معرفی فرودگاه بین المللی باکو

معرفی فرودگاه بین المللی باکو

امروز می خواهیم فرودگاه بین المللی باکو (Baku International Airport) در شهر باکو، پایتخت کشور آذربایجان یا به عبارتی مهم ترین فرودگاه در شهری که حکم خواهر خواندگی شهر تبریز را دارد، معرفی نماییم. البته این فرودگاه به نام فرودگاه بین المللی حیدر علی اف (Heydar Aliyev International Airport) نیز شناخته می شود. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق هم تاریخچه، اطلاعات، ترمینال ها و راه های دسترسی برای مسافران این فرودگاه را مورد بررسی قرار دهیم.

مطالب مرتبط:
اطلاعات کامل سفر به باکو
چطور از فرودگاه باکو به مرکز شهر برویم؟

فرودگاه بین‌المللی باکو و یا به عبارتی دیگر، فرودگاه بین المللی حیدر علی ‌اف باکو، یکی از بهترین ۵ فرودگاه بین‌المللی در آذربایجان شناخته شده است و سالانه پذیرای مسافران بسیاری از سراسر دنیا و به ویژه ایران، می باشد. علت آن هم ارزان بودن پرواز و همچنین هزینه سفر به باکو می باشد. طبق آمار این فرودگاه سالانه به طور متوسط بیش از ۳ میلیون مسافر را از طریق خود جا به جا می نماید. فرودگاه باکو تا سال ۲۰۰۴ میلادی با نام فرودگاه بین المللی بینا که در واقع محلی در نزدیکی شهر باکو نیز هست، نامیده می‌شد اما، از همان سال ذکر شده این فرودگاه به نام رئیس جمهوری کشور آذربایجان، آقای حیدر علی اف تغییر نام داد. با این حال این فرودگاه در بین مردم بیشتر نقاط جهان به فرودگاه بین المللی باکو معروف است.

طبق آمار منتشر شده از این فرودگاه در سال ۲۰۱۳، ۲ میلیون و ۸۵۷ هزار مسافر از طریق این فرودگاه به آذربایجان وارد و یا خارج شده اند. به صورت کلی فرودگاه باکو به عنوان پر ترددترین فرودگاه در منطقه ی قفقاز شناخته می شود. البته دراین میان نباید نقش مهم و موقعیت خاصش را نادیده گرفت زیرا، این فرودگاه به عنوان یک ورودی ارتباطی مهم، پروازهای زیادی را در نقاط مختلف جهان پذیرا است. فرودگاه بین المللی باکو برای پاسخگویی به این نیازها تمام توان، سعی و تلاش خود را به کار بسته است. این فرودگاه سعی در بهبود ارائه ی خدماتش مطابق با استانداردهای جهانی را دارد.

فرودگاه بین‌المللی باکو، به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص منطقه ‌ای خود که در بالاتر هم آن را به صورت کامل توضیح دادیم، به عنوان یکی از اصلی‌ ترین شاهراه‌های ارتباطی میان ۴ گوشه ی جهان با منطقه ی قفقاز و کشورهای اطراف این کشور محسوب می گردد. به همین دلیل جغرافیایی، بسیاری از پروازهای بین‌المللی اعم از مسافری یا باربری و بازرگانی که دارای مسافت های طولانی هستند و احتیاج مبرم به توقف دارند، بی شک در تنظیم مسیر خود به گونه ای برنامه ریزی می کنند که از مسیرهای هوایی که منتهی به فرودگاه بین المللی حیدر علی اف است، گذر کنند.

بسیاری از ایرانیان به علت نزدیکی ایران به این کشور و همچنین دلایل دیگری همچون هزینه ای سفر ارزان به این شهر، از اقصی نقاط کشور به خصوص از غرب کشور با دلایلی مختلفی همچون سفر تجاری و یا سفر تفریحی به باکو و کشور آذربایجان سفر می کنند. از آن جایی که اکثر شرکت های هواپیمایی داخلی و خارجی برنامه ی پروازی به  باکو را به صورت سیستمی و برنامه ریزی شده دارند، باید گفت که ایرانیان زیادی یا به این فرودگاه رفته اند و یا به زودی به این فرودگاه خواهند رفت.

فرودگاه باکو به عنوان پایگاه اصلی شرکت های هواپیمایی آذربایجانی همچون: آذربایجان ایرلاینز، آزال و سیلک وی ایرلاینز می باشد. همچنین از بین ایرلاین های ایرانی که به این فرودگاه پرواز دارند می توان از شرکت هواپیمایی آتا، هواپیمایی ماهان، ایران ایر، ایران ایر کارگو را نام برد. پروازهایی که با ایرلاین های مختلف از فرودگاه باکو به مقصد تهران و یا بالعکس صورت می پذیرد، از فرودگاه هایی همچون: فرودگاه بین المللی امام خمینی و فرودگاه بین المللی تبریز می باشد.

فرودگاه بین المللی باکو در ۲۵ کیلومتری شمال شرقی شهر باکو قرار گرفته است. این فرودگاه از طریق دو بزرگراه که در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ میلادی در این منطقه ساخته و احداث شده‌اند، با مسیرهای مختلف  شهری در باکو نیز در ارتباط است.

در زمینه ی طراحی و معماری این فرودگاه نیز باید در ادامه بیافزاییم که، این فرودگاه با استفاده از عناصر چوبی و منسوجات به شکل کلاه مردان اروپایی در قرن ۱۶ میلادی به نام تریکورن (tricorn) ساخته شده است. طراحی و پیاده سازی معماری این فرودگاه به دست شرکت ترکیه ای atoban صورت گرفته است.

: Baku International Airport

: GYD

: UBBB

: همگانی

: ۳متر

: ۲ ترمینال مسافربری مجزا و ۲ ترمینال باربری

:

فرودگاه باکو دارای ۲ ترمینال مخصوص مسافربری است. در این ترمینال ها، پروازهای داخلی و خارجی صورت می پذیرد و همچنین دو ترمینال مخصوص  باربری نیز قرار گرفته است. ترمینال قدیمی فرودگاه بین المللی باکو در زمان حکومت شوروی در باکو ساخته شده بود، به این دلیل  که بسیار قدیمی بود، تخریب شد و ساختمان ترمینال جدید به جای آن ساخته شد.

ترمینال شماره ی ۱ در محیطی که در حدود ۶۵ هزار مترمربع مساحت دارد، ساخته شد. ساختمان این ترمینال، ۱۲ راهرو که مستقیما به هواپیما می رسد و ظرفیت پذیرش ۶ میلیون نفر مسافر را در خود دارد. ترمینال شماره ی ۲ هم در سال ۱۹۸۹ میلادی ساخته شد. این ترمینال به پروازهای داخلی این فرودگاه اختصاص دارد.

ترمینال های باربری فرودگاه باکو نیز فعالیت خود را از سال ۲۰۰۵ میلادی آغاز کردند. این ترمینال ها به خاطر امکانات پیشرفته ای که در خود دارند به عنوان یکی از بزرگ ترین و پیشرفته ترین ترمینال های باربری در منطقه ی قفقاز و کشورهای اطرافش به حساب می آید.

: در محوطه ی فرودگاه هم  تاکسی‌های رسمی و مخصوص فرودگاه و تاکسی های شخصی و یا حتی از دیگر شرکت های تاکسیرانی در این محوطه مستقر هستند. این تاکسی‌ها مجهز به تاکسی ‌متر نیستند و همچنین آدرس دادن و مسیر را نشان دادن یکی از وظایف تقریبی مسافران این تاکسی ها به حساب می آید! پس از اعلام مسیر باید بر سر مبلغ کرایه نیز با راننده به توافق برسید و بعد سوار تاکسی شوید.

: اگر مایل باشید که با مترو به مرکز شهر بروید می توانید که زمانی که به اولین ایستگاه مترو که کوراوغلو نام دارد رسیدید، از مترو استفاده نموده و پس از گذر از ۴ الی ۶ ایستگاه به مرکز شهر برسید.

: می توانید از مینی‌بوس‌های شرکت اکسپرس با شماره ی ۱۱۶، برای رسیدن به مرکز شهر استفاده نمایید.

: اتوبوس‌های مخصوص مسافران  فرودگاه باکو در خارج از ساختمان اصلی فرودگاه و در نزدیکی پارکینگ قرار گرفته اند. مسیر حرکت این اتوبوس‌ها از فرودگاه شروع  و در ایستگاه پارک صمد وورغون پایان می یابد.

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید