معرفی هواپیمای بوئینگ ۷۵۷

هواپیما بوئینگ ۷۵۷ یکی از هواپیماهای بسیار معروفی است که ساخت شرکت هواپیماسازی بوئینگ می باشد. این هواپیما در اندازه ای متوسط ساخته شده و در دسته ی هواپیماهای پهن پیکر به حساب می آید. زمانی که بوئینگ این هواپیما را ساخت برای پروازهای بین قاره ای آن را روانه ی بازار کرد.

امروز ما می خواهیم تا همه چیز را درباره ی هواپیما ۷۵۷ بوئینگ مورد بررسی قرار دهیم. از تاریخچه ی ساخت آن توسط بوئینگ تا حضور این هواپیما در ناوگان پروازی ایران را برایتان حتما خواهیم گفت.

شرکت بوئینگ یکی از بزرگ ترین شرکت های هواپیما سازی در جهان است که در سال ۱۹۱۶ توسط شخصی به نام ویلیام بوئینگ ساخته و تاسیس شد. امروزه این شرکت بزرگ در بین تمامی شرکت های هواپیماسازی تنها یک رقیب دارد که آن هم شرکت ایرباس است. هواپیمای بوئینگ۷۵۷ هم یکی از هواپیماهای مسافربری این شرکت است که ما در ادامه آن را بررسی خواهیم کرد پس در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید.

هواپیما بوئینگ ۷۵۷، یک هواپیما با سایز متوسط، باریک پیکر و دو موتوره است که به منظور قرارگیری در میان هواپیماهای بوئینگ تجاری و مسافربری، ساخته و طراحی شد. این هواپیما بزرگ ترین هواپیمای تک راهروی این شرکت هواپیماسازی است و از سال ۱۹۸۱ تا ۲۰۰۴ ساخت آن همچنان ادامه داشت. درباره ی طراحی هواپیما بوئینگ ۷۵۷ نکته ی جالبی که وجود دارد این است که این هواپیما به طور همزمان با هواپیماهای دوموتوره ی پهن پیکر ۷۶۷ طراحی شد و به لطف ویژگی های مشترک، خلبانانی که با یکی از این هواپیماها پرواز داشته اند، می توانند یک رتبه ی یکسان و معمولی را برای هدایت این هواپیماها به دست آورند.

هواپیمای بوئینگ ۷۵۷ به منظور جایگزینی هواپیمای کوچک تر سه موتوره ی ۷۲۷ بوئینگ در مسیرهای کوتاه و متوسط، می تواند ۲۰۰ تا ۲۹۵ مسافر را برای حداکثر ۳،۱۵۰ تا ۴،۱۰۰ مایل دریایی (۵،۸۳۰ تا ۷،۵۹۰ کیلومتر)، بسته به نوع آن حمل کند. البته می توان گفت که انگیزه ی اصلی شرکت شرکت هواپیماسازی بوئینگ برای طراحی این هواپیما بهینه سازی مصرف سوخت بود و به همین ترتیب در ساخت این هواپیما ۲۰% مصرف سوخت کمتر و بهبود ۱۰ درصدی در آیرودینامیک در نظر گرفته شد.

همانطور که گفته شد هواپیما بوئینگ ۷۵۷ دارای دو موتور توربوفن است و در طول ساخت آن، چند موتور مختلف روی آن نصب شده است اما اصلی ترین آن ها، موتور انگلیسی رولز-رویس آر بی ۲۱۱ می باشد که بسته به مدل هواپیما، رانش این موتور بین ۳۷۰۰۰ تا ۴۳۰۰۰ پاوند تغییر می کند. مدل های مختلف این هواپیمابین ۴۲۶۸۰ تا ۴۳۴۹۰ لیتر سوخت مصرف می کنند که از مدل های سه موتوره قبلی کمتر است. این هواپیما که اولین پروازش را در سال ۱۹۸۲ انجام داد، در حال حاضر دیگر تولید نمی شود اما هنوز هم توسط شرکت های هواپیمایی مختلفی، مورد استفاده قرار می گیرد.

خلبان برای فرود از سه ارابه ی فرود استفاده می کند. ارابه ی فرود دماغه دارای دو چرخ است و ارابه های فرودی که زیر بال قرار دارند، هر کدام دارای ۴ چرخ مجزا هستند. کابین خلبان که دو نفر (خلبان و کمک خلبان) را جای می دهد، ۶ صفحه ی نمایشگر رنگی و دو تک رنگ دارد و همچنین در ارتفاع زیر ۱۵۰ متر (زمانی که دید کم است)، طوری طراحی شده که بتواند توسط سامانه ای، فرود خودکار داشته باشد.

این هواپیما، ۶ در مختلف برای سوار شدن دارد که ۴ در دو طرف هواپیما در جلو و دو تای آن ها در عقب قرار گرفته اند. مسافران برای سوار شدن به این هواپیما نیاز دارند که از پلکان فرودگاهی استفاده کنند. هواپیما بوئینگ ۷۵۷ می تواند بین ۲۰۰ تا ۲۹۵ نفر را در خود جای دهد که این تعداد نسبت به مدل متفاوت است که این مسافران در دو ردیف، در هر سمت ۳ صندلی جای می گیرند.

بدنه ی این هواپیما بیشتر از مواد کامپوزیتی ساخته شده و البته بخش هایی را نیز از جنس آلومینیوم در خود دارد. در ضمن، ترمزهای این هواپیما از نوع کربنی محسوب می شوند. هواپیمای بوئینگ ۷۵۷ بسته به نوع بین ۵۸۰۰ تا ۷۵۰۰ کیلومتر برد دارد و امن بودن این هواپیما باعث شده که شخصیت های سیاسی متفاوتی از جمله رئیس جمهوران کشورهای آرژانتین، دولتمردان قزاقزستان و بسیاری از شخصیت های مهم سیاسی دیگر از این هواپیما استفاده کنند. راستی شما می توانید برای خرید بلیط هواپیما برای سفر به نقاط مختلف جهان، از طریق وب سایت آنلاین الی گشت اقدام نمایید.

ویژگی های کلی هواپیمای بوئینگ ۷۵۷

هر هواپیمایی ویژگی های مختص به خودش را دارد که سازندگانش را در نهایت مجاب می کنند که آن را بسازند و در عین حال، ساخت آن را ادامه بدهند. بوئینگ ۷۵۷ نیز ویژگی هایی دارد که ما در ادامه برخی از آن ها را برایتان معرفی خواهیم کرد.

  • یک کابین خلبان شیشه ای دو نفره دارد.
  • این هواپیما دارای موتورهای توربوفان با قدرت کافی برای تیک آف از باند های نسبتا کوتاه و مرتفع است.
  • دم معمولی این آسانسور کاملا معمولی است و برای نیروی پساآئرودینامیک طراحی شده است.
  • بال های هواپیما بوئینگ ۷۵۷ خاص تر از مدل های قبلی خود است.

انواع سری های مختلف هواپیمای بوئینگ ۷۵۷

بوئینگ ۷۵۷ با در چند سری مختلف تولید شد و در هر دوره، با استقبال چشمگیر شرکت ها و ایرلاین های مختلف روبرو گشت. حتی برخی از سری های تولید شده ی این هواپیما در ایران هم به پرواز در آمده اند. می توانید برای آشنا شدن با هواپیماهای مسافربری ایران، در مجله ی الی گشت اطلاعات خوبی را کسب نمایید. در ادامه مختصری درباره ی سری های تولید شده ی هواپیمای بوئینگ ۷۵۷ را برایتان معرفی خواهیم کرد.

اولین نمونه ی تولیدی بوئینگ ۷۵۷ سری ۲۰۰ بود که در سال ۱۹۸۳ شروع به کار کرد. تعداد صندلی های این هواپیما ۲۲۴ عدد و بیشتر موتورهای تولیدی این هواپیما از شرکت رولزرویس تهیه شده بود. مدل سری ۲۰۰ در حالتی که بیشترین وزن خود را دارد می تواند به برد ۷۱۳۰ کیلومتر برسد. بخش بار این هواپیما، دارای درب بزرگی است که به سمت بالا باز می شود و در کنار آن، درب خروجی مورد استفاده توسط خلبانان قرار دارد.

 سری M200 | 200M- 757

خطوط هوایی دولتی نپال، زمانی که به یک هواپیما نیاز داشتند که در عرشه D اصلی هم بتواند مسافر و هم بار را حمل کند، سفارشی به بوئینگ دارد که نتیجه اش سری ۲۰۰M شد. چیزی که این سری را متمایز کرد، درب بارگیری بود که علاوه بر درب حمل مسافر و پنجره وجود داشت.

هواپیما بوئینگ ۷۵۷، سری ۲۰۰PF | 200PF- 757

هواپیما بوئینگ ۷۵۷، سری ۲۰۰PF ، نمونه ی باربری از سری هواپیماهای تولید شده ی ۲۰۰ است که در سال ۱۹۸۷ به خدمت یوپی‌اس ایرلاینز (US airlines) در آمد. این هواپیما می تواند ۳۹ تن بار را حمل کند و مسافتی حدودا ۵۸۳۰ کیلومتر را با این بار طی کند. به طور کلی ۸۰ فروند از این هواپیما تولید شد که یک در بارگیری با ۳ متر و ۴۰ سانتی متر طول و ۲ متر و ۱۸ سانتی متر ارتفاع است.

هواپیما بوئینگ ۷۵۷، سری ۳۰۰ | ۷۵۷ -۳۰۰

این سری که نسخه پهن تر شده ی بوئینگ ۷۵۷ است، در سال ۱۹۹۹ برای اولین بار در شرکت هواپیمایی کوندور فلوگدینست پرواز کرد. سری ۳۰۰ این هواپیما که به طور کلی ۵۴.۵ متر عرض دارد، بزرگ ترین هواپیمایی دو موتوره تک راهرو در طول تاریخ است. در هر دو طرف هواپیماهای سری ۳۰۰، چهار درب مشاهده می شود و پهن تر بودن آن به افزایش صندلی ها منجر شده است. این هواپیما ساخته شد تا در مسیرهای چارتری کار کند و جایگزین ارزان تری برای سری ۲۰۰ باشد. این هواپیما طراحی پایه بوئینگ ۷۵۷ را دارد و تنها در قبل و بعد بال ها، عرض بدنه آن پهن تر شده است. هشت درب استاندارد کابی، به علاوه یک جفت درب خروجی اضطراری بالای هر بال در دو طرف، این نوع را قادر می سازد تا ظرفیت حداکثر ۲۹۵ مسافر را داشته باشد.

هواپیما بوئینگ ۷۵۷ در ایران

از بین سری های مختلف این هواپیما در ایران تنها مدل Boeing 757-2Q8 به پرواز در آمده است. این هواپیما در اختیار شرکت هواپیمایی تابان ایر بود و آن را از یک شرکت تاجیکستانی اجاره کرده بود. در حال حاضر مالکیت این هواپیما قرار است که به مالکیت یک شرکت دیگر انتقال داده شود. البته شرکت هواپیمایی ارم ایر که قبلا فعالیت داشته است، در سال ۱۳۸۸ ۴ فروند هواپیمای بوئینگ ۷۵۷ را داشته که در حال حاضر این هواپیما اصلا پرواز نمی کنند.

ما در این مطلب همه چیز را درباره ی هواپیمای بوئینگ ۷۵۷ برایتان توضیح دادیم. از مشخصات فنی آن گرفته تا ویژگی های این هواپیما و سری های مختلف آن و همچنین تاریخچهی پرواز این هواپیما در ایران را برایتان توضیح دادیم. اگر می خواهید تا با شرکت هواپیماسازی بوئینگ بیشتر آشنا شوید، می توانید در الی گشت درباره ی آن بیشتر مطالعه نمایید. در آخر از شما می پرسیم که تا به حال سوار این هواپیما شده اید؟ لطفا تجربه ی خود را با ما به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید

۳ نظرات

آرمیتا 1398-06-31 - 4:52 ب.ظ
من عاشق هواپیماها هستم و همیشه از طریق مجلتون مطالب خوبی رو می خونم. مرسی که انقدر قابل فهم و ساده می نویسید
محمدرضا 1398-06-31 - 4:54 ب.ظ
من با بوئینگ 757 سفر کردم. ولی ته تهش به نظرم هواپیماها با هم فرق خاصی ندارن مگر این که فرست کلاس باشن
احمدی 1398-06-31 - 4:55 ب.ظ
دقیقا هواپیماها تو یه دهه ی خاص نسبت به هم فقط تو موتور و بحث فنی میتونن بهتر باشن و تغییراتشو مسافرا زیاد نمیفهمن
افزودن نظر