آشنایی با فرودگاه بین المللی بندرعباس | Bandar Abbas International Airport
امروز می خواهیم یکی از فرودگاه های بین المللی در قسمت جنوبی کشورمان را به شما معرفی نماییم، فرودگاه بین المللی بندرعباس (Bandar Abbas International Airport). این فرودگاه در مرکز استان هرمزگان و همانطور که از اسمش بر می آید از اسمش در شهر بندرعباس قرار گرفته است. این فرودگاه شاید به عنوان یکی از مهم ترین فرودگاه های ایران به خاطر موقعیت استراتژیک و بندری این شهر در جنوب کشور باشد. در واقع می توان گفت که فرودگاه بندرعباس به عنوان مهم ترین دروازه ی هوایی ایران در زمینه ی ورود کالا و مسافران است. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر مشخصات این فرودگاه را مورد بررسی کامل تری قرار دهیم.
تاریخچه ی فرودگاه بین المللی بندرعباس
مطالب مرتبط: دیدنی های بهشتی به نام بندرعباس کوه گنو بندر عباس، ناشناخته ای با طبیعت کم نظیر
ابتدا به این که این فرودگاه چگونه و در چه زمانی تاسیس شد، می پردازیم. فرودگاه بین المللی بندرعباس در بین سال های ۱۳۳۹ تا ۱۳۴۶ در نزدیکی محل فعلی این فرودگاه یعنی در محلی به نام بند کناران که واقع در ۲۵ کیلومتری جاده ی فعلی بندرعباس و سیرجان که به آن باباغلام نیز می گویند، قرار گرفت.
ناوگان حمل و نقل هوایی ایران در جنوب کشور که شامل هواپیماهای DC3 و DC6 بود، برای اولین بار در این مکان اقدام به انجام پرواز نمودند.
البته فرودگاه در همان مکان نماند بلکه این فرودگاه در ادامه ی فعالیتش از سال ۱۳۴۶ تا سال ۱۳۴۹، به محل دیگری که در حال حاضر قسمتی از بیمارستان شهید محمدی بندرعباس است ودر آن واقع شده است، انتقال پیدا کرد.
فرودگاه بین المللی بندرعباس در نهایت با اتمام کار ساخت فرودگاه جدید بندرعباس که همان فرودگاه فعلی است، در روزهای پایانی سال ۱۳۴۹ به اتمام رسید.
فرودگاه جدید بندرعباس پس از تکمیل شدن عملیات ساخت باند شماره ی ۱ خود و در حالی که هنوز کار ساخت ترمینال جدید به اتمام نرسیده بود، مورد بهره برداری و استفاده قرار گرفت.
البته درباره ی ساختمان اصلی این فرودگاه باید این نکته را بازگو نماییم که تکمیل این ساختمان تا سال ۱۳۵۰ به درازا انجامید.
پس از تکمیل این ساختمان، عملیات نصب به روزترین دستگاه های مخصوص تجهیزات فرودگاهی که در آن زمان وجود داشت، آغاز شد.
نصب کامل دستگاه های مخصوص ناو بری این فرودگاه رسما در همان سال آغاز و در همان سال نیز به پایان رسید.
در این فرودگاه امروزه انواع هواپیماهایی همچون:۷۲۷ B ، ۱۳۰ C، ۷۴AN، ۱۰۰F، IL۷۶، A۳۰۰، A۳۱۰، ATR، F۵۰، TU۱۵۴، A۳۲۰، B۷۴، Y۱۲، AN۲۶، FA۲۰، F۲۸، AN۲۶ و… در این فرودگاه پرواز می نمایند. اگر بخواهیم به مشخصات فنی فرودگاه بین المللی بندرعباس اشاره نماییم باید بگوییم که این فرودگاه دارای طول جغرافیایی برابر با ۵۶۲۲۳۹ E و عرض جغرافیایی ۲۷۱۳۰۷N می باشد و فاصله ی آن تا مرکز شهر نیز در حدود ۵.۸ کیلومتر است.
زمینی که این فرودگاه در آن بنا شده است برابر ۴.۴۸۱ هکتار می باشد. با توجه به این که شهر بندرعباس به دلیل دارا بودن موقعیت استراتژیک خود که در قسمت مقدمه ی این متن نیز به آن اشاره کردیم، یکی از دروازه های اصلی ورود و خروج کالا و مسافر هم به جنوب کشور و هم در ایران محسوب می شود، به همین خاطر نیز فرودگاه بین المللی بندرعباس را به عنوان یکی از مهم ترین مرزهای ورودی ترافیک کالا و مسافر در جنوب ایران می شناسند.
فرودگاه بین المللی بندرعباس به عنوان یکی از پرتردد ترین فرودگاه های ایران نیز شناخته می شود.
در این فرودگاه در حال حاضر، هر هفته بیش از ۲۵۰ پرواز که مقاصد آن ها داخلی و خارجی است، انجام می شود. طبق آمار رسمی منتشره از این فرودگاه، در سال ۲۰۱۶ میلادی نزدیک به ۱۱ هزار پرواز در این فرودگاه نشست و برخواست داشته است.
در نتیجه ی این پروازهایی که در این فرودگاه انجام شده است، در حدود ۱.۵ میلیون نفر مسافر و نزدیک به ۱۱ کیلیوگرم بار جا به جا شده است. هم اکنون هم برای خرید بلیط هواپیما بندرعباس می توانید از سایت هایی مانند الی گشت اقدام کنید.
از فروردین سال ۱۳۹۵ تاکنون فرودگاه بین المللی بندرعباس با میزبانی ۸۴۱۴ مسافر و ۱۶۰ پرواز داخلی و بین المللی شاهد افزایش ۵/۱۴ درصدی پروازها و ۱۲ درصدی جابهجایی مسافر نسبت به زمان مشابه در سال گذشته بود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرودگاههای استان هرمزگان از آغاز سفرهای نوروزی امسال تا یکشنبه هشتم فروردین سال ۹۵ که اوج ترافیک در فرودگاه بین المللی بندرعباس را شاهد بودیم، حدود ۳۲۰ پرواز صورت گرفت که در بخش داخلی ۱۴۶ پرواز ورودی و خروجی و در بخش بین المللی این فرودگاه ۱۴ پرواز ورودی و به همین میزان پرواز خروجی انجام شد.
آمارهای کلی که از این فرودگاه منتشر شده است نشان می دهد که در مجموع نشان دهنده ی افزایش ۱۴/۵ درصدی پروازها و همچنین رشد ۱۲ درصدی تعداد مسافران این فرودگاه نسبت به مدت مشابهش در سال قبل بوده است.
اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم در واقع از مجموع ۱۶۶۴۵ مسافر این فرودگاه تعداد ۷۰۶۸ نفر ورودی و ۶۴۶۸ نفر مسافرین خروجی پروازهای داخلی و تعداد ۱۳۴۶ نفر ورودی و ۱۷۶۳ نفر خروجی در بخش بین المللی این فرودگاه بوده اند.
در زمینه ی توسعه ی زیرساخت های فرودگاه بین المللی بندرعباس باید این نکته را توضیح دهیم که در وهله ی اول این توسعه به معنای سفر بیشتر مردم از داخل و خارج به این شهر است و این خود توسعه ی هرچه بیشتر استان کمکی شایان خواهد بود.
به طور مثال؛ پروژه ی توسعه ی پارکینگ هواپیما فرودگاه بین المللی بندرعباس که از جمله مهم ترین پروژه های در دست اجرای مسئولین فرودگاه بین المللی بندرعباس به شمار میرود.
این پروژه با هزینه ای در حدود ۵ میلیارد و هفتصد میلیون تومان در حال اجرا است و تا به الان نیز در حدود ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
اطلاعات فرودگاه بین المللی بندرعباس
نام فرودگاه بین المللی بندرعباس: Bandar Abbas International Airport
کد یاتا: GDS
کد ایکائو: OIKB
نوع فرودگاه: عمومی و نظامی
ارتفاع از سطح دریا: ۷ متر
وب سایت رسمی فرودگاه بین المللی بندرعباس: bandarabbas.airport.ir
ترمینال های فرودگاه بین المللی بندرعباس
فرودگاه بین المللی بندرعباس دارای ۱ ترمینال اصلی است که هم برای پروازهای ورودی و خروجی مورد استفاده قرار می گیرد.
در همین ترمینال از جمله ی امکانات رفاهی که می توان به آن ها اشاره نمود:غرفه های تجاری، بخش اشیای گمشده، شعبه های بانکی، رستوران و بوفه ی غذایی و… اشاره نمود.
راه های دسترسی به فرودگاه بین المللی بندرعباس
از این فرودگاه برای تمامی نقاط شهر نیز ماشین و تاکسی وجود دارد و مسافران می توانند به راحتی به فرودگاه دسترسی داشته باشند.