آشنایی با شرکت هواپیمایی ساها | Saha Airlines
امروز می خواهیم یکی دیگر از ایرلاین های ایرانی را به شما معرفی نماییم، شرکت هواپیمایی ساها (Saha Airlines). این شرکت هواپیمایی از جمله ایرلاین های نسبتا قدیمی ایرانی است که فعالیتش همواره در فراز و نشیب بوده است. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر تاریخچه، اطلاعات این شرکت هواپیمایی وطنی را مورد بررسی قرار دهیم.
تاریخچه ی شرکت هواپیمایی ساها
مطالب مرتبط: آشنایی با فرودگاه مهرآباد عمارت مسعودیه تهران، نخستین موزه و کتابخانه ایران
همانطور که بالاتر نیز اشاره نمودیم، شرکت هواپیمایی ساها از جمله شرکت های حمل و نقل هوایی قدیمی ایرانی است. ساها ایرلاینز در سال ۱۳۶۹ توسط نیروی هوایی ارتش کشور برای مقاصدی دیگر تاسیس شد. در ادامه برایتان توضیح خواهیم داد که این مقاصد دیگر چه بوده است.
این ایرلاین در ابتدا تنها وظیفه ی جا به جایی پرسنل و عوامل ارتشی کشور را داشت اما در ادامه ی فعالیت های این شرکت هواپیمایی، بعدها تصمیم گرفته شد که کاربری این شرکت فعال در حوزه ی حمل ونقل هوایی، در زمینه ی مسافربری نیز فعالیت باشد و پروازهای ایرلاین خود را برای جا به جایی افراد غیر نظامی و مسافران نیز فعال نماید.
در گذشته هایی نه چندان دور اغلب پروازهای شرکت هواپیمایی ساها به وسیله ی هواپیماهای مدل بوئینگ ۷۰۷ این شرکت صورت می گرفت. این هواپیماها تنها شامل ۵ فروند بودند. در بالاتر اشاره کردیم این شرکت تصمیم گرفت تا علاوه بر جا به جایی ارتشیان، مسافران را نیز در مقاصد خود جا به جا نماید. باید این را نیز اضافه کنیم که این شرکت مجدد در ادامه تصمیم به حمل بار نیز گرفت و پروازهای باری را که در دستور کار خود قرار داد.
ساها بارهای خود را با پروازهایی که با ۲ فروند هواپیمای پهن پیکر بوئینگ ۷۴۷ انجام می داد. با این که این شرکت هواپیمایی فعالیت متوسط و بی هیاهویی در بین سایر شرکت های هواپیمایی داخلی داشت اما، متاسفانه در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۳ این شرکت به دلیل عمر بالای ناوگان هوایی خود توسط سازمان هواپیمایی کل کشور لغو امتیاز شد و در پی آن مجوز پروازهای خود را با هر نوع پروازی از دست داد.
یکی از نکات جالبی که درباره ی این شرکت هواپیمایی وجود دارد این است که هواپیماهای بوئینگ ۷۰۷ که توسط این شرکت مورد استفاده قرار می گرفت، از آخرین مدل هلای فعال ۷۰۷ در بین تمامی شرکت های هواپیمایی در گوشه گوشه ی جهان بوده است! البته باید این نکته را مورد توجه داشت که این مدل از هواپیماها در ابتدا اصلا برای مسافربری ساخته نشده بودند و تنها به عنوان هواپیماهایی با کاربری سوخت رسان آن هم فقط برای ارتش مورد استفاده قرار گرفته بودند!
شرکت هواپیمایی ساها به مدت ۲ سال و نیم غیر فعال بود تا این که در سال ۱۳۹۵، درست زمانی که از آن نه خبری بود و نه فعالیتی، در نهایت مسئولین این شرکت توانستند تا مجددا مجوز خود را با هواپیماهای جدیدشان به دست بیاورند. این شرکت در ابتدای امر فعالیت مجدد خود، در حال حاضر در مسیرهای داخلی فعالیت خود را شروع کرده و سرویس های مسافربری ارائه می نماید.
هواپیمایی ساها با یک برندیگ جدید و همچنین تغییر لوگوی شرکت خود به جمع ایرلاین های فعال کشور مجددا پیوسته است. این شرکت قصد دارد تا نام و اعتبار درخشان خود در گذشته را مجددا احیا نماید و فعالیت هایی به روزتر و بیشتری داشته باشد.
مجددا به بحث ناوگان های این شرکت باز می گردیم. آشیانه ی هواپیماهای این شرکت در فعالیت قبلی این شرکت متشکل از ۱۱ فروند هواپیمای مختلف بوده است که ۹ فروند از این تعداد شامل بوئینگ های ۷۴۷ در سری مدل های ۱۰۰ و ۲۰۰ بوده است. همچنین هواپیماهای بوئینگ ۷۰۷ نیز به دلیل قدیمی بودن و فرسودگی غیر فعال شده بودند.
در این میان ۲ فروند هواپیمای شرکت ایرباس در مدل A300 این شرکت به شرکت هواپیمایی معراج تحویل داده شد (برای خرید بلیط هواپیما معراج به این صفحه بروید). در حال حاضر نیز ساها دارای ۲ فروند هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ سری مدل ۳۰۰ می باشد که از سال ۱۳۹۵ نیز با همین هواپیماها پرواز می کند.
البته شرکت هواپیمایی ساها قصد دارد که در آینده ای نه چندان دور، ۱ فروند هواپیمای بوئینگ مدل ۷۳۷ را به جمع هواپیماهای فعلی خود اضافه نماید. برخی از منابع غیر رسمی می گویند که این هواپیما ی جدید متعلق به شرکت هواپیمایی نسیم است. قطب اصلی این شرکت هواپیمایی فرودگاه بین المللی مهرآباد می باشد و تمامی پروازهای این شرکت از این فرودگاه صورت می پذیرد. در حال حاضر، پروازهای ساها ایرلاینز در ۴ مسیر تهران و به مقصدهای کیش، مشهد، شیراز و عسلویه و همچنین برعکس انجام می گردد.
خدمات مخصوص پرواز که در این ایرلاین انجام می گردد همچون: باربری، کترینگ و سایر خدمات لازم با بهترین و بالاترین کیفیت توسط پرسنل و برنامه ریزی مدیران ارشد ساها انجام و نیز به مسافرین ارائه می گردد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید تا در ایامی نه چندان گذشته هواپیمایی ساها در جریان افتتاح یکی از پروژه های نفت و گاز میزبان هیئت دولت در این مراسم بوده است.
شرکت هواپیمایی ساها امروزه فعالیت های خود را در همه ی زمینه های پروازی به صورت کاملا آکادمیک و آموزشی دنبال می نماید. این شرکت هواپیمایی دارای دانشگاه اختصاصی است. این شرکت با برگزاری دوره های آموزشی بنا بر امر کیفیت خود تاثیر گذار است و بر آن اصرار می ورزد.
مدیران این ایرلاین با برگزاری آزمون های تخصصی در پی این هستند تا پرسنل پروازی کاملا کار کشته و آموزش دیده ای را تربیت نمایند. این دوره ها شامل مهمانداری، مهندسی پرواز و خلبانی می باشد. پس از گذراندن این دوره ها این شرکت، افراد که حالا بسیار آموزش دیده اند را به استخدام خود در می آورد. این گونه هم کارآفرینی علمی و آکادمیک کرده و هم به بومی سازی توجه نموده است.
آیا می دانستید که واژه ی ساها در واقع مخفف عبارتی تحت عنوان: سرویس ارتباط هوایی ارتش است. این شرکت هواپیمایی در حال حاضر نیز تحت مالکیت نیروی هوایی ارتش ایران است.
اطلاعات شرکت هواپیمایی ساها
نام شرکت هواپیمایی ساها: Saha Airlines
کد یاتا: –
کد ایکائو: IRZ
وب سایت رسمی فرودگاه بین المللی ساها: www.sahaair.com
۳ نظرات
سلام برای اولین بار قراره سوارهواپیمای ساها شوم .شرح حالش رو که خواندم ناامیدشدم .شخصاهیچ ترسی ازمردن باهواپیما ندارم ولی ناراحتم ازاینکه چنین هواپیماهایی درایران وجودداره ! درایران ثروتمند با قدمتی باورنکردنی! خدا به ارتشی های عزیزمون طول عمر با عزت بده امیدوارم شوکت وعظمت به یغما رفته را بازیابند .دوستتون داریم
من اولین بار هست امروز با ساها میخام برم شیراز تا حالا اصلا اسم ایرلاین رو حتی نشنیده بودم! جست و جو کردم ببینم کلا متعلق به کجاست وقتی مطالب رو خوندم متوجه شدم متعل به ارتش عزیز هست و بصورت خیلی خیلی آکادمیک دارند کار میکنند بوئینگ ۷۳۷هم بهترین هست از نظر من الان هم احساس شوق قبل از پریدن دارم چون شرکتی بوده که شکست خورده اما قویتر از قبل بلند شده! سلامتی همه شکست خورده های پیروز❤️
امروز از اصفهان به عسلویه پرواز داشتم خلبان آشتیانی آنقدر پرواز نرم و فرود عالی داشتند مه در این چند سال اصلا ندیده بودم خداوند نگهدار همه کارکنان و کادر پرواز و مسافرین باشد