ماهی قرمز در هواپیما
این هم از آن دست سوالات عجیبی است که اتفاقا ممکن است برای خیلی ها مطرح شود. در ایام نوروز به سر می بریم و خیلی از خانواده ها ماهی های قرمز را به عنوان نمادی از زندگی و حرکت در سفره هفت سین قرار می دهند. البته ما به شما توصیه می کنیم از خرید این گونه ماهی ها و سایر آبزیان (مثل لاک پشت، سمندر و …) که چند سالی است در بازار به فروش می رسد خودداری کنید. چون این ماهی ها به دلیل شرایط نامناسب نگهداری متاسفانه عمر زیادی نخواهند داشت و بهتر آن است که سال جدید را با همان هفت سین سنتی خودمان جشن بگیریم. اما به هرحال ممکن است بسیاری از خانواده ها همچنان ماهی قرمز را خریداری کرده باشند و قصد داشته باشند به سفری طولانی بروند. یا شاید هم در سفر و مدت اقامتتان ماهی خریده اید و کودکتان به این ماهی قرمز کوچک دلبسته شده است و می خواهد ماهی را با خودش به خانه بیاورد. در این شرایط این سوال پیش می آید که می شود ماهی قرمز را به داخل هواپیما برد؟ حیوانات خانگی بزرگ را معمولا با شرایط خاصی می توان در قسمت بار جابجا کرد، اما یک ماهی قرمز کوچک که در شیشه ای دربسته نگهداری می شود فضای زیادی را اشغال نخواهد کرد. بنابراین آیا می شود این ماهی را همراه با وسایل شخصی به داخل هواپیما برد؟ قوانین ایرلاین ها در مورد حضور ماهی قرمز در هواپیما چیست؟ در ادامه با الی گشت همراه باشید تا پاسخ این سوال را با هم پیدا کنیم.
قوانین شرکت های هواپیمایی
مطالب مرتبط: برای حمایت از سمندر لرستانی این گونه در حال انقراض را نخرید! آغاز پروازهای نوروزی از ۲۵ اسفند
در مورد انتقال حیوانات خانگی مثل سگ و گربه قوانین مشخص و شفافی وجود دارد. حتی برخی ایرلاین ها اجازه می دهند سگ های کوچک و گربه را با خود به داخل کابین هواپیما برد و زیر صندلی قرار داد. اما وقتی بحث انتقال یک ماهی به هواپیما و سفر در ارتفاع ۱۱۰۰۰ متری باشد موضوع کمی پیچیده می شود. هر ایرلاین قوانین مخصوص به خود را دارد و بهتر آن است که هنگام رزرو بلیط هواپیما حتما موضوع انتقال ماهی و حیوانات خانگی را با آن ایرلاین، بررسی کنیم. برخی از ایرلاین ها مثل ساوت وست (Southwest) حتی اجازه حیوانات خشکی را نیز به داخل هواپیما نمی دهند، چه برسد به یک ماهی داخل آب! اما ایرلاین هایی مثل یو اس ایرویز اجازه ورود ماهی به داخل هواپیما را می دهند. سایر ایرلاین ها مثل امریکن، جت بلو و یونایتد در مورد حیوانات خانگی صحبت کرده اند اما اشاره ای به ماهی قرمز در هواپیما نکرده اند. حیوانات بزرگ تر را معمولا با شرایط خاصی به قسمت بار هواپیما می برند. اما هزینه این جابجایی معمولا زیاد است و شاید چندین برابر قیمت یک ماهی قرمز باشد. پس این راه اصلا به صرفه نیست. اما برخی ایرلاین ها اجازه حضور ماهی قرمز در هواپیما را می دهند و هزینه جداگانه ای نیز از شما دریافت نمی کنند. اما در اینجا یک موضوع مطرح می شود و آن هم قانون محدودیت حمل مایعات به داخل هواپیماست!
محدودیت حمل مایعات
در سال های اخیر به دلیل افزایش امنیت پرواز، مقررات حمل بار به داخل هواپیما سختگیرانه تر شده است. یکی از این قوانین محدودیت حمل مایعات به داخل کابین هواپیماست. مسلما برای حمل ماهی به آب نیاز دارید و اکثر ایرلاین ها تنها اجازه می دهند تا ۱۰۰ میلی لیتر آب در یک ظرف داشته باشید. این حجم از آب برای نگهداری یک یا چند ماهی بسیار کم است و شاید تنها ماهی های آکواریومی مثل ماهی فایتر که قادر به تنفس هواست بتوانند در چنین حجم کمی از آب زنده بماند. اگر بلیت هواپیمایتان را رزرو کرده اید و متوجه شده اید که شرکت هواپیمایی اجازه می دهد ماهی را با حفظ محدودیت مایعات به داخل هواپیما ببرید می توانید به این صورت عمل کنید: اولا لازم است ماهی را در یک ظرف مناسب نگهداری کنید که محکم باشد و اجازه ورود هوا را نیز بدهد. برای این منظور کیسه های مخصوص آکواریوم به نام breather bags وجود دارد که مخصوص حمل ماهیان و آبزیان است. در این مورد می توانید از فروشگاه های تخصصی آکواریوم سوال کنید و اطلاعات خوبی کسب کنید. این کیسه های پلاستیک در عین حال که محکم هستند اجازه تبادل هوا را نیز می دهند. در غیر این صورت، ماهی را داخل کیسه شفاف محکمی قرار دهید و کمی آب بریزید و گره بزنید، به طوریکه کمی هوا در بالای کیسه وجود داشته باشد. اگر حجم آب بیشتر از ۱۰۰ میلی لیتر است می توانید در ظرفی جداگانه کمی آب همراهتان داشته باشید و وقتی از گیت رد شدید و داخل هواپیما رفتید از آب ظرف به آن اضافه کنید. هنگامی که از گیت رد می شوید ممکن است مامورین ظرفی محتوی ماهی را از لحاظ حجم آب بررسی کنند.
با شرکت هواپیمایی تماس بگیرید!
یکی دیگر از نکات مهم در نگهداری ماهی، حفظ دمای آب است. این امر به ویژه در مورد ماهی های زینتی و گران قیمت اهمیت پیدا می کند. بسیاری از ماهی در دمای خاصی می توانند زنده بمانند و در صورتی که دمای آب کمتر یا بیشتر شود دچار مشکل می شوند. در این صورت می توانید ماهی را داخل یک جعبه کوچک یونولیتی قرار دهید تا به این صورت هم دمای آب ثابت بماند و هم از ضربه و تکان های شدید جلوگیری کنید. همین طور ماهی ها به میزان اکسیژن آب حساس هستند و بسیاری از آکواریوم داران در هنگام جابجایی و انتقال ماهی داخل آب اکسیژن تزریق می کنند.
البته این موارد را می توان در پروازهای داخلی و البته با هماهنگی ایرلاین انجام داد. برای انتقال ماهی به خارج از کشور یا انتقال از کشورهای خارجی به داخل، نیازمند مجوزهای لازم هستید و انتقال ماهی به این سادگی ها نیست. به خصوص اگر ماهی خاص و کمیابی باشد لازم مجوز حمل و نقل و همینطور گواهی سلامت پزشکی تهیه شود تا اجازه جابجایی ماهی داده شود. اما همان طور که گفتیم این قوانین بسته به نوع شرکت هواپیمایی متفاوت است و هر ایرلاین ممکن است قوانین متفاوتی در این زمینه داشته باشد. بنابراین بهتر است هنگام رزرو بلیت هواپیما در مورد حضور ماهی قرمز در هواپیما از مسئولین شرکت هواپیما سوال کنید.
در پایان اگر از لحاظ تئوری و عملی بخواهیم به موضوع نگاه کنیم در پاسخ به پرسش ابتدای متن، «آیا می توان ماهی قرمز را به داخل هواپیما برد؟» باید بگوییم بله، می شود این کار را با حفظ نکاتی انجام داد. اما از لحاظ قانونی لازم است قبل از پرواز این موضوع را با مسئولین ایرلاین در میان بگذارید و اگر اجازه حضور ماهی قرمز در هواپیما را به شما دادند این کار را انجام دهید. امیدواریم هم شما و هم ماهی قرمزتان سفر خوب و آرامی را در پیش داشته باشید!
منبع: azula.com