بعد از دو سال ممنوعیت سفر و محدودیتهای ناشی از کرونا، امسال حجاج و زائران این فرصت را دارند تا با رعایت برخی قوانین خاص به زیارت بروند. شرایط سفر حج، امسال تفاوتهای بسیاری با سالهای دیگر دارد و قوانین سختگیرانه بهداشتی برای زائران در نظر گرفته شده است تا از شیوع بیماری جلوگیری شود. همچنین واکسن های مورد تایید عربستان تنها شامل برخی واکسنها میباشد و افرادی که بالای ۶۵ سال سن دارند مجاز به سفر حج نخواهند بود.
طبق بیانیه اعلام شده توسط سازمان حج افرادی که واکسنهای تایید شده توسط کشور عربستان را دریافت کرده باشند و از لحاظ سن و سایر قوانین واجد شرایط سفر باشند، تا دو ماه آینده به عربستان اعزام خواهند شد. با این حال، مسئولان ایران با بررسی واکسن های مورد تایید عربستان به دنبال راهی برای اعزام افرادی که واکسن ایرانی تزریق کردهاند میباشند.
خرید آسان سریع و آسان بلیط هواپیما، بلیط قطار و رزرو هتل با الی گشت.
فهرست مطالب
واکسن های مورد تایید عربستان کدام واکسنها هستند؟
طبق بیانه دکتر درودی، واکسنهای تایید شده توسط کشور عربستان که از جانب مسئولان این کشور اعلام شدهاند، واکسنهای آسترازنکا، اسپوتنیک، سینوفارم، فایزر و مدرنا هستند. برخی از واکسن های مورد تایید عربستان در ایران تزریق شدهاند و تاکنون واکسیناسیون روند خوبی را طی کرده است و در حال حاضر مشکلی در زمینه واکسیناسیون نداریم. بر اساس بیانیه کشور عربستان، قانون ورود به عربستان و شرکت در مراسم حج، تزریق حداقل دو دوز از واکسنهای تایید شده توسط کشور عربستان و ارائه کارت واکسنهای مربوطه میباشد.
دکتر درودی در ادامه اضافه کرد؛ توصیه میشوند به دلیل ازدحام جمعیت، زائران ایرانی سه دوز واکسن خود را دریافت کنند تا ایمنی بیشتری در مقابل ویروس داشته باشند.
همانطور که مشاهده میشود، در فهرست واکسنهای تأیید شده توسط کشور عربستان، واکسنهای ایرانی مانند برکت، نورا و فخرا مشاهده نمیشود؛ طبق گفتههای دکتر درودی، این موضوع تحت بررسی کامل قرار گرفته است و به زودی وضعیت حجاج ایرانی مشخص خواهد شد.
وی اضافه کرد؛ در نهایت ترجیح این است که زائران در شرایط مناسبتری به حج بروند و بدون مشکل و دردسر مراسم حج را به عمل بیاورند. حجاجی که دوز واکسیناسیون خود را هنوز تکمیل نکردهاند تا قبل از اعزام اقدام به تکمیل واکسیناسیون خود نمایند.
همه چیز درباره معاینات پزشکی زائران حج ۱۴۰۱
واردات واکسن مننژیت و تزریق به زائران ایرانی
طبق صحبتهای طاهر داوودیان، معاون حج و عمره در بخش پزشکی حج و زیارت هلال احمر، در حال حاضر سازمان هلال احمر هماهنگیها و برنامه ریزیهای اولیه اعزام حجج را انجام داده است، اما به دلیل تاخیر کشور عربستان در ارائه اطلاعات لازم و اعلام آمادگی برای برگزاری مراسم حج، هنوز به طور قطع مشخص نیست که آیا امسال امکان اعزام زائران وجود خواهد داشت یا خیر.
واکسن مننژیت که یکی از واکسن های مورد تایید عربستان است نیز هم اکنون سفارش داده شده است اما فرآیند خرید و سفارش، به علت تاخیر عربستان به عقب افتاد و بنابراین وارد کردن واکسنهای تأیید شده توسط کشور عربستان به ایران و فرآیند توزیع آنها در بین زائران، زمان بسیاری نیاز خواهد داشت. برنامه ریزی شده این واکسنها تا یک ماه آینده وارد کشور شوند و حدود ۴۰ هزار نفر از واجدین شرایط، اوایل ماههای خرداد و تیر به حج اعزام شوند.
با این حال، تعداد واکسنهای سفارش داده شده بیشتر از این تعداد است و سعی میشود تا بعد از برآیند تعداد کاروانهای هر استان، واکسنهای مورد نیاز به استانها انتقال داده شده و واکسیناسیون شروع شود. طبق بیانیه عربستان، زمان مناسب تزریق واکسن های مورد تایید عربستان حدود دو هفته قبل از اعزام زائران میباشد.
انتقال دارو در حج امسال به چه صورت انجام میشود؟
دکتر درودی در رابطه با انتقال دارو در زمان حج به زائران اعلام کرد؛ همه ساله روند بر این است که بر اساس تعداد زائران، ترکیب سنی آنها، شرایط و بیماریهای موجود، فهرستی از داروها از ایران به کشور عربستان ارسال میشود. اما با توجه به شرایط ویژهای که امسال با آن روبهرو هستیم و زمان کمی که پیش رو داریم، انتقال دارو به روشهای دیگر باید انجام بگیرد. در اینجا سه روش برای انتقال دارو در نظر گرفته شده است؛
- در روش اول، قصد داشتیم که برنامه ریزیها را در مسیر انجام انتقال دارو مانند سالهای گذشته انجام دهیم که این کار با توجه به محدودیتهای زمانی امکان پذیر نخواهد بود.
- در روش دوم، در نظر داریم که داروهای مورد نظر را از کشور عربستان تهیه کنیم و همان جا به پزشکان ارسال نماییم.
- در روش نهایی که در حال بحث در مورد آن هستیم، در نظر داریم تا قسمتی از داروها را از ایران تهیه کنیم و تنها بخشی از آنها را از عربستان تهیه نماییم.
مشکل اصلی این است که در سفرهای گذشته، در این زمان از سال همیشه داروها ارسال شده بودند و امسال به دلیل تاخیر در برنامهها تاکنون تنها ظرفیت کاروانها اعلام شده است. در حال حاضر، عربستان باید راهبردهای خود را بنا بر تأخیر به وجود آمده اعلام کند و با توجه به آن، فرآیند نهایی را در پیش خواهیم گرفت.
در سالهای گذشته انواع داروهای مورد نیاز مانند داروهای سرماخوردگی، بیماریهای قلبی، عروقی و گوارش کنار داروهای عمومی به زائران در عربستان ارسال شدند.طبق برنامه ریزیهای انجام شده برای سفر حج امسال، پیش بینی میشود که ۷۰ درصد سهم داروهای ارسالی به داروهای ذکر شده و ۳۰ درصد سهم داروها به ۴ نوع داروی اختصاصی کرونا و لوازم مورد نیاز مثل ماسک و مواد بهداشتی و ضد عفونی کننده اختصاص داده شود. همچنین با توجه به بررسیهای انجام شده، در نظر است که داروهای تنفسی نیز با توجه به ویروس کرونا به زائرین ارسال شود.
دکتر درودی در ادامه اضافه کرد؛ بر اساس شرایط موجود و محدودیتها، تصمیم داریم تا برای حجاج امسال فیلترهای بیشتری را در نظر بگیریم و زائرانی که از وضعیت جسمانی بهترین برخوردار هستند را اعزام نماییم تا مشکلات به حداقل برسند.
آسترازنکا و سینوفارم واکسن های مورد تایید عربستان
بر اساس بیانههای اعلام شده، همه زائرانی که واجد شرایط اعزام هستند باید به طور کامل واکسنهای خود را دریافت کرده باشند. در حال حاضر واکسنهای تایید شده توسط کشور عربستان واکسنهای خارجی هستند و همچنین متقاضیان باید تا ۷۲ ساعت قبل از اعزام به حج اقدامات لازم جهت انجام تست PCR منفی خود را انجام داده و مدارک لازم را دریافت کرده باشند.
معاون سازمان حج و زیارت در خصوص اولویت بندی زائران امسال اعلام کرد که از اصلیترین اولویت بندیهای امسال، اعزام زائرین بر اساس تاریخ ثبت نام تا تاریخ ثبت نام اولیه ۱۳۸۶/۰۳/۲۲ خواهد بود.
سؤالات متداول
-
واکسن های مورد تایید عربستان کدماند؟
واکسن های مورد تایید عربستان از جانب مسئولان این کشور اعلام شدهاند، این واکسنها آسترازنکا، اسپوتنیک، سینو فارم، فایزر و مدرنا هستند.
-
آیا کسی که واکسن ایرانی دریافت کرده میتواند به حج برود؟
با توجه به بیانیه اعلام شده توسط دولت عربستان واکسنهای مورد تایید کشور عربستان برای زائرین آسترازنکا، اسپوتنیک، سینو فارم، فایزر و مدرنا هستند و در حال حاضر مسئولان ایران در حال بررسی اخذ تاییدیه واکسنهای ایرانی میباشند.
-
چه افرادی واجد شرایط حج امسال هستند؟
برای حج امسال، با توجه به محدودیتهای ناشی از ویروس کرونا، همه افراد واجد شرایط باید واکسنهای آسترازنکا، اسپوتنیک، سینوفارم، فایزر و مدرنا را در دو الی سه دوز دریافت کرده باشند و باید تا ۷۲ ساعت قبل از اعزام به حج اقدامات لازم جهت انجام تست PCR منفی خود را انجام داده و مدارک لازم را دریافت کرده باشند.
نتیجه گیری
در نهایت، در نظر داشته باشید که سفر حج امسال به دلیل ویروس کرونا و اقدامات بهداشتی مربوط به آن با محدودیتهای بسیاری همراه خواهد بود. بنابراین برای سفر خود به عربستان، سعی کنید تمامی اقدامات لازم بهداشتی را انجام دهید تا سفری عاری از مشکل را پیش رو داشته باشید. همچنین، برای دریافت اطلاعات تکمیلی در مورد حج امسال، با سایت الی گشت همراه باشید.