معرفی فرودگاه بین المللی ایروان

معرفی فرودگاه بین المللی ایروان

آشنایی با فرودگاه بین المللی ایروان | Yerevan International Airport

فرودگاهی که امروز قصد معرفی کردنش را داریم، فرودگاه بین المللی شهر ایروان، پایتخت کشور ارمنستان است که از قضا ممکن است بسیاری از شما خواننگان عزیز گذرتان به آن افتاده باشد، فرودگاه بین المللی ایروان (Yerevan International Airport). البته این فرودگاه را زوارتنوتس (Zvartnots International Airport) نیز می نامند. درادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر تاریخچه، اطلاعات این فرودگاه، ترمینال ها، راه های دسترسی و امکانت ابن فرودگاه را به اتفاق یکدیگر بررسی و معرفی نماییم.

مطالب مرتبط:
اطلاعات پروازی ایران به ارمنستان
نکاتی درباره سفر به ارمنستان که احتمالا آن ها را نمی دانید!

فرودگاه بین المللی ایروان یا به عبارتی دیگر فرودگاه بین المللی زوارتنوتس در سال ۱۹۷۱ در شهر ایروان تاسیس شد. برای طرح ساخت و معماری این فرودگاه مسابقه ای در سال ۱۹۷۰ درشهر ایروان برگزار شد. در این رقابت که با تم معماری همانطور که گفتیم برگزار گشت، تیم های طراحی معروف و نو آور در طراحی همچون؛ کاچیکیان، ترخانیان، قلاشیان، چرکزیان و مهندس سرشناس سازه، مهندس باقداسریان در این مسابقه شرکت نمودند و اتفاقا به صورت مشترک جایزه مقام اول را کسب نمودند.

مدتی بعد برای اجرای این طرح، نقشه ی معماری این پرژه با کمی تغییرات نسبت به طرح اصلی و اولیه  توسط  مهندسی به نام تیگرانیان و مهندس آرتورمسچیان به مرحله ی اجرا و ساخت در آمد. در سال ۱۹۸۰ این فرودگاه مجددا وارد فاز ساخت و ساز و توسعه شد. بعدها بازسازی و توسعه در این فرودگاه بسیار صورت گرفت. ساخت ترمینال جدید و بازسازی مجدد بخش هایی از فرودگاه، به منظور شروع و راه اندازی پرواز های داخلی برای حکومت شوروی انجام پذیرفت. زمانی که حکومت شوروی منحل شد و پس از آن استقلال بسیاری از کشور ها من جمله، ارمنستان اعلام گشت، ۸ سال بعد یعنی در سال ۱۹۹۸، یک ترمینال کارگوی جدید در این فرودگاه ساخته شد.

در پی ساخت این ترمینال کارگو، سالانه ۱۰۰ ها هزار تن بار از این فرودگاه به وسیله ی هواپیماهای کارگو جا به جا می گردد. مسئولین این فرودگاه در سال ۲۰۰۴، پروژه ای برای ساخت ترمینال های بین المللی جدید آغاز کردند. اولین ترمینال جدید این فرودگاه ساختش در تاریخ ۱ ژوئن ۲۰۰۷ به پایان رسید. ترمینال جدید دوم نیز پس از ۴۰ ماه گذراندن مراحل مختلف ساخت و ساز، در تاریخ ۱۶ دستامبر سال ۲۰۱۱ به اتمام رسید. فرودگاه بین المللی زوارتنوتس در سال ۲۰۱۴، نزدیک به ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر مسافر داشته است. همچنین ۱۱ هزار جا به جایی هوایی و هواپیمایی را در همین سال داشته است. این آمار از این حیث قابل توجه است که نسبت به سال های قبل از سال ۲۰۱۴ با رشدی ۲۰ درصدی  رو به رو بوده است.

بیشتر گردشگران و حتی مردم ارمنستان با وجود مسیر‌های جاده‌ ای مناسب شهر ایروان، ترجیح می دهند که سفر هوایی به این شهر داشته باشند و به همین خاطر، فرودگاه بین‌المللی ایروان یا به عبارت دیگر فرودگاه بین المللی زوارتنوتس، هم مهم ‌ترین فرودگاه کشور ارمنستان و دروازه ی ورود گردشگران خارجی به این کشور محسوب می شود و هم پایگاه اصلی ورود مردم ارمنستان به این شهر محسوب می گردد. شاید برایتان جالب باشد بدانید که فرودگاه بین المللی ایروان بعد از فرودگاه حیدر علی‌اف(Heydar Aliyev International Airport) شهر باکو در کشور آذربایجان و فرودگاه بین المللی تفلیس(Tbilisi International Airport) در جایگاه سومین فرودگاه پرتردد منطقه ی قفقاز قرار گرفته است.

این فرودگاه بین المللی در نزدیکی شهر زوارتنوتس ارمنستان و ۱۲ کیلومتری غرب ایروان واقع شده است و چون نزدیک ترین فرودگاه به پایتخت ارمنستان شهر ایروان است، به عنوان فرودگاه ایروان نیز شناخته می شود. فرودگاه بین المللی زوارتنوس تنها فرودگاه بین المللی کشور ارمنستان است. این فرودگاه پر ترافیک ترین فرودگاه در کشور ارمنستان نیز به شمار می رود. فرودگاه بین المللی زوارتنوتس پذیرای بسیاری از  پروازهای  خطوط هوایی مختلف در جهان است که بیتشر آنان، پروازهای عادی و چارتر ایرلاین های ایرانی است.

شرکت های هوایپمایی ایران که به این فرودگاه پرواز دارند عبارت از: شرکت هوایی آسمان، از فرودگاه بین المللی امام خمینی، شرکت هوایی نفت، از فرودگاه اصفهان که پرواز های فصلی به این مقصد برگزار می کند، ماهان ایر، از فرودگاه بین المللی مشهد، و فرودگاه امام خمینی، شرکت هوایی تابان، که به صورت  پروازهای فصلی از فرودگاه‌های بین المللی تبریز و اصفهان. پروازهای چارتر به مقصد ارمنستان از شرکت هواپیمایی معراج و فرودگاه امام خمینی صورت می پذیرد (برای خرید بلیط هواپیما معراج به این لینک بروید). از ایرلاین های خارجی که به این فرودگاه پرواز دارند نیز می توان از ایژین ایرلاینز، ایرفلوت، ایر عربیا، اطلس گلوبال، ایر فرانس، آرمنیا ایر کمپانی، بروکسل ایرلاینز، چک ایرلاین، فلای دبی، بلاویا و…. بسیاری از ایرلاین های دیگر از سراسر دنیا است.

: Yerevan International Airport  و یا Zvartnots International Airport

: EVN

: UDYZ

: ۸۶۵ متر

: ۳ ترمینال مجزا

:

فرودگاه  بین المللی ایروان دارای ۳ ترمینال است که آن از سال ۱۹۷۱ میلادی یعنی در همان ابتدای تاسیس فرودگاه شروع به کار کرد. به دلیل فضای کوچک و کم نور ترمینال شماره ی ۱، اول پروازهای ورودی این ترمینال و سپس کلیه پروازهای این بخش از سال ۲۰۰۶ به بعد به پایانه ی شماره ی۲ انتقال یافت. سر انجام در سال ۲۰۱۱ فعالیت این ترمینال خاتمه یافت و بسته شد. پس از این جا به جایی، سالن‌های دو ترمینال شماره ی ۱ و ۲، از طریق پلی به یکدیگر متصل شده‌اند. پایانه ی شماره ی ۱، طبق اعلام مسئولین فرودگاه، ترمینال ی شماره ی ۱ به خاطر معماری خاص و متفاوتش به عنوان یک اثر ملی ثبت خواهد شد.

این ترمینال، ساختمانی دایره ‌ای شکل دارد که برج کنترل در مرکز آن قرار گرفته است.   هم دارای ۲ ساختمان مجزا برای هم پروازهای ورودی و هم پروازهای خروجی می باشد.  ترمینال شماره ی ۲ دارای ۲۱ میز پذیرش، ۹ در ورودی و گنجایش ۳/۵ میلیون مسافر در سال می باشد. و در آخر، نیز مختص به پروازهای VIP و مخصوص می باشد.

: برای رفت و آمد آسان به فرودگاه می‌توان از تاکسی های فرودگاه استفاده کرد و به همین منظور تاکسی‌های بسیار زیادی در محوطه ی این فرودگاه آماده ی انتقال مسافران هستند. اگر می خواهید مطمئن تر به مرکز شهر برسید، از ایرو تاکسی که تنها تاکسی رسمی فرودگاه نیز هست استفاده نمایید.

: اتوبوس‌های شهری با شماره‌ی ۲۰۱ مسافران را به مرکز شهر و یا حتی بالعکس مسافران را به فرودگاه منتقل می کند.

  • فروشگاه‌ها ی مختلف، کافه‌ها و رستوران‌های بین المللی و محلی از جمله مراکز خرید و یا تغذیه ای هستند که در فرودگاه وجود دارند و شما می توانید از آن ها استفاده نمایید.
  • امکان حمل و بسته بندی بارهای مسافرین در این فرودگاه وجود دارد.
  • صندلی های این فرودگاه بسیار راحت هستند.
  • کابین مخصوص افراد سیگاری در این فرودگاه وجود دارد.

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید