یکی از مهمترین بخشهای سفر هوایی، بازرسی امنیتی یا بازرسی بدنی مسافران است. این بازرسی به منظور حفظ امنیت تمامی مسافران انجام میشود؛ اما ممکن است طی کردن مراحل آن برای برخیها استرسآور باشد. برای داشتن یک سفر راحت و عبور سریع از این مرحله، در ادامه با ممنوعیتها و نکات بازرسی بدنی فرودگاهها آشنا میشویم.
حمل کردن مایعاتی با حجم بیش از ۱۰۰ میلی لیتر
حمل کردن مایعاتی با حجم بیش از ۱۰۰ میلیلیتر یکی از مهمترین نکات بازرسی بدنی فرودگاه است. این قانون از سال ۲۰۰۶ تابهحال اجرا میشود؛ اما با این حال هنوز هم مسافران در کیفی که همراه خود به کابین مسافران میبرند شامپو، نوشیدنی و عطرهای بالای ۱۰۰ میلیلیتر را حمل میکنند.
در بازرسی بدنی فرودگاه تمام مایعاتی که همراه دارید بررسی میشوند و در صورتی که حجم آنها بیش از ۱۰۰ میلیلیتر باشد باید آنها را درون سطل آشغال بیندازید. فقط والدین نوزادان از این قاعده مستثنی هستند و مشمول قانون مایعات ۳-۱-۱ میشوند. طبق این قانون همراه داشتن شیر خشک و آبمیوه بیش از ۱۰۰ میلیلیتر برای مسافران دارای نوزاد مجاز است.
همچنین توصیه میکنیم مایعاتی که همراه دارید را در جای مشخص و در دسترس قرار دهید تا در زمان بازرسی بدنی وقت زیادی بابت پیدا کردن آنها تلف نشود.
همراه داشتن اشیای تیز غیرمجاز
همراه داشتن اشیای تیز غیرمجاز یکی دیگر از نکات بازرسی بدنی فرودگاه است که باید به آن توجه کنید. در سفرهای هوایی نباید اشیای تیز غیرمجاز را در کیف دستی خود حمل کنید. اشیای غیرمجاز و ممنوعه شامل تمام چیزهایی هستند که میتوان از آنها به عنوان سلاح استفاده کرد.
این اشیا مانند چاقو یا شمشیر نباید به داخل هواپیما برده شوند؛ اما امکان قرار دادن آنها در چمدانهای قسمت بار وجود دارد. همچنین میتوانید لوازمی مانند ناخنگیر، موچین، تراش، سوزن خیاطی، تیغ، قیچی، میل و قلاب بافتنی را درون چمدان بخش بار قرار دهید؛ اما این اشیا فقط باید ۱۰ سانتیمتر طول داشته باشند.
درنیاوردن ساعت، کمربند و کت قبل از بازرسی بدنی در فرودگاه
درنیاوردن ساعت، کمربند و کت قبل از بازرسی بدنی در فرودگاه وقت شما و مأموران را تلف میکند. در زمان بازرسی همه افراد به جز مسافران بالای ۷۵ سال و کودکان باید کت و پالتوی خود را روی ریل قرار دهند تا از دستگاه بگذرید.
همچنین شما باید کمربند و ساعت خود را در سبد بگذارید تا در زمان رد شدن از گیت بازرسی دستگاه شروع به هشدار دادن نکند. در برخی از فرودگاههای بینالمللی حتی شما مجبور هستید چکمههایتان را هم هنگام عبور از گیت درآورید.
به طور کلی بهتر است در زمان بازرسی بدنی در فرودگاه لباس سبک با دکمههای کم بپوشید و جواهرآلات زیادی همراه نداشته باشید. با این کار دیگر در کار دستگاه اسکنر اختلال پیش نمیآید.
قرار دادن کارت پرواز و پاسپورت دور از دسترس
یکی دیگر از نکات بازرسی بدنی فرودگاه که باید به آن توجه کنید قرار دادن کارت پرواز و پاسپورت دور از دسترس است. در سفرهای خارجی به دلیل ازدحام زیاد مسافران اگر وسایل موردنیازتان دور از دسترس باشد باعث اذیت خودتان، دیگران و مأموران بخش بازرسی میشوید.
بهتر است کارت پرواز و پاسپورت خود را در کیف دستی و کاملاً در دسترس قرار دهید. در بخش امنیتی به پاسپورت و کارت پرواز نیاز خواهید داشت. همچنین در زمان سوار شدن به هواپیما کارت پرواز شما چک میشود.
شوخی کردن درباره مسائل امنیتی و تروریستی در بازرسی بدنی فرودگاه
در سفرهای بینالمللی و داخلی باید از شوخی کردن درباره مسائل امنیتی و تروریستی در بازرسی بدنی فرودگاه بپرهیزید. اگرچه این کار غیرقانونی نیست؛ اما ممکن است برایتان دردسرساز باشد. مأموران بخش امنیتی فرودگاهها شوخیهای شما را کاملاً جدی تلقی میکنند.
مثلاً در سال ۲۰۱۳ یک مسافر که در فرودگاه میامی به شوخی گفته بود دوستش بمب همراه دارد، دستگیر شده بود.
بردن حیوانات به کابین هواپیما
بردن حیوانات به کابین هواپیما یکی دیگر از نکات بازرسی بدنی فرودگاه است. بر اساس قوانین و ممنوعیتهای فرودگاهها شما نمیتوانید حیوان خانگی خود را به داخل کابین هواپیما ببرید. معمولاً در هواپیماها، مکانی برای نگهداری حیوانات در نظر گرفته میشود و شما میتوانید تا رسیدن به مقصد حیوان خانگی خود را در این قسمت قرار دهید.
همچنین بیشتر ایرلاینها به حیوانات کوچک اجازه سوار شدن به هواپیما را میدهند و حیوانات بزرگ باید درون قفس وارد هواپیما شوند. در زمان بازرسی، حیوانات از اشعه ایکس عبور داده نمیشوند؛ بلکه همراه با صاحب خود باید از اسکنر عبور کنند.
البته در برخی فرودگاهها مأموران امنیتی این حیوانات را دوباره اسکن کرده و کریر آنها را از دستگاه اشعه ایکس عبور میدهند.
داشتن رفتار بد با مأموران امنیتی از مهم ترین نکات بازرسی بدنی فرودگاه
داشتن رفتار بد با مأموران امنیتی از مهمترین نکات بازرسی بدنی فرودگاه است. اگر چه چکهای امنیتی ممکن است برایتان آزاردهنده باشد؛ اما در این مرحله باید آرامش خودتان را حفظ کنید و رفتار درستی با مأموران امنیتی داشته باشید.
ممکن است با اظهارات توهینآمیز و تند، مأموران شما را در لیست افرادی که نیاز به چکهای امنیتی بیشتری دارند قرار دهند.
همراه داشتن غذاهای نامناسب
همراه داشتن غذاهای نامناسب را میتوان از دیگر نکات بازرسی بدنی فرودگاه دانست. شاید برایتان عجیب باشد؛ اما برخی غذاها مانند سوسیس و پنیر در اسکنرهای فرودگاه علائمی مشابه مواد انفجاری نشان میدهند.
درصورتی که مجبور هستید این مواد را حمل کنید بهتر است آنها را از چمدان خود خارج کرده و در بستهبندی جدا قرار دهید.
مراحل بازرسی بدنی و امنیتی فرودگاه
اگر قصد دارید با هواپیما سفر کنید باید با مراحل بازرسی بدنی و امنیتی فرودگاهها آشنا باشید. بازرسی امنیتی فرودگاه فقط شامل یک ایست بازرسی نیست و شامل سه ایست بازرسی میشود. در اولین مرحله کارتهای شناسایی، بلیط هواپیما و مدارک شما بررسی میشوند.
در مرحله دوم بازرسی امنیتی وسایلی که درون چمدان قرار دادهاید به صورت دستی بررسی میشوند و در مرحله سوم باید از ایستگاه اصلی بازرسی عبور کنید. در این مرحله چمدانهای شما با دستگاه اشعه ایکس بررسی میشوند تا اقلام ممنوعه همراه نداشته باشید.
همچنین شما باید از دستگاه فلزیاب عبور کنید و بدنتان با استفاده از اسکنر، بازرسی امنیتی شود. در صورتی که در این مرحله مشکلی پیش نیاید میتوانید هنگام ورود به گیت پرواز، کارت پروازتان را به مأموران نشان داده و سوار هواپیما شوید.
سخن پایانی
در این مقاله توضیحاتی درباره نکات بازرسی بدنی فرودگاه ارائه دادیم. اگر قصد دارید با هواپیما سفر کنید حتماً به نکات گفته شده توجه کنید تا در مرحله بازرسی بدنی فرودگاه دچار مشکل نشوید. توصیه میکنیم در زمان انجام این بازرسیها آرامش خودتان را حفظ کنید و رفتار خوبی با مأموران داشته باشید.
سؤالات متداول
آیا امکان حمل مایعات در بخش امنیتی فرودگاه وجود دارد؟
حمل تمامی مایعات در فرودگاهها مجاز نیست. همچنین شما نمیتوانید مایعاتی با بیش از ۱۰۰ میلیلیتر وزن را به داخل هواپیما ببرید.
دلیل بازرسی بدنی مسافران در فرودگاه ها چیست؟
بازرسی بدنی در فرودگاهها به منظور حفظ امنیت مسافران انجام میشود. در این بازرسیها مأموران مطمئن میشوند هیچ کدام از مسافران وسایل خطرناک و ممنوعه به داخل هواپیما نبرند.
در گیت هواپیما چه چیزهایی بررسی می شوند؟
ابزارهای تیز و برنده، حیوانات خانگی، مایعات، مواد غذایی و داروهای خاص
در صورت به صدا درآمدن زنگ هشدار گیت فرودگاه چه کار کنیم؟
خونسردی خود را حفظ کرده و به دستورات مأموران توجه کنید. آنها از شما میخواهند وسایلی که باعث به صدا درآمدن زنگ هشدار شده را از جیبهایتان خارج کنید.
مطالب مرتبط : پر رفت و آمدترین فرودگاههای جهان نکات مهم برای جلوگیری از اضافه بار در فرودگاه ۱۵ اشتباه بزرگ که نباید در فرودگاه مرتکب شوید