کشور هند کشور افسانههای متعدد و خدایان متفاوت و بینظیری است که بافرهنگ و سنت مردمان هند عجین شدهاند. اصلاً کشور هند را به خدایان و معابد اصیل و دیدنیاش میشناسند. این کشور در آن دسته کشورهایی قرار دارد که از همان ابتدای ورود به فرودگاه، شما را با عجایب خارقالعادهای روبرو میکند. اصلاً لازم نیست شما برای رفتن به جاذبههای گردشگری، تاریخی، طبیعی، فرهنگی و متفاوت این کشور و ایالتهایش عازم منطقه خاصی شوید.
در تمام کوچهها و خیابانها و در قدم به قدمی که در جایجای این شهر خواهید گذاشت، جاذبههای تاریخی و دیدنی آن، خود به استقبال شما خواهند آمد!
آدرس: کشور هند، شهر دهلی،
- H. 24, Akshardham Setu, New Delhi, INDIA – 110092
وبسایت معبد آکشاردهام: http://www.akshardham.com
برای رزرو تور، هتل، پرواز هند میتوانید از سایت الی گشت اقدام کنید
فهرست مطالب
معبد آکشاردهام در دهلی نو قرار گرفته و یکی از دیدنیترین جاذبههای این شهر محسوب میشود. این بنا سومین معبد بزرگ و باشکوه در کشور هند است و تاریخ ساخت آن به ماه آوریل در سال ۲۰۰۰ میلادی برمیگردد. در ادامه بعد از گذشت ۵ سال در تاریخ ۶ نوامبر سال ۲۰۰۵ میلادی این معبد فعالیت رسمی خود را آغاز کرد.
بنای معبد را در جوار رودخانه یامونا و در کنار دهکده بزرگ مسابقات کشورهای مشترکالمنافع که در سال ۲۰۱۰ در دهلی ساخته شد، قرار دادند. این معبد متعلق به دوران معاصر است و در دسته آثار باستانی و تاریخی شهر قرار داده نمیشود.
ولی این موضوع چیزی از ارزشهای این معبد کم نمیکند. چون شما در آن نمود واقعی فرهنگ، هنر و معماری منحصربهفرد کشور هندوستان را تماشا خواهید کرد. از جالبترین ویژگیهایی که در ساخت این بنا وجود دارد این است که در ساختمان اصلی معبد از هیچگونه متریال آهن یا فلز استفاده نشده و تمام این معبد را با ماسه شنی و همینطور سنگهای باشکوه مرمر ساختهاند.
بهترین زمان برای سفر به دهلی و بازدید از معبد آکشاردهام ، اواخر فصل تابستان و ابتدای فصل بهار است. این معبد در تمام روزهای هفته به جز دوشنبهها از ساعت ۹:۳۰ دقیقه صبح الی ۶:۳۰ دقیقه بعدازظهر دربهای خود را برای ورود و حضور مردم محلی و گردشگران باز میکند.
برای رفتن به معبد زیبای آکشاردهام بعد از اینکه وارد شهر دهلی شدید میتوانید خود را با وسایل حملونقل عمومی و یا اتومبیل شخصی به این معبد برسانید.
اولین وسیله از وسایل حمل و نقل عمومی مترو است که شما را آسان و ارزان به این معبد میرساند. نزدیکترین ایستگاه مترو به این معبد هم ایستگاه متروی آکشاردهام نام دارد که فقط با معبد ۳۰۰ متر فاصله خواهد داشت.
استفاده از تاکسی هم پیشنهاد خوبی است، بهشرط آنکه در همان ابتدای مسیر به راننده تذکر دهید که تاکسیمتر خود را روشن کند.
در نهایت آخرین پیشنهاد ما توک توک ها هستند. البته فراموش نکنید که ترافیک دهلی بسیار سنگین است و ممکن است کمی در طول مسیر خسته شوید.
دهلی شهر شلوغی است که کمبود پارکینگ و جای پارک و البته ترافیک سنگین آن بهشدت شما را کلافه خواهد کرد. معبد باشکوه آکشاردهام هم در نزدیکی “رود یامونا” قرار دارد که از طریق “اتوبان غرب به شرق گورجار سامرات مهی یر” میتوانید در مسیر رسیدن به این معبد قرار بگیرید. درست در قسمت شرق قبل از رسیدن به منطقه ورودی رودخانه هم باید وارد خیابان “نویدا لینک” شده و به سمت معبد برانید.
معبد آکشاردهام همانطور که از نامش هم مشخص است فضایی برای پرستش خدایان هندو محسوب میشود. در ساخت و طراحی این معبد از معماری اصیل و سنتی کشور هند استفاده شده و برای اینکه نتیجه بهتری حاصل شود، پیش از ساخت آن معماری بناهای متعلق به قرنهای هشتم تا ۱۲ میلادی هند را بهشدت و بادقت مورد بررسی قرار دادند.
نقشه اصلی آن از سال ۱۹۶۸ قسمتی از رؤیای بلندپروازانه “ماهاراج یوگیجی” بود که قصد داشتند یک معبد باشکوه در حاشیه رود یامونا ساخته و آن را به تعدادی از خانوادههای جانباختگان “سووامین آرایان” که در آن دوران در دهلی ساکن بودند، تقدیم کند. ایشان برای ساختن این معبد بارها تلاش کردند اما متأسفانه نتوانستند ساخت آن را به سرانجام برسانند. در نهایت مهاراج در سال ۱۹۷۱ دارفانی را وداع گفتند.
بعد از آن در سال ۱۹۸۲ شخص “ماهاراج پراموخ سووامی” که از جانشینان “ماهاراج یوگیجی” محسوب میشد، تلاش کرد تا این رؤیا را به واقعیت تبدیل کند و برای این هدف از مریدان “سازمان سو وامی” کمک گرفت. در نهایت در ماه آوریل سال ۲۰۰۰ میلادی بعد از ۱۸ سال تلاش بیوقفه، بالاخره کلنگ ساخت این بنا به زمین زده شد. در سال ۲۰۰۵ و در ششم ماه نوامبر میلادی هم این بنا بعد از ۵ سال رسماً افتتاح شد.
سازندگان این بنای باشکوه “ماهاراج پراموخ سوامی” و ۳۰۰۰ نفر از یاران و پیروان ایشان به همراه ۷۰۰۰ نفر صنعتگر ماهر بودند که همگی در کنار هم بنا و این معبد باشکوه را ساختند.
در زمان ساخت ۸ راهب معروف و خوشنام هندو هم از ناظران این پروژه بودند و ۱۱ هزار کارگر و استادکار با تلاش شبانه روزی معبد آکشاردهام را بنا کردند. جالب است بدانید که با انجام این پروژه هزاران بانوی محلی و بسیاری از کشاورزان به درآمد رسیدند. تمامی حجاریها و تزیینات همه با دست هستند. همچنین ساختمان معبد را با ۶ هزار تن سنگرس راجستانی و ماسهسنگ صورتی بنا کردند. جالب است بدانید که تمام مجسمههای این بنا از جنس طلا با روکش طلا ساخته شدهاند.
همانطور که در ابتدای این مطلب اشاره کردیم این معبد یک مجموعه عظیم محسوب می شود که از قسمت های گوناگونی تشکیل شده است. در ادامه با هم سفری به بخشهای مختلف این معبد خواهیم داشت.
اولین قسمتی که در این معبد با هم مشاهده خواهیم کرد، قلب مجموعه یا معبد آکشاردهام است که جایگاه مقدسی برای پرستش خدایان هندو محسوب میشود. در فضای داخلی معبد ۹ فضای موضوعی وجود دارد که با تزیینات خاص و حکاکیهای منحصربهفرد در مقابل چشمان شما خودنمایی میکنند. هندوها بر این باورند که با گذشتن از این فضاهای مختلف بهراحتی میتوانید با ارواح مقدس، مریدان معروف هندو و شعف و شور آسمانی ملاقات کنید.
فضای خارجی این معبد هم مملو از حکاکیهای دستی بینظیر و فوقالعادهای است که شامل پیکرههای گوناگون از افراد سرشناس، معروف و مقدس هندوها است. قسمت پایین ساختمان معبد را هم “راجاتی” مینامند. شما میتوانید در این بخش حیوانات گوناگونی مثل فیل را که در هندوستان نماد قدرت بوده و همینطور شیر را که نماد شجاعت است، بهوضوح مشاهده کنید.
دومین قسمت از این معبد متعلق به مراسم آبی شک است. این مراسم در اصل برای انجام استحمام تشریفاتی الهههای هندو در نظر گرفته میشود که باهدف برآوردهشدن حاجات، دعاها و آرزوها انجام خواهد شد. در این قسمت، افراد ضمن برگزاری مراسم مختلف در زمان دعا و مناجات و خواندن سرود، بر روی مجسمهها آب هم میپاشند.
نمایشگاه آثار هنری در این معبد، مجموعهای از هنرهای سحرآمیز، خارقالعاده و تاریخی را به شما عرضه میکند که باهدف متحول کردن فرهنگ در نظر گرفته و ارائه شدهاند. در این نمایشگاه شما با ۳ بخش مختلف شامل:
- قایقرانی فرهنگی
- سالن پخش فیلم و دکور فیلمسازی
- و تالار ارزشها
روبرو هستید.
باغهای موضوعی در مجموعه معبد آکشاردهام با تاریخ، فرهنگ و طبیعت هند در ارتباط است. در این باغها شما باشخصیتهای برجسته و زنان و مردان و کودکان مشهور و معروف هندوستان آشنا خواهید شد. بدون شک عظمت این فضا شما را متحیر خواهد کرد.
بخش آبنمای آهنگین یکی از زیباترین قسمتهای این معبد محسوب میشود. شما در این بخش با چرخه زندگی در فضای معبد روبرو هستید که بهواسطه این آبنمای آهنگین ایجاد شده است. هر روز عصر در این مکان درست در زمان غروب آفتاب برنامه رقص آب و رقص نور اجرا میشود که در طی آن بهصورت داستانگونه و قصه وار، تاریخ هزار ساله هند برای شما به نمایش در میآید. تمامی داستانهای آن بهصورت مصور، مانند تئاتر در مقابل چشمان شما به نمایش گذاشته خواهد شد.
قسمت بعدی در این مجموعه یک باغ با مساحت ۲ هکتار با یک چمنزار بسیار وسیع و مجسمههای کوچک و بزرگ برنزی از مشاهیر کشور هند و قهرمانان کوچک و بزرگ آن است که شما را بیشتر با این افراد و پیشینه پر افتخار هندوستان آشنا خواهد کرد.
این باغ به شکل گل لوتوس بوده و یک باغ تورفته است که شما در آن میتوانید جملههایی ارزشمند و حک شده از سیاستمداران و مشاهیر ادبی معروف در تمام جهان مانند مارتین لوترکینگ و شکسپیر را دیده و مطالعه کنید.
این دریاچه در حاشیه مجموعه بزرگ معبد قرار گرفته و از ۱۵۱ دریاچه و رودخانه متعدد تغذیه میکند. مردم محلی منطقه این دریاچه را یک منطقه مقدس میدانند.
در این رستوران شما بهترین غذاهای محلی و بینالمللی گیاهی که با سبزیجات تازه بومی و باکیفیت تهیه شدهاند را نوش جان خواهید کرد. در این فودکورت انواع و اقسام غذاهای سنتی هندوستان برای شما ارائه و سرو میشوند. فستفودهای معروف بینالمللی هم در این فودکورت حضور دارند.
واقعیت این است که شما پیش از سفر و حضور در هر شهر و کشوری چه در ایران و چه در سایر نقاط جهان، بهتر است که در مورد آدابورسوم و فرهنگ مردمان منطقه مطالعه کرده و همه چیز را بادقت بررسی کنید.
ما در ادامه نکات طلایی برای سفر به هندوستان، شهر دهلی و بازدید از این معبد را به شما ارائه خواهیم کرد.
- نکته اول اینکه در این معبد عکاسی و فیلمبرداری اکیداً ممنوع است.
- دقت کنید که در زمان حضور در بااحتیاط رفتار کنید و به هیچچیز بیاحترامی نکنید.
- لباس مناسب، پوشش درست و رفتار مودبانه و محترمانه از جمله شرایط اصلی برای ورود به این معبد است. شاید در زمان بازدید از این معبد با سختگیرانه ترین قوانین روبرو شوید که البته با در نظر گرفتن فرهنگ و تمدن خاص کشور هندوستان، امری معمولی به حساب می آید.
- در زمان ورود بازرسی های انجام شده هم شامل گردشگران و هم شامل افراد بومی خواهد بود.
- به همراه داشتن دوربین عکاسی و دوربین فیلمبرداری در کنار لباسهایی که فاقد حجاب و پوشش لازم هستند، در این مکان ممنوع است.
- فراموش نکنید که عکاسیکردن در تمام نقاط این بنا ممنوع بوده و در برخی نقاط مخصوص، عکاسانی حضور دارند که با پرداختکردن هزینهای از طرف شما از فضای داخل معبد برایتان عکس خواهند گرفت.
- از جمله وسایل ممنوعه در معبد میتوان به: تبلت، دوربین عکاسی، گوشی موبایل، کتاب، هندزفری، کیف، کیف جیبی، کیفدستی و هر نوع ساک، اسباببازی و عروسک، نوشیدنی و غذا به جز غذاهای مخصوص کودکان، الکل، تنباکو، سیگار و حیوانات خانگی اشاره کرد.
- همچنین هرگونه وسیله شخصی به جز کارت اعتباری، کمربند، جواهرات، بطری آب و ژاکت در این فضا کاملاً ممنوع خواهد بود.
توصیه ما این است که در زمان بازدید از این معبد بههیچعنوان هیچگونه وسیله غیرضروری را با خود همراه نبرید. هر کدام از این اقلام را اگر به همراه داشته باشید، در قسمت بازرسی امنیتی معطل شده و ادوات شما گرفته خواهد شد. ضمن اینکه ممکن است دردسرهای زیادی برای شما به همراه داشته باشد.
معبد آکشاردهام تنها یکی از هزاران زیباییها و معابد باشکوه در کشور پهناور هند و شهر دهلی محسوب میشود. این بنا با اینکه در دوران معاصر ساخته شده است، اما با وفاداری هرچهتمامتر به سنتها و فرهنگ و معماری کشور هندوستان اجرا شده و آیینه تمام نمایی از هنر و معماری غنی و آدابورسوم تمامعیار هندوستان بهحساب میآید.
مقالات مرتبط