فرودگاه بین المللی تبریز از مهمترین فرودگاههای کشورمان محسوب میشود که در شمال غرب این شهر قرار دارد. این فرودگاه به صورت ۲۴ ساعته عملیاتی بوده و در طول سال پذیرای مسافران زیادی است. فرودگاه بینالمللی و دومنظوره تبریز (نظامی و غیرنظامی) مساحت زیادی دارد و بزرگترین فرودگاه شمال غرب ایران محسوب میشود. با الی گشت همراه باشید تا با این مجموعه به طور کامل آشنا شویم.
فرودگاه بینالمللی تبریز (Tabriz International Airport) که با نام فرودگاه بینالمللی شهید مدنی تبریز هم شناخته میشود بزرگترین فرودگاه ناحیه شمال غرب ایران با کاربری نظامی و مسافربری است. این فرودگاه با مساحت ۴۲۰ هکتار در ارتفاع ۱.۴۹۴ متری از سطح دریا قرار دارد.
فرودگاه تبریز به علت قرارگرفتن در مرز و کریدور هوایی کشورمان به آسیای میانه و اروپا از اهمیت خاصی برخوردار است. در حال حاضر این فرودگاه یک ترمینال داخلی، یک ترمینال بینالمللی و یک ترمینال مخصوص حجاج دارد و امکانات و خدمات رفاهی خوبی هم در آن برای مسافران فراهم شده است.
اگر بخواهیم به طور دقیق با تاریخچه فرودگاه بین المللی تبریز آشنا شویم باید به سال ۱۳۲۶ شمسی بازگردیم. در این سال دفتری با نام «بیسیم هوایی» در ساختمان بیسیم تبریز که در انتهای خیابان ارتش فعلی قرار داشت فعالیت خود را آغاز کرده بود. چند سال بعد و در سال ۱۳۲۹ دفتر بیسیم هوایی به «ایستگاه هوایی» تغییر نام داد و باند پروازی خاکی آن به عنوان محل فرودگاه مورد بهرهبرداری قرار گرفت. بدین ترتیب فرودگاه تبریز بهمنظور ارائه خدمات هوایی و برگزاری پروازهای نظامی و آموزشی زیر نظر سازمان ایکائو تأسیس شد.
در سال ۱۳۳۵، دستگاههای ناوبری جدید در محوطه فرودگاه تبریز نصب شدند. در سال ۱۳۳۷ کار ساخت ساختمان ۳ طبقه و برج کنترل در فرودگاه آغاز شد و در سال ۱۳۳۸ به اتمام رسید. با تکمیل شدن بخشهای اداری فرودگاه تبریز و تجهیز این فرودگاه به دستگاههای مخابراتی و یک دستگاه سانترال تلفن، بخش اداری فرودگاه از داخل شهر به ساختمان جدید منتقل شد.
فرودگاه تبریز در اوایل فعالیت خود فقط پذیرای دو پرواز هفتگی بین تبریز و تهران و بالعکس بود که توسط هواپیمایی DC3 شرکت هواپیمایی هما یا ایرانایر انجام میشد. در سال ۱۳۷۸ این فرودگاه بین المللی شده و به عنوان یکی از فرودگاههای درجه یک کشورمان شناخته شد. از این سال به بعد فرودگاه بین المللی تبریز جزو ۴ فرودگاه آسمان باز حریم هوایی ایران محسوب میشد و پروازهای مسافربری داخلی و خارجی و پروازهای نظامی در این فرودگاه فعالیت داشتند.
در سال ۱۳۸۶ پایانه جدیدی در فرودگاه بین المللی تبریز به بهرهبرداری رسید. همچنین ترمینال این فرودگاه با مساحت ۱۴۰۰۰ متر هم اکنون در حال احداث است. در حال حاضر این فرودگاه دارای بخشهای مختلفی مانند ترمینال پروازهای داخلی و بینالمللی، ترمینال حج و تسهیلات گمرک، قرنطینه، سالن غذاخوری، رستوران و سالن ویآیپی برای میهمانان مخصوص است.
نام فرودگاه: فرودگاه بینالمللی تبریز (Tabriz International Airport)
کد یاتا: TBZ
کد ایکائو: OITT
نوع فرودگاه: غیرنظامی و نظامی
ارتفاع از سطح دریا: ۱.۴۹۴ متر
وبسایت رسمی فرودگاه بینالمللی تبریز: tabriz.airport.ir
شماره تماس: ۹۸۴۱۳۵۲۶۰۴۰۵
از آنجا که فرودگاه تبریز یکی از شلوغترین فرودگاههای کشورمان محسوب میشود امکانات و خدمات خوبی در این مجموعه برای مسافران در نظر گرفته شده است. در این فرودگاه تعداد زیادی غرفه و فروشگاه برای عرضه کالاهای مختلف از جمله مواد غذایی، سوغات و صنایعدستی وجود دارند. از دیگر امکانات و خدمات فرودگاه بینالمللی تبریز میتوان موارد زیر اشاره کرد:
- دستگاههای خودپرداز بانکهای مختلف
- شعبههای بانک ملی و ملت
- پارکینگ طبقاتی خصوصی
- اتاق سیگار
- اتاق مادر و کودک
- بخش بستهبندی بار
- فوریتهای پزشکی
- سالن VIP
- بخش اشیا گمشده
- گمرک
- غرفههای آبمیوهفروشی در سالنهای ترمینال حجاج و ترانزیت داخلی
- فروشگاههای عرضه پوشاک و محصولات فرهنگی
- کافیشاپ و رستوران در وعدههای صبحانه، میانوعده، ناهار و شام
- خدمات مخصوص برای افراد با توان محدود جسمی
- خدمات CIP
در حال حاضر ترمینالهای فرودگاه بین المللی تبریز شامل سه ترمینال برای پروازهای داخلی، خارجی و حجاج هستند. هر یک از این ترمینالها امکانات رفاهی و خدماتی مخصوص به خود را دارند.
برای دسترسی به فرودگاه بینالمللی تبریز باید خودتان را به بلوار شهید خلبان بابایی برسانید. این فرودگاه در شمال غرب تبریز قرار دارد و از شمال و شرق به پایگاه دوم شکاری، از سمت غرب به جاده ۱۴ و از سمت جنوب به بلوار بابایی منتهی میشود.
در صورتی که تمایل داشتید برای رسیدن به فرودگاه از اتوبوس استفاده کنید باید به راسته کوچه بازار تبریز رفته و از آنجا سوار اتوبوس شوید. همچنین تاکسیهای شهری و تاکسیهای فرودگاه بهصورت ۲۴ ساعته آماده ارائه خدمات به مسافران هستند.
آدرس فرودگاه بین المللی تبریز: استان آذربایجان شرقی، تبریز، بلوار شهید خلبان بابایی
در حال حاضر فرودگاه تبریز روزانه پذیرای ۴۴ پرواز داخلی و شش پرواز خارجی است و این پروازها توسط شرکتهای مختلف انجام میشوند. از شرکتهای هواپیمایی فعال در فرودگاه بین المللی تبریز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هواپیمایی هما
- هواپیمایی آتا
- هواپیمایی ایرتور
- هواپیمایی کیش
- هواپیمایی آسمان
- هواپیمایی ماهان
- هواپیمایی کاسپین
- شرکت هواپیمایی قشم ایر
- هواپیمایی معراج
- هواپیمایی زاگرس
- شرکت خدمات هندلینگ آرمان
- شرکت هواپیمایی ترکیش
مسیرهای پروازی داخلی و خارجی فرودگاه بین المللی تبریز شامل موارد زیر هستند:
مسیرهای پرواز داخلی |
مسیرهای پرواز خارجی |
فرودگاه بینالمللی مهرآباد |
فرودگاه بینالمللی آتاتورک استانبول |
فرودگاه بینالمللی شهید هاشمی نژاد مشهد |
فرودگاه بینالمللی نجف |
فرودگاه بینالمللی شهید بهشتی اصفهان |
فرودگاه بینالمللی بغداد |
فرودگاه بینالمللی شهید دستغیب شیراز |
فرودگاه بینالمللی ایروان |
فرودگاه بینالمللی اهواز |
فرودگاه بینالمللی باکو |
فرودگاه بینالمللی بندرعباس |
فرودگاه بینالمللی ازمیر |
فرودگاه بینالمللی کیش |
فرودگاه بینالمللی ادنا |
فرودگاه بینالمللی قشم |
فرودگاه بینالمللی قیصریه |
فرودگاه عسلویه |
|
در این مقاله به معرفی فرودگاه تبریز پرداختیم. همانطور که گفته شد این فرودگاه از مهمترین فرودگاههای شمال غرب کشورمان محسوب میشود. خوشبختانه امکانات و خدمات خوب فرودگاه تبریز باعث شده مسافران سفر بیدردسری را در این فرودگاه تجربه کنند.
مطالب مرتبط :
سفر به تبریز، شهری با تاریخ عمیق و فرهنگی غنی
معرفی کامل فرودگاه امام خمینی، راه های دسترسی و امکانات
شلوغ ترین فرودگاه جهان از نظر تردد مسافران خارجی کدام است؟
۵ نظرات