معرفی هواپیمای ایرباس آ ۳۲۰ نئو

معرفی هواپیمای ایرباس آ 320 نئو

امروز می خواهیم درباره ی هواپیماهای ایرباس آ ۳۲۰ نئو که سری ارتقا یافته ی آ ۳۲۰ های ایرباس هستند صحبت کنیم. این هواپیماهای جدید همانطور که از اسمشان بر می آید، سری های جدید این هواپیماهای هستند و امکاناتی بیشتر و جدیدتر از سری های قدیمی خود در اختیار مسافران و البته پرسنل پروازهای خود می گذارند. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق هم تاریخچه، اطلاعات و مشخصات فنی این هواپیماها را به اتفاق یکدیگر مورد بررسی قرار دهیم.

مطالب مرتبط:
معرفی شرکت هواپیما سازی ایرباس
معرفی هواپیمای ایرباس آ ۳۸۰

هواپیماهای جدید ایرباس ۳۲۰ نئو بر پایه ی مدل قدیمی ‌تر خود که ایرباس آ ۳۲۰ نام داشت، توسعه و ساخته شد.

قبل از این که به سراغ ایرباس آ ۳۰ نئو برویم باید کمی درباره ی ایرباس ۳۲۰ نیز توضیح دهیم. هنگامی که شرکت ایرباس در اواخر دهه ی ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ میلادی مدل هواپیمای ایرباس آ ۳۰۰ را طراحی نمود، در نظر داشت تا بازار جهانی و بزرگ هواپیماها از انحصار دو شرکت آمریکایی بوئینگ و مک دانل داگلاس خارج سازد.

از این رو این شرکت در پی تلاش برای ارائه ی هواپیماهای جدید تر و با کیفیت تر ولی با قیمتی مناسب تر درآمد.

قبل از آغاز به ساخت سری های ایرباس ۳۰۰ قرار بر این شد که با ساخت اولین جت مسافربری و تجاری شرکت ایرباس مهندسین ساخت و پرواز این شرکت ۱۰ گونه ی مختلف از این خانواده را از ایرباس آ۳۰۰، ۱ تا ۱۰ را معرفی نمایند.

چندی پس از اعلام این خبر یکی از هواپیماهای این خانواده که دارای بدنه ای کوچک اما بردی زیاد بود با نام ایرباس آ ۳۱۰ تولید گشت و به سرعت نیز به بازار عرضه گشت.

بعد از این پروژه شرکت ایرباس پروژه های هواپیماهای تک بعدی بوئینگ و بازار آن ها متمرکز نمود. در آن زمان این نسل از هواپیماها در اختیار مدل های بوئینگ ۷۳۷ و مک ‌دانل داگلاس بود.

ائتلاف European Transport در تاریخ ژوئن۱۹۷۷ در ویبریج انگلستان تشکیل شد و در همان مکان نیز مستقر گشت. با این که اعضای این شرکت همگی از اعضای ایرباس بودند اما همگی در ابتدا خود را مشترکینی جدا از ایرباس اعلام نمودند.

این پروژه به عنوان قدمی محکم برای ساخت هواپیمای آ ۳۲۰ محسوب گشت. با توجه به مختصات فنی این هواپیما و با موتور CF56 و با دارا بودن ۱۳۰ تا ۱۸۰ صندلی از نظر کارایی بسیار مورد توجه قرار گرفت.

هواپیمای جدید می ‌توانست سرعت برابر با پیمایش ۰٫۸۴ ماخ که بیشتر از سرعت هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ است را داشته باشد.

ائتلاف European Transport بر روی ۳ مدل متفاوت هواپیما که شامل ۱۲۵ تا ۱۸۰ صندلی بود، کار می نمود که نام قبلی آنان با نامی که در حال حاضر دارند بسیار متفاوت است.

هواپیماهای ایرباس آ ۳۱۹، ۳۲۰ و ۳۲۱ همان مدل های اولیه ای بودند که بعدها به مرحله ی تولید انبوه رسیدند.

برنامه ی دوم تولید این هواپیماها در تاریخ ۲ مارس سال ۱۹۸۴ آغاز شد. در آن زمان شرکت هواپمایی ایرباس توانست ۹۶ سفارش برای ساخت این هواپیما دریافت نماید.

ایر فرانس با سفارش قطعی ۲۵ فروند و حق گزینش ۲۵ فروند دیگر به عنوان اولین مشتری این هواپیما شناخته شد.

قرارداد ساخت این هوایپیماها برای ایرباس در نمایشگاه هوا و فضای پاریس در سال ۱۹۸۱ به امضا رسید. در اکتبر ۱۹۸۳بعد از ایرفرانس، بریتیش کالدونین ۷ سفارش قطعی هواپیما را برای ایرباس ثبت کرد که کل عدد سفارش‌ها را به عدد ۸۰ رساند.

پس از به ثبت رساندن قراردادهای بسیار برای ساخت نئو ۳۲۰ در حضور نخست ‌وزیر وقت فرانسه و همچنین شاهزاده ی ولز و همسرش، اولین هواپیماهای ایرباس آ ۳۲۰ در تاریخ ۱۴ فوریه ۱۹۸۷ وارد خط تولید ساخت هواپیما خارج شدند و اولین پرواز خود را در ۲۲ فوریه به مدت ۳ ساعت و ۲۳ دقیقه در تولوز انجام پذیرفت.

برنامه ی پروازهای آزمایشی بیش از ۱۲۰۰ ساعت طول کشیدند که درنهایت امر تعداد ۵۳۰ پرواز را در بر گرفتند.

هم اکنون نیز شرکت هواپیمایی ایرباس دارای چهار خط ساخت و دسته بندی در در کشورهای فرانسه، آلمان، چین و آمریکا است. در خط تولید نهایی فرانسه آ ۳۲۰سئو و نئو سرهم‌ بندی می ‌شوند.

می رسیم به هواپیماهای جت تجاری و مسافربری باریک پیکر دو موتوره ای که با برد پروازی متوسط بر مبنای خانواده ی ایرباس آ ۳۲۰ که در تاریخ ۱ دسامبر ۲۰۱۰ میلادی توسط شرکت ایرباس معرفی شد.

این هواپیماها یک نمونه با موتور تغییر یافته از آ ۳۲۰ ساخته شده است. هواپیماهای این خانواده ی ایرباس شامل انواع آ ۳۱۹، آ ۳۲۰ و آ۳۲۱ می باشد. در دسامبر سال ۲۰۱۰ شرکت ایرباس ورود نسل تازه‌ ای از هواپیماهای ایرباس آ ۳۲۰ را با اختصار نام نئو به جهان معرفی کرد.

آ ۳۲۰ نئو موتورهایی با عملکرد بهینه را در کنار بدنه و بال های قوی و جدید را معرف کردند. این هواپیما تا ۱۵ درصد مصرف سوخت کمتری نسبت به آ ۳۲۰ دارند. همچنین هواپیماهای این خانواده بر حسب مدل خود توانایی حمل ۱۴۰ تا ۲۴۰ مسافر را در بردی بالا دارند.

اولین پرواز هواپیماهای جدید در تاریخ ۲۵ سپتامبر سال۲۰۱۴ انجام شد.

اولین نمونه ی تجاری این هواپیما در تاریخ ۲۵ ژانویه ۲۰۱۶ در پوشش ناوگان لوفت‌هانزا پرواز کردند.

تا پایان دسامبر سال ۲۰۱۷ شرکت ایرباس در مجموع ۵۹۹۵ سفارش قطعی از هفتاد خط هوایی برای هواپیماهای آ ۳۲۰ نئو ثبت کرده‌است که خود یک رکورد تازه در زمینه ی فروش هواپیماهای تجاری به حساب می‌آید.

تا فوریه ی همین سال جاری، شرکت هواپیما سازی ایرباس ۲۶۴ فروند هواپیما را از انواع آ ۳۲۰ و ۳۲۱ نئو را تولید نموده است که در حال حاضر ۲۶۱ فروند از آن‌ها در خطوط هوایی مختلف فعال هستند.

شرکت هواپیمایی ایران ایر به عنوان شرکت هواپیمایی حامل پرچم ایران در تاریخ ۲۲ دسامبر سال ۲۰۱۶ قراردادی قطعی را برای خرید ۱۰۰ فروند هواپیمای جدید که شامل ۳۲ فروند آ ۳۲۰نئو است را با شرکت هواپیمایی ایرباس نهایی کرده است.

انتظار می رود تا تحویل این هواپیماها تا سال ۲۰۱۹ به ایران پایان پذیرد.

مطالب مرتبط

دره تندیس های قشم، ساخته شده به دست معمار طبیعت

تأثیرات تکنولوژی و اینترنت بر رونق گردشگری

معرفی ۹ تا از بهترین مراکز غواصی قشم

۱ نظرات

Matin 1400-07-01 - 12:46 ب.ظ
من سوار این هواپیما شدم خیلی خوبه و جا داره وقتی از نزدیک میبینینش خیلی بزرگ بنظر میاد
افزودن نظر