آشنایی با هواپیمای ایرباس آ ۳۵۰ | Airbus A350
امروز می خواهیم یکی از هواپیماهای شرکت هواپیماسازی ایرباس را به شما معرفی نماییم، هواپیمای ایرباس آ ۳۵۰ (Airbus A350). این هواپیما که از خانواده ی هواپیماهای پهن پیکر ایرباس است، هواپیمایی است با دو موتور پرواز که در سال هایی نه چندان قبل به بازار آمد. این هواپیما هم اکنون در حال پرواز است و برای ساخت آن از طرف شرکت های هواپیمایی مختلف ثبت سفارش در شرکت هواپیماسازی ایرباس می شود. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق هم تاریخچه و مشخصات فنی این هواپیما را مورد بررسی قرار دهیم.
تاریخچه ی هواپیمای ایرباس آ ۳۵۰
مطالب مرتبط: معرفی هواپیمای ایرباس آ ۳۲۰ نئو معرفی هواپیمای ایرباس آ ۳۳۰
همانطور که در مقدمه نیز ذکر کردیم این هواپیما به عنوان یکی از هواپیماهای پهن پیکر شرکت ایرباس هم اکنون نیز در حال ساخت و تحویل است اما این هواپیما از چه طرحی برای ساخت فنی و مسافربری استفاده می کند؟
اولین نمونه ی ساخته شده ی این هواپیما دقیقا مصادف با تاریخ ۱۴ ژوئن سال ۲۰۱۳ میلادی از طرف شرکت هواپیما سازی ایرباس در فرودگاه تولو بلانیاک کشور فرانسه به پرواز درآمد.
این هواپیما در زمان شروع پروژه به صورت همزمان با یکی دیگر از هواپیماهای شرکت ایرباس همزمان در دست ساخت بود.
طراحی و ساخت این هواپیما دقیقا با ساخت ایرباس آ ۳۳۰ انجام می پذیرفت. برای ساخت این هواپیما شرکت هواپیماسازی ایرباس ادعاها و توجیهات مهندس و علمی زیادی دارد.
یکی از آن ها این است که ایرباس ادعا می کند که مصرف سوخت این هواپیما و هزینه های عملیاتی آن به مراتب کمتر از هواپیماهای بوئینگ ۷۸۷ خواهد بود و از این نظر رقابتی تنگاتنگ با شرکت هواپیماسازی بوئینگ وجود دارد.
اما اصلی ترین سیاستی که شرکت هواپیماسازی ایرباس در ساخت این هواپیما دنبال می کند این است که کاربرد اصلی این هواپیمای پهن پیکر جا به جایی تعداد زیادی از مسافران در مسافت های بسیار طولانی مدت و دور برد است.
اولین شرکت هواپیمایی که در پروازهای خود از این هواپیما استفاده نمود، شرکت هواپیمایی قطر است. شاید برایتان جالب باشد اما این ایرلاین در واقع به عنوان نخستین مصرف کننده ی این هواپیما نمونه ی تجاری هواپیمای ایرباس آ ۳۵۰ در جهان شناخته شد.
یکی از هواپیماهای این مدل به نام ایرباس A350-1000، دارای ظرفیت ۳۵۰ نفر برای مسیرهایی با بیش از ۱۴۸۱۶ کیلومتر طراحی شده است.
اگر بخواهیم از مشخصات فنی این مدل برای شما بررسی نماییم باید بگوییم که: طول این مدل هواپیما از دماغه ی آن تا دم هواپیما معادل ۷۵ متر (۷۴.۳ متر) می باشد.
این موضوع از این حیث حائز اهمیت است که این مقدار بیشترین طول را در بین همه ی هواپیماهای ساخته شده توسط شرکت هواپیماسازی ایرباس می باشد.
در تاریخ ۵ فوریه ی سال ۲۰۱۴ میلادی شرکت هواپیمایی قطر ایرویز اولین هواپیمای آ ۳۵۰ سفارشی خود را در فرودگاه بین المللی حمد در دوحه ی کشور قطر تحویل گرفت تا به عنوان اولین شرکت مالک و استفاده کننده ی این هواپیمای پهن پیکر در جهان شناخته شود.
از جمله ی مشخصات فنی و مهندسی پرواز این هواپیما بخواهیم شاره کنیم باید بگوییم که هواپیمای آ ۳۵۰ به عنوان نخستین هواپیمای ایرباسی شناخته می شود که در ساخت بدنه ی بیرونی این هواپیما به جای استفاده از آلیاژهایی از خانواده های سبک همچون آلومینیوم سبک که بسیار در صنعت هواپیمایی رایج است، از پلیمرهای تقویت شده ای که با فیبر کربن غنی شده اند، استفاده نموده است.
ایران پس از مدت ها اقدام به سفارش تعدادی از این هواپیما به شرکت ایرباس کرد. یک نمونه از این هواپیماها در اسفندماه سال ۱۳۹۴ برای نمایش امکانات و حسن نیت شرکت ایرباس وارد فرودگاه بینالمللی مهرآباد تهران شد و برای حسن همکاری مسئولان هواپیمایی ایران از طرف شرکت هواپیمایی ایرباس اهدا گردید.
هواپیمای ایرباس در مدل A350-800 در ۳ کلاس پروازی اکونومی کلاس ،بیزینس کلاس و فرست کلاس برای جا به جایی ۳۷۰ مسافر طراحی گشته و به بازار ارائه شده است.
هواپیمای ایرباس در مدل A350-1000 نیز در سال ۲۰۱۵ برای ظرفیت تقریبی ۳۵۰ مسافر در ۳ کلاس پروازی ذکر شده طراحی و ارائه گشته شده است.
این مدل هواپیمای ایرباس برای رقابت با هواپیمای ۳۰۰ER و جایگزینی با ایرباس A340-600 طراحی و به بازار ارائه گشته شده است.
مصادف با ژانویه ی سال ۲۰۱۶ میلادی پس از لغو از حل برخی از فشارهای بین المللی، شرکت هواپیمایی ایران ایر (هما) توانست تا سفارش ساخت و تحویل ۱۶ فروند از هواپیمای ایرباس آ ۳۵۰ را به شرکت هواپیماسازی ایرباس بدهد.
درباره ی این مدل هواپیمای ساخته شده ی هواپیما توسط شرکت هواپیمای ایرباسس بیشتر کارشناسان حوزه ی هواپیمایی این ساخته ی پهن پیکر و بزرگ این شرکت را یکی از مدرن ترین و به روز ترین هواپیماهای ساخته شده ی مهندسین ایرباس می دانند و آن را به بیشتر شبیه به یک کامپیوتر پرنده می دانند که وارد خط پروازی شده است تا یک هواپیمای پهن پیکر مسافربری.
جالب است بدانید که مدل اولیه ی این هواپیمای غول پیکر را با قیمتی نزدیک به ۳۰۰ میلیون دلار تعیین نمودند و البته فروش هم رفت و بسیار از آن استقبال هم شد!
از جمله ی ویژگی های مهم این هواپیما این است که عرشه ی پروازی ایرباس آ ۳۵۰ به صورتی کاملا هوشمند و کامپیوتری طراحی شده است.
ناو این هواپیما دارای یکی از پیشرفته ترین سیستم های ناوبری در تمامی جهان است و نمونه های کم از آن وجود دارد. یکی از بهترین سیستم های ناو این هواپیما این است که در واقع برای هر سیستم، ۳ پشتیبان مجزا در نظر گرفته شده است تا هواپیما حتی در شرایط اضطراری هم دچار مشکل نشود.
البته تمام تکنولوژی های به کار گرفته شده فقط مختص به قسمت پروازی هواپیما نیست و در کابین مسافران نیز خدمات پیشرفته و هوضمندی نیز قرار داده شده است.
ایرباس آ ۳۵۰ بیشتر در مسیرهایی با برد بالا به کار گرفته می شود. به همین خاطر از جمله امکاناتی که برای مسافران این هواپیما در نظر گرفته شده است این است که نمایشگر لمسی که قابلیت اتصال و پخش داشته باشد و بتواند بازی های کامپیوتری را اجرا نماید.