با خطرناک ترین هواپیماهای جهان آشنا شوید

ایل

با این که هواپیما به عنوان یکی از بهترین و کم خطرترین وسایل حمل و نقل در سطح جهان شناخته می شود اما این باعث نمی شود که بگوییم این وسیله به صورت ۱۰۰ درصد فاقد هرگونه خطری است. به هر حال شما هم تا به حال برخی از اخبار در حول و حوش اخبار هواپیمایی شنیده اید که به اتفاقات تلخی منجر شده اند اما به هر حال با این که این اتفاقات در اذهان عمومی بزرگ شده اند اما همچنان هواپیما یکه تاز امن ترین وسایل حمل و نقلی در سطح جهان شناخته می شود. امروز ما در این مطلب می خواهیم با هواپیماهای خطرناک در سراسر جهان آشنا شویم و ببینیم از چه حیثی این هواپیماها خطرناک شناخته شده اند. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر بررسی کنیم و ببینیم که این هواپیماهای خطرناک اصلا چه داستانی دارند که الان خطرناک شده اند.

مطالب مرتبط:
معرفی نکاتی که در طراحی هواپیما رعایت می شوند
مدارک مورد نیاز برای سوار شدن به هواپیما
با قسمت های مختلف بدنه هواپیما آشنا شوید

اولین هواپیمای خطرناکی که می خواهیم به شما معرفی نماییم، است. با این که این هواپیما چندین سال است از چرخه ی تولید خارج شده است ولی در گوشه و کنار دنیا هنوز هم شرکت های هواپیمایی هستند که با آن پرواز کنند. این مدل از ایرباس ها که پس از مدل A310 به بازار هواپیمایی آمد، پیشرفت هایی را نسبت به مدل قبلی خود داشت که آن را مورد توجه بسیاری از شرکت های هواپیمایی قرار داد.

پس از اطمینان شرکای اتحادیه اروپایی شرکت هواپیماسازی ایرباس از سودآور بودن تولید هواپیمای ایرباس ۳۱۰ مشتقات دیگری از این هواپیما برای فعالیت های بعدی بررسی شد. از جمله ویژگی های مهم و بارز هواپیمای ایرباس ۳۱۰ استفاده از سیستم مخصوص در کابین خلبان است که نقش مهندس پرواز را حذف کرده است، می باشد.

نشانگر های مربوط به مهندس پرواز در عوض به مقابل خلبان منتقل شده و از سیستم کنترل پرواز با سیم به طور محدود استفاده شده است. با همین توضیحات کمی که بالاتر برای شما دادیم فکر می کنید که خطر این هواپیما چیست و چرا در زمره ی هواپیماهای خطرناک جهان شناخته شده است؟ ما به شما می گوییم.

این هواپیما از شرکت هواپیمایی ایرباس از بین سال های ۱۹۸۳ تا ۳۰ جولای سال ۲۰۰۷ میلادی تولید و به بازار جهانی عرضه می شده است و متعاقبا بسیاری از کشورهای اروپایی و ایرلاین های مطرح  در سراسر این کره ی خاکی، این هواپیما را از چرخه ی پروازهای خود حذف کرده اند و هواپیماهای جدیدتر را با این هواپیما جایگزین نموده اند اما با این حال این هاپیما در برخی از کشورهای جهان که در زمره ی کشورهای جهان سوم قرار می گیرند همچون کشور پاکستان، از این هواپیمای از چرخه خارج شده استفاده می کنند.

با توجه به این که تولید این هواپیمای سالیان سال است که متوقف شده است، دیگر قطعات اصلی و فرعی آن تولید نمی شود و از این رو اگر برای این هواپیما برایش مشکلی پیش بیاید که احتمالش هم کم نیست، بدون شک مشکلات عدیده ای رخ خواهد داد و عمق فاجعه آن جایی خواهد بود که مشکلی در هنگام پرواز برای این هواپیمای از چرخه ی تولید خارج شده پیش بیاید که در حال پرواز است … .

به هر حال هواپیمای ایرباس A310 هنوز هم در حال کار است و در زمره ی هواپیماهای خطرناک جهان به حساب می آید. هواپیمای بعدی لیست ما در لیست هواپیماهای خطرناک در سراسر جهان، است.

هواپیمای مک ‌دانل داگلاس DC-9 که به انگلیسی اینگونه McDonnell Douglas DC-9 خوانده می شود، هواپیمایی ساخت کارخانه ی هواپیماسازی داگلاس است و در بین سال های ۱۹۶۵ میلادی تا ۱۹۸۲ میلادی در دایره ی ساخت این کارخانه قرار داشت و از سال ۱۹۸۲ به بعد دیگر ساخته نشد. نخستین استفاده‌ کننده از این هواپیما شرکت هواپیمایی جت ایرلاین بوده‌ است.

وقتی به تاریخچه ی این هواپیما مراجعه نمایید خواهید دید که این هواپیما برای نخستین بار در ۲۵ فوریه ی سال ۱۹۶۵ میلادی مورد استفاده قرار گرفت. با این که ساخت این هواپیمات سالیان سال است که متوقف شده و هواپیماهادی جدید وارد عرصه ی هواپیمایی جهان شده است، هنوز هم از این هواپیما در برخی از نقاط جهان استفاده می شود.

بر اساس آمار رسمی و کلی که وجود دارد، در حال حاضر تعداد ۳۱۵ عدد از این هواپیمای قدیمی و از چرخه ی تولید خارج شده، توسط ایرلاین ها و شرکت های هواپیمایی مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و از این رو است که این هواپیما نیز در لیست سیاه هواپیماهای خطرناک قرار می گیرد. هواپیمای بعدی ما در این لیست، است.

هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ (Boeing 737) در بین محصولات شرکت هواپیمایی بوئینگ معروف است به بچه بوئینگ. این هواپیما در واقع یک هواپیمای مسافربری باریک و تک راهرو است و همانطور هم که از اسمش پیداست، ساخته ی شرکت بوئینگ است.

اگر بخواهیم دقیقا بیان کنیم، طراحی این هواپیما از ۱۱ مه ۱۹۶۴ آغاز شد و نخستین بار در ۹ آوریل سال۱۹۶۷ به پرواز درآمد. البته زمانی استفاده از این هواپیما فراگیر شد که ۱ سال بعد با به کارگیری در ناوگان هوایی شرکت هواپیمایبی لوفتهانزا، کاربرد تجاری این هواپیما در بین بسیاری از شرکت های هواپیمایی در سراسر جهان آغاز شد.

این هواپیما دارای مدلی ابتدایی تر بود البته در ظرف مدت کوتاهی با مدلی بزرگ تر جایگزین شد. از نظر کلی کارشناسان هواپیمایی، هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ در کل بسیار مقاوم و کارا بوده است و تا به حال بیش از ۷ هزار مورد سفارش ساخت آن به بوئینگ داده شده‌ بوده است که در نهایت بیش از ۵ هزار فروند از آن ساخته و تحویل داده شده‌ است.

البته که این هواپیما هنوز هم تولید می شود و مطمئنا می خواهید بدانید که این هواپیما چرا نا امن است؟ اولین نسخه ی این هواپیما از سری هواپیماهای بوئینگ ۷۳۷ که بوئینگ ۷۳۷ نام دارد، در ۵۰۰ پرواز خود یک سقوط مرگبار را داشته است، از این رو به عنوان یکی از خطرناک ترین هواپیماهای جهان شناخته شده است.

هواپیمای بعدی نا امن و خطرناک لیست ما، هواپیمای است که آن را معمولا با علامت اختصاری ایل-۷۶ می شناسند و در زمره ی خطرناک ترین هواپیماهای جهان قرار گرفته است. ایلیوشن ۷۶ یک هواپیمای جت ۴ موتوره برای استفاده ی بخش ترابری است که ساخت شرکت هواپیماسازی ایلیوشین در کشور روسیه است.

البته این هواپیماها در مدل ‌هایی برای سوخت‌ رسانی هوایی، هشدار پیش ‌هنگام هوابرد و همچنین عملیات آتش ‌نشانی هوایی به‌ کار می‌ رود. از جمله ی نکات مثبتی که این هواپیما دارد و ما می توانیم به آن اشاره نماییم این است که این هواپیما برای شرایط سخت طراحی شده است و توانایی خیز و فرود را در فاصله ی کوتاه و زمین ‌های ناهموار در هر گونه شرایط نامساعد جوی را دارد.

این هواپیما از این نظر در لیست خطرناک ترین هواپیماهای جهان قرار گرفته است که هنوز هم بیشتر در کشورهای سابق اتحادیه ی جماهیر شوروی پرواز می کند و سقوط های بسیار زیادی داشته است اما در بین آن ها، بزرگترین فاجعه ای که از طرف این هواپیما اتفاق افتاد، در سال ۲۰۰۳ میلادی این هواپیما یک سقوط بسیار فاجعه بار داشته است که در در طی آن متاسفانه ۲۷۵ نفر جان خود را از دست دادند و البته هنوز هم از آن استفاده می شود و به همین خاطر آن را یکی از آیتم های هواپیماهای خطرناک جهان می دانیم.

هواپیمای خطرناک بعدی که می خواهیم آن را به شما معرفی نماییم، هواپیمای تو ۱۵۴ است که آن را با نام Tu-154 نیز می شناسند البته باید بدانید که ما داریم درباره ی نام اختصاری هواپیمای معرف مخصوصا در بین ما ایرانی ها صحبت میکنیم، توپولوف.

در واقع یک هواپیمایی میان ‌برد و ساخت شرکت توپولف از صنعت هوایی کشور روسیه است که نخستین بار در تاریخ ۴ اکتبر ۱۹۶۸ میلادی به پرواز درآمد و از مرحله ی آزمایشی وارد مرحله ی تجاری در سراسر جهان و یا حداقل در میان کشورهای عضو جماهیر شوروی شد. کارشناسان حوزه ی هواپیمایی معتقدند که این هواپیما قابل مقایسه با مدل هواپیمای بویینگ ۷۲۷ است اما در عین حال هم مصرف سوخت بیشتر و اندازه ی کابین کمتری برای استفاده ی مسافری دارد.

هواپیمای توپولف ۱۵۴ هواپیمای مسافربری مناسب برای مسیرهای متوسط هوایی شناخته می شود که در پروازهای داخلی روسیه و سایر کشورهای شوروی سابق، همچنین تا اندازه ‌ای در اروپای شرقی به کار خود ادامه می ‌دهد. از این هواپیما در ایران نیز استفاده می شد که به هر حال استفاده از این نوع هواپیما از سال ۲۰۱۱ در ایران نیز متوقف شد.

توپولف ۱۵۴ درواقع مدل توسعه یافته ‌ای از هواپیماهای توپولف ۱۰۴، آنتونف ۱۰ و ایلوشین ۱۸ است. درباره ی این مدل از هواپیمای توپولوف باید این نکته را بدانید که در سال ۱۹۷۲ سرویس دهی آن به صورت رسمی به شرکت ‌های هواپیمائی آغاز شد و اما بیایید تا بررسی کنیم که چرا این هواپیما در زمره ی هواپیماهای خطرناک جهان قرار گرفته است.

این مدل ظاهرا هنوز هم تولید می شود! تعداد هواپیماهای توپولفی که هنوز هم پرواز می کنند، در حال حاضر ۳۳۶ فروند است و شاید باورتان نشود اما در سال ۲۰۰۲ میلادی این مدل هواپیما ۴ مورد سقوط گزارش شده است!

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد