ماجراجویی و طبیعت گردی از روستای آهار تا آبشار شکرآب

آهار یکی از روستاهای دهستان رودبار قصران بخش رودبار قصران در استان تهران است. روستای آهار در بخش رودبار قصران منطقه شمیرانات واقع شده که یکی از مقاصد محبوب کوهنوردان است. این روستا در فاصله ۲۳ کیلومتری شمال غرب شهر گلندوک واقع شده است. مکان این روستا در نقطه‌ای است که دو تنگه به نام‌های ده تنگه و گردنه زرگاه (به سمت شمال غرب) و منطقه و مزارع و آبشار شکرآب سرچشمه رودخانه آهار (بنجوئک) و قله توچال و مرز شهرستانک (به سمت جنوب غرب) به هم می‌پیوندند. روستای آهار به‌عنوان یکی از روستاهای پررونق و آباد منطقه شناخته می‌شود. بسیاری از ساکنین این روستا به کشاورزی مشغول‌اند به دلیل دارابودن مزارع و باغات وسیع. در این منطقه، انواع میوه‌هایی مانند گیلاس، آلبالو، گلابی و سیب پرورش داده می‌شود.

طبیعت زیبای این منطقه در فصل‌های بهار و پاییز بسیار دیدنی است. روستای آهار یکی از جاذبه‌های دل‌انگیز برای گذراندن وقت در منطقه تهران است. این روستا در حاشیه کوه‌های البرز واقع شده و احاطه شده توسط کوهستان‌های و قله‌های بلندی که برای کوهنوردی مناسب هستند. به همین دلیل، علاقه‌مندان به کوهنوردی اغلب به این منطقه سفر می‌کنند. اگر در تهران زندگی می‌کنید یا قصد سفر به این شهر را دارید، می‌توانید یک روز را در این روستای زیبا سپری کنید. باتوجه‌به شلوغی و استرس شهری، فرار به طبیعت با هوای پاک برای شهروندان بسیار ضروری است و گذراندن یک روز در آغوش طبیعت و دور از شهر، می‌تواند استرس‌های روزمره را کاهش دهد.

روستای آهار دارای جاذبه‌های طبیعی و قابلیت‌های گردشگری فراوان است و از بهترین مکان‌های دیدنی تهران به شمار می‌رود. باغ‌های پردرخت، کوهستان‌های سبز و آب‌وهوای دلپذیر، مناظر زیبایی را در اطراف این روستا به وجود آورده‌اند. برای بازدید از این منطقه، می‌توانید یک سفر یک‌روزه را برنامه‌ریزی کنید و به دیدن روستای آهار بروید.

روستای آهار در ارتفاع ۲,۱۴۰ متر از سطح دریا واقع شده است، موازی با منطقه تجریش در شمال تهران و در فاصله ۲۳ کیلومتری از شمال غربی گلندوک در لواسان. این روستا در نقطه‌ای که دهستان ده تنگه و قله‌های توچال به هم می‌رسند واقع شده و مرز شهرستانک را تشکیل می‌دهد.

 ازطریق بزرگراه شهید بابایی در شمال شرقی تهران می‌توانید به روستای آهار بروید. از این بزرگراه تا ورودی جاده لشگرک بروید و سپس وارد این جاده شوید. از ابتدای جاده لشگرک تا روستای آهار ۳۳ کیلومتر است. پس از رسیدن به پلیس‌راه، در جهت فشم ادامه دهید. پس از عبور از حاجی‌آباد و اوشان، قبل از فشم به خروجی «دره بهشت» بروید. این جاده فرعی شما را به روستای آهار می‌برد.

باتوجه‌به آب‌وهوای مطلوبی که در روستای آهار حاکم است، فعالیت‌های کشاورزی در این ناحیه رونق دارد و آب موردنیاز کشاورزان از چشمه‌ها و رودخانه‌های اطراف روستا تأمین می‌شود. طبیعت زیبای روستای آهار با رودخانه‌های پرآب و خروشان اطراف، در فصل‌های گرم سال به هوای خنک و دلپذیر این منطقه کمک می‌کند. این رودخانه‌ها زمین‌ها و دره‌های اطراف روستای آهار را آبیاری کرده و منطقه را به سرسبزی و زیبایی می‌اندازند.

روستای آهار با کوهستان‌های بلند احاطه شده و ارتفاع آن باعث سردی و یخ‌بندان در اواخر پاییز تا پایان زمستان می‌شود. در تابستان، گرما متحمل نیست اما تابش مستقیم آفتاب باعث سوختگی می‌شود.

هوای بهار در روستای آهار بسیار ملایم و دلپذیر است و شب‌های تابستان نیز خنک هستند. از نخستین روزهای پاییز، سرما و بارندگی‌ها شروع می‌شود و تا پایان سال ادامه دارد. میزان بارش سالانه برف‌وباران در این ناحیه به بیش از ۶۰۰ میلی‌متر می‌رسد.

در قدیم مردم روستای آهار را با نام “اوهار” شناخته بودند که به‌تدریج به “اوهر” تغییر یافت. اهالی قدیمی این روستا مسیر ورود به آن از سمت روستای “ایگل” را “گل اوهر” می‌نامیدند. در لهجه روستایی، “او” به معنای آب و “هر” به معنی آسیاب است و به دلیل وجود آب فراوان در این منطقه، این نام برای روستا انتخاب شده است.

روستای آهار وسعت گسترده‌ای دارد و یکی از بزرگ‌ترین روستاهای تهران در منطقه رودبار قصران است. شرایط آب‌وهوایی و اقلیم این منطقه باعث رونق بالای کشاورزی و باغداری در این روستا شده. بیشتر ساکنان این روستا به کشاورزی و باغبانی مشغول هستند. رودخانه‌های پرآب و خروشان اطراف این روستا، منابع آبی موردنیاز برای زندگی و کشاورزی مردم را فراهم می‌کنند. رودخانه شکرآب که به طول ۱۵ کیلومتر، رودخانه‌ای معروف در روستای آهار است، از دامنه‌های کوه «صندوق چال» سرچشمه می‌گیرد و در طول مسیر خود در دره‌های کوه «تار چشمه»، به روستاهای زیادی زندگی می‌بخشد.

رودخانه «پیش کنک» نیز از کوه‌های «سی چال» سرچشمه می‌گیرد و در پایین‌دست روستای آهار با پیوستن به رودخانه شکرآب به رود جاجرود می‌پیوندد. جریان آب این دو رودخانه، همراه با دامنه‌های سرسبز کوهستانی، باغ‌های زیبا و چشمه‌های جوشان اطراف این منطقه، روستای آهار را به یکی از محبوب‌ترین ییلاق‌های نزدیک به تهران تبدیل کرده‌اند.

 فصل بهار با شکوفه‌زدن درختان و زنده شدن طبیعت، بهترین زمان برای سفر به تهران و روستای آهار است. در این زمان زیبا، چشمه‌ها و رودخانه‌ها پرآب و خروشان هستند. از سایر فصل‌های سال که روستای آهار دارای آب‌وهوای خوب و مناظر زیبا است، فصل پاییز با ریزش برگ‌ها منظره‌ای زیبا به روستای آهار می‌بخشد. در این فصل، هوای آهار خنک و دلپذیر می‌شود. اگر علاقه‌مند به کمپ و اتراق در طبیعت هستید، بهترین زمان برای سفر به روستای آهار فصل تابستان است. دشت‌های آهار در این فصل بسیار جذاب و رؤیایی به نظر می‌رسند.

 با توجه به کوهستانی بودن روستای آهار، زمستان در این منطقه بسیار سرد و پوشیده از برف است. بنابراین، اگر قصد دارید به این روستا بروید، بهتر است فصل دیگری را برای سفر خود انتخاب کنید.

آبشار شکرآب در نزدیکی روستای آهار و در میان‌دره‌ای سرسبز و دیدنی قرارداد و از مکان‌های دیدنی لواسان است. آبشار شکراب منطقه‌ای است ییلاقی که در غرب دره آهار واقع شده است که با وجود قنات‌ها و چشمه‌های زیبا مانند چشمه برفی شکرآب، زیبایی فوق‌العاده‌ای دارد. روستای شکرآب به همراه مسیرهای غربی آن که به شهرستانک منتهی می‌شوند، مکانی برای خوش‌گذرانی و شکار شاهان قاجار بوده است. این منطقه با وجود رودخانه‌ی زلال، کوه‌های مرتفع، درختان سبز و راه‌های نسبتاً هموار، جذابیت زیادی دارد و به یک منطقه پر بازدید تبدیل شده است. آبشار پرآب این روستا از زیباترین مناظر طبیعی آن به شمار می‌رود. همچنین آبشار فصلی معروف به آبشار چهل‌پله در دامنه‌های کوه قلعه دختر آهار واقع شده که شامل مجموعه‌ای از آبشارهای دیدنی می‌شود.

آبشار شکرآب یکی از زیباترین آبشارهای ایران است که در شمال این کشور و در دامنه‌های البرز قرار دارد. حضور این آبشار بر اقلیم منطقه تأثیر قابل‌توجهی دارد. گروه‌های مختلف کوهنوردی و گردشگران برای بازدید از این آبشار به روستای شکرآب سفر می‌کنند. با ذوب برف‌ها، حجم آب آن چندبرابر افزایش می‌یابد و زیبایی شگفت‌انگیزی دارد. این آبشار به‌صورت رودخانه ادامه می‌یابد و مسیر خود را در دل دره به سمت روستا ادامه می‌دهد.

آب این رودخانه زمین‌ها و باغ‌های اطراف روستا را سیراب می‌کند. آبشار شکرآب فقط یک جاذبه طبیعی نیست، بلکه مناظر فوق‌العاده‌ای را در مسیر رسیدن به آن ارائه می‌دهد. در حین سفر از روستا به سمت آبشار، می‌توانید از باغ‌های زیبای آلبالو و گیلاس لذت ببرید. در فصل بهار، گل‌های زیبای گیلاس زیبایی منطقه را دوچندان می‌کنند و از تیر تا خرداد، درختان پر میوه‌ای از محصولات خود برخوردارند. در این مسیر زیبا، مناظر طبیعی دلپذیری از دره‌ها و دامنه‌های سرسبز به چشم می‌خورد. این منطقه دارای تنوع گسترده‌ای از گیاهان و درختان است.

اگر آشنایی کافی با داروهای گیاهی داشته باشید، در این مسیر می‌توانید گیاهانی همچون آویشن کوهی، ریواس و گل‌گاوزبان را شناسایی کنید. رودخانه شکرآب از میان‌دامنه‌ها جاری است و به‌عنوان راهنمای خوبی برای رسیدن به‌پای آبشار عمل می‌کند. تا اواسط بهار، برف کمی بر روی قله‌ها باقی می‌ماند و منظره‌ای شگفت‌انگیز از خود به نمایش می‌گذارد. آب‌وهوای دلپذیر کوه نیز تمام این تجربه را دلچسب‌تر می‌سازد.

تصویر این آبشار در دل دره‌ای سرسبز، همه‌ی جذابیت‌های یک نقاشی زیبا را داراست. پس از طی مسیر دشوار کوهستان، به‌پای آبشار می‌رسیدید. هر نسیمی که از آنجا می‌گذرد، با لطافت پوست صورتتان را نوازش می‌کند. ممکن است آبشار شکرآب آهار به مهمانان خود خوشامد گوید. درحالی‌که روی یکی از تخته‌سنگ‌ها نشسته و به صدای آب که به صخره‌ها برخورد می‌کند گوش می‌دهید، نوای جادویی طبیعت شما را به آرامش می‌آورد. با زدن دست‌به‌آب خنک، تنتان را سرحال کنید و بعد از بستن چشم‌هایتان، با قراردادن پاهایتان داخل آب اجازه دهید جریان آب از بین پاهایتان بگذرد و خستگی را از تنتان به در کند. لذت آب‌تنی در روزهای گرم تابستان بی‌نظیر است، اما احتیاط لازم است زیرا که صخره‌ها و سنگ‌ها لیز هستند و باید بااحتیاط عبور کنید.

مطالب مرتبط

همه چیز درباره روستای افجه در لواسان

نغمه های طبیعت در روستای برگ جهان

اطراف آبشار شکراب، اماکن دیدنی بسیار زیادی برای گشت‌وگذار و تفریح وجود دارد؛ بنابراین مناسب است یک برنامه‌ریزی کنید و به دیگر جاذبه‌های جذاب آن منطقه نیز سر بزنید. در نزدیکی آبشار، می‌توانید امامزاده شکرآب را ببینید. این امامزاده از مکان‌های مقدس روستا است. در این مکان، دو امامزاده به نام‌های سید طاهر (ع) و سید زاهد (ع) دفن شده‌اند. این امامزاده‌ها از نسل امام سجاد (ع) هستند. ساختمان این امامزاده به دوره صفویه بازمی‌گردد؛ اما در دوره قاجار بازسازی شده است. در حیاط امامزاده، سکوهایی برای برپایی چادر فراهم شده‌اند. همچنین چند اتاق قابل اجاره برای اقامت نیز وجود دارد. درختان پرورش‌یافته اطراف این حرم را فراگیر کرده‌اند و زیبایی خاصی به آن محل بخشیده‌اند.

بهترین زمان برای دیدن از آبشار شکرآب تهران بهار و تابستان است. در این دوره از سال، برف‌ها آب می‌شوند و رودها خروشان می‌شوند. همچنین با وجود گل‌های گیلاس که شکوفه می‌دهند، منطقه شکرآب همچون بهشتی کوچک به نظر می‌رسد. می‌توانید عکس‌های زیبا و خاطره‌انگیزی از خود در کنار درختان گیلاس بگیرید. هر نسیمی که می‌وزد، شکوفه‌های گیلاس را در هوا می‌پراند و آن‌ها به زمین فرود می‌آیند و منظره‌ای زیبا خلق می‌کنند. در فصل تابستان، میوه‌های آبدار و رنگارنگ از شاخه‌ها آویزان هستند. هوا نیز خنک و لذت‌بخش است؛ اما از چهره پاییزی این منطقه نمی‌توان چشم‌پوشی کرد. در روزهای پاییز، بهتر است شرایط آب‌وهوایی را از قبل بررسی کنید تا باران‌های ناگهانی شما را متحیر نکند.

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد