با هواپیمای فوق پیشرفته ای که مسافرانش را در هنگام حادثه نجات می دهد، آشنا شوید!

هواپیمای بدون سقوط

به شما قول می دهم که با پیشروی ها و پیشرفت هایی که در علوم هوایی و صنعت هواپیما سازی در حال وقوع است، به زودی وقتی که می خواهند از یک وسیله ی حمل و نقل ایمن و مطمئن نام ببرند، بی شک اولین و بی چون و چراترین انتخابی که هر کسی دارد، هواپیما است. مقدمات ایمن سازی این وسیله تا به این جا پیش رفته است که به تازگی یک خلبان و مهندس اقدام به طراحی و ساخت هواپیمایی نموده اند که در هنگام حادثه های جدی، مسافران و خدمه را نجات می دهد! جالب است، نه؟ اگر دوست دارید تا با این هواپیمای فوق پیشرفته آشنا شوید، در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا این هواپیمای بدون سقوط بیشتر آشنا شوید.

مطالب مرتبط:
معرفی هواپیمای بوئینگ ۷۵۷
تلاطم جریان هوا در هنگام پرواز چیست؟
هواپیمای آب نشین چیست و چه انواعی دارد؟

اگر شما یکی از استفاده کنندگان همیشگی سفرهای هوایی باشید و یا نه، اصلا فرقی هم نمی کند؛ اگر از جمله کسانی باشید که سفر خود را می خواهند با هواپیما انجام دهند بی شک این دلهره تا به حال به شما دست داده است که نکند اتفاقی بیفتد که در انتها کار به حادثه ای بینجامد، که در انتهایش ….!

بیایید تصور خلاق خود را از این حادثه دور کنیم و ببینیم که فعالان خلاق عرصه ی هواپیمایی برای این که هرگونه حادثه ی احتمالی را دور سازند، دست به اقدامی زده اند. یک خلبان با طراحی هواپیمایی متفاوت، به این موضوع توجه دارد که چگونه در هنگام بروز حادثه، نجات جان سرنشینان پرواز را الویت خود قرار دهد.

یک مهندس پرواز اوکراینی راهی برای نجات جان مسافران پیدا کرده است که اگر طرحش تجاری سازی شود و با خواست بازار تطابق داشته باشد، به زودی انقلابی عظیم در صنعت هواپیماسازی در سراسر جهان را شاهد خواهیم بود.

حال که انسان ها این آرزوی خود را که بتوانند در آسمان ها پرواز کنند را محقق کرده، حال در نظر دارد تا بالاخره راهی را پیدا کند که بتواند این پرواز را امن و بی خطر کند و به همین دلیل دست به ساخت هواپیمای بدون سقوط گرفته است.

این مهندس اوکراینی که این هواپیما را طراحی و ساخته است، در مصاحبه ای اعلام کرده است که در واقع با ساخت این هواپیما، یکی از آرزوهای دیرینه ی خود را محقق ساخته است. همه به این نکته واقف هستیم که هر وسیله ای مشکلات خودش را دارد و البته این هواپیمای بدون سقوط هم از این امر مستثنی نیست.

مهندس تاتارنکو ولادیمیر نیکلاووی (Tatarenko Vladimir Nikolaevich)، مهندس اوکراینی است که برای این که سفرهای هوایی را امن سازد، راه کاری جدید را برای رسیدن به این هدف اختراع و معرفی کرده است.

این طرح در واقع طرحی است که در واقع شاید در مدت زمانی کم، بتواند راهی مناسب برای افزایش امنیت مسافران هر هواپیما باشد و در این راه بتواند اندکی از استرس مسافران یک پرواز را کاملا کاهش دهد. این مهندس اوکراینی نوآور درباره ی این که چگونه به فکر ساخت این هواپیمای بدون سقوط افتاده می گوید که نجات یافتن از یک هواپیمای آسیب ‌دیده و در حال سقوط امکان پذیر است و به صورت کلی امری غیر ممکن نیست.

او مستقیما به این اشاره می‌ کند که هم اکنون مهندسان در سراسر جهان در جستجوی راه ‌هایی برای افزایش امنیت پروازها هستند، اما آن ها نمی ‌توانند به صورت در مورد فاکتور انسانی کاری انجام دهند. شاید ایده‌ ی او در این زمینه مفید واقع شود.

این مهندس اوکراینی در طول ۳ سال گذشته ای که گذراند، این مهندس تمام فعالیت های خود را معطوف به شکل دادن به این ایده‌ ی پروازی و دور خود کرده است تا بتواند به ایده ی نهایی خود در این زمینه یعنی هواپیمایی با کابین های قابل جدا شدن را بسازد.

این کابین در هنگام بروز حوادث غیر منتظره جدا می شود و مسافران را به سلامت و با کمترین آسیب از قسمتی از هواپیما که دچار مشکل شده است، رها می سازد. این کابین جداشونده می‌ تواند هم در خشکی و هم در آب فرود بیاید و جان مسافرانی که دچار مشکل شده اند را نجات دهد. روی سقف کابین چترهایی متصل شده است، همچنین تیوب‌ های لاستیکی مخصوصی که در زیر آن تعبیه شده است که به شناور ماندن کابین بر روی آب کمک می نماید.

ولادیمیر در این زمینه می ‌گوید که از تمامی فناوری‌ های روز دنیا در طراحی نسخه‌ ی اولیه و مفهومی خود استفاده نموده است که او با توجه به کمک گرفتن از این فناوری ‌ها، توانسته است تا به درستی محاسبات خود را انجام دهد.

این کابین مخصوص جداشونده از این هواپیمای بدون سقوط دارای محفظه ‌ای در قسمت تحتانی خود است که بار مسافران را در خود جای داده و در صورت هر اتفاقی، هیچ چیز نه گم می شود و از نه دست خواهد رفت.

البته این برای بار اول نیست که چنین اختراعی پیشنهاد می شود زیرا به طور مثال، در فوریه ‌ی سال ۲۰۱۳ میلادی، شرکت هواپیماسازی ایرباس نیز بر روی طرحی مشابه نیز کار می ‌کرد. البته این طرح بیشتر از آن که امن به نظر برسد، به عنوان ایده ‌ای عجیب و شگفت ‌انگیز بیشتر توصیف شد. با این حال، این طرح کمبودهایی نیز دارد، ابهاماتی که سوالاتی درباره ی آن به ذهن می رسد.

به عنوان مثال این سوالات برای هر کسی ممکن است پیش بیاید: مثلا تصور کنید که اگر هواپیما منفجر شده و یا مورد شلیک قرار گرفته باشد، این طرح مثمر ثمر نخواهد بود. از سوی دیگر هم اکنون بحث فراوانی در مورد اثر این کابین قابل جدا شدن بر ساختار کلی هواپیما وجود دارد، این که آیا با وجود این کابین، کلیت ساختمان هواپیما دچار مشکل و عیب نخواهد شد؟

آِیا این ساختار چند تکه، خود باعث ایجاد حس نا امنی در مسافران نخواهد شد؟ به علاوه در این طرح مسافران در کانون توجه قرار دارند، پس وضعیت خلبانان و کادر پرواز چه خواهد بود؟ به علاوه ساخت چنین هواپیمایی قطعا هزینه ‌بر است و ناگزیر بر قیمت نهایی بلیط تأثیر خواهد گذاشت. با توجه به آمار اندک قربانیان حوادث هوایی، آیا هنوز هم مردم حاضر به پرداخت مبلغی بیشتر برای پروازی امن ‌تر است.

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد