معرفی هواپیمای بوئینگ ۷۳۷

معرفی هواپیمای بوئینگ 737

امروز می خواهیم یکی از هواپیماهای محصول شرکت هواپیماسازی بوئینگ را به شما معرفی نماییم، هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ (Boeing 737). از این هواپیما ۴ نسل مختلف به بازارهای جهانی و علی الخصوص ایران عرضه گشته است. این هواپیماها در ایران در شرکت های هواپیمایی مختلفی در حال استفاده است. آخرین مدلی که از این سری هواپیما به بازار عرضه گشته است، هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ max است. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر تاریخچه، اطلاعات و مختصات این هواپیما را به اتفاق یکدیگر مورد بررسی قرار دهیم.

هواپیماهای بوئینگ از خانواده ی مدل ۷۳۷، یکی از هواپیماهایی با کاربرد مسافربری است که دارای بدنه و جثه ای نسبتا کوچک، باریک پیکر و تک راهرو است.

امروزه ما بیشتر مسافرت هایمان رابا هواپیماهای پهن پیکر انجام می دهیم که هم تکنولوژی به روزتر دارند و هم مدرن ترند اما این هواپیمای بوئینگ از جمله ی هواپیماهای باریک پیکر است که نسل آن تا ۴ هواپیما نیز ادامه یافت.

هواپیما بوئینگ ۷۳۷ در بین جوامع هواپیمایی و جهانی به بچه ی کمپانی بوئینگ و یا به زبانی ساده تر به بچه بوئینگ معروف است.

همانطور که حدس آن برای شما است و کاملا واضح و مبرهن است، این هواپیما یکی از ساخته های شرکت هواپیماسازی بوئینگ است.

طراحی و ساخت این هواپیما در سال ۱۹۶۴ پس از طراحی آن اجرا شد. این هواپیما برای اولین بار در تاریخ ۹ آوریل سال ۱۹۶۷ به پرواز در آمد.

دراوائل این هواپیما با مدل ابتدایی این هواپیما که کارایی زیادی داشت و همچنین محبوب بسیاری از شرکت های هواپیمایی بود، طی مدت زمانی بسیار کوتاه با مدل بزرگ تری نسبت به مدل اولیه از این هواپیما جایگزین شد.

در حدود یک سال پس از اولین پرواز این هواپیما و با به کارگیری این هواپیما در ناوگان هواپیمایی شرکت هواپیمایی و مسافربری لوفت هانزا این هواپیما بالاخره به کاربری تجاری و مسافربری خود رسید.

شاید برای شما جالب است بدانید که تا به الان بیش از ۸ هزار مورد سفارش ساخت هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ در نسل های جدید آن به این شرکت آمریکایی داده شده است که البته بیشتر از ۶ هزار فروند از این هواپیماها تا به الان ساخته شده و یا تحویل داده شده و یا آماده ی تحویل شده است. در ایران نیز تا حال حاضر ۳ شرکت هواپیمایی کاسپین ایر، شرکت هواپیمایی آسمان و در آخر شرکت هواپیمایی آتا ایر از هواپیماهای بوئینگ ۷۳۷ در ناوگان هوایی خود استفاده می کنند.

حال به بررسی برخی از مشخصات فنی هواپیماهای بوئینگ می پردازیم. یکی از مدل های این هواپیما که در ایران نیز مورد استفاده قرار گرفته است، برای تردد و پرواز در مسیرهایی با برد کوتاه طراحی شده اند.

این هواپیماهای نسبتا کوچک و باریک پیکر، قابلیت حمل ۱۳۰ الی ۱۸۹ نفر مسافر را در خود دارد. بوئینگ ۷۳۷ به ۲ موتور توربوفن مجهز است.

نسل جدید این هواپیما با تیراژ ۵۰ فروند در هر سری تحویل و سفارش، قرار است تا نقش بسیار مهمی را در حمل و نقل هوایی کشورهایی که از این هواپیما استفاده می کنند، ایفا نماید.

البته مجددا یادآوری می نماییم که مدل های مختلفی از هواپیمای ۷۳۷ توسط شرکت هواپیماسازی بوئینگ ساخته می شود که به طور طبیعی مشخصات فنی متفاوتی چه در زمینه ی موتور و چه در زمینه ی بدنه و امکانات داخلی آن را ارائه می دهند.

اما ۷۳۷ کوتاه برد و با بدنه ی متوسط که پیمایشی برابر با حداکثر ۴۶۸۸ کیلومتر دارند را به راحتی می توانند برای پرواز های منطقه ای کوتاه برد نیز به کار گرفته شوند.

نکته ای که درباره ی این مدل هواپیما گفتنی است این است که این هواپیماها به وضوح کاربردی هستند و کاربرد آن ها مسلما تنها محدود به پروازهای داخلی و یا کوتاه برد در مسیرهای کوتاه منطقه ای نخواهد بود. ۲ موتور توربوفن این هواپیما در زیر بال های آن قرار گرفته اند.

از جمله حقایقی که درباره ی بوئینگ ۷۳۷ وجود دارد و دانستن آن برای شما می تواند جالب باشد این است که برای بوئینگ ۷۳۷ و به همراه آن بوئینگ ۷۷۷ توانستند در دوران بحران مالی گسترده در جهان از شرکت هوایپماسازی رقیب خود کمپانی ایرباس بسیار موفق ترعمل کردند.

این هواپیماهای بوئینگ در تقابل با هواپیمای ایرباس ۳۸۰ توانستند بسیار موفق تر عمل نمایند.

این هواپیماها در واقع اولین هواپیماهای جهان به حساب می آیند که با طراحی تمام کامپیوتری به بازارهای جهانی عرضه شدند.

تمامی سیستم عامل های این هواپیماها به وسیله ی نرم افزارهای مهندسی پیشرفته ای نظیر کتیا شکل گرفته شده اند.

موتورهای هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ در زمان ساخت و ارائه شان به عنوان یکی از بزرگ ترین و قدرتمندترین موتورهای استفاده شده بر روی یک هواپیمای تجاری به حساب می آمدند و از این حیث نیز رکورددار محسوب می شدند.

البته دراین زمینه بوئینگ ۷۷۷ با دارا بودن موتورهای دوگانه ای که در آن تعبیه شده بود، از نوع هواپیمای ۷۳۷ بسیار مجهزتر است اما به هر حال با هواپیمای هم نسل خود یعنی هواپیمای ایرباس بسیار موتورهای قوی تری را دارا می باشد.

اما با این حال هواپیماهای ۷۳۷ و ۷۷۷ بوئینگ با هم اختلاف هیا بسیاری نیز دارند که نباید از آن ها چشم پوشید.

از نظر اختلاف ابعادی بدنه بین هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ و هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ بیان این نکته کافی است که قطر موتور فوق العاده مجهز و قدرتمند جنرال الکتریک ۹0B بسیار بیشتراز قطر بدنه ی هواپیمای ۷۳۷ همین کمپانی می باشد.

فاصله ی نوک دو بال یکی از مدل های ۴ گانه ی این هواپیما نیز از هم ۲۸.۴ متراست و طول بدنه ی آن به طور متوسط از ۳۰.۵ متر و ارتفاع آن از ۱۱.۳ متری نیز می باشد.

بوئینگ ۷۳۷ همانطور که گفتیم ۱۳۰ نفر ظرفیت مسافر را در خود دارد. این هواپیما بیش از ۸۴/۰ ماخ که برابر با۸۹۰ کیلومتر بر ساعت می باشد، سرعت دارد و محدوده ی پرواز آن بیش اط ۴۶۸۸ کیلومتری است.

این هواپیما به عنوان یکی از کاراترین هواپیماهای مسافربری ساخته شده توسط شرکت هواپیماسازی بوئینگ می باشد.

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد