معرفی هواپیماهای خانواده ای جتز امبرائر

معرفی هواپیماهای خانواده ای جتز امبرائر

شرکت هواپیما سازی امبرائر یکی از شرکت های هواپیماسازی در کشور برزیل است که بعد از شرکت های هواپیمایی ایرباس و بوئینگ، یکی از شرکت های مهم تولید و ساخت هواپیا در این عرصه محسوب می گردد. درباره ی ان شرکت به صورت مفصل توضیحاتی را داده ایم، حال می خواهیم یکی از محصولات این شرکت در زمینه ی هواپیماهای مسافربری سری ای جتز (E-Jets) بپردازیم. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر از تاریخچه و اطلاعات فنی این هواپیماها را به همراه یکدیگر مورد بررسی قرار دهیم.

مطالب مرتبط:
معرفی شرکت هواپیماسازی امبرائر
چند دقیقه ای در بزرگ ترین شهر برزیل

از مشخصات سری هواپیماهای ای جتز که از محصولات هواپیمایی شرکت هوا و فضا امبرائر هستند، هواپیماهایی با مشخصات فنی همچون این موارد هستند: ۲ موتوره اند، باریک پیکر هستند و برد مسافتشان متوسط می باشد.

در یکی از مطالب به صورت کامل به معرفی شرکت امبرائر و تمامی فعالیت هایش پرداخته ایم. اولین نمونه های سری هواپیماهای ای جتز در نمایشگاه هوایی پاریس در سال ۱۹۹۹ معرفی شد و برای تولید انبوهش در نمایشگاه تصمیم گرفته شد.

شروع ساخت این هواپیماها نیز سال ۲۰۰۲ میلادی به قطعیت رسید و تولید شد.

با توجه به مدتی که گذشت، همین که این هواپیماها به مرحله ی ساخت رسیدند خود برای این سری به نوعی موفقیتی بزرگ محسوب می شد.

و اما می رسیم به مشخصات طراحی و تولید این هواپیماها. هواپیماهای ای جتز به ۲ دسته ی مختلف تقسیم می شوند؛ هواپیماهای مسافربری و هواپیماهای تجاری.

هواپیماهای مدل های ۱۷۰ و ۱۷۵ که از نظر جثه ی هواپیما کوچک تر از باقی هواپیما ها هستند، به عنوان مدل ها و استندهای اولیه ی سری ای جتز محسوب می گردند.

هواپیماهی ۱۹۰ و ۱۹۵ ای جتز به عنوان هواپیماهایی پیشرفته تر و بهبود یافته ی هواپیماهای مدل های ۱۷۰ و۱۷۵ به حساب می آیند.

به طور مثال هواپیماهای ۱۹۰ و ۱۹۵، بدنه ای به نسبت بزرگ تر و کشیده تر نسبت به هواپیماهای ۱۷۰ و ۱۷۵ ای جتز امبرائر دارند و بال های بزرگتری نیز دارند نسبت به این مدل.

البته این مدل ها نسبت به مدل های قبل خود درصد شباهت بالایی دارند. سیستم های ایویونیک، بدنه ی هواپیما و همچنین سیستم تجهیزات پرواز الکترونیک این هواپیماها از جمله ویژگی های یکسان آنان است.

هواپماهای سری ۱۹۰ و ۱۹۵ امبرائر با هواپیماهایی همچون ۷۳۷ بوئینگ و DC-9 مشخصات یکسانی دارد. امبرائر برای ساخت این هواپیماها از تکنولوژی حبابی استفاده کرده است.

این تکنولوژی این امکان را در اختیار مسافران قرار می دهد که به طور مثال در فضای هواپیما به راحتی بایستند. به دلیل اینکه سری هواپیماهای ۱۹۰ و ۱۹۵ امبرائر در کلاس های پروارزی با ظرفیت بیش از ۱۰۰ نفر قرار می گیرند، جز هواپیماهای پر طرفدار هستند.

معمولا این هواپیماها برای شرکت هایی که پرواز اکونونومی و یا بیزینسی برگزار می نمایند، خریداری می شود.

این هواپیماها معمولا برای شرکت های هواپیمایی که ۲ کلاس پروازی را با هم ادغام می کنند، بسیار مناسب و به صرفه است.

از جمله ی این شرکت ها می توان به شرکت هواپیمایی ایرکانادا اشاره نمود.

این هواپیماها نسبت به دیگر هواپماهای خانواده ی ای جتز، کوچک تر می باشند. در ۲۹ اکتبر ۲۰۰۱ ازاین هواپیما ۱۷۰ سری تولید و به صاحبانشان تحویل داده شد.

اولین پرواز این هواپیماها در ۱۱۹ روز بعد صورت گرفت.

اولین باری که هواپیمای ای جتز ۱۷۵ به نمایش درآمد نیز در سال ۲۰۰۲ بود که ۱۷۵ روز بعد از نمایش موفقیت آمیز آن، در ژوئن ۲۰۰۳ اولین پرواز این هواپیما صورت گرفت.

ازاین هواپیما در سری اول، ۱۷۵ فروند تحویل مشتریانش شد.

شرکت هواپیمایی امبرائر در می سال ۲۰۰۶ برنامه ای مبنی بر ساخت جت های تجاری خود با الهام از مدل ۱۹۰ خود اعلام نمود.

در ساخت این جت های تجاری از بدنه ی ۱۹۰ استفاده شده است. برد این هواپیما ۴۲۰۰ ناتیکال مایل است.

این هواپیمای لوکس ظرفیت ۱۹ نفر را دارد و به عنوان جت شخصی استفاده می گردد.

از برنامه های در دست تهیه و مهم شرکت هواپیماسازی امبرائر، طراحی و تولید هواپیمایی بود که مدلی کشیده تر از مدل موفق هواپیماهای ساخت خود یعنی هواپیمای ای جتز امبرائر ۱۹۵ ساخته و وارد بازار نماید.

این هواپیمای جدید برای حمل و جا به جایی ۱۳۰ مسافر را در خود دارد. البته بنا بر دلایلی گفته می شود که شرکت هواپیماسازی امبرائر تولید و ساخت این سری را متوقف نموده است.

یکی از دلایل ذکر شده برای لغو ساخت این هواپیما کم بودن برد این هواپیماها بوده است.

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد