شیراز به عنوان شهر شعر و ادب در ایران شناخته می شود، بسیاری از بزرگان و مشاهیر ایرانی در این شهر زندگی کرده اند و آثار فرهیخته ای از خود برجای گذاشته اند. در این بخش از الی گشت به معرفی مشاهیر شیرازی پرداخته ایم تا شما نیز بیش از پیش با این مشاهیر آشنا شوید، از این رو پیشنهاد میکنیم که تا انتها با ما همراه باشید.
به منظور رزرو بلیط هواپیما جهت سفر به شیراز می توانید از الی گشت به صورت آنلاین اقدام به خرید نمایید.
مشهورترین افراد شهر شیراز چه کسانی هستند
مشاهیر و بزرگان شیراز به دو دسته اصلی افراد مشهور و گمنام تقسیم بندی می شوند، در این بخش به معرفی افراد مشهور شهر شیراز پرداخته ایم، افرادی که مطمئنا نامی از آنها در کتاب های درسی، جست و جوهای وب و حتی گفت و گوهای دوستانه تان شنیده باشید.
کوروش
کوروش که لقب اولین پادشاه هخامنشی را بر دوش می کشد، مشهورترین و محبوب ترین پادشاه جهان به شمار می رود. مدت زمانی که کوروش بر ایران حکومت کرد ۳۰ سال بوده است ولی در این مدت زمان به حدود نیمی از کره زمین حکمفرمایی میکرده است. از کوروش به عنوان پادشاهی عادل یاد می شود به طوری که نسخه اولیه قوانین حقوق بشر را از روی منشور این پادشاه برداشته اند. در حال حاضر آرامگاه کوروش در مجموعه پاسارگاد واقع شده است و شما میتوانید همه روزه از مقبره کوروش بزرگ دیدن نمایید.
اگرقصد سفر به شهر زیبای شیراز را دارید حتما مقاله بهترین و کامل ترین راهنمای سفر به شیراز را مطالعه کنید.
حافظ برجستهترین مشاهیر شیرازی
حافظ که همه ما آنرا با دیوان حافظش میشناسیم از مطرح ترین شاعران و غزل سرایان ایرانی است که شهرت جهانی دارد. از آرامگاه حافظ به عنوان یکی از نمادهای شهر شیراز یاد می شود. در حافظه شیراز که محل دفن حافظ است، تعداد بسیاری از شاعران و ادیبان دوران های مختلف ایرانی نیز آرمیده اند و شما با بازدید از این محل فرصت بازدید از مقبره این مشاهیر شیرازی هم خواهید داشت. از جمله این مشاهیر می توان به اهلی شیرازی، فرصت الدوله شیرازی، میرزا نظام الدین دستغیب، علی محمد قوام الملک، میرزا محمد رضا حکیم، میرزا عباس حکیم، دکتر لطفعلی صورتگر شیرازی، محمد خلیل رجایی و دکتر مهدی حمیدی شیرازی اشاره نمود.
سعدی
سعدی شیرازی سومین شخص از مشاهیر شیرازی است که با سفر به این شهر می توانید از مقبره او بازدید کنید. مشرف الدین مصلح بن عبدالله شیرازی متخلص به سعدی در سال ۶۰۶ هجری قمری در شیراز به دنیا آمد و در سال ۶۹۰ هجری قمری نیز در این شهر دار فانی را وداع گفت. آرامگاه سعدی را میتوان یکی از جمله مطرح ترین جاذبه های گردشگری شیراز دانست.
با رزرو آنلاین تور شیراز الی گشت، با کمترین قیمت و بهترین کیفیت به این شهر زیبا سفر کنید.
شوریده شیرازی
شوریده شیرازی یکی از جمله مطرح ترین شاعران زمان قاجار در شیراز به شمار می رود. او که در سال ۱۲۷۶ هجری قمری متولد شد، در ۱۷ سالگی دچار بیماری آبله شد و از ناحیه هر دو چشم نابینا شد. باتوجه به هم دوره بودن شوریده شیرازی با ملک الشعرای بهار، نامه نگاری های این دو با هم بسیار شهرت یافت. شوریده شیرازی در ۱۳۱۱ به کمک حسنی قلی خان نظام السلطنه مانی و میرزا علی اصغر اتابک، توانست به دربار ناصر الدین شاه راه یابد. ناصر الدین شاه به علت سرودن قصیده و مدحیه قریه بورنجان واقع در کوهمره را به او بخشید. کوهمره نام سه منطقه در استان فارس است که در حوالی منطقه شیراز تا کازرون قرار دارد. این شاعر فرهیخته در سال ۱۳۴۵ هجری قمری در شیراز فوت نمود و در کنار آرامگاه سعدی به خاک سپرده شد.
خواجوی کرمانی از مشاهیر شیرازی
در نیمه اول قرن هشتم فردی به دنیا آمد که بعدها به خواجوی کرمانی شهرت یافت. او که به غزل سرایی به تقلید از شیوه سنایی معروف بود، در سرودن مثنوی نیز از فردوسی الهام میگرفت. در بسیاری از اشعار این شاعر از مضامین عرفانی استفاده شده است. اشعار او تاثیرات بسیاری بر شاعران بعدی همچون حافظ گذاشته است. اصالت این شاعر کرمانی بوده ولی در سالهای آخر عمرش به شیراز رفته و در نهایت در همین شهر نیز فوت می کند. در نزدیکی حافظیه شیراز و نرسیده به دروازه قرآن شیراز این امکان را خواهید داشت تا از مقبره این شاعر بزرگ نیز دیدن کنید.
سیبویه شیرازی
یکی دیگر از مشاهیر شیرازی سیبویه شیرازی است. او که از جمله فیلسوفان و زبان شناسان مطرح ایرانی و یکی از جمله دانشمندان و مراجع بزرگ اسلامی به شمار می رود از پایه گذاران علم صرف و نحو در زبان عربی به شمار می رود. از او به عنوان اولین کسی که به جزئیات زبان عربی پرداخته است و اصول و صرف و نحو را در آن ابداع نمود. از جمله دیگر ابداعات این دانشمند ایرانی میتوان به نشانه گذاری های فتحه، کسره و ضمه اشاره کرد. او در ۴۰ سالگی عازم خراسان شد اما در مسیر بیمار شده و در شیراز فوت میکند و در همین شهر به خاک سپرده شد. برای بازدید از مقبره این دانشمند بزرگ میبایست به یکی از محله های قدیمی شهر شیراز به نام سنگ سیاه مراجعه کنید.
باباکوهی
یکی دیگر از مشاهیر شیرازی با نام باباکوهی شناخته می شود. مقبره این شاعر در دامنه کوه صبوی شیراز قرار دارد و قدمت آن به دوره آل بویه باز می گردد. برای بازدید از این مقبره می توانید به دروازه قرآن شیراز مراجعه کنید. مقبره این شاعر در نزدیکی این جاذبه گردشگری شیراز واقع شده است.
ملاصدرا
ملاصدرا یکی دیگر از مشاهیر شیرازی است. او که فرزند وزیر حاکم شیراز بود در روز نهم جمادی الاول سال ۹۸۰ هجری قمری در شهر شیراز به دنیا آمد. باتوجه به اینکه پدر او فردی ثروتمند بود، تحصیلاتش توسط معلم خصوصی و در قصر پدری گذرانده شد.
از ملاصدرا به عنوان برترین شاگرد میرداماد یاد می شود. پس از مهاجرت ملاصدرا از اصفهان به شیراز شروع به تدریس مبانی جدیدی در فلسفه در این شهر نمود. باتوجه به شرایطی که در شیراز وجود داشت و مخالفت مدرسین فلاسفه وقت که در شیراز حضور داشتند، ملاصدرا تصمیم گرفت تا به قم رفته و سالها در این شهر زندگی و تدریس نماید. سالها بعد مجددا به شیراز بازگشت و تدریس خود را در این شهر از سر گرفت. در نهایت این عالم در سفر حج به بیماری مبتلا شد و در بصره فوت کرد. در حال حاضر مقبره او در سمت چپ حرم امام علی دفن شده است.
کریم خان زند از تاریخی ترین مشاهیر شیرازی
کریم خان زند یکی از جمله پادشاهان ایرانی است که پیش از اینکه به پادشاهی برسد وزیر اعظم شاه اسماعیل سوم صفوی بود. پس از مرگ نادرشاه بود که ایران را هرج و مرج و عدم ثبات فراگرفت. بسیاری از خوانین در سراسر کشور شورش کرده و قصد جدایی داشتند. در نهایت در سال ۱۱۷۸ بود که کریم خان توانست بر مخالفان خود پیروز شود و به عنوان وکیل الرعایا به پادشاهی ایران برسد. او تا پایان عمر خود در این منصب باقی ماند و توانست سلسله زندیه را تاسیس نماید. کریم خان شیراز را به عنوان پایتخت سلسله خود قرار داده و بناهای متعددی را در این شهر بنا نمود. در طول حکومت او بر ایران شرایط آرام و پایداری داشت. او در سال ۱۱۵۷ در شیراز درگذشت و در همین شهر نیز به خاک سپرده شد.
میرزای شیرازی
میرزای شیرازی در ۴ اردیبهشت ۱۱۹۱ شمسی در شیراز به دنیا آمد. میرازی شیرازی در سال ۱۲۴۳ به مرجعیت تقلید مسلمانان رسیدند. میرزای شیرازی را بیشتر به دلیل فعالیت های سیاسی که انجام داده است می شناسند. از جمله مطرح ترین فعالیت های سیاسی او میتوان به تحریم حکم توتون و تنباکو اشاره نمود.
سایر مشاهیر شیرازی در یک نگاه
همانطور که اشاره شد مشاهیری که در شیراز به دنیا آمده اند و یا در این شهر زندگی و فوت کرده اند بسیار زیاد بوده و معرفی آنها در قالب یک متن نمیگنجند. از جمله سایر مشاهیر شیراز میتوان بیدل شیرازی، وصال شیرازی، قاآنی، عرفی، همای شیرازی، قطب الدین شیرازی، مهدی حمیدی شیرازی، انجوی، جانگیر خان صور اسرافیل، ندیم شیرازی و مانی شیرازی نیز اشاره نمود.
شما کدام یک از مشاهیر شیرازی را میشناسید؟
در این بخش از الی گشت به معرفی تعدادی از مشاهیر شیرازی پرداختیم، بجز موارد معرفی شده، شما دیگر کدام یک از این مشاهیر خوش نام شیرازی را میشناسید؟ نام آنرا در بخش نظرات برای ما و سایر دنبال کنندگان الی گشت ذکر کنید.