نیم شارژ هتل چیست و چه مزایایی برای مسافران دارد؟

نیم شارژ هتل همان اصطلاحی است که توانست مسئله برخی از مسافران جهت ورود و خروج به هتل ها خارج از زمان های تعیین شده را حل کند. از بدو آغاز هتل داری در جهان تا چند دهه گذشته، مسئله ای در خصوص ساعات ورود و یا تخلیه اتاق هتل ها وجود داشت که همواره مسافران و هتل داران را به دردسر می انداخت.

مسئله فوق از آنجا ناشی می شد که یک مسافر باید در محدوده خاصی از شبانه روز، هزینه کامل اقامت در یک اتاق را پرداخت می کرد و اگر چند ساعت دیرتر اتاق را تحویل می داد (چک اوت) و یا اگر چند ساعت زودتر اتاق را تحویل می گرفت (چک این) باید هزینه ای معادل یک شبانه روز اقامتِ کامل در همان اتاق را پرداخت می نمود.

این روند که از جانب مسافران کاملا غیر منصفانه قلمداد می شد و از جانب هتلداران به یک مسئله تدافعی تبدیل شده بود باعث گردید تا برخی از صاحب نظران، اصطلاح -نیم شارژ- هتل را مطرح کنند. اگر شما نیز به مسافرت رفتن و سکونت در هتل های لاکچری علاقمند هستید پیشنهاد می کنیم با ادامه این مقاله ما را همراهی کنید. البته نیم شارژ هتل صرفا در هتل های لاکچری مطرح نمی شود و حتی برخی از مسافرخانه ها نیز از این روند پیروی می کنند.

نیم شارژ هتل چیست؟

یک مثال ساده و کاربردی می تواند به صورت شفاف، نیم شارژ هتل را برای ما تشریح کند:

  • زمان تحویل اتاق در اغلب هتل ها، ساعت ۱۴ است. زمان تخلیه همان اتاق به روز بعد و ساعت ۱۲ موکول می شود. گروه خدماتی یک هتل در آن دو ساعت وظیفه دارند تا اتاق را تمیز کرده و سرویس های موجود را تعویض کنند. این برنامه در برخی از هتل ها با اندکی تغییر صورت می پذیرد، اما رویه هتل داری در سطح جهان، ساعات فوق را مورد پذیرش قرار داده است.

حال تصور کنید پرواز شما ساعت ۹ صبح به زمین نشسته است یا اینکه ساعت پنج بعد از ظهر پرواز دارید و هم اکنون در یک هتل اقامت نموده اید. آیا می توانید از ساعت ۹ صبح تا ساعت ۱۴ ظهر برای تحویل گرفتن اتاق صبر کنید؟ یا اینکه ساعت ۱۲ ظهر اتاق را تحویل داده و تا ساعت پنج در سطح شهر سرگردان شوید؟ به این موارد نداشتن خودرو، سرد یا گرم بودن هوا و انبوه وسایلی که ممکن است همراه تان باشد را هم اضافه کنید.

قوانین سنتی در این شرایط می گویند برای همان چند ساعت باید هزینه یک شبانه روز اقامت در هتل را پرداخت کنید اما قوانین بروزتر، نیم شارژ هتل را به شما پیشنهاد می دهند و می گویند با پرداخت نصف از قیمت اتاق، چند ساعت بیشتر در آنجا بمانید. البته این نکته را هم در نظر بگیرید که برخی از هتل ها از قوانین نیم شارژ هتل پیروی نمی کنند.

ساعاتی که مشمول پرداخت نیم شارژ می شوند را از مسئولین هتل جویا شوید. به عنوان مثال برخی از هتل ها ساعت ۷ صبح و شش عصر را برای نیم بها شدن شارژ اتاق در نظر گرفته اند. به عنوان مثال شما اگر دیرتر از ساعت شش عصر، اتاق را تخلیه کنید و یا اگر زودتر از ساعت هفت صبح به هتل بروید و درخواست اتاق کنید باید هزینه کامل اقامت به مدت یک شبانه روز را در آنجا پرداخت نمایید.

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید