کاخ شونبرون پر طرفدار ترین جاذبه دیدنی کشور اتریش

در سال  ۱۷۰۰ میلادی قصر با شکوه شونبرون (Schonbrunn) در کشور اتریش و شهر وین پایتخت این کشور بنا گردید و ساخت و تکمیل آن تا ۱۹۶۰ به طول انجامید  تا آن را به یکی از محبوب ترین جاذبه های گردشگری اتریش و همچنین قاره سبز تبدیل کند. به طور کلی در شهر وین ، معماری خیره‌کننده‌ آن که شونبرون از اواسط قرن ۲۰ میلادی یکی از آن هاست، از سابقه کم‌نظیر فرهنگی، سنتی و تاریخی آن شهر خبر می دهد. شونبرون به طور دقیق در منطقه ی هیتزینگ (Hietzing) در قسمت غربی مرکز شهر وین ساخته شده است.

این بنای تاریخی از لحاظ زیبایی و سبک معماری به کار رفته در آن که به سبک باروک  (Baroque)معروف است، در طول تاریخ همواره توجه گردشگران بسیاری را به خود جلب کرده است زیرا معتقدند این کاخ تحسین برانگیز ترین معماری را داراست که در آثار تاریخی اروپا به جای مانده است. البته قبل تر از ساخت این بنا در سال ۱۵۶۹، ماکسیمیلیان دوم (Maximilien)  زمینی را در این منطقه خریداری کرد. ماکسیمیلیان دوم،  امپراتور مقدس روم بوده است.

این کاخ دارای دیدنی های بسیار زیادی همچون باغ پریوی (Privy)، و یک خانه ییلاقی ساخته شده از سنگ مرمر با نام گلوریت (Gloriette) می باشد که در ارتفاع ۶۰ متر از سطح زمین قرار گرفته است.

 

کاخ شونبرون از سال های دورتر و حتی قبل از ساخت و تکمیل آن به شکل امروزی، از قصرهای اشراف زادگان اتریشی و مقر حاکمان وین بوده است. سبک معماری و سلایق به کار رفته در آن نشان دهنده علایق پادشاهان آن کشور است. امپراطور فرانس جوزف که بین سال های ۱۸۴۸ تا ۱۹۱۶ حاکم اتریش بود نیز در این قصر متولد شد. وی تمام طول عمر خود را در این کاخ گذراند. بعد از فوت او این کاخ مقر حکوت جدید اتریش قرار گرفت. از این رو تندیس‌ها و سازه‌های متعددی نیز از آن زمان‌ها در اطراف شونبرون به جای مانده است.

 

به همین جهت این کاخ در طول تاریخ سیاسی و فرهنگی اتریش نیز تاثیرات به سزایی داشته و بسیار مورد اهمیت بوده است. تعدادی از مهم‌ترین وقایع تاریخ اتریش نیز در این قصر اتفاق افتاده است. تا جایی که در سال ۱۹۹۶ در سازمان یونسکو به عنوان میراث جهانی اتریش به ثبت رسیده است و امروزه تعداد بازدیدکنندگان از آن به ۳ میلیون نفر رسیده است.

معنای لغوی واژه شونبرون (Schonbrunn) در زبان های قدیم اتریشی به معنای “چشمه زیبا” می باشد. علت این نامگذاری هم این است که یک روز امپراتوری ماتیاس (Matthias)، امپراتور مقدس روم که برای شکار به این منطقه آمده بود، چشمه زیبایی را دید و این منطقه را شونبرون (schöner Brunnen) به معنای «چشمه ی زیبا» نامید.

شونبرون یک قرن بعد از امپراتوری ماتیاس با حمله ترک های عثمانی ویران شد. سپس در پی شکست عثمانی ها در سال ۱۶۸۳، معماری جدید کاخ به معمار مشهور اتریشی با نام فیشر فن ارلاش (Johann Bernhard Fischer von Erlach) سپرده شد.

این کاخ متشکل از تالار ها و سالن های زیبا و سلطنتی بسیاری می باشد که می توان از آن ها به موارد زیر اشاره کرد:

  • گریت گالری  (Great Gallery) که سالن پذیرایی مهمانان محسوب می شده است و گفته شده که اوج زیبایی قصر در این سالن نهفته است.
  • اتاق والنات  (Walnut Room) به معنی گردو که از آن به عنوان اتاق کنفرانس استفاده می شده است. همان طور که از عنوانش پیداست در دکور آن از چوب گردو استفاده شده است.
  • تالار آیینه‌ها با نام میرورز روم (Mirrors Room) که برای اولین بار شناخته شده ترین چهره موسیقی دنیا، موتزارت در آن به اجرا پرداخته است.

عموما این سالن ها مزین به پرده های مجلل، مبلمان های طلاکوب شده و فرش های قرمز هستند.

گفته شده معماری سالن اصلی این قصر از کف تا سقف برگرفته از آثار ارزشمند ایران و هند می باشد.

کاخ  شونبرون بیش از۱۴۰۰ اتاق دارد و متشکل از باغ های بسیاری به مساحت ۲۰۰ هکتار در اطراف می باشد که در قرن ۱۸ ساخته شده اند و مردم بومی وین امروزه به عنوان تفرجگاه به ویژه در تابستان از آن ها استفاده می کنند. ورود به این محوطه باز به صورت رایگان می باشد. این مکان متشکل از مجسمه ها و تندیس های متعدد و زیبایی است. همچنین وجود تنوع بالای گل و گیاه در این باغ ها، آن جا را تبدیل به گلخانه ای بزرگ و بی نظیر کرده است تا آن جا که مردم اتریش مراسم های متعددی را سالیانه در این مکان برگزار می کنند.

سبک معماری به کار رفته در اتاق های کاخ شونبرون سبک روکوکو است و دیوارهای آن به رنگ سفید و طلاپوش تزیین شده اند. که البته گفته می شود از این تعداد اتاق تنها ۴۰ عدد امکان بازدید برای عموم را دارند. نکته جالب در معماری به کار رفته در این کاخ این است که در بخش هایی از آن معماری ایرانی نیز به کار رفته است. به عنوان نمونه دیوار اتاق سی و دوم کاخ با مینیاتور ایرانی منقوش شده است.

باغ وحش وین در اتریش از دیگر جاذبه های دیدنی این کشور نیز در این کاخ قرار دارد. به گفته محققان این باغ وحش توسط یکی از پادشاهان و به درخواست دخترش ساخته شده تا حیوانات خود را در آن نگهداری کند که سپس با گذشت سالیان متمادی این مکان امروزه با ۷۵۰ گونه جانوری تبدیل به بزرگ ترین باغ وحش وین و همچنین قدیمی ترین باغ وحش جهان گردیده است.

پیشینه تاریخی کاخ شونبرون (Schonbrunn) به سال ۱۶۴۲ و بنا به درخواست همسر امپراطور فردیناند دوم  بازمی گردد و سپس در سال ۱۶۹۶ به دنبال عقب نشینی ترکان عثمانی قسمت های دیگر کاخ مانند باغ ها به درخواست آخرین ملکه خاندان هابسبورگ یعنی ماریا ترزیا به این مکان اضافه شد. در نهایت در سال ۱۹۱۸ چارلز اول به عنوان آخرین پادشاه این نسل، کناره گیری کرد و بدین صورت حکومت ۶۴۰ ساله خاندان هابسبورگ در اتریش به پایان رسید. امروزه ازاین کاخ تنها توسط دولت اتریش و هنگام ملاقات با مقامات ارشد دیگر کشورها استفاده می‌شود. البته بازدیدکنندگان عمومی نیز می توانند در زمان های مشخصی از آن بازدید نمایند. گردشگران بایستی جهت بازدید از داخل کاخ شونبرون، بلیط تهیه نمایند.

به شما پیشنهاد می کنیم در سفر به وین بازدید از پرطرفدارترین جاذبه اتریش را از دست ندهید.

 

 

 

 

 

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید