پایدارترین شهرهای جهان کدام شهرها هستند؟ شهر پایدار به چه معنا است؟ چه ویژگی هایی باعث می شوند تا یک شهر به عنوان یک شهر پایدار شناخته شود و تفاوت پایدارترین شهرهای جهان با دیگر شهرها چیست؟
اگر جواب این پرسش ها را نمی دانید به شما توصیه میکنیم تا انتهای این مقاله همراه باشید.
برای خرید آنلاین بلیط هواپیما و رزرو هتل در الی گشت با مناسب ترین قیمت اینجا کلیک کنید
شهر پایدار به چه معنا است؟
بسیاری از شهرهای دنیا ممکن است یکی از شهرهای توسعه یافته باشند اما تمام آن ها در لیست پایدارترین شهرهای جهان قرار نمی گیرند. به طور کلی یک شهر توسعه یافته و پیشرفته باید چند عامل اضافی کسب کرده و در زمینه های مختلفی پیشرفت کند تا به عنوان یک شهر پایدار شناخته شود. یک شهر پایدار یا Sustainable City به شهری گفته می شود که شرایط زندگی در آن علاوه برای انسان بلکه برای تمام جانداران اعم از گیاهان و حیوانات و اکوسیستم آن شهر پایدار و امن باشد. در یک شهر پایدار علاوه بر پیشرفت اقتصادی ساکنین، تمام نیاز های تمام ساکنین آن چه انسان چه گیاهان و چه حیوانات مد نظر گرفته می شود.
به طور کلی در یک شهر پایدار یک شیوه زندگی پایدار و مطمئن در حیطه های سیاسی، اقتصادی، بوم شناسی و فرهنگی برای ساکنین آن برنامه ریزی و اجرا می شود.
پایدارترین شهرهای جهان چه ویژگی هایی دارند؟
هدف مسئولان و پایه ریزان پایدارترین شهرهای جهان این است که با ایجاد شرایطی با ثبات و امن از نظر اقتصادی، زیست محیطی، فرهنگی و اجتماعی و سیاسی برای ساکنین نیازهای آن ها را برطرف کنند و با در نظر گرفتن سلامت کل کره زمین برای حفظ منابع نسل آینده نیز تلاش کنند.
شهرهای پایدار که شهرهای دوست دار محیط زیست نیز نامیده می شوند سه اصل مهم حفظ مردم، حفظ سیاره و سودآوری را در راس برنامه ریزی های خود قرار داده اند. در این شهرها بهره وری و فرصت های شغلی بسیار بالا است و مردم می توانند به راحتی با پیدا کردن شغل کسب درآمد کنند.
حفظ سلامت محیط زیست و اکوسیستم و کل کره زمین در شهر های پایدار شدیدا مهم است و هر تصمیمی که برای شهر اتخاذ می شود باید از فیلترهای مختلفی عبور کند تا در نهایت برنامه ریزی و طرحی مناسب و سالم و بدون خطر برای مردم و کره زمین ارائه شود. در این شهرها کیفیت زندگی نسل های آینده مانند دسترسی آنها به آب و منابع کافی مد نظر گرفته شده است.
اصولی که پایدارترین شهرهای جهان به آن پایبند هستند چیست؟
همانطور که گفتیم شهرهای پایدار به شهرهای دوست دار محیط زیست نیز معروف هستند. همانطور که از نامش پیدا است هر گونه فعالیت که باعث نابودی یا تخریب محیط زیست و گیاهان و حیوانات و سلامت انسان شود در این شهرها کاملا ممنوع است.
در پایدارترین شهرهای جهان برآورده کردن اولین نیازهای هر فرد ساکن این شهر مانند فاکتورهای استاندارد زندگی، سلامت مردم و جامعه, بهداشت فردی و اجتماعی و زیبایی و تمیزی شهر و آموزش و سواد از اولویت های مسئولان است.
تصمیمات این شهر به گونه ای گرفته می شود که کیفیت زندگی و میزان دسترسی نسل های آینده به منابعی که اکنون در دستان ما به امانت است پایین نیاید.
در این شهرها مسائلی مانند نوع نحل و نقل، کیفیت و میزان استفاده از آب، اصول بهداشتی, آلاینده های هوا و انتشار گاز کربن دی اکسید به شدت مورد توجه و تحت کنترل هستند.
در ادامه این مقاله سعی داریم تا چند مورد از پایدارترین شهرهای جهان را به شما معرفی کنیم.
سنگاپور
سنگاپور به عنوان یکی از پایدارترین شهرهای جهان شناخته می شود. جمعیت سنگاپور در سال های اخیر رو به افزایش بوده و هنوز هم روند صعودی خود را طی می کند. بالا بودن کیفیت زندگی و مراقبت کامل از محیط زیست خاص و دیدنی سنگاپور از علل افزایش جمعیت آن است. جالب است بدانید که بسیاری از کشورهای بزرگ اما پیشرفته هنوز هم زباله های خود را به روش سنتی از جامعه حذف می کنند. این روش ها ممکن است سوزاندن و یا دفن کردن ضایعات باشد که هر کدام به نوعی به محیط زیست آسیب می رسانند. اما سنگاپور با استفاده از روش های مدرن، سالم و متفاوت هیچ آلاینده ای را به هیچ نحوی وارد محیط زیست نمی کند.
کپنهاگ، پایتخت کشور دانمارک در لیست پایدارترین شهرهای جهان
اگر بخواهیم صادق باشیم دیدن نام این شهر در لیست پایدارترین شهرهای جهان چندان هم غافلگیر کننده نیست. همه ما در فضای مجازی یا از زبان مسافران، از ویژگی های درجه یک و بسیار عالی شهرها و کشورهای حوزه اسکاندیناوی اروپا شنیده ایم.
اما این کشور اروپایی به داشتن شادترین مردم، نرخ جریمه های پایین، طبیعت بسیار زیبا و داشتن جاذبه های گردشگری معروف است.
چند مورد از دلایلی که باعث شده تا این شهر در این لیست قرار بگیرد این است که:
- تنها ۲ درصد از زباله ها و ضایعات این شهر دفن می شوند و ۹۸ درصد بقیه در مرکز انرژی کپنهیل (Copenhill) بازیافت شده و به انرژی تبدیل می شوند.
- همچنین گفته شده که کپنهاگ در سال ۲۰۲۵ به اولین شهر جهان تبدیل خواهد شد که هیچگونه آلاینده کربن در آن وجود نخواهد داشت.
- علاوه بر این، این شهر مملو از پارک و فضای سبز و گیاهان است که هم به زیبایی شهر کمک می کنند و هم به پاکسازی هوا
- سوخت قایق های برقی و اتوبوس ها از سوخت های پاک مثل انرژی خورشیدی و برق تامین می شود.
علاوه بر نکات ذکر شده ده ها عوامل دیگر وجود دارد تا کپنهاگ را به یکی از پایدارترین شهرهای جهان تبدیل کند.
پایدارترین شهرهای جهان | فرانکفورت، آلمان
فرانکفورت پنجمین شهر بزرگ آلمان و بزرگترین شهر ایالت هسن است. این شهر مرکز مالی کشور آلمان محسوب می شود و میزبان بانک مرکزی اتحادیه اروپا است. این شهر در سال های دور به مدت پنج قرن شهر آزاد فرانکفورت نام داشت و از شهرهای بسیار مهم در امپراتوری روم بود تا اینکه در سال ۱۸۶۶ حاکمیت مستقل خود را از دست داد.
بافت شهری در فرانکفورت پوشیده از گیاهان مختلف و فضای سبز و پارک های شهری همراه با حوض و فواره های زیاد است.
مسئولین فرانکفورت با ارائه برنامه ریزی های هدفمند و دقیق وعده داده اند که این شهر تا سال ۲۰۳۰ میزان انتشار کربن در محیط زیست را به نصف کاهش دهد. همچنین مدیران این شهر در نظر دارند که تا سال ۲۰۵۰ انرژی مورد نیاز تمام فعالیت های شهر را به طور کامل با استفاده از منابع انرژی پاک و تجید پذیر تامین کنند. این ویژگی ها و رویکردهای شهر فرانکفورت باعث شده تا در لیست پایدارترین شهرهای جهان جا داشته باشد.
شهر لیسبون در کشور پرتغال
برای قرار دادن نام این شهر در لیست پایدارترین شهرهای جهان تنها یک دلیل کافی است؛ و آن دلیل این است که در سال ۲۰۲۰ کمیسیون اتحادیه اروپا به این شهر لقب “پایتخت سبز” داده اند. این شهر دارای فضای سبز و پارک های شهری بسیاری است و در سال گذشته هم ۱۲۱ هکتار پارک به شهر لیسبون اضافه شد.
با توجه به جمعیت و مقیاس شهر لیسبون می توان گفت که ۸۵ درصد از ساکنین این شهر می توانند در شعاع ۳۰۰ متری خود یک پارک و فضای سبز پیدا کنند. در این شهر از خودرو و اتوبوس گرفته تا قایق و موتور، تمام وسایل نقلیه در حال تعویض و جایگزینی سوخت خود به سوخت ها ی پاک و تجدید پذیر هستد و خریداری و استفاده از ماشین های برقی در این شهر رو به افزایش است.
ونکوور از کشور کانادا
این شهر دارای جنگل، کوهستان، ساحل و دریا است که همین دلیل یکی از کامل جاذبه های گردشگری در بین شهرهای دنیا محسوب می شود. اما مسئولین این شهر طبیعت اصلی خود را شهر را دلیلی برای فراموش کردن ساخت پارک و فضای سبز درون شهر نمی دانند. مقامات ونکوور قول داده اند که با به کارگیری برنامه ای هدفمند و منسجم به یکی از پایدارترین شهرهای جهان تبدیل شوند. آن ها از سال ۲۰۱۰ حدود ۱۲۲ هزار درخت در این شهر کاشته اند و این رقم قرار است به ۱۵۰ هزار درخت هم افزایش پیدا کند.
همچنین وعده داده شده که تا سال ۲۰۴۰ این شهر از هرگونه آلاینده و زباله پاک شود و روش های جدید برای بازیافت زباله ها به طور وسیع به کار گرفته شود.
۱ نظرات
بسیار مطلب زیبا و مفیدی بود
متشکرم
به امید روزی که شهرهای ایران پایدارترین شهرهای جهان شود
البته اگر مردم بخواهند