جزیره نخل دبی| مقصدی بی‌نظیر برای تجربه‌ای لوکس و به‌یادماندنی

شهر دبی یکی از هفت عمارت شیخ‌نشین ایالات متحده عربی محسوب می‌‌شود که در سال‌های اخیر توانسته به‌خوبی رشد و پیشرفت چشمگیری داشته باشد. اگر تصاویر دبی متعلق به حداقل ۱۵ الی ۲۰ سال قبل را دیده باشید، متوجه خواهید شد که هیچ شباهتی به دبی اکنون ندارد. شهری در نقطه جنوبی کشور ما ایران و یکی از شهرهای شیخ‌نشین حاشیه خلیج‌فارس که متعلق به شبه‌جزیره عربستان است. شهر دبی بالاترین و بیشترین جمعیت را در میان هفت شهر شیخ‌نشین دیگر امارات دارد و بعد از شهر زیبای ابوظبی، دبی در رتبه دوم بزرگ‌ترین شهر امارات قرار داده شده است. ما در این مطلب در مورد یکی از زیبایی‌ها و عجایب دبی یعنی نخل جمیرا با شما صحبت خواهیم کرد.

جزیره نخل دبی را برخی هشتمین عجایب دنیا می‌دانند. پروژه‌ای بسیار عظیم در دبی که وقتی از بالا آن را تماشا می‌کنید، شبیه به یک نخل طراحی و اجرا شده است و یکی از پرطرف‌دارترین مناطق گردشگری در دبی و در تمام جهان به حساب می‌آید. اگر قرار باشد که در مورد این جزیره بیشتر با شما صحبت کنیم، ترجیح می‌دهیم که ابتدا تاریخچه آن را مرور کرده و سپس امکانات و ویژگی‌های آن را برای شما شرح بدهیم.

دبی مراکز خرید، مراکز متعدد تفریحی، هتل‌های بی‌نظیر و متفاوت و جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و گردشگری زیادی دارد. در این بین یکی از بی‌نظیرترین و منحصربه‌فردترین جاذبه‌ها، اقامتگاه‌های متفاوت و متنوع دبی هستند. اقامتگاه‌های ساحلی لوکس و خاص که در دسته پربیننده‌‌ترین نقاط در میان گردشگران و خصوصاً افراد ثروتمند محسوب می‌شوند.

نکته جالبی که در این بین باید به آن اشاره کنیم این است که هر ساله تقریباً ۵ میلیون گردشگر بلیط خود را برای بازدید از شهر دبی رزرو و تهیه می‌کنند. بر همین اساس دبی را در دسته شهرهای شلوغ و پر گردشگر جهان جای‌داده‌اند. البته نکته قابل‌توجه این است که “شیخ محمد بن راشد آل مکتوم” از ابتدا قصد داشتند که این آمار به عدد ۱۵ میلیون در سال برسد و داستان ساخت جزیره نخل دبی از همین‌جا شروع می‌شود.

دبی باید توسعه پیدا می‌کرد. بزرگ‌ترین مشکل بر سر راه توسعه‌پیداکردن دبی این بود که شهر دبی فقط ۷۲ کیلومتر از خط ساحلی را به خود اختصاص داده بود. به همین دلیل یک طرح هوشمندانه ارائه شد و برای برطرف‌شدن مشکل توسعه‌دادن شهر، پیشنهاد ساخت یک جزیره با ایده درخت نخل مطرح شد.

بعد از بررسی تمام جوانب به لحاظ توجیه اقتصادی، طراحی مناسب، سازه، اجرا و با درنظرگرفتن اهداف اصلی طرح، این جزیره در سال ۲۰۰۶ میلادی به طور کامل ساخته شد و نام آن را نخل جمیرا  گذاشتند. از همان روزهای ابتدایی تمام جهان از اجرای این پروژه حیرت‌زده شدند.

نکته جالبی که باید به آن اشاره کنیم این است که اگر تصاویر دبی را در سال ۲۰۰۱ میلادی مشاهده کرده باشید، خواهید دید که دبی صرفاً یک خلیج کم‌عمق و گرم در خط ساحلی خود دارد. بر همین اساس مجموعه‌هایی که مسئول ساخت این جزیره بودند تقریباً ۱۰۰ میلیون مترمکعب شن از کف اقیانوس را لایروبی کردند و با استفاده از GPS تلاش کردند که بادقت هرچه‌تمام‌تر مراحل اجرایی طی شود.

جزیره نخل دبی در حال حاضر ۱۷ شاخه دارد که برای ساخت آن از ۷ میلیون تن سنگ به شکل موج‌شکن‌های هلالی‌شکل در اطراف جزیره استفاده شده است. این موج‌شکن‌ها بیشتر از ۱۱ کیلومتر طول دارند و این دیوار موج‌شکن از تمام نقاط این جزیره در مقابل طوفان‌های خطرناک و امواج سهمگین به‌خوبی محافظت و مراقبت می‌کند.

ساخت‌وسازهای انجام شده در نخل جمیرا بیشتر از محاسبات زمانی پروژه، به طول انجامید. نکته جالب اینجاست که در حال حاضر طیف وسیعی از مراکز خرید و هتل‌ها در این نقطه گرد هم آمده‌اند و با بهترین امکانات و خدمات از گردشگران و مسافران شهر دبی میزبانی می‌کنند.

ضمن اینکه اولین مونوریل ایجاد شده در خاورمیانه در طول این جزیره ساخته شده است. یک تونل شش‌مسیره هم در زیر دریا تعبیه شده که به طور کامل ارتباط میان جزیره و ساحل موج‌شکن را در این نقطه از دبی تأمین می‌کند. این جزیره به‌قدری لوکس و بی‌نظیر است که توصیه می‌کنیم در سفر خود به هیچ عنوان حضور و بازدید از آن را از دست ندهید.

مطالب مرتبط

سالن اپرای دبی، مجلل ترین مرکز هنری آسیا

خیابان السیف؛ نمادی از سنت شهر دبی

جزیره نخل دبی در حالت کلی یکی از ۳ مجمع الجزایر متفاوت و عجیبی است که در دبی بنا شده ‌اند. این جزیره ۱۷ شاخه دارد که به واسطه ساخت یک حصار ۱۲ کیلومتری به خوبی از آن محافظت خواهد شد. ساخت جزیره در سال ۲۰۰۱ میلادی شروع شد و در سال ۲۰۰۸ میلادی این جزیره تکمیل و افتتاح شد. مساحت اصلی ۵ کیلومتر در ۵ کیلومتر برآورد شده است و در آن می ‌توانید شاهد حضور۱۶۰ ویلای متفاوت ساحلی برای اقامت تمامی گردشگران و مسافران باشید.

مونوریلی هم که در این جزیره و برای دسترسی به آن طراحی و تعبیه شده، طولی برابر با پنج و نیم کیلومتر و ظرفیت حمل تقریبی ۲۰۰۰ الی ۳۰۰۰ گردشگر و توریست در طول روز را دارد. منطقه تفریحی جزیره نخل جمیرا بعد از اتمام پروژه و تکمیل جزئیات، در میانه‌ های سال ۲۰۰۹ میلادی فعالیت رسمی خود را آغاز و پذیرای خیل عظیمی از گردشگران و مسافران شد.

جالب است بدانید که ابتدای مسیر مونوریل جزیره از متروی دبی شروع می‌شود و در انتها به هتل آتلانتیس می‌‌رسد. این نخل بسیار باشکوه و زیبا در زمان ساخته‌شدن، چالش‌های بسیار زیادی نسبت به سایر جزایر داشت و البته ساخت‌وسازهای بیشتری هم در آن انجام شد. البته این جزیره زودتر از بقیه جزیره‌ها به بهره‌برداری رسید و همین موضوع سبب شد که به‌شدت موردتوجه گردشگران و البته تمام جهانیان قرار بگیرد.

معمار نخل جمیرا “‏مروف حلمان هورلی چاروات” نام دارد که از معماران معروف و خوشنام به حساب می‌آید. همچنین بد نیست بدانید که از ابتدای ماه اکتبر در سال ۲۰۰۷ تقریباً ۵۰۰ خانواده به ویلاهای تکمیل شده در این جزیره نقل‌مکان کردند و چیزی بیشتر از ۵ درصد از املاک این جزیره آماده تحویل داده شدن به مالکانشان بودند.

هزینه برآورد شده برای ساخت این جزیره منحصر به فرد به طور تقریبی ۱۲ میلیارد دلار تخمین زده شده است.

در این جزیره تفریحات بی‌نظیر و متفاوتی هم برای گردشگران و مسافران در نظر گرفته شده است. به عبارتی این جزیره یک مجموعه کامل از امکانات اقامتی، تفریحی و توریستی محسوب می‌شود که از این تفریحات می‌توان به:

  • تور مهیج کشتی کروز جزایر نخل جمیرا
  • آتلانتیس جمیرا
  • کایاک سواری
  • تفریح هیجان‌انگیز سقوط آزاد بر روی بزرگ‌ترین جزیره دست‌ساز انسانی
  • شناکردن در کنار کوسه‌ها، دلفین‌ها و ماهی‌های رنگارنگ خلیج‌فارس
  • شرکت در تورهای ماجراجویانه و مختلف دریایی در جزیره جمیرا و
  • تماشاکردن آب‌نمای عظیم نخل جمیرا

اشاره کرد. البته این جزیره یک مجموعه کامل است که در کنار این تفریحات مراکز خرید متعدد و مجلل، اقامتگاه‌های لوکس و هتل‌های متعدد، ۴۰۰۰ ویلای باارزش و گران‌قیمت، خانه‌های آبی، آپارتمان‌های ساحلی، تفریحات و امکانات ورزشی، چشمه‌های متعدد آب‌معدنی، سالن‌های اسپا، ماساژ و سلامتی، سینماهای پیشرفته و مدرن، بوفه‌ها، کافه‌ها، بارها، رستوران‌ها و تفریحات آبی متعدد را هم برای رفاه حال ساکنان، گردشگران و مسافران ارائه کرده است.

ضمن اینکه از جمله دیدنی‌های جزیره نخل دبی می‌توان به

  • ساحل غربی در جزیره جمیرا
  • کلوب معروف ویستا ماره
  • پارک الاتهاد در جزیره نخل جمیرا
  • هتل معروف آتلانتیس پالم جمیرا
  • فواره زیبای پالم جمیرا
  • مونوریل پالم جمیرا
  • و مرکز خرید نخیل

اشاره کرد. این ۷ نقطه از مهم ترین نقاطی هستند که گردشگران و مسافران زیادی برای ملاقات و بازدید از آن ها عازم این جزیره زیبا می ‌شوند.

شاید ندانید که ساخت این پروژه حقایق پشت پرده فراوانی هم دارد. دانستنی‌هایی که هر کسی آن‌ها را نمی‌داند و در هر جایی نمی‌توانید به آن‌ها دسترسی داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید تا افشاگری‌های جذابی را به شما ارائه کنیم.

  • اولین رازی که باید بدانید این است که این پروژه در مرحله مطالعات و به عبارتی در مرحله فاز صفر، بیشترین حجم تحقیقات را به خود اختصاص داده است.
  • شاید ندانید که به طور کاملاً طبیعی در این منطقه ۱۲ هزار نخل رشد کرده‌اند که در میان مصنوعات جزیره، این اتفاق از جمله زیباترین و طبیعی‌ترین رخدادها محسوب می‌شود.
  • سنگ‌هایی که برای ساخت موج‌شکن این جزیره مورداستفاده قرار گرفته بودن، به اندازه ساخت دوهرم بزرگ از اهرام ثلاثه مصر هستند.
  • تمامی امکانات تعبیه شده در این جزیره کاملاً بی‌عیب‌ونقص بوده و با بهترین کیفیت و خدمات در نظر گرفته شده‌اند. مراکز خرید متعدد و بسیار بزرگ، سایت‌های متعدد که صرفاً مخصوص غواصی هستند، رستوران‌های بسیار لوکس، پارک‌های موضوعی گوناگون، باغ وحش ساخته شده در زیر آب، زمین‌های یخی برای انجام تفریح اسکی و غیره، همگی در این نخل ساخته‌وپرداخته شده‌اند.
  • موج‌شکن این جزیره هم اولین موج‌شکن منحنی در تمام دنیا محسوب می‌شود.
  • نکته جالب بعدی این است که اگر با میزان اندکی از مصالحی که در ساخت موج‌شکن مورداستفاده قرار گرفته، یک دیوار با ارتفاع ۲ متر و با ضخامتی برابر با ۵۰ سانتی‌متر ساخته شود، می‌توان این دیوار را تقریباً سه دور کامل در اطراف کره زمین ادامه داد.
  • مونوریل این جزیره، آن را به شهر اصلی و زمین‌های اصلی دبی متصل کرده است.
  • این پروژه بزرگ‌ترین پروژه عمرانی در تمام دنیا به حساب می‌آید که آسیب‌های غیر قابل جبرانی را به محیط‌زیست وارد کرده است. لایروبی عمیق و بیش از اندازه در خلیج‌فارس باعث شده است که دمای دریا، حرکت موج‌ها و سرعت فرسایش این خلیج به طور کل تغییر کند و این مسئله باعث نابودی صخره‌های مرجانی شده است. البته سازندگان این پروژه باهدف ساخت شدن صخره‌های جدید مرجانی، دو جت جنگنده آمریکایی را در آب‌های خلیج‌فارس قرار دادند. ضمن اینکه مدعی هستند که موج‌شکنی که در اطراف جزیره جمیرا ساخته شده، به‌راحتی می‌تواند یک حیات تازه دریایی را در خلیج‌فارس ایجاد کند.
  • در حال حاضر برای سرپا بودن و پابرجا بودن این جزیره و نگهداری و حفاظت از آن هزینه‌های بسیار هنگفت و بالایی در حال پرداخت‌شدن است که همین موضوع موجبات بروز نگرانی‌های فراوانی شده است.
  • و در آخر بد نیست بدانید که تمامی ساکنانی که در این جزیره بهشت مانند زندگی می‌کنند، از حضور در آن راضی نیستند. علت این موضوع هم آن است که شکل فراکتالی که در این جزیره ایجاد شده با درنظرگرفتن تمامی تلاش‌ها و زحمات، در بعضی از نقاط باعث راکد شدن آب‌ها شده و همین موضوع سبب به‌وجودآمدن جلبک‌ها و پشه‌های زیادی در این جزیره شده است.

نکته پایانی که باید به آن اشاره کنیم این است که طراحی و اجرای جزیره نخل دبی، پرریسک‌ترین، پرچالش‌ترین و بهترین پروژه در تمام دنیا بود که به‌سلامت و با موفقیت به پایان رسید. عده زیادی انجام و اجرای این پروژه را دلیلی بر پایان‌یافتن ذخایر نفتی در امارات متحده عربی و دبی برشمردند. در گام‌های ابتدایی این پروژه تقریباً یک پروژه غیرممکن و نشدنی به حساب می‌آمد. از برترین و معروف‌ترین مهندسان معمار و سازه در سراسر دنیا در ساخت این پروژه استفاده شد.

خصوصاً معروف‌ترین مهندسین از کشور هلند در ساخت این پروژه نقش بسیار سازنده‌ای داشتند و توانستند تک‌تک چالش‌ها را از سر راه بردارند. بااین‌حال باز هم این پروژه یک طرح و ایده آسیب‌زا و نابودکننده در خلیج‌فارس محسوب می‌شود که آسیب‌های جبران‌نشدنی زیادی بر آن وارد کرده است. ولی درهرحال به‌واسطه وجود انواع تفریحات، جاذبه‌های گردشگری و هتل‌های متعدد و گوناگون با امکانات مختلف، این جزیره همچنان یکی از پربازدیدترین نقاط دنیا در شهر دبی به حساب می‌آید. 

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد

۱ نظرات

آرمان خیرطلب 1402-06-31 - 9:44 ب.ظ
جمیرا عالی و بهترین در امارت متحده عربی
افزودن نظر