آشنایی با پروازهای بیزینس کلاس شرکت هواپیمایی قطر ایرویز | Business class Qatar Airways
امروز می خواهیم تا پروازهای کلاس تجاری و یا همان بیزینس کلاس شرکت هواپیمایی قطر ایر ویز (Business class Qatar Airways) را به همراه شما مرود بررسی قرار دهیم. همانطور که قبلا هم گفته بودیم این شرکت قطری یکی از ۳ شرکت هواپیمایی برتر در سطح جهان است که پروازهای بیزینس کلاس را برگزار می نماید. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا هم مختصری از تاریخچه و فعالیت های شرکت هواپیمایی قطر ایرویز بدانیم و هم پروازهای بیزینس کلاس قطر ایرویز این شرکت را بررسی نماییم.
مختصری از تاریخچه ی شرکت هواپیمای قطر ایرویز
مطالب مرتبط: مروری بر کیترینگ و غذای هواپیمایی قطر ایرویز آشنایی با پرواز فرست کلاس شرکت هواپیمایی قطر ایرویز
در ابتدا باید بگوییم که شرکت هواپیمایی قطر ایرلاین یکی از معروف ترین ایرلاین هایی است که در سطح جهان فعال است و به ایران هم پرواز دارد. این ایرلاین قطری از اعتبار بسیار بالایی در سطح خاورمیانه و دنیا برخوردار است. این شرکت هواپیمایی در سال ۱۹۹۳ به عنوان یک شرکت در صنعت هواپیمایی نیمه دولتی کار خود را شروع کرد.
اولین پروازی که شرکت هواپیمایی قطر انجام داد دقیقا ۱ سال بعد از افتتاح آن یعنی در سال ۱۹۹۴ بود. پر واضح است که در آن زمان این شرکت هواپیمایی تا به این اندازه گسترده نبوده است و تنها به چند مقصد انگشت شمار که همگی هم در قاره ی آسیا بودند همانند: دبی، بانکوک، شارجه و توکیو پرواز داشت.
این شرکت در سال ۲۰۱۲ به عنوان بهترین ایرلاین دنیا شناخته شد. شرکت هواپیمایی قطر ایرویز در واقع شرکت هواپیمایی ملی کشور قطر است و دفتر مرکزی آن در دوحه، پایتخت قطر قرار گرفته است. این شرکت به صورت کامل تحت مالکیت دولت قطر است.
این شرکت هواپیمای معروف به بیش از ۱۴۰ مقصد متفاوت در سراسر دنیا و ۶ قاره اش پرواز دارد. علاوه بر پروازهای محدود، این هواپیمایی کار خود را با تعداد محدودی هواپیما یعنی دو فروند هواپیمای ایرباس S310 شروع کرد.
البته این شرکت هواپیمایی توانست تا ۱ سال بعد از شروع فعالیتش یعنی در سال ۱۹۹۴ میلادی، ۲ فروند هواپیمای بوئینگ نو و یک هواپیمای کار کرده را خریداری نماید. به این ترتیب بود که شرکت هواپیمایی قطر ایر ویز توانست تا مسیرهای پروازی خود را گسترش دهد.
این شرکت هواپیمایی که در ابتدای شروع فعالیتش تنها می توانست به ۳ یا ۴ مقصد محدود درون قاره ای پرواز داشته باشد، در طول این چند سال رشد بسیار زیادی کرد. رشد این شرکت به گونه ای بود که در حال حاضر مقاصد متنوع پروازی این شرکت ۶ قاره ی جهان را در بر می گیرد و پروازهای منظمش در صنعت هواپیمای خواهان بسیاری دارد.
شرکت هواپیمایی قطر ایر ویز در سال ۲۰۰۴، با منعقد کردن قراردادی بسیار بزرگ با شرکت هواپیما سازی ایرباس تحول بزرگی را در روند کاری خود و همچنین خدمات و ناوگان خود به وجود آورد. بر طبق مفاد و موضوع این قرارداد، ۸۰ فروند هواپیمای جدید را شرکت هواپیمایی قطر ایر ویز از کمپانی ایرباس خریداری نمود. البته شرکت هواپیمایی قطر تصمیمات جنجالی خود را در این جا متوقف نکرد و تصمیم گرفت تا مسیر پیشرفتش را با قدم های بزرگ تری بپیماید.
شرکت هواپیمایی قطر ایر ویز، گسترده و گسترده تر شد تا جایی که روزی اعلام نمود که نیروهای این شرکت در بخش های مختلف بیش از ۱۷ هزار نفر شده اند. مدیر عامل این شرکت در حال حاضر شخصی به نام اکبر الباکر است که از سال ۱۹۹۶ در این سمت مشغول به کار شده است و این هواپیمایی را به عنوان یکی از برترین هواپیمایی های دنیا به جهان معرفی نموده است.
این شخص، عضو برد اجرایی فرودگاه هیتروی لندن هم هست. یکی از افتخارات بزرگ این شرکت هواپیمایی که باعث بیشتر شدن و عالم گیر شدن نام آن در دنیا شد، انجام یکی از طولانی ترین پرواز مستقیم جهان بین دوحه و آکلند در نیوزیلند بود. این پرواز بیشتر از ۱۶ ساعت طول کشید و مسافت ۱۴۵۳۴ کیلومتری در آن پیموده شد.
از دیگر نکات جالبی که دانستنش درباره ی شرکت هواپیمایی قطر ایر ویز گفتنی است این نکته می باشد که این شرکت هواپیمایی برای اولین بار در سال ۲۰۰۹ برای سوخت مصرفی هواپیماهای خود از ترکیب گاز طبیعی و بنزین استفاده کرد.
البته به عقیده ی خیلی از کارشناسان، استفاده از این ترکیب برای سوخت اصلا مقرون به صرفه نیست اما به این دلیل که این کشور غنی از منابع گاز است و از این لحاظ مشکلی ندارد، شاید برای این کشور مشکلی نداشته باشد.
بخش های مختلف هواپیمایی قطر ایرویز از چندین بخش کوچک و بزرگ تشکیل شده است که این بخش ها شامل قسمت هایی مثل بخش سالن فرست کلاس فرودگاه بین المللی دوحه، پشتیبانی، محتوای رسانه ای، فروشگاه معاف از مالیات و بخشی به نام بخش تعطیلات و چندین بخش دیگر است. در انتهای معرفی این شرکت باید بگوییم که شرکت هواپیمایی قطر اقدام به برگزاری پروازهای کلاس اوکونومی، بیزنس کلاس و فرست کلاس می نماید که ما در ادامه به بررسی پروازهای بیزینس کلاس این شرکت می پردازیم.
پروازهای بیزینس کلاس شرکت هواپیمایی قطر ایرویز
در مطالب قبلی از کلاس های پروازی قطر ایر ویز نگاهی اجمالی داشته ایم. البته در مطلبی جداگانه به معرفی و بررسی پرواز لوکس و مجلل این شرکت در کلاس پروازی فرست کلاس نیز پرداخته ایم و اینک نوبت پرواز بیزینس کلاس این شرکت هواپیمایی است.
به عقیده ی کارشناسان و مسافرانی که از خدمات این شرکت هواپیمایی استفاده می نمایند بعد از کابین فرست کلاس هواپیماهای شرکت هواپیمایی قطر ایر ویز، راحت ترین کابین قطر ایر ویز بیزینس کلاس نام دارد. کابین بیزینس کلاس این شرکت همانند دیگر شرکت ها مناسب اشخاصی است که سفرهای تجاری و کاری به سفرهایی با بعد مسافت طولانی می روند.
شرکت هواپیمایی قطر ایر ویز در این نوع کلاس یکی از بهترین امکانات را دارا می باشد. این شرکت با دارا بودن تجهیزات مناسب برای سفرهای کاری همچون محیطی آرام، مدرن و مجهز به اینترنت پر سرعت، تلویزیون های شخصی، منوی غذایی مناسب و حتی منوی سرگرمی دارند. معمولا تمامی این صندلی ها می توانند تبدیل به صندلی تخت خواب شو شوند و دارای فضای خصوصی و مناسبی برا مسافران هستند.
اغلب صندلیهای این کلاس پروازی ۵۵ سانتی متر عرض داشته و در هنگامی که تبدیل به تخت می شوند کمی عریض تر می گردند. غذاهای این پرواز از بهترین کترینگ های جهان و توسط بهترین آشپزهای جهان طبخ می گردد.