چگونه پرواز شماره ۵۰ پن آمریکا بین دو قطب سفر کرد

پرواز شماره 50 پن آمریکا

شما ممکن است فکر کنید که چرخش به دور زمین به وسیله هواپیما کار سختی نیست اما لازم است به شما بگوییم که اشتباه تصور می کنید. شاید برایتان شگفت انگیز باشد که بدانید سفر به وسیله یک هواپیمای مسافربری از قطب به قطب تنها ۳ مرتبه تاکنون صورت گرفته است و اگر می خواهید دلیل آن را بدانید باید بگوییم که این مسیر بسیار طولانی و همچنین برای مسافران آن خیلی دشوار است. حتی با اینکه نیاز به توقف برای سوختگیری های مجدد وجود دارد اما با این حال هواپیما می بایست از روی چندین اقیانوس و همچنین قطب های شمال و جنوب بگذرد، بنابراین نیاز به هواپیمایی با برد بسیار بالا می باشد که اولین بار در ابتدای دهه ۱۹۶۰ این امکان فراهم گردید و از طرف دیگر مسافران نمی خواستند که در چهار نقطه زمین گیر افتاده و مسیر ۵۴ ساعته را طی نمایند. در این مطلب می خواهیم پرواز شماره ۵۰ پن آمریکا را از زبان یکی از مسافران آن به نام Brian Baum بخوانیم پس با الی گشت همراه شوید.

مطالب مرتبط:
آیا می دانید تفاوت خلبان هواپیمای مسافربری با دیگر هواپیماها چیست؟
آشنایی با «فرهنگ هواپیما سواری»؛ بایدها و نبایدها در سفر هوایی!
با خطرناک ترین هواپیماهای جهان آشنا شوید

در سال ۱۹۷۷ شخصی به نام Baum که فردی ۱۸ ساله و علاقه مند به هواپیما و صنعت هوانوردی بود مبلغ ۲۲۲۲ دلار از پس انداز خود را برای خرید بلیط پرواز شماره ۵۰ پن آمریکا پرداخت کرد. او می دانست که این پرواز با مسیر برنامه ریزی شده اش احتمالا یک رکورد در سرعت ناوبری را در تاریخ ثبت می نماید. طولانی ترین پروازی که تا آن زمان انجام شد پروازی بود که با هواپیمای جدید بویینگ ۷۴۷ در سانفرانسیسکو آغاز شده و پس از اینکه این پرواز از روی قطب شمال عبور کرده بود در لندن متوقف شد. پس از سوخت گیری لازم این هواپیما مجددا به مقصد آفریقای جنوبی به پرواز درامده و توقف بعدی خود را در آنجا داشت. در مرحله بعد پرواز با عبور از روی قطب جنوب ایستگاه بعدی خود را نیوزیلند برنامه ریزی کرده زیرا قبل از ادامه مسیر به سمت مقصد نهایی خود یعنی سانفرانسیسکو نیازمند سوختگیری در نیوزیلند بود.

مجموع زمان طی شده ای که در این پرواز محاسبه گردید ۵۴ ساعت و ۷ دقیقه و ۱۲ ثانیه بوده است. بر اساس سازمان بین المللی Fédération Aéronautique Internationale سرعت متوسط این پرنده ۴۸۷ مایل معادل ۷۸۴ کیلومتر در ساعت در نظر گرفته شده است. Baum که بعدها به عنوان یکی از افسران اطلاعات عمومی موزه پرواز سیاتل فعالیت می کرد گفته است که این پرواز به واقع فرصتی بود که تا کاری را که تاکنون انجام نداده اید را به سرانجام برسانید. قبل از پرواز شماره ۵۰ پن آمریکا چندین پرواز بین دو قطب انجام گرفته بود اما این برای اولین بار بود که مردم عادی می توانستند در این سفر حضور داشته باشند و نیازی نبود که حتما شما جزء افراد ثروتمند به شمار بیایید.

شاید تاکنون پیش خودتان فکر نکرده اید که چگونه می توان وسایل خود را برای یک سفر سریع دو و نیم روزه آماده کرد. ما به شما می گوییم که می بایست وسایلتان بسیار سبک باشد شاید خیلی سبک. چمدان های ۱۲۰ مسافر پرواز شماره ۵۰ پن آمریکا تنها به بار دستی و کابین سایز آن ها محدود می شد. بسیاری از این افراد تنها وسیله ای که همراه با خود آوردند مقداری لباس اضافی و همچنین لوازم آرایشی و بهداشتی آن ها بود. اگرچه که هواپیمایی پن آمریکا دسترسی به لوازم آرایشی و بهداشتی را در داخل هواپیما فراهم کرده بود اما این میزان از امکانات تنها خوشبختی بود که می توانست در توالت های این پرواز طولانی مدیریت شود. Baum گفت که من فکر می کنم تمامی مسافران این کار را انجام دادند زیرا که این یک معاوله بزرگی نبود.

برای اینکه بهترین سفر را در این تجربه باور نکردنی از روی دو قطب داشته باشیم، Baum صندلی خود را دقیقا رو به روی یکی از بال ها با شماره ۱۷A خریداری کرد. او به یاد می آورد که خدمه پرواز زمانی که در بالای جهان قرار گرفته بودند به دنبال نوشیدنی ها و تست ها بوده و زمانی که به قطب شمال رسیدیم آن ها توانستند این مواد غذایی را در میان مسافران پخش نمایند. همچنین از دیگر موارد شگفت انگیزی که Baum به خاطر می آورد این است که پس از اینکه طلوع خورشید را مشاهده کردیم به سرعت یک غروب کوتاه را نیز در ادامه آن شاهد بودیم که این به دلیل مسیر غیر معمولی بود که هواپیما طی می کرد. فضای شادمانی که در طول این پرواز در هنگام مشاهده طلوع و غروب وجود داشت واقعا فراموش نشدنی است. در حالی که هواپیما در حال عبور از قطب شمال بود یک مسافر کلاه و ریش مصنوعی برای خود گذاشت، این شخص زمانی که به خط استوا رسیدیم نیز مجددا همان کلاه و ریش را برای خود قرار داد و به همراه سه قطعه اسباب بازی ظاهر شد. بعدها او گفت که این کار به دلیل قدردانی از Poseidon بوده است.

یک گیتاریست نیز از مسافران هواپیما همراه ما بود، او آهنگ های سفارشی را برای سایر مسافران در قطب های شمال و جنوب اجرا می کرد. در سبک واقعی ۱۹۷۷ ملکه زیبایی بین المللی نیز که با دوربین های پولاراید مسلح شده بود نیز در حال پرواز بوده که با کسانی که تمایل داشتند با او عکس بگیرند عکاسی می کرد. پس از این ها نمایش مد جادویی گوچی نیز وجود داشت. پنج مدلی که برای این کار در هواپیما بودند ۲۴ لباس متفاوت را به نمایش گذاشتند. آن ها از پله های طبقه بالای بویینگ ۷۴۷ به عنوان محلی برای تعویض لباس های خود استفاده کرده و از راهروی طبقه اول برای حرکت مسافران مسافران و نمایش لباس ها استفاده می کرده اند. Baum گفت که این کار واقعا به خوبی انام شده و آن ها واقعا خوب بازی می کردند.

Baum گفت که به یاد ماندنی ترین لحظات پرواز شماره ۵۰ پن آمریکا زمان عبور ان بر فراز قطب جنوب بود. این مکان بی نظیر، مرموز و گسترده باعث شده بود تا Baum خود را تمام مدت به پنجره هواپیما بچسباند. یک مردی که مستقیم در مقابل او نشسته بود منتظر دیدن یک آتشفشان فعال در قطب جنوب به نام Mount Erebus بود. مرد به Baum گفته بود که شما لزوما نمی توانید چیزی را اینجا شناسایی کنید مگر اینکه به دنبال چیز خاصی بگردید. او گفته است اگرچه هواپیمایی در ارتفاعی بیش از ۱۳ هزار متر بر فراز زمین حرکت می کرد اما چشم اندازها به نظر بسیار نزدیک تر می رسید. شمارش معکوس بعدی زمانی آغاز شد که هواپیما داشت از روی قطب جنوب عبور می کرد و این زمان نیز با جشنی در میان مسافران همراه گردید. Baum یادآور شد که آسمان بسیار ئواضح بود و نبود مه و آلودگی باعث شده بود تا بتوان غروب خورشید را به راحتی مشاهده کرد. همه چیز اینجا جذاب بود، کوه ها، رنگ ها و هر چیزی که دیده می شد زمانی که ما از قطب جنوب خارج می شدیم و به سمت نیوزیلند در حرکت بودیم. در این زمان خورشید در حال غروب بود و شما می توانستید به وضوح رنگ خالص و قرص خورشید را در این غروب مشاهده نمایید. او احساس کرد که اکنون در حال نگاه کردن به چیزهایی است که قبلا هرگز توسط کسی دیده نشده است. پرواز شماره ۵۰ پن آمریکا در پایین جهان بود و هیچ کس دیگری تا هزاران کیلومتر در اطراف آن ها وجود نداشت و این می توانست احساسی جالب باشد.

اولین پرواز قطری که از قطب تا قطب صورت گرفت در سال ۱۹۶۵ توسط یک هواپیمای اصلاح شده به نام Tiger Line بود که این هواپیما از نوع Boeing 707-349C بوده که همراه خود ۴۰ دانشمد و مهمانان و همچنین خدمه پرواز را حمل می کرد. برای اینکه این سفر با این هواپیما امکان پذیرد می بایست دو مخزن سوخت اضافی در کابین اصلی اضافه می شد. مجموع زمانی که این پرواز انجام داد ۶۲ ساعت و ۲۷ دقیقه می باشد. در سال ۱۹۶۸ هواپیمایی Modern Air به وسیله هواپیمای Convair 990 خود با ۷۸ مسافر و خدمه پرواز از طریق دو قطب را مجددا به انجام رساند. این هواپیما رکورد سرعت خود را ثبت نکرد اما با فرود در فرودگاه McMurdo در قاره قطب جنوب برای سوختگیری به عنوان اولین هواپیمایی که هر ۷ قاره را لمس کرده است نامش ثبت شد. رکورد سرعت پرواز شماره ۵۰ هواپیمایی پن آمریکا در سال ۲۰۰۸ و ۳۱ سال پس از آن توسط یک جت تجاری Bombardier Global Express به لطف برنامه ریزی های دقیق تر و همچنین توقف های کوتاه تر برای سوخت گیری شکسته شد.

اکنون ۴۱ سال از آخرین پرواز در این مسیر، زمان گذشتن از دو قطب به کمتر از ۵۰ ساعت رسیده است. برنامه ای جدید برای سفری مشابه قرار است در ۲۶ اکتبر ۲۰۱۸ از فرودگاه نیویورک با ۱۵۰ مسافر صورت پذیرد. این مسیر از فرودگاه نیویورک آغاز شده و به فرودگاه Río Gallegos در آرژانتین می رود، سپس پس از سوختگیری از آنجا پس از پرواز بر روی قاره قطب جنوب در Perth استرالیا توقف خواهد داشت. در ادامه مسیر این پرواز به سمت پکن رفته و پس از آن با عبور از قطب شمال به فرودگاه نیویورک باز می گردد. هواپیمایی که برای این پرواز مورد استفاده قرار می گیرد از نوع Airbus A340-300 بوده که هواپیمایی پهن پیکر با چهار موتور قابل اعتماد می باشد. بلیط های این پرواز نیز از ۱۱۹۰۰ دلار شروع می شود. امکاناتی که در این پرواز ارائه می گردد شامل کوکتل های مخصوص، سخنرانی های آموزنده و کلاس های یوگا برگزار می شود.

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید