موزه تماشاگه زمان، اولین موزه ساعت در ایران

موزه زمان یا موزه تماشاگه زمان یکی از خاص‌ترین و زیباترین موزه‌های تهران است که نه‌تنها برای گردشگران و توریست‌ها، بلکه برای ساکنین خود تهران هم بسیار جالب بوده و بسیاری از مردم از آن بازدید می‌کنند. این موزه در واقع اولین موزه ساعت در ایران است که آثار زیبا و شگفت‌انگیزی را با پیشینه و کاربردهای جالب در خود جای‌داده است. علاوه بر وسایلی که در داخل موزه می‌توانید مشاهده کنید، این موزه در یک ساختمان بسیار زیبا و جالب هم ساخته شده که بازدید از آن خالی از لطف نیست. اگر دوست دارید تا بیشتر درباره موزه تماشاگه زمان، اولین موزه ساعت در ایران بدانید، ادامه این مطلب از مجله گردشگری الی گشت را به هیچ عنوان از دست ندهید.

موزه تماشاگه زمان یا همان موزه زمان تهران، اولین موزه ساعت ایران است که در سال ۱۳۷۸ افتتاح شد و در لیست یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی تهران قرار گرفت. در این موزه می‌توانید از آثار بسیار زیبا و جالبی که تمامی آن‌ها یا ساعت هستند یا این که به زمان و ساعت مربوط می‌شوند دیدن کنید. برخی از معروف‌ترین ساعت‌ها و آثاری که در موزه زمان مشاهده می‌شود، شامل ساعت دکتر حسابی، ساعت آفتابی ناصرالدین شاه و ساعت‌های بسیاری از شخصیت‌های مهم و معروف ایران می‌شوند. اما ساعت‌های ایرانی، تنها آثاری نیستند که می‌توانید در این موزه از آن‌ها بازدید کنید.

در موزه زمان علاوه بر این ساعت‌ها، می‌توانید ساعت‌های قدیمی و آنتیک از کشورهای اروپایی و آسیایی مختلف را مشاهده کنید. این ساعت‌های قدیمی، ساختار مختلفی با یکدیگر داشته و می‌توانند اطلاعات جالبی را درباره تکنولوژی ساخت ساعت در اختیار شما بگذارند. ناگفته نماند که علاوه بر ساعت‌های قدیمی و جدید از کشورها و فرهنگ‌های مختلف، می‌توانید در این موزه از انواع ابزارهای مختلف برای تعمیر و ساخت ساعت هم دیدن کرده و با سایر تقویم‌ها و وسایل مربوط به گفتن زمان در ایران و دیگر نقاط جهان هم آشنا شوید.

موزه تماشاگه زمان دارای بخش‌های مختلفی بوده که هر کدام از این بخش‌ها، به‌صورت کاملاً طبقه‌بندی‌شده، جاذبه‌ها و آثار بسیار زیبایی را در خود جای‌داده‌اند. برخی از این بخش‌ها شامل محوطه موزه، طبقه اول، طبقه دوم و همچنین کافه موزه می‌شود. در ادامه این بخش می‌توانید با مهم‌ترین بخش‌های موزه زمان آشنا شوید.

محوطه موزه مملو از باغچه‌های زیبا با تزییناتی مربوط به ساعت است. یکی از معروف‌ترین ساعت‌های این بخش، ساعت آفتابی است که تقریباً در تمامی جهان از آن استفاده می‌شد و قدمت آن به بیش از ۵۰۰۰ سال پیش باز می‌گردد. در حیاط موزه می‌توانید ساعت‌های باستانی دیگری مانند ساعت آبی مکانیکی، ساعت روغنی، ساعت طنابی، ساعت شمعی، ساعت شنی و بسیاری ساعت‌های دیگر که در تمدن‌های باستانی مختلف استفاده می‌شده‌اند را مشاهده کنید. همچنین این حیاط یکی از بهترین لوکیشن‌های عکاسی در تهران هم محسوب می شود.

طبقه اول موزه تماشاگه زمان شامل ساعت‌هایی قدیمی از قرن ۱۷ تا ۲۰ اروپا و سایر نقاط جهان می‌شود. در این طبقه می‌توانید از ساعت‌هایی که به‌خودی‌خود شاهکار هنری محسوب می‌شوند دیدن کنید. بسیاری از این ساعت‌ها، ساعت‌های کوکی و نفیسی هستند که برای تزیینات آن‌ها، هنرمندان اروپایی ساعت‌ها وقت گذاشته‌اند. در این طبقه همچنین می‌توانید ساعت‌هایی که چهره‌های سرشناس ایرانی در سفرهای خود به اروپا هدیه گرفته‌اند را هم مشاهده کنید.

در طبقه دوم، اولین آثاری که به چشم می‌خورد، کلاژهای هوشنگ فروتن هستند که با استفاده از قطعات مختلف ساعت درست کرده است. این آثار تابلوهای بزرگ و زیبایی هستند که با استفاده از ساعت درست شده‌اند. آثار هوشنگ فروتن در بسیاری از کشورهای خارجی هم به نمایش گذاشته شده‌اند و ساکنین تهران هم می‌توانند به‌راحتی در موزه زمان از آن‌ها بازدید کنند. پس از بازدید از آثار این هنرمند خلاق و خوش‌ذوق، می‌توانید به بخش ابزارهای تعمیر و ساخت ساعت برسید. در این بخش، تمامی وسایلی که از گذشته تا کنون برای تعمیر و ساخت ساعت استفاده می‌شده است به همراه توضیحات آن قابل بازدید هستند. بیشتر ساعت‌های موزه در طبقه اول هستند، اما در این طبقه هم می‌توانید ساعت‌های قدیمی و مهم بسیاری مانند ساعت دکتر حسابی و بسیاری از چهره‌های سرشناس دیگر را مشاهده کنید.

با وجود این که موزه ساعت در سال ۱۳۷۸ تأسیس شد، اما قدمت ساختمان آن به حدود ۸۰ سال پیش بازگشته و یکی از خانه‌های قدیمی ایران با معماری بسیار زیبا و چشمگیر است. آخرین صاحب این موزه یک تاجر فرش بود که به فرش‌های ایرانی علاقه بسیاری داشت و به همین دلیل هم عناصر و رنگ و لعاب‌های فرش‌های ایرانی را در معماری این بنا به کار برد. از همان ابتدا که وارد این موزه می‌شود، معماری بنا چشم شما را گرفته و ممکن است برای چند لحظه فراموش کنید که برای بازدید از ساعت‌های تاریخی به این مکان آمده‌اید.

در ساخت این بنا می‌توان عناصر ایرانی بسیار زیبایی مانند کاش کاری‌های رنگارنگ، گل‌های زیبا و المان‌های دیگری که تماماً نمادی از عناصر هنری ایرانی هستند. در حیاط این مجموعه هم می‌توانید دکورها و تزیینات بسیار زیبایی را مشاهده کنید که آن‌ها هم تماماً مربوط به ساعت و زمان هستند. از جمله تزییناتی که در حیاط موزه تماشاگه زمان می‌توانید مشاهده کنید، می‌توان به ساعت‌های آبی، ساعت‌های شنی، ساعت‌های آفتابی و دیگر ساعت‌های قدیمی مربوط به دوره‌های مختلف اشاره کرد. در کل می‌توان گفت که محوطه موزه و بنای زیبا آن، به‌خودی‌خود یک جاذبه گردشگری محسوب می‌شوند.

مطالب مرتبط

معرفی اولین موزه کفش ایران در تبریز

آشنایی با باغ موزه هنر ایرانی

بهترین موزه های تهران

این خانه قدیمی و زیبا که امروزه تبدیل به موزه شده است، روزگاری به عنوان بخشی از زمین‌های باغ فردوس به داماد ناصرالدین شاه تعلق داشت. بعد از مرگ معیرالممالک، پسر او وارث این خانه شد و بعد از قطع‌کردن تمامی درختان، آن را به عبدالله خان منصور فروخت. پس از گذشت سال‌ها، شخصی به بنام حسین خداداد که تاجر فرش بود این بنا را از وراث عبدالله خان بازخرید کرد و دستور داد تا بازسازی‌های بنا شروع شوند. در این عملیان بازسازی، یک‌طبقه روی این عمارت ساخته شد و گچ‌بری‌ها و آجرکاری‌های آن هم به‌خوبی ترمیم و بازسازی شدند. پس از بازسازی این خانه و افزودن نقش و نگارهای زیبایی که در گذشته در آن وجود نداشت، حسین خداداد به آمریکا رفت و پس از انقلاب خانه مصادره شد. تا این که در سال ۱۳۷۸ کاربری آن به‌کلی تغییر پیدا کرد و تبدیل به موزه ساعت ایران شد.

موزه زمان تهران، در منطقه زعفرانیه واقع شده و دسترسی به آن با سیستم حمل و نقل عمومی و همچنین خودروهای شخصی کاملاً امکان‌پذیر است. چه بخواهید با استفاده از اتوبوس‌های بی‌آرتی به این موزه بروید یا قصد دارید با استفاده از مترو خود را به آنجا برسانید، باید با توجه مبدأ خود، سوار خط میدان تجریش شده و در ایستگاه خیابان زعفرانیه پیاده شوید. پس از پیاده‌شدن در ایستگاه بی‌آرتی خیابان زعفرانیه می‌توانید با چند دقیقه پیاده‌روی به موزه برسید. اما پس از پیاده‌شدن در ایستگاه تجریش مترو، باید با تاکسی خود را به ابتدای خیابان زعفرانیه و پس از آن موزه تماشاگه زمان برسانید.

آدرس دقیق: تهران، خیابان زعفرانیه، نبش خیابان پرزین بغدادی، موزه زمان

هزینه بازدید از موزه زمان تهران، ۴۳ هزار تومان برای افراد عادی و ۳۲ هزار تومان برای دانش‌آموزان است. این مبلغ باتوجه‌به زیبایی این عمارت و ساعت‌هایی که می‌توانید در آن مشاهده کنید مناسب است. برای بازدید از این موزه هم حداقل ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت توصیه می‌شود. اما باتوجه‌به سرعت گشت‌وگذار شما و درصورتی‌که قصد عکاسی داشته باشید، ممکن است زمان بازدید بیشتر طول بکشد.

ساعات کاری: همه‌روزه از ۰۸:۰۰ صبح تا ۲۰:۰۰ شب

اگر پس از بازدید از موزه تماشاگه زمان گرسنه شده‌اید و می‌خواهید یک غذای خوشمزه نوش جان کنید، یکی از نزدیک‌ترین گزینه‌هایی که دارید، کافه خود موزه زمان است. در این کافه می‌توانید از انواع خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های خوشمزه‌ای که سرو می‌شود نوش جان کنید. اما درصورتی‌که به دنبال سایر رستوران‌های درجه یک و باکیفیت اطراف موزه زمان هستید، می‌توانید از رستوران‌های وایت فیش، تایوانف هیوا و رزفر که همگی در کمتر از ۲ کیلومتری موزه تماشاگه زمان قرار دارند استفاده کنید.

افرادی که ساکن پایتخت نیستند و می‌خواهند در یک اقامتگاه نزدیک به موزه زمان اقامت داشته باشند، می‌توانند از بین هتل آپارتمان آسا، هتل لوتوس، هتل سپهر و هتل بلوط که همگی در فاصله کمتر از ۳ کیلومتری موزه زمان قرار دارند استفاده کنند. البته همان‌طور که پیش‌تر هم اشاره شد، این موزه در یک منطقه با دسترسی بسیار آسان قرار گرفته و افراد از این بابت مشکلی نخواهند داشت. بنابراین امکان اقامت در بیشتر هتل‌های تهران و دسترسی آسان به موزه زمان برای شما وجود دارد.

در این مطلب با یکی از زیباترین و شگفت‌انگیزترین موزه‌های تهران، موزه تماشاگه زمان آشنا شدیم. موزه تماشاگه زمان تهران، اولین موزه ساعت ایران است که در خانه قدیمی داماد ناصرالدین شاه ساخته شده است. معماری و محوطه این خانه که توسط حسین خداداد بازسازی شده است، به خودی یک جاذبه گردشگری محسوب می‌شود. اما زمانی که وارد این خانه شوید، می‌توانید انواع ساعت‌های تاریخی و باستانی ملل مختلف، ابزارهای تعمیر ساعت، کلاژهایی که با ساعت ساخته شده و همچنین ساعت افراد مشهور و سرشناس ایران را مشاهده کنید. درصورتی‌که می‌خواهید با دیگر جاذبه‌های گردشگری تهران آشنا شوید، سایر مطالب مجله گردشگری الی گشت را به هیچ عنوان از دست ندهید.

برای بازدید از موزه تماشاگه زمان در زعفرانیه تهران، کافی است سوار خط مترو میدان تجریش شده یا از بی‌آرتی های تجریش استفاده کنید.

عمارت موزه زمان در دوران قاجار ساخته و در دوران پهلوی بازسازی شد. اما خود موزه در سال ۱۳۷۸ در این عمارت تأسیس شد.

هزینه بازدید از موزه زمان برای دانش‌آموزان ۳۲ هزار تومان و برای سایر افراد ۴۲ هزار تومان است.

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید