وقت شناس ترین ایرلاین های دنیا سال ۲۰۱۸

وقت شناس ترین ایرلاین های دنیا

اگر اهل سفر هوایی باشید احتمالا تا به حال با تاخیر در پرواز مواجه شده اید. تاخیر در پرواز یکی از بدترین اتفاقاتی است که ممکن است در فرودگاه اتفاق بیفتد و تمام برنامه های سفر را به هم می ریزد. اگرچه تاخیر در پرواز گاهی غیرقابل پیش بینی است و ممکن است در هر ایرلاینی اتفاق بیفتد، اما برخی شرکت های هواپیمایی وقت شناس تر از بقیه هستند. شرکت تحلیل سفرهای هوایی OAG به تازگی لیست وقت شناس ترین ایرلاین های دنیا را برای سال ۲۰۱۸ منتشر کرده که کمترین تاخیر را داشته اند. اگر دوست دارید همیشه به موقع پرواز کنید و با تاخیر در پرواز مواجه نشوید بهتر است نگاهی به این لیست بیندازید. شاید در پرواز بعدی توانستید بلیت هواپیمای یکی از این ایرلاین ها را تهیه کنید و طبق زمانبندی سفر کنید. در ادامه با الی گشت همراه باشید.

مطالب مرتبط:
بررسی تاثیر تاخیرهای پروازی بر رضایتمندی مسافرین
چرا مدت زمان پرواز به نسبت ۴۰ سال پیش طولانی تر شده است؟

لیست وقت شناس ترین ایرلاین های دنیا با گردآوری اطلاعات و داده های ۵۷ میلیون پرواز در سال ۲۰۱۷ به دست آمده است. کارشناسان و تحلیلگران شرکت OAG با بررسی و تجزیه و تحلیل این پروازها توانسته اند وقت شناس ترین ایرلاین های دنیا را شناسایی کنند و آن ها را به ترتیب رده بندی کنند. عملکرد به موقع و بدون تاخیر یعنی پروازهایی که حداکثر در طول ۱۴ دقیقه و ۵۹ ثانیه از زمان برنامه ریزی شده پرواز کنند یا فرود بیایند. شاید برایتان جالب باشد که کمترین تاخیر مربوط به ایرلاینی است که شاید چندان مشهور نباشد. شرکت هواپیمایی کشور لتونی به نام ایربالتیک (airBaltic) با درصد وقت شناسی ۹۰.۰۱% توانست در صدر وقت شناس ترین ایرلاین های دنیا قرار بگیرد. قطب اصلی این ایرلاین در فرودگاه بین المللی ریگا در کشور لتونی قرار دارد و به بیش از ۶۸ مقصد در اروپا، آسیا و خاورمیانه پرواز انجام می دهد.

  1. ایربالیتیک (airBaltic) – درصد وقت شناسی: ۹۰.۰۱%
  2. هنگ کنگ ایرلاین (Hong Kong Airlines) – درصد وقت شناسی: ۸۸.۸۳%
  3. هاوایین ایرلاینز (Hawaiian Airlines)- درصد وقت شناسی: ۸۷.۲۴%
  4. کوپا ایرویز (Copa Airways) –درصد وقت شناسی: ۸۶.۳۹%
  5. کانتاس ایرویز (Qantas Airways) – درصد وقت شناسی: ۸۶.۱۸%
  6. ژاپن ایرلاینز (Japan Airlines) – درصد وقت شناسی: ۸۵.۲۷%
  7. ویولینگ ایرلاینز (Vueling Airlines) – درصد وقت شناسی: ۸۵.۳۵%
  8. جت استار آسیا (Jetstar Asia) – درصد وقت شناسی: ۸۵.۰۸%
  9. اسکای مارک ایرلاینز (Skymark Airlines) – درصد وقت شناسی: ۸۵.۰۰%
  10. ایر لینگاس (Aer Lingus) – درصد وقت شناسی: ۸۴.۴۶%

شرکت هواپیمایی قطر ایرویز به عنوان بهترین ایرلاین خاور میانه از نظر وقت شناسی با ۸۲.۹۵% در رتبه ۱۵ این جدول قرار می گیرد. نکته جالبی که در مورد تاخیر در پرواز و وقت شناس ترین ایرلاین های دنیا وجود دارد این است که شش مورد از ۲۰ ایرلاین برتر در این لیست جزء ایرلاین ارزان قیمت (Low-Cost) دسته بندی می شوند.

اما پس از معرفی وقت شناس ترین ایرلاین های دنیا می رسیم به بدقول ترین ایرلاین ها! به نظرتان کدام ایرلاین ها بیشترین تاخیر را داشته اند؟ شرکت OAG Indonesia AirAsia با بررسی تاخیرهای صورت گرفته در پروازهای یک سال گذشته، علاوه بر معرفی وقت شناس ترین ایرلاین های دنیا، بدقول ترین آن ها را هم اعلام کرده است.

بر اساس گزارش شرکت OAG، شرکت های هواپیمایی چینی در بین بدقول ترین ایرلاین ها قرار داشتند. وضعیت ایرچاینا از نظر وقت شناسی تنها ۶۰.۱۴% ، چاینا ایسترن ایرلاینز ۶۱.۸% و چاینا ساترن ایرلاینز ۶۴.۱۹% بوده است.

بیش از یک چهارم پروازهایی که توسط ایرلاین های ایزی جت، نروژین (Norwegian)، ایر برلین، ایر پورچوگال (Air Portugal)، اسپایس جت، تای ایرآسیا، جت بلو، ایر کانادا، اجیپت ایر، اتیوپین ایرلاینز، کنیا ایرویز و کارائیبین ایرلاینز انجام شده با تاخیر صورت گرفته اند.

اما برخی ایرلاین ها حتی از ایرچاینا هم وضعیت بدتری داشتند و اکثر پروازهایشان را با تاخیر انجام داده اند. ایرلاین ارزان قیمت فیلیپینی به نام سبو پسیفیک (Cebu Pacific) با درصد وقت شناسی ۵۷.۶% و شنژن ایرلاینز با درصد ۵۳.۵ % در زمره بدقول ترین ایرلاین های دنیا قرار دارند.

  1. ژیامن ایرلاینز (Xiamen Airlines) – درصد وقت شناسی: ۵۸.۳%
  2. فیلیپین ایرآسیا (Philippines AirAsia) – درصد وقت شناسی: ۵۸.۰%
  3. سانوینگ ایرلاینز (Sunwing Airlines) –درصد وقت شناسی: ۵۷.۹%
  4. سبو پسیفیک ایر (Cebu Pacific Air)- درصد وقت شناسی:۵۷.۶%
  5. ساتا اینترنشنال (SATA International) –درصد وقت شناسی: ۵۷.۱%
  6. ایندونیزیا ایرآسیا (Indonesia AirAsia)- درصد وقت شناسی:۵۶.۸%
  7. LACSA- درصد وقت شناسی: ۵۴.۲%
  8. شنژن ایرلاینز (Shenzhen Airlines) –درصد وقت شناسی: ۵۳.۵%
  9. اویور ایرلاینز (AVIOR Airlines) – درصد وقت شناسی: ۵۳.۱%
  10. ایر اینوییت (Air Inuit)- درصد وقت شناسی: ۴۴.۶%

در صنعت هواپیمایی و بین ایرلاین قانونی به نام «وقت اضافه» وجود دارد که البته در ظاهر همه منکر آن هستند. قبلا در مطلب جداگانه ای در مورد این موضوع صحبت کردیم. شرکت های هواپیمایی تحت فشار زیادی هستند تا زمان عملکرد پرواز خود را بهبود بدهند و کمترین تاخیر را داشته باشند. تاخیر در پرواز به معنای خسارت های مالی زیادی به شرکت است، بنابراین ایرلاین ها برای هزینه های پرواز هم که شده سعی می کنند کمترین تاخیر را داشته باشند. طبق قانون وقت اضافه شرکت های هواپیمایی زمان پرواز را بیشتر از زمان واقعی اعلام می کنند و زمانی را برای تاخیرهای احتمالی در نظر می گیرند. به این ترتیب، اگر تاخیر در باند فرود یا در طول پرواز به وجود بیاید باز هم هواپیما طبق زمانبندی به فرودگاه مقصد خواهد رسید. از این رو، وقتی به زمان پروازها در دهه های اخیر نگاه می کنیم می بینیم که علیرغم پیشرفت تکنولوژی و فناوری های مدرن، زمان پرواز نه تنها کم نشده که با افزایش نیز مواجه شده است.

به طور مثال، پرواز از فرودگاه هیترو لندن به ادینبورگ را در نظر بگیرید. بر اساس آمارهای شرکت OAG بیست سال پیش زمان پرواز حدود ۷۵ دقیقه یا کمتر بود. اما امروزه زمان همین پرواز در همین مسیر ۹۰ دقیقه یا حتی ۱۰۰ دقیقه اعلام می شود. به هرحال، عملیات پرواز هزینه های بسیار زیادی برای ایرلاین ها به همراه دارد و این شرکت ها همیشه در پی راهکارهایی برای کاهش هزینه ها هستند.

منبع: traveller.com.au

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید