قبل از به مشکل خوردن این نکات سفر با هواپیما را مطالعه کنید!

می دانیم که سفر با هواپیما می تواند کمی استرس زا باشد. فرقی نمی‌ کند برای اولین ‌بار پرواز م ی‌کنید یا یک مسافر باتجربه باشید، این راهنما به شما کمک می‌ کند تا با ظرافت ها و نکات سفر با هواپیما بیشتر آشنا شده و به سفرهای هوایی بهتر و آسان تری داشته باشید.

این راهنما مجموعه ‌ای جامع از نکات سفر با هواپیما را در اختیار شما قرار می‌ دهد. بسیاری از تجارب معنی دار مانند تحصیل در خارج از کشور، بازدید از سایر شهرها و کشورها و غیره با یک پرواز شروع می شوند. بدون شک اطلاع نداشتن از اینکه چه چیزهایی در یک سفر هوایی در انتظار شما هستند و نداشتن برنامه صحیح، تجربه پرواز را به میزان قابل توجهی دشوارتر خواهد کرد.

در ادامه لیستی از نکات سفر با هواپیما که قبل از عزیمت به فرودگاه باید انجام دهید آورده شده است:

  • سرگرمی‌ هایی مانند فیلم‌، موسیقی یا پادکست‌ را در تلفن همراه، تبلت یا رایانه ‌تان دانلود کنید.
  • چند ساعت قبل از اینکه قصد عزیمت به فرودگاه را داشته باشید، بررسی کنید تا ببینید آیا تاخیر یا مشکل عمده ای را در فرودگاه یا برای پرواز شما گزارش شده است یا خیر.
  • اگر به سمت فرودگاه رانندگی خواهید کرد، در مورد پارکینگ خودرو از قبل تحقیق کرده و در صورت نیاز پارکینگ را رزرو کنید.
  • اگر قصد دارید برای رفتن به فرودگاه تاکسی بگیرید، آن را از قبل رزرو کنید.
  • تحقیق کنید که ایرلاین شما از چه ترمینالی پرواز می کند.
  • تمام مدارک ضروری را در یک پوشه یا کیف کوچک آماده کرده و نگهداری کنید.
  • زودتر حرکت کنید تا حداقل ۲ ساعت قبل از زمان سوار شدن به هواپیما به فرودگاه برسید.
  • اگر علائم استرس پرواز را احساس می کنید، نکات زیر را در نظر بگیرید:
  • ۷۲ ساعت قبل از پرواز از نوشیدن کافئین و سایر محرک ها اجتناب کنید.
  • تنفس عمیق از طریق دیافراگم را تمرین کنید.
  • مقداری موسیقی آرام بخش دانلود کنید و از آن برای کمک به مدیتیشن استفاده کنید.

پس از ورود به فرودگاه و پیش از چک این باید از بخش بازرسی اولیه عبور کنید. توجه به نکات زیر در این بخش ضرور است:

  • جیب های تان را خالی کنید و در کیسه ها یا ظروف مخصوص را روی نقاله امنیتی قرار دهید و خودتان از میان دستگاه اشعه ایکس وارد شوید.
  • اگر کفش ها یا کمربندتان حاوی فلز هستند، ممکن است لازم باشد آن ها را از دربیاورید.
  • پس از عبور از دستگاه اشعه ایکس می توانید در سمت دیگر نقاله، وسایل خودتان را بردارید.

برای صرفه جویی در زمان، استرس و هزینه در هنگام پرواز، لازم است چمدان های خودتان را به طور موثر بسته بندی کنید. این کار ممکن است ساده به نظر برسد. با این حال، یک سری ملاحظات کلیدی وجود دارند که باید در نظر داشته باشید. توجه به این نکات سفر با هواپیما به جلوگیری از تاخیر یا متحمل شدن هزینه ‌های اضافی کمک می ‌کنند.

اکثر خطوط هوایی به همراه داشتن یک یک کیف دستی و یک وسیله شخصی مانند کیف لپ ‌تاپ را هنگام سوار شدن به هواپیما مجاز می ‌دانند. کیف دستی شما می تواند یک چمدان کوچک یا یک کوله پشتی باشد، به شرطی که ابعاد آن مطابق با خط مشی شرکت هواپیمایی باشد.

  • احتمال کمتری دارد که ابعاد کوله پشتی توسط کارکنان فرودگاه اندازه گیری شود.
  • یا کوله پشتی به راحتی می توان در فرودگاه حرکت کرد، به خصوص زمانی که عجله دارید.
  • نمی توانید را مانند یک چمدان روی زمین بکشید.
  • قدرت محافظتی کمتری در مقایسه با یک چمدان سخت دارد.
  • دارای چرخ است، بنابراین نیازی به تحمل وزن آن ندارید.
  • محکم و مقاوم است.
  • اندازه های خاص برای مطابقت با سیاست های خطوط هوایی ساخته شده اند.
  • یک فضای باز و بزرگ برای سازماندهی وسایل خود خواهید داشت
  • انعطاف پذیری کمتری نسبت به کوله پشتی برای حرکت در فرودگاه دارید.

برای اینکه تجربه پرواز بهتری داشته باشید، چند چیز وجود دارد که باید همیشه  باید همراه خودتان داشته باشید، به خصوص اگر یک پرواز بین المللی طولانی را آغاز می کنید.

  • لباس برای تعویض یا خنک تر و گم تر شدن
  • قرص های مسکن های بدون نیاز نسخه
  • هدفون
  • در صورت نیاز لنز یا عینک
  • یک بالش مسافرتی
  • یک بطری آب

وسایل راحتی و خواب اضافی، مانند ماسک چشم، گوش گیر، و یک پتوی مسافرتی کوچک نیز مواردی هستند که بهتر است برای پروازهای طولانی ‌تر همراه داشته باشید.

همچنین موارد خاصی وجود دارد که اگر می خواهید آن ها را در هواپیما همراه خودتان داشته باشید، باید آن ها را در کیف دستی قرار دهید. به عنوان مثال، باتری‌های لیتیومی، داروها و مدارک سفر خودتان را همراه داشته باشید و در چمدانی که چک می شود قرار ندهید.

اگر چمدانی که چک می شود به همراه دارید، به یاد داشته باشید که برای جلوگیری از هزینه ‌های سنگین اضافه بار، باید وزن آن معمولا کمتر از ۲۵ کیلوگرم باشد.

چمدان ‌های چک شده معمولاً چمدان ‌های بزرگی هستند که ظرفیت حمل بسیار بیشتری نسبت به کیف دستی دارند. از آنجایی که این چمدان ها در حین رفت و آمد به هواپیما توسط چندین نفر و ماشین آلات و نه همیشه به شکلی مهربانانه جابجا می شوند، چمدان های مقاوم را برای سفر با هواپیما در نظر بگیرید که از وسایل شما در برابر ضربه و آسیب خراش محافظت می کنند.

علاوه بر این، به یاد داشته باشید که باید این چمدان را در میان صدها چمدان افراد دیگر ببینید و پیدا کنید. بنابراین سعی کنید چمدانی را انتخاب کنید که به راحتی قابل شناسایی باشد یا برچسب هایی به آن بچسبانید تا مشخص شود.

گاهی اوقات چمدان های چک شده به پروازهای اتصال نمی رسند. بنابراین اگر به مقصد اول رسیدید و چمدان تان آنجا نیست، فوراً با کارکنان فرودگاه درباره ثبت درخواست صحبت کنید. گرفتن عکس از چمدان چک شده در این مورد بسیار به شما کمک خواهد کرد. توجه به این نکات سفر با هواپیما به شما کمک خواهد کرد سفری بدون دغدغه و استرس را تجربه کنید.

هنگامی که به فرودگاه رسیدید، باید چک‌ این کنید، چمدان‌ های تان را تحویل دهید به سمت گیت بازرسی یا امنیت حرکت کنید. در حالی که گیت بازرسی ترسناک ترین بخش پرواز برای بسیاری از افراد است، دانستن اینکه انتظار چه چیزی را باید داشته باشید و آماده بودن به شما کمک می کند تا به راحتی از این مرحله عبور کنید. به خاطر داشته باشید که لپ تاپ ها یا هر وسیله الکترونیکی بزرگ تر از تلفن همراه را باید از کیف همراه تان خارج کرده و  در ظروف امنیتی جداگانه قرار دهید.

پس از عبور از گیت امنیت، اولین کاری که باید انجام دهید این است که تابلوی اطلاعات پرواز را پیدا کرده و گیت پرواز و زمان پرواز خودتان را تایید کنید. به این ترتیب خواهید دانست که چقدر زمان دارید تا از گیت عبور کرده و آماده سوار شدن به هواپیما باشید.

فرودگاه ‌های بزرگ ‌تر دارای اشکال مختلفی از حمل‌ و نقل زمینی هستند، مانند شاتل یا قطار، که ممکن است برای رسیدن به مجموعه ‌ای از گیت ‌ها، لازم باشد از آن ها استفاده کنید.

بسته به مدت زمانی که قبل از سوار شدن دارید، در این مرحله چند گزینه خواهید داشت. در صورت تمایل به صرف غذا یا نوشیدنی، رستوران ‌های مختلفی وجود دارند و همینطور فروشگاه ‌هایی که می ‌توانید از آن ها خرید کنید. فرودگاه ‌ها معمولاً میزهایی با پریز برای شارژ وسایل الکترونیکی شما هم دارند. همچنین صندلی‌ هایی در جلوی گیت پرواز شما وجود دارند که می‌توانید روی آن ها بنشینید و منتظر بمانید. صرف نظر از اینکه چه کاری انجام می ‌دهید، به زمان توجه داشته باشید و حتی می توانید برای زمان سوار شدن به هواپیما زنگ هشدار تنظیم کنید.

خطوط هوایی مختلف پروتکل‌ های سوار شدن مختلفی دارند، اما به طور کلی، با توجه با کلاس پروازتان پس از اعلام، می‌توانید وارد هواپیما شوید. در حین انجام این کار، مدارک به خصوص کارت پروازتان را بیرون بیاورید. اگر از کارت پرواز موبایلی استفاده می ‌کنید، روشنایی گوشی خودتان را تا آخر بالا ببرید تا مطمئن شوید دستگاه مربوطه می ‌تواند آن را اسکن کند. همچنین ایده خوبی است که در صورت قطع اتصال، از کارت پرواز خودتان عکس بگیرید.

از شما خواسته می شود که کیف دستی خودتان را در قسمت بالای سر یا در صورت مناسب بودن، زیر صندلی جلوی خودتان قرار دهید. طی بخش ‌هایی از پرواز به قسمت بالای سرتان دسترسی خواهید داشت، اما بهتر است قبل از گذاشتن کیف، وسایلی را که ممکن است در طول پرواز به آن‌ ها نیاز داشته باشید، مانند ژاکت، بالش مسافرتی، هدفون و تبلت را از کیف خودتان خارج کرده و سپس کیف را در محفظه بالای سرتان قرار دهید.

وسایلی را که ممکن است در طول پرواز به آن ها نیاز داشته باشید را می توانید در جیب صندلی یا زیر صندلی جلوی خودتان داشته باشید. در طول مدت پرواز باید به چند مورد نکات پرواز با هواپیما توجه داشته باشید:

  • ممکن است هنگام صعود هواپیما فشاری در گوش شما ایجاد شود.
  • فقط زمانی می توانید از صندلی خودتان خارج شوید که چراغ کمربند ایمنی خاموش باشد.
  • سیگار کشیدن یا استعمال دخانیات در هواپیما غیرقانونی است.
  • بسته به ایرلاین، گزینه های مختلف غذا و نوشیدنی، در دسترس است.
  • تلفن و سایر وسایل الکترونیکی شما باید در حالت پرواز یا خاموش باشند.
  • هنگام برخاستن و فرود نمی توانید از لپ تاپ استفاده کنید.
  • همچنین می توانید با خیال راحت غذاهایی را که با خود آورده اید بخورید و بنوشید.

با افزایش هزینه‌ های بار اضافی، مسافران بیشتری کیف و چمدان های کوچک شان را با خود داخل هواپیما می آورند. این اتفاق باعث ازدحام در کابین و ایجاد رقابت برای استفاده از فضای بالای صندلی های هواپیما می ‌شود. به این ترتیب مسافرانی که می ‌توانند زودتر سوار شوند، شانس بهتری برای قرار دادن بار خودشان در محفظه های بالای صندلی ها خواهند داشت.

معمولا اگر جزو ۷۵ درصد مسافران اولی باشید که سوار هواپیما می شوند، مشکلی نخواهد داشت. اگر محفظه ای که مستقیماً بالای صندلی شما قرار دارد پر شده است، می توانید از فضای صندلی جلوی خودتان استفاده کنید. دقت داشته باشید که وقتی هواپیما فرود می آید، همه مسافران برای پیدا شدن به سمت جلو حرکت می کنند و در این شرایط عقب رفتن در هواپیما برای برداشتن کیف تان ار محفظه بالای سر بسیار سخت است.

هنگامی که پرواز شما فرود آمد و به گیت رسید، اطراف صندلی خودتان را بررسی کنید تا مطمئن شوید که همه اقلام خودتان را به همراه دارید. بهتر است هرگز اسناد و مدارک مهم را در جیب پشتی صندلی قرار ندهید، زیرا به راحتی فراموش می شوند و پس از پیاده شدن، اجازه بازگشت به هواپیما را نخواهید داشت.

پس از خروج از هواپیما، علائم مربوط به دریافت بار یا خروج را دنبال کنید. از طرف دیگر، اگر پرواز بین المللی دارید، باید قبل از خروج از فرودگاه از بخش کنترل پاسپورت عبور کنید. اگر چمدان تحویل‌ شده دارید، باید نقاله مربوط به چمدان را برای پرواز خودتان پیدا کنید، که باید روی صفحه‌ای الکترونیکی در نزدیکی منطقه تحویل بار باشد. همچنین فراموش نکنید که پس از فرود، تلفن همراه تان را از حالت پرواز خارج کنید.

به نظر می رسد در دنیای امروز، سفر هوایی بخشی از جذابیت گذشته خود را از دست داده است. روزهایی را به خاطر می آورید که تجربه حضور در فرودگاه یا هواپیما به اندازه خود سفر جذاب بود؟ این روزها اما با بررسی های امنیتی گیج کننده ای که به نظر می رسد قوانین را از فرودگاهی به فرودگاه دیگر تغییر می دهند تا صندلی هایی که با هر سفر کوچک تر می شوند، پرواز گاهی اوقات می تواند یک تجربه نه چندان دلچسب باشد.

در واقع برای بسیاری افراد سفر هوایی می تواند یک تجربه استرس زا باشد. خوشبختانه با آگاهی از آنچه در فرودگاه و در طول سفر باید انتظارش را داشته باشید و توجه به نکات پرواز با هواپیما، می توانید این استرس را به حداقل برسانید.

مطالب مرتبط

معرفی ۹ تا از بهترین مراکز غواصی قشم

معرفی آبشار نورالی استان خراسان رضوی

ییلاق عرب‌ چاه؛ یکی از زیباترین ییلاقات عشایر در هزار مسجد