فرودگاه ها در مجاورت شهرها ساخته می شوند و وظیفه جابجایی مسافران را بر عهده دارند. در بعضی مناطق مرتفع دنیا فرودگاه هایی وجود دارند که به دلیل جغرافیای خاص منطقه، در ارتفاع بسیار بالایی ساخته شده اند. ارتفاع این فرودگاه ها بالاتر از ۴۰۰۰ متر است و به این ترتیب، از بسیاری از قله های مشهوری که می شناسیم هم مرتفع تر هستند. در این مطلب می خواهیم ۵ فرودگاه را به شما معرفی کنیم که همگی آن ها در ارتفاع بالاتر از ۴۰۰۰ متر قرار دارند! جالب است بدانید که بسیاری از آن ها در کشور چین و در مناطق مرتفع تبتی واقع شده اند. برای اینکه با مرتفع ترین فرودگاه های دنیا آشنا شوید الی گشت را همراهی کنید.
مطالب مرتبط: ۱۰ باند فرودگاه ترسناک در جهان وسط این باند فرودگاه، دو سنگ قبر وجود دارد!
کشور چین به دلیل جغرافیا و اقلیم طبیعی اش فرودگاه های مرتفع زیادی دارد. در واقع، ۴ فرودگاه از ۵ فرودگاه مرتفع دنیا در این کشور قرار دارند. از جمله این فرودگاه ها، فرودگاه داوچنگ یادینگ (Daocheng Yading Airport) است که در ارتفاع ۴۴۱۱ متری از سطح دریا قرار گرفته و مرتفع ترین فرودگاه دنیا به شمار می رود. در واقع بسیاری از این فرودگاه ها از قله های مشهور در گوشه و کنار جهان هم بلندترند! در این مطلب ۵ فرودگاه مرتفع دنیا را به شما معرفی می کنیم.
همان طور که اشاره کردیم این فرودگاه در چین قرار دارد و در سپتامبر ۲۰۱۳ بازگشایی شده است. فرودگاه داوچنگ در ارتفاع ۴۴۱۱ متری از سطح دریا قرار گرفته و به این ترتیب، مرتفع ترین فرودگاه دنیا شناخته می شود. این فرودگاه در استان سیچوآن قرار گرفته و یک باند فرود به طول ۴۲۰۰ متر و عرض ۴۵ متر دارد. مرتفع ترین فرودگاه دنیا با صرف هزینه ای بالغ بر ۲۵۵ میلیون دلار ساخته شده است. پیش از ساخت این فرودگاه، برای سفر از شهر داوچنگ به چنگ دو (Chengdu) سفری دو روزه با اتوبوس لازم بود، اما با ساخت این فرودگاه، این مدت زمان به یک ساعت کاهش پیدا کرد. انتظار می رود این فرودگاه سالانه پذیرای ۲۸۰۰۰۰ مسافر باشد.
این فرودگاه که گاه به نام فرودگاه چانگ دو بانگدا نیز نامیده می شود دومین فرودگاه مرتفع دنیا محسوب می شود. این فرودگاه در ارتفاع ۴۳۳۴ متری از سطح دریا قرار گرفته و از این حیث، بعد از فرودگاه داوچنگ در رده دوم لیست مرتفع ترین فرودگاه های دنیا قرار می گیرد. فرودگاه کامدو همان طور که از نامش مشخص است در نزدیکی شهر کامدو در تبت قرار دارد. فرودگاه کامدو باند فرودی به طول ۵۵۰۰ متر دارد که طولانی ترین باند فرود محسوب می شود. این فرودگاه در حال توسعه و گسترش است و پس از آن، می تواند سالانه ۱۸۰۰۰۰ مسافر را جابجا کند. برای توسعه این فرودگاه ۴۵ میلیون دلار هزینه شده و قرار است ترمینال جدیدی به مساحت ۴۰۰۰ متر مربع در این فرودگاه ساخته شود.
این فرودگاه نیز در کشور چین و در منطقه خودمختار تبتی Garze واقع شده و ۳۸ کیلومتر با کانگدینگ، مرکز استان سیچوآن فاصله دارد. فرودگاه کانگدینگ در ارتفاع ۴۲۸۰ متر از سطح دریا قرار دارد و سومین مورد از مرتفع ترین فرودگاه های دنیا به شمار می رود. باند فرود ۴۰۰۰ متری این فرودگاه ظرفیت پذیرش هواپیماهایی مثل ایرباس ای ۳۱۹-۱۰۰ و بوئینگ ۷۳۷-۷۰۰ را دارد. ترمینال این فرودگاه سالانه پذیرای ۳۳۰۰۰۰ مسافر و ۱۹۸۰ تن کارگو و بار است. فرودگاه کانگدینگ با سرمایه ۱۲۰ میلیون دلاری ساخته و از سال ۲۰۰۸ میزبان پروازهای تجاری است. مسافران با استفاده از این فرودگاه می توانند در عرض ۳۵ دقیقه به چنگ دو سفر کنند و از این نظر، باعث کاهش زمان سفر و رفت و آمد مردم در منطقه شده است.
فرودگاه نگاری در بین مرتفع ترین فرودگاه های جهان در رتبه چهار قرار می گیرد. این فرودگاه که هم کاربری نظامی و هم کاربری مسافربری دارد در شهر سیچوانه (Shiquanhe) در جنوب غربی منطقه خودمختار تبت و در نزدیکی مرز هند قرار دارد. فرودگاه نگاری گونسا در ارتفاع ۴۲۷۴ متری از سطح دریا واقع شده است. ساخت این فرودگاه در جولای ۲۰۱۰ تکمیل شده است و باند فرودی به طول ۴۵۰۰ متر نیز در این فرودگاه وجود دارد. هواپیمای جت لاینر ای ۳۱۹ ایر چاینا اولین پرواز تجاری بود که به مقصد این فرودگاه انجام شد. حدود ۲۴۱ میلیون دلار صرف ساخت و بازسازی این فرودگاه شده و قرار است تا سال ۲۰۲۰ این فرودگاه روزانه ظرفیت جابجایی ۱۲۰۰۰۰ نفر را داشته باشد.
پنجمین مورد از مرتفع ترین فرودگاه های دنیا، برخلاف چهار مورد قبلی در کشور چین قرار ندارد! فرودگاه ال آلتو در شهر ال آلتو، در فاصله ۱۴ کیلومتری جنوب غربی شهر لا پاز در کشور بولیوی واقع شده و در ارتفاعی بالغ بر ۴۰۶۱ متر قرار دارد! این فرودگاه در سال ۱۹۶۵ افتتاح شد اما در دهه ۱۹۷۰ و همینطور سال ۲۰۰۶ مورد بازسازی و نوسازی قرار گرفت. دو باند فرودگاه به طول های ۴۰۰۰ متر و ۲۰۵۰ متر و ترمینال مسافربری در این فرودگاه وجود دارد.
۵ فرودگاهی که ذکر کردیم مرتفع ترین فرودگاه های مسافربری دنیا بودند و همگی آن ها ارتفاعی بیشتر از ۴۰۰۰ متر داشتند. با این حال، فرودگاه های بسیار دیگری نیز وجود دارند که ارتفاعشان کمی از ۴۰۰۰ متر کمتر است، اما باز هم جزء مرتفع ترین فرودگاه های دنیا به شمار می روند. فرودگاه یوشو باتانگ (Yushu Batang Airport) در کشور چین در ارتفاع ۳۸۹۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است و ششمین فرودگاه مرتفع دنیاست. فرودگاه اینکا مانکو کاپاک (Inca Manco Cápac Airport) با ارتفاع ۳۸۲۶ متری در رده هفتم این لیست قرار می گیرد. پس از آن فرودگاه شیگاتسه پیس (Shigatse Peace Airport) قرار دارد که در منطقه تبتی کشور چین قرار دارد و در ارتفاع ۳۷۸۲ متری از سطح دریا واقع شده است. اما دهمین و آخرین فرودگاه مرتع دنیا فرودگاه لهاسا گونگار (Lhasa Gonggar Airport) است که ۳۵۷۰ متر از سطح دریا بالاتر است و باز هم در کشور چین قرار دارد.
منبع: airport-technology.com