آشنایی با موزه باستان شناسی آنتالیا

باستان شناسی آنتالیا با بیش از ۵۰۰۰ اثر کهن تاریخی که در دل خود جای داده است، به یکی از کم‌نظیرترین موزه‌ها در بین تمام موزه های جهان تبدیل شده است. این موزه در سال ۱۹۲۲ میلادی در شهر آنتالیا آغاز به کار کرد ولی به دلیل همزمانی آغاز به کار این موزه با جنگ جهانی و پایان دوران حکومت عثمانی برای در امان نگه داشتن آثار این موزه از غارتگران کشورهایی همچون آلمان، ایتالیا، فرانسه و … سال های طولانی آثار این موزه در مسجد علاء الدین شهر آنتالیا نگهداری میشد. اما سرانجام در سال ۱۹۷۲ میلادی آثار تاریخی و ارزشمند این موزه به ساختمان فعلی موزه باستان شناسی آنتالیا انتقال پیدا کرد. برای آشنایی بیشتر با این موزه بزرگ در شهر آنتالیا با الی گشت تا انتهای مقاله همراه باشید.

برای خرید ارزان ترین تور آنتالیا از الی گشت اینجا کلیک کنید.

معرفی موزه باستان شناسی آنتالیا

موزه باستان شناسی آنتالیا سومین موزه بزرگ کشور ترکیه می‌باشد که با تلاش سلیمان فکری باستان شناس ترک بنا شده است. این موزه توانست در سال ۱۹۸۸ میلادی جایزه مخصوص انجمن اروپا را دریافت کند. گردشگران و بازدیدکنندگان می‌توانند در این موزه  آثار ارزشمند باقی مانده از شهرهای باستانی آناتولی و آثار باستانی به‌جا‌مانده از دوران قدیم مانند مجسمه های دوران رومی را از نزدیک ببینند. در ادامه شما را با  برخی از پربازدیدترین تالارهای این موزه آشنا خواهیم کرد.

برای خرید بلیط هواپیما آنتالیا اینجا کلیک کنید.

 

۱. بازدید از آثار تاریخی در فضای باز موزه باستان شناسی آنتالیا

ترکیه در طول تاریخ تحت نفوذ حکمرانان گوناگونی مانند رومی‌ها، یونانی‌ها و عثمانی‌ها بوده است و این موضوع باعث شده تا طیف وسیعی از آثار باستانی را در موزه های این کشور شاهد باشیم. برای اینکه بتوانید موزه باستان شناسی آنتالیا را به طور کامل ببینید، باید ۴ تا ۵ ساعت از یک روز را وقت بگذارید. این موزه که ۷۰۰۰ متر مربع وسعت دارد و از ۱۴ تالار تشکیل شده است که ۱۳ تالار آن در فضای بسته و یک تالار آن در فضای باز می‌باشد. هر یک از تالارهای این موزه به معرفی و نمایش یک دوره تاریخی مربوط است.

یکی از ویژگی های جذاب موزه آنتالیا معماری زیبای آن می باشد، بخصوص قسمت ورودی موزه که بسیار شبیه به خانه های قدیمی ترکیه است. این موزه یک بخش حفاری بین المللی هم دارد که باستان شناسان کشورهای مختلف از جمله انگلیس، فرانسه، ترکیه، آلمان، آمریکا و اتریش در آن فعالیت می کنند.

بهترین هتل های آنتالیا را از اینجا رزرو کنید.

۲.تالارهای موزه باستان شناسی آنتالیا

موزه باستان شناسی آنتالیا ۱۴ تالار مختلف دارد که هریک مربوط به یک دوره تاریخی می باشد. این تالارها عبارتند از:

  1. تالار تاریخ طبیعی
  2. تالار دوره ماقبل تاریخ
  3. تالار سکه‌ها
  4. تالار آثار دوره ترکی-اسلامی
  5. تالار آثار مردم‌نگاری
  6. تالار تاریخچه اولیه بشر
  7. تالار دوره کلاسیک
  8. تالار مجسمه‌سازی
  9. تالار مجسمه‌های امپریالیستی
  10. تالار تابوت
  11. تالار موزاییک
  12. تالار مصنوعات کلیسا
  13. تالار اشیا کوچک
  14. بخش کودکان

۳ . تالار سکه ها، نمایش تاریخ پول جهان

یکی از مهمترین بخش های موزه باستان شناسی آنتالیا که پیشنهاد میکنیم حتما به آنجا سری بزنید تالار سکه ها می باشد. این بخش از موزه محل نگهداری سکه هایی از جنس طلا، مس، نقره و الکترون است. در این تالار می‌‌توانید سکه‌ های تمام تمدن ‌های تاریخ غنی آنتالیا، یافته ‌های کشف ‌شده در کشتی ‌های غرق ‌شده، جواهرات و شمایل‌ ها و همچنین سنت و تکنیک‌ های ضرب سکه آناتولی را مشاهده کنید.

۴ . تالار تاریخ طبیعی، اولین گام بشر به سمت تمدن

این تالار محل بازدید از فسیل هایی می‌باشد که باعث شکل‌گیری جهان بوده‌اند. این تالار وسایل و اشیا قدیمی در زمان شکار و جنگ و همچنین اولین یافته های تاریخ بشر را برای عموم به نمایش گذاشته است. در این تالار همچنین بت ها، مجسمه ها و مقبره پیتوسی که منعکس‌کننده یکی از اقوام است نیز قرار دارند.

۵ . تالار مردم نگاری، تصویری از اجداد انسان امروزی

کسانی که علاقه به تاریخ زندگی بشر و مصنوعات زندگی گذشتگان دارند می‌توانند در این تالار تمامی جزئیات زندگی اجداد انسان امروزی از نزدیک ببینند. در این تالار که از پربازدیدترین بخش های موزه باستان شناسی آنتالیا می‌باشد، مصنوعاتی همچون فرش‌ها، لباس‌های سنتی، سلاح‌های جنگی، نسخه های خطی، شمعدان ها، کاشی‌کاری‌های دوره سلجوقی و عثمانی، مجموعه بزرگی از قاشق‌های چوبی و… قرار دارند. حتی وسایل نقلیه‌ای که در گذشته به اسب‌ها متصل میشده‌ در این تالار به معرض نمایش گذاشته شده است. یکی از جذاب‌ترین بخش های این تالار مربوط به بازسازی یک خانه معمولی آناتولی در قرن ۱۹ میلادی می باشد.

۶ .تالار مجسمه‌سازی، مشهور به تالار خدایان

در این تالار مجسمه هایی مربوط به قرن های دوم و سوم پس از میلاد مسیح قرار گرفته‌اند که در نتیجه حفاری انجام شده در شهر باستانی پرگه کشف شده است. تمامی مجسمه های کشف شده در این حفاری از شاهکارهای هنر رومی هستند. مینروا، زئوس، آرتمیس، هارپوکراتس، آفرودیت، آسکلپیوس، تایچی، ملایگر، هکات، هرمس و مارسیاس از جمله خدایانی هستند که در این تالار قرار دارند.

۷ . تالار تابوت

در این بخش از موزه نمونه هایی از آداب و رسوم تدفین به نمایش گذاشته شده است. از آثاری که در این بخش قرار دارد میتوان به تابوت باشکوه Dioniziac که در پرگه پیدا شده اشاره کرد. همچنین در این تالار مجسمه هراکلس که نیمه بالایی آن به صورت غیرقانونی از پرگه به کشور آمریکا قاچاق شده و قسمت های بالایی و پایینی آن پس از بازگرداندن به ترکیه با هم ترکیب شده است در این تالار به نمایش گذاشته شده است. دو  مجسمه زن رقصنده و دختر پرژ نیز در این تالار قرار دارد.

  • مجسمه زن رقصنده

این مجسمه که قدمت آن به دوره روم برمی‌گردد یکی از مهمترین قطعات مجموعه مجسمه های موزه باستان شناسی آنتالیا می‌باشد. این مجسمه که از سنگ مرمر ساخته شده در دو رنگ سیاه و سفید تراشیده شده است. قسمت پوست مجسمه از سفید و قسمت لباس و مو از سنگ مرمر سیاه ساخته شده است.

  • مجسمه ی دختر پرژ

این مجسمه به دختری فعال در اجتماع که در قرن دوم میلادی در شهر پرگا زندگی  می کرده است تعلق دارد. این زن به توسعه شهر پرگا کمک زیادی کرده است.

۸ . لذت قدم زدن در کنار آثار تاریخی

یکی از ۱۴ تالار موزه باستان شناسی آنتالیا در فضای باز قرار دارد، زیرا تخته سنگ هایی که در این قسمت قرار گرفته‌اند به دلیل ابعاد بزرگی که دارند، نمی تواند در داخل تالارها مورد استفاده قرار بگیرند. می‌توانید در باغ زیبای موزه ودر فضایی دلپذیر و متفاوت با سایر بخش های آن از این آثار تاریخی دیدن کنید.

۹ . بخش کودکان، فرصتی برای آشنایی کودکان با تاریخ بشر

اغلب در بازدید از مکان های تاریخی کودکان تمایلی به همراهی والدینشان ندارند و مکان های تاریخی و موزه‌ها مکانی جذاب برای کودکان نمی‌باشد. ولی در موزه باستان شناسی آنتالیا برای سرگرم کردن کودکان و جذب آن ها به تاریخ بشر بخشی ویژه کودکان طراحی و اجرا کرده‌اند. سالن مخصوص کودکان در ابتدای درب ورودی این موزه در آنتالیا قرار گرفته است، در ویترین‌های این بخش اسباب‌بازی‌های مختلف کودکان در زمان گذشته و صندوق‌های پول عتیقه دیده می‌شود.

۱۰ . نحوه دسترسی به موزه باستان شناسی آنتالیا

گردشگران می‌توانند برای رفتن به موزه باستان شناسی آنتالیا که در مرکز شهر آنتالیا منطقه کنیالتی قرار دارد از وسایل حمل و نقل عمومی اتوبوس ، تراموا و تاکسی استفاده کنند. دسترسی به این موزه بسیار راحت است و گردشگران می‌توانند با کمترین هزینه با استفاده از اتوبوس خود را به این موزه زیبا برسانند.

۱۱ . هزینه بلیط  و ساعت کار موزه باستان شناسی آنتالیا

هزینه ورود و بازدید از موزه برای هر نفر ۴۵ لیر می باشد . درهای این موزه تمامی روزهای هفته از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۹ به روی بازدید‌کنندگان باز است. برای اطمینان از ساعت کاری موزه در فصل های مختلف سال می توانید با شماره تماس ۰۲۴۲۲۳۸۵۶۸۸ تماس بگیرید و حتما سایت این موزه را قبل از رفتن چک کنید.

سوالات متداول

۱ . برای بازدید کامل از موزه باستان شناسی آنتالیا چند ساعت زمان لازم است؟

برای اینکه بتوانید موزه باستان شناسی آنتالیا را به طور کامل ببینید باید ۴ تا ۵ ساعت وقت بگذارید.

۲.موزه باستان شناسی آنتالیا در کدام منطقه این شهر واقع شده است؟

موزه باستان شناسی آنتالیا در مرکز شهر آنتالیا و منطقه کنیالتی قرار دارد.

۳.هزینه بلیط و ساعات بازدید از موزه باستان شناسی آنتالیا به چه صورتی می باشد؟

هزینه ورود و بازدید از موزه برای هر نفر ۴۵ لیر می باشد. درهای این موزه تمامی روزهای هفته از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۹ به روی بازدید کنندگان باز است.

نتیجه گیری

موزه باستان شناسی آنتالیا یکی از سه موزه بزرگ کشور ترکیه است که علاقمندان به تاریخ و آثار باستانی هر ساله از نقاط مختلف جهان برای بازدید از این موزه به شهر آنتالیا می آیند. اگر شما هم قصد سفر به آنتالیا را دارید پیشنهاد می کنیم در کنار برنامه های تفریحی و استفاده از امکانات ساحلی این شهر زیبا رفتن به موزه باستان شناسی این شهر را هم در برنامه سفر خود بگنجانید. اگر به دنبال کشف دیگر جاذبه‌های گردشگری آنتالیا هستید، با الی گشت همراه شوید.

 

مطالب مرتبط:

همه چیز درباره بندر قدیمی آنتالیا

معرفی ۵ هتل برای تجربه یک سفر بی نقص به شهر آنتالیا!

کافه گردی در گوشه های دنج شهر زیبای آنتالیا

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید