ایرلاینی که امروز درباره ی آن صحبت خواهیم کرد، یکی از ایرلاین های خصوص اما ارزان قیمتی است که با پرچم کشور ترکیه فعالیت می کند. هواپیمایی امروز، شرکت هواپیمایی انور ایر (Onur Air) است. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق هم تاریخچه، اطلاعات فنی و اطلاعات و قوانین ضروری برای مسافرین این ایرلاین را بررسی نماییم.
مطالب مرتبط: شهرهای معروف ترکیه را می شناسید؟ جملات کاربردی ترکی در سفر به ترکیه
شرکت هواپیمایی انور ایر از جمله شرکتهای حمل و نقل هوایی ارزان و البته با مالکیت خصوصی کشور ترکیه است که پروازهای منظم و سیستمی را به مقصد کشورهای مختلف در سراسر جهان و علی الخصوص قاره ی اروپا و پروازهای داخلی در بین شهرهای ترکیه انجام می دهد. اونور در زبان ترکیه ای به معنای افتخار و اعتماد به نفس است. این شرکت هواپیمایی در تاریخ ۱۴ آوریل سال ۱۹۹۲ در استانبول ترکیه تأسیس شد.
دفتر سابق این شرکت در فلویا، باکیکوی (Bakırköy) استانبول بود اما در حال حاضر دفتر مرکزی این ایرلاین در فرودگاه بین المللی آتاتورک قرار دارد. شرکت هواپیمایی انور ایر امسال ۲۵ سالگی خود را جشن گرفت. این ایرلاین اولین شرکت هواپیمایی در کشور ترکیه است که با روش از واگذاری پروازهای داخلی به شرکتهای ترکیه ای دیگر، توانست پروازهای زیادی را برگزار کند.
طبق آمار منتشر شده از این شرکت، انور ایر توانسته است در طول ۲۵ سال فعالیت پروازی خود در حدود ۹۰ میلیون نفر مسافر را در مقاصد مختلف، چه در داخل ترکیه و چه در مسیرهای خارجی و بین المللی جا به جا کرده نماید. همانطور که در ابتدا هم گفتیم این شرکت اقدام به برگزاری پروازهای ارزان قیمت می نماید.
این شرکت با توجه به همین سیاست، تا به الان توانسته است که با توجه به تقاضای زیاد مسافران برای درخواست پروازهای ارزان قیمت مخصوصا در مسیرهای بین المللی، به موفقیتهای بسیار زیادی در عرصه ی هواپیمایی دست پیدا کند.
شرکت هواپیمایی انور ایر، به عنوان یکی از بزرگ ترین شرکت های خصوصی و علی الخصوص در زمینه ی حمل و نقل هوایی در ترکیه محسوب میشود. این شرکت در حال حاضر به بیش از ۸۰ مقصد مختلف پروازی در ۳۰ کشور دنیا و ۱۴ مقصد پروازی در داخل ترکیه پرواز دارد و به ارائه ی خدمات پروازی به مسافران این مقاصد می پردازد. اما به صورت کلی درباره ی مقاصد پروازی این شرکت باید این نکته را اضافه نمود که انور ایر در ابتدا بیشتر برای پروازهای داخلی برنامه ریزی کرده بوده است.
در حال حاضر این شرکت، پروازهای چارتری زیادی را در مسیرهای خود اجرا می نماید. از بین مقاصد پروازی این شرکت می توان به شهرهای مختلف ایران همچون تهران، اصفهان و تبریز نیز اشاره کرد. بر طبق آخرین آماری که از این شرکت هواپیمایی منتشر شده است، انور ایر سالانه به بیش از ۱.۴ ملیون نفر در مسیرهای مختلف پروازی، خدمات پروازی ارائه می نماید.
این شرکت هواپیمایی ترکیه ای اولین پروازهای خود را با اجاره ی هواپیماهای ایرباس مدل A320 آغاز کرد. اولین مقصدی که این شرکت به آن پرواز کرد، به مقصد فرودگاه ارجان (Ercan Airport) در قبرس شمالی بوده است. این شرکت هماکنون در ناوگان هواپیمایی خود، بیش از ۳۰ فروند هواپیمای مختلف دارد. انور ایر در سال ۱۹۹۶، سهام مالکیت شرکت هواپیمایی تن تور (Ten Tour) را خریداری نمود و به این صورت هواپیماهای مک دانل داگلاس این شرکت را به ناوگان خود اضافه نمود.
البته این شرکت در سال ۱۹۹۸ به علت رکود اقتصادی از تعداد هواپیماهای ناوگان خود کاهید. البته از سال ۱۹۹۹، این شرکت هواپیمایی مجددا شکوفا شد و دوباره از نظر ناوگان هوایی و پرواز، برنامه های خود را گسترش داد.
اگر بخواهیم که مسیرهای پروازی این شرکت را برای شما به تفکیک قاره ها بیاوریم این مسیرها عبارتند از: قاره آسیا: ایران به مقصد شهرهای اصفهان، تبریز و تهران، آذربایجان و عراق، قاره اروپا: فرانسه، اتریش، آلمان، نیوزلند، روسیه، ترکیه و اوکراین. قابل ذکر است که این ایرلاین به هر کدام از این مقاصد مختلف که پرواز دارد، چند مسیر مختلف را در یک کشور پوشش می دهد.
به طور مثال این شرکت در پروازهایش به سمت آلمان، به شهرهای برلین (فرودگاه بین المللی برلین تگل)، دوسلدورف (فرودگاه بین المللی دوسلدورف)، مونیخ (فرودگاه بین المللی مونیخ)، فرانکفورت (فرودگاه بین المللی فرانکفورت)، نورنبرگ (فرودگاه بین المللی نورنبرگ)، مونستر (فرودگاه بین المللی مونستر اسنابروک) و در آخر اشتوتگارت (فرودگاه بین المللی اشتوتگارت).
از جمله حواشیو حوادثی که برای این ایرلاین تا به الان افتاده است می توان به ۲ حادثه که از همه مهم تر هستند، اشاره نمود. در تاریخ ۱۷ ژوئن سال ۲۰۰۳ بود که ۱ فروند هواپیمای مک دانل داگلاس که متعلق به این شرکت هواپیمایی بود، هنگام بلند شدن از باند پرواز از باند فرودگاه ایلده، نتوانست کامل اوج بگیرد و پروازش به زمین نشست. در پی این حادثه به هیچ یک از مسافران این پرواز هیچ گونه آسیبی نرسید اما، این هواپیما مورد بررسی قرار گرفت و به نقص فنی متهم گشت.
حادثه ی دیگری که این شرکت با آن مواجه شد در تاریخ ۱۲ می سال ۲۰۱۲ اتفاق افتاد. شرح ماجرا از این قرار است که از طرف کشور هلند پروازهای این شرکت به حریم هوایی این کشور و فرودگاهایش متوقف و ممنوع شد. مقامات هلندی علت این تصمیم را حوادثی که برای این ایرلاین به وجود آمده بود، عنوان کردند. البته پس از مذاکراتی که از طرف این شرکت با مقامات مربوطه ی هلندی شد، طولی نکشید که مجددا پروازهای این شرکت به هلند آغاز گشت.
: Onur Air
: ۸Q
: OHY
:
- به این نکته توجه داشته باشید که حداکثر مقدار بار مجاز برای مسافران انور ایر در پروازهای داخلی این ایرلاین ۱۵ کیلوگرم است. این مقدار در پروازهای خارجی انور ایر برابر با ۲۰ کیلوگرم است.
- چک این پرواز خود را تا حد اکثر ۲۴ ساعت قبل از پرواز نهایی نمایید.
- برای کسب اطلاعات پرواز از خدمات نوع پرواز خود، حتما به سایت این شرکت مراجعه نماییید.
- اپلیکیشن این شرکت را بر روی گوشی های همراه خود داشته باشید.