با هواپیمای X-57 ناسا، به زودی پروازهای متفاوتی را تجربه خواهید کرد!

هواپیمای X-57

امروز می خواهیم تا هواپیمایی متفاوت تر از انواع و اقسام هواپیماهایی که تا به الان برای شما بررسی کرده ایم، معرفی نماییم. این هواپیما بسیار خاص است و می تواند انقلابی را در تمامی هواپیماها و در کل حمل و نقل هوایی به وجود آورد. سوختی متفاوت، امکاناتی متفاوت تر و سهولتی مثال زدنی از جمله ی ویژگی های این هواپیما است. کارخانه ی سازنده و صاحب ایده ی این هواپیما، ناسا است و منابع بسیاری را برای نتیجه گرفتن از این پروژه ی کاربردی بسیج کرده است. این هواپیمای فوق العاده را تا به الان با نام هواپیمای X-57 معرفی نموده اند و تضمینی برای این وجود ندارد که در آینده نام این هواپیما عوض نشود. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، به بررسی مشخصات این اَبَر هواپیما بپردازیم.

مطالب مرتبط:
ترسناک ترین حرف های خلبانان که در طول پروازهای واقعی زده شده!
چگونه ایرلاین ها می فهمند که آیا پرواز در شرایط بد آب و هوایی ممکن است یا خیر؟
حقیقت پنهان بدترین سقوط های هواپیما در دنیا

شاید در ابتدا برایتان این سوال پیش بیاید که چرا با وجود هواپیماهای پیشرفته ای که در حال حاضر در بازارهای جهانی وجود دارد، نیاز به یک وسیله ای است که در بین حکمرانان حمل و نقل هوایی، یک سر و گردن از آنان بالاتر باشد؟

و یا حتی به این فکر کنید که چرا ناسایی که تا به الان با پروژه های عظیم هوا و فضا آن را شناخته اید، خود را درگیر چنین پروژه ای کرده است و اصرار دارد تا با به کار بستن اکثر منابع خود، این پروژه را به موفقیت در بازار تثبیت نماید؟ اگر کمی صبر داشته باشید تا پایان این مطلب به پاسخ این سال ها و دیگر سوالات احتمالی خود خواهید رسید. در توضیح این پروژه، مدیر کل بخش سازه های ناسا که به تازگی این هواپیما را به عنوان برنامه‌ ای با نام X-57 معرفی نموده، آن را تنها به‌عنوان گامی کوچک در راه رسیدن اهداف بسیار بزرگ تر خود و سازمانش معرفی کرده است و آن را در واقع اولین هواپیمای تمام برقی و مستقل ساخت ناسا به همگان معرفی نمود.

البته در این راستا، سازمان ناسا سال گذشته اعلام کرده بود که تصمیم دارد تا در ۲۰ سال آینده ی پیش روی ساخته های سازمان خود، هواپیماهایی بسازد که کاربری مسافربری و تجاری دارند و تمام برقی هستند.

آن ها قرار بر این دارند تا هر چه زودتر این مدل را وارد بازار کرده و آن را به آسمان ها بفرستند و ایرلاین های مختلف را ترغیب به استفاده از این هواپیمای جدید بکنند. آن ها در واقع می خواهند با معرفی هواپیمای X-57 صنعت هوانوردی و مسافربری جهان را متحول کنند.

اگر بخواهیم به خصوصیات فنی و فیزیکی این هواپیما اشاره نماییم باید بگوییم که، سیستم نیروی محرکه هواپیمای X-57 از ۱۴ موتور الکتریکی تشکیل شده است. این موتورها همگی در سراسر بال بسیار نازک این هواپیما نصب ‌شده‌ اند. درباره ی خصوصیت این هواپیما باید بگوییم که، آن ها نیروی خود را از باطری ‌هایی دریافت می کنند که می‌ تواند بر روی زمین و با استفاده از سلول‌ های خورشیدی شارژ گردند.

برای لندیگ و تیک آف این هواپیما، از هر ۱۴ موتوری که در ان کار می کنند استفاده می شود اما پس از ارتفاع گرفتن هواپیما فقط ۲ موتور بزرگی که در آن نصب ‌شده است و در نوک بال‌ های آن نیروی مورد نیاز را جهت پیش راندن هواپیما به جلو را تأمین می نماید.

نیروی این باطری ها می ‌توانند هواپیما را تا ۱۶۰ کیلومتر به پرواز درآورند. سازمان ناسا یک جدول زمانی ۴ ساله را برای هواپیمای X-57 تعیین کرده است و پس‌ از آن قصد ساخت یک سری از هواپیماهای الکتریکی بسیار بزرگ‌ تر با قابلیت حمل بار و مسافر بیشتری را دارند.

دیگر شرکت های بزرگ صنعت هواپیما سازی همچون بوئینگ و ایرباس نیز برنامه‌ ها و پژوهش ‌هایی عظیم را برای ساخت هواپیماهایی با نیروی محرکه ی تمام الکتریکی و یا حتی هیبریدی اختصاص داده ‌اند تا جایگزینی برای جت ‌های تجاری که حجم بسیار زیاد و قابل ‌توجهی سوخت مصرف می کنند و آلودگی و دی ‌اکسید کربن بسیار زیادی را تولید می کند، می باشد.

ناسا نیز به رقابت ساخت هواپیماهای الکتریکی در این میان پیوسته است و به‌ سرعت در حال حرکت به‌ سمت گسترش این پروژه است. هواپیماهای ساخته شده در پروژه‌ های سری X، مجموعه ‌ای از هواپیماهای آزمایشی هستند که توسط نیروی هوایی آمریکا و ناسا در طول ۷۰ سال گذشته توسعه پیدا کرده اند. هواپیمای X-1 در سال ۱۹۴۷ توسط کاپیتان نیروی هوایی ناسا به نام چاک ایگر، به پرواز درآمد و این به عنوان اولین هواپیمایی بود که توانست دیوار صوتی را بشکند.

پروژه های بعدی از پروژه‌ های سری X ، X-15 نام داشت. X-15 یک هواپیمای موشکی بود که از موتور راکت به‌ عنوان پیشرانه استفاده می ‌کرد. این هواپیما یک پروژه ی تحقیقاتی و آزمایشی بود که توانست رکورد بیشترین سرعت و ارتفاع پروازی را به نام خود ثبت کند.

حداکثر سرعت این هواپیما، ۷۲۷۴ کیلومتر در ساعت بود که و رکورد رسمی سریع ‌ترین هواپیمای سرنشین دار دنیا را به نام خود ثبت کرده است. در حالت کلی، پروژه‌ های سری هواپیماهای X همچنین شامل ساخت هواپیمای جت با سوخت هسته‌ ای نیز می ‌شد. البته این پروژه به دلیل خطرات زیادی که سوخت آن داشت، کنار گذاشته شد و دیگر ساخت ان ادامه پیدا نکرد.

در حال حاضر، پروژه ‌ی هواپیمای X-57 نیز قصد دارد تا این مسیر پرافتخاری را که ناسا آغاز کرده است را ادامه بدهد و همانند هواپیماهای سری X گذشته، تحولی در صنعت هوا و فضا و از آن بیشتر صنعت هواپیمایی ایجاد کند.

نخستین هواپیمای سری X ناسا در این سال ها به بیرون آمد و به عنوان طرحی معرفی شد که در جهت توسعه‌ ی تکنولوژی و بهبود مصرف سوخت و همچنین کاهش وجود دی ‌اکسید کربن و کاهش سروصدا می ‌انجامد. توسعه و موفقیت این پروژه تا حد زیادی مسیر توسعه و ساخت هواپیماهای کوچک، سریع‌ و کارآمد را هموار می‌ سازد. رئیس سازمان ناسا در این باره می گوید که:

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید