امنیت پرواز در طول سال ها به جابجایی مسافران پرداخته است. بوئینگ ۷۴۷ که به نام های جمبوجت و ملکه آسمان ها نیز شهرت دارد سال گذشته و پس از نزدیک به پنج دهه خدمت خالصانه بازنشسته شد و به مرور از ناوگان هوایی ایرلاین ها کنار گذاشته می شود. بوئینگ ۷۴۷ بازنشسته شد، اما تولدش باعث به وجود آمدن یکی از بزرگ ترین و غول پیکرترین ساختمان هایی شد که دنیا به چشم دیده است. ساخت بوئینگ ۷۴۷ آنقدر جسورانه و مدرن بود که از همان سال اتمام ساخت بوئینگ ۷۴۷ در سال ۱۹۶۸ تورهای بازدید از کارخانه به راه افتاد. در حال حاضر عموم مردم همچنان امکان بازدید از داخل کارخانه را دارند و می توانند از مراحل ساخت هواپیماهای بوئینگ ۷۴۷، ۷۶۷، ۷۷۷ و ۷۸۷ دیدن کنند.[/vc_column_text]
فضای داخل کارخانه بوئینگ
پس از آنکه از در غول پیکر کارخانه عبور می کنیم وارد راهروی بزرگی می شویم و با استفاده از بالابر به بالکن طبقه بالا می رویم. جایی که می توانیم فضای کارخانه بوئینگ و جایگاه ساخت ملکه آسمان ها را تماشا کنیم. فضای داخلی این کارخانه حدود یک کیلومتر طول و ۵۰۰ متر عرض دارد. بیش از ۲۸۰۰۰ نفر در این کارخانه مشغول به کارند و برای حمل نقل در این فضای وسیع از ۴۵۰ سه چرخه ویژه استفاده می کنند. این کارخانه درست مانند یک شهر بزرگ است؛ شش رستوران و کافی شاپ وظیفه سرو غذا و نوشیدنی را برای تعداد بالای کارکنان بر عهده دارند. هر روز ۲۰۰۰۰ وعده غذایی در رستوران های کارخانه سرو می شود. فضای داخلی کارخانه به قسمت های مختلف تقسیم می شود و هر قسمت مخصوص تولید و مونتاژ یک مدل هواپیماست.
[/vc_column_text]
کارخانه بوئینگ به سیستم گرمایشی و سرمایشی نیازی ندارد
یکی از نکات جالب در مورد این کارخانه این است که در سرمای زمستان و گرمای تابستان هیچ گونه وسیله گرمایشی و سرمایشی در این کارخانه استفاده نمی شود. حدود یک میلیون لامپ در این کارخانه روشن است و همین تعداد کافی است تا در هوای سرد واشگنتن فضای داخل کارخانه را به خوبی گرم کند! در تابستان نیز درهای غول پیکر را باز می کنند تا هوای تازه وارد فضای کارخانه شود.
ویدیو از مراحل ساخت هواپیما در کارخانه هواپیماسازی بوئینگ
کارخانه بوئینگ ۲۴ ساعته فعال است
فعالیت و تکاپو در این کارخانه تمامی ندارد و به صورت ۲۴ ساعته و هفت روز هفته کارگران و مهندسان مشغول ساخت بوئینگ های غول پیکر هستند. هر چند روز ساخت یک هواپیمای جدید تکمیل می شود. قبل از آنکه هواپیما به خریدار تحویل داده شود، خلبانان مخصوص بوئینگ آن را برای پرواز آزمایشی به بیرون می برند. بسیاری از بخش های ساخت هواپیما به طور اتوماتیک و خودکار انجام می شود و ماشین آلات پیشرفته و مجهزی در این کارخانه وجود دارند؛ اما بخش عمده فرآیند هواپیماسازی بوئینگ به صورت دستی و توسط مهندسین بسیار مجرب و ماهر انجام می شود. شاید یکی از دلایل برتری و کیفیت بالای هواپیماهای بوئینگ نیز همین توجه ویژه به کیفیت باشد.
[/vc_column_text]
ایرلاین های معتبر، مشتری دایمی بوئینگ
شرکت هواپیمایی آسترالین ایرلاینز بازدیدهای متعددی از این کارخانه انجام داده است و هواپیمایی کانتاس نیز همین اواخر اولین هواپیمای بوئینگ ۷۸۷ دریم لاینر خود را تحویل گرفت و این هواپیمای مدرن و کم مصرف را به ناوگان هواپیمایی خود اضافه کرد. خط تولید دریم لاینر، هواپیماهایی با ظرفیت بالای مسافر (تا ۳۳۵ نفر) هستند که در مسیرهای پروازی طولانی مدت استفاده می شوند. این هواپیما هشتاد و چهارمین هواپیما از این سری بود که در سال گذشته تحویل خریداران داده شد.[/vc_column_text]
تور بازدید از کارخانه بوئینگ
به دلیل قوانین امنیتی و تکنیکی کارکنان کارخانه بوئینگ اجازه ندارند از اینترنت وای فای استفاده کنند. همچنین قوانین سختگیرانه ای در مورد تلفن های همراه وجود دارد. کارخانه بوئینگ تورهای بازدید از کارخانه را اجرا می کند و هرساله ۳۰۰۰۰۰ نفر از این کارخانه هیجان انگیز بازدید می کنند. بازدیدکنندگان می بایست تلفن های همراه خود به قسمت ورودی تحویل دهند. تور بازدید از کارخانه بوئینگ یکی از جاذبه های گردشگری پرطرفدار در ایالت واشنگتن است. گردشگران بسیاری از سراسر دنیا به این منطقه سفر می کنند تا محل ساخت مشهورترین هواپیماهای دنیا را به چشم ببینند. تور کامل کارخانه حدود ۹۰ دقیقه طول می کشد و هزینه ورودی حدود ۳۵ دلار است. تخفیف های ویژه ای برای کودکان زیر ۱۵ سال و تورهای مدرسه در نظر گرفته شده است.
منبع: dailytelegraph.com.au
۲ نظرات
جالب بود
سپاس
عالی بود من به شخصه خیلی استفاده کردم