هند کشوری با فرهنگی غنی و تاریخی بسیار طولانی و پربار است که اگر دوست دارید واقعاً آن را بشناسید باید این شناخت را از مراکز فرهنگی آن شروع کنید. در این مراکز مختلف شما با یک مجموعه کامل از دانستنیهای تاریخی و فرهنگی هند روبرو هستید که هر آنچه را که لازم است در مورد این سرزمین و مردمانش بدانید با شما در میان میگذارند. حالا اگر دوست دارید که با یک مجموعه کامل از دانشمندان و اشخاص برجسته هندی، نسخههای گوناگون خطی و کتابهای بسیار نایاب و کمیاب یک جا و هم زمان آشنا شوید، ما به شما پیشنهاد میکنیم که حتماً به مرکز ملی هنرهای ایندیرا گاندی رفته و از وجود تمامی این جاذبه های فرهنگی و اصیل کشور هند در کنار یکدیگر لذت ببرید.
مدیر مجموعه: Ram Bahadur Rai
آدرس: کشور هند، دهلی ۱۱۰۰۰۱ ، دهلی نو، جانپات (Janpath)، نزدیک دادگاه غربی، ساختمان جانپات (Janpath).
شماره تلفن مجموعه: ۴۳۳۹۳ ۹۵۹۹۴ ۹۱+
مرکز هنری ایندیرا گاندی
مرکز هنری ایندیرا گاندی در ۱۹ نوامبر سال ۱۹۸۵ توسط نخستوزیر راجیو گاندی راهاندازی شد و در ۲۴ مارس ۱۹۸۷ فعالیت رسمی خود را آغاز کرد.
این مجموعه یک مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی در مورد تمام هنرها با هر شکل و ساختاری است که علوم و هنرهای مرتبط با طبیعت، ساختار اجتماعی و کیهانشناسی را موردمطالعه، بحثوبررسی قرار میدهد. این مرکز در سال ۱۹۸۷ به عنوان یک مؤسسه کاملاً مستقل زیر نظر وزارت فرهنگ هند تحت عنوان یک مرکز مطالعاتی برای انجام تحقیقات، پیگیریها و انتشار آثار در زمینه هنرهای مختلف تأسیس شد. مدیریت این مجموعه برای انجام تصمیمگیریهای گوناگون بهصورت هیئت امنائی بوده که جلسات منظمی را برای هماهنگی و راهنمایی میان اجزای گوناگون این مجموعه بهصورت مداوم برگزار میکند.
واقعیت این است که هنر بافرهنگ بشر ادغام شده و برای ما امری ضروری محسوب میشود. “مهاتما گاندی” نقش هنر در زندگی آن انسان را بهواسطه کیفیتبخشی به زندگی، بسیار مهم و تأثیرگذار میداند و آن را جزئی ضروری و جدانشدنی از جامعه معرفی میکند. این یک جهانبینی کلنگر است که به طور قدرتمندی در سنت کشور هند به آن پرداخته شده است و افراد برجستهای مانند گاندی یا رابین درانات تاگور بر آن تأکید ویژه و فراوانی داشتهاند.
اهداف مرکز هنری ایندیرا گاندی
در مرکز هنری ایندیرا گاندی ادبیات شامل حوزههای ادبیات شفاهی، ادبیات نوشتاری، ادبیات خلاق و ادبیات انتقادی است. ضمن اینکه هنرهایی مثل معماری، هنرهای تجسمی، نقاشی و گرافیک، فرهنگ عمومی، عکاسی و فیلم، هنرهای نمایشی، موسیقی، تئاتر و رقص در گستردهترین مفهوم خود ارائه میشوند. تمام ارائهها در جشنوارهها و نمایشگاهها همراه با بُعد هنری ارائه، در نظر گرفته شده و اجرا خواهند شد.
در مراحل اولیه، این مرکز هنری تمرکز خود را بر هند و ابعاد گسترده هنری و فرهنگی آن گذاشته است و بعد از آن افقهای گستردهای را به سمت فرهنگها و تمدنهای دیگر گسترش داده است. مرکز ایندیرا گاندی بهواسطه برنامههای متنوع تحقیقاتی، آموزشدادن، نشر و انجام فعالیتهای خلاقانه این هدف را دنبال میکند که هنر در بافت محیط طبیعی و انسانی تزریق و القا شود. رویکرد اصلی این مرکز هم باهدف برقراری ارتباط مستحکم چندرشتهای و بینارشتهای میان هنرهای گوناگون، بهشدت موردتوجه جامعه است.
مطالب مرتبط
بخش های مختلف مرکز هنر های ایندیرا گاندی
این مرکز هنری از ۱۱ بخش و واحد کاربردی تشکیل شده است.
- بخش آکادمیک (Academic)و کتابخانه جامع و چندمنظوره که در سال ۱۹۸۷در مجموعه راهاندازی شد. هدف از راهاندازی این بخش انجام مطالعات و کاوش در مورد هنرهای گوناگون هندی و هنرهای مرسوم کشورهای همسایه خصوصاً هنرهای مرسوم در تمام حوزهها و در بخش جنوب و جنوب شرق آسیا است.
- بخش کالا کوسا (Kala Kosa) که به طور عمده به انجام مطالعات و انتشار متون اصلی و اساسی به زبانهای هندی اختصاص دارد.
- جانا پادا سامپادا (Janapada Sampada) که به مطالعات سبک زندگی میپردازد.
- کالا دار سانا (Kaladarsana) یا واحد اجرایی که انجام تحقیقات و مطالعات انجام شده در این مرکز هنری را از طریق برپایی نمایشگاههای گوناگون به شکل قابل مشاهدهای به مراجعین عرضه میکند.
- بخش انفورماتیک فرهنگی که ابزارهای گوناگون فناوری را برای حفظ فرهنگ و تبلیغ آن در مرکز هنر های ایندیرا گاندی به کار میگیرد.
- بخش اداری (Sutradhara) که ستون فقرات مجموعه بوده و به عنوان پشتیبان و هماهنگکننده تمام فعالیتها، نقش مهم و مؤثری را در این مرکز فرهنگی ایفا میکند.
- کالا نیدهی (Kalanidhi) یا مخزن تحقیقات، منابع و مراجع اصلی هنر و علومانسانی. این بخش یک مجموعه عظیم از منابع ساخته شده شامل طیف وسیعی از دادههای متنی، دیداری و شنیداری را شامل میشود.
- مرکز رسانه (Media Center) از ابتدای تأسیس مرکز هنری ایندیرا گاندی مرکز رسانه باهدف تبدیلشدن به یک مخزن بزرگ دیجیتال در نظر گرفته و در این مجموعه ساخته شد. در این مرکز تلاش میشود تا تمام مستندات سمعی، بصری و تحقیقاتی بایگانی شده و از آنها برای رونق پروژههای اجرایی آینده در سراسر جهان استفاده شود.
- واحد عکس (Photo Unit) واحد عکاسی در این مجموعه هنری وظیفه تهیه عکسهای گوناگون و مستندات مختلف رسانهای را بر عهده دارد. تهیهکردن نسخههای محافظتی، آرشیو کردن و بایگانی نسخههای گوناگون، نگهداری از کپی نگاتیوها، حفظ مجموعههای گوناگون عکاسی، برگزاری ورکشاپها و مدیریت انجام فعالیتهای منظم و گوناگون آموزشی؛ اجرای نمایشگاههای گوناگون، حفظ و نگهداری از اسلایدهای تهیه شده از قسمتهای مختلف مجموعه و باهدف نشر و حفظ آنها و عکاسی از ایونتهای مختلفی که در این مجموعه هنری برگزار میشوند، همگی از جمله وظایف واحد عکس در مرکز هنری ایندیرا گاندی است.
- آدی دریشیا (Adi Drishya) که در مرکز ملی هنرهای ایندیرا گاندی باهدف انجام کاوش بر روی نمودهای هنری که ناشی از ادراکات گوناگون حسی و اولیه انسانی هستند، در این مرکز در نظر گرفته شده است. برای این کاوشها در این بخش یک برنامه آکادمیک بزرگ طراحی شده که منجر به ایجاد یک تجربه زیباشناختی صرف خواهد شد. “دریشیا” به معنای بینایی و “شراویا” به معنای شنوایی است که هر دوکلمه به هدف اصلی این بخش از آکادمی اشاره دارند.
- و بخش آخر آزمایشگاه حفاظتی (Conservation Lab) که باهدف انجام حفاظت و برقراری نظم در زمینههای پیشگیرانه، آموزشی، حفظ و حراست از منابع و کتابها، نقاشیها، دستنوشتهها، آثار و اشیا چوبی و موارد دیگر بهصورت تخصصی در این مرکز لحاظ شده است.
مرکز ملی هنر های ایندیرا گاندی برای حفاظت از هنر هفتگانه
این مرکز در حال حاضر زیر نظر مستقیم دولت هند و تحت نظارت وزارت فرهنگ این کشور اداره میشود و تأمین مالی آن هم توسط دولت انجام خواهد شد. یک سازمان هنری برتر که با اهداف بلندمدت و با درنظرگرفتن افقهای وسیع پیشرو در زمینههای هنری، قصد دارد تا گامی مؤثر در حفظ و صیانت از آثار هنری در تمام ابعاد برداشته و به رونق آن در جوامع گوناگون جهانی منجمله کشور هند، کمک کند.