قطار هوایی چین یکی از جدیدترین وسایل حمل و نقل عمومی در این کشور پهناور و پرجمعیت در شرق قاره آسیا است که به تازگی توسط مهندسان چینی و پس از ده سال مطالعه راه اندازی شده است. در ساخت این قطار تندرو از جدیدترین تکنولوژیهای روز دنیا استفاده کردهاند و بسیاری از گردشگران در زمان سفر به کشور چین تمایل دارند برای تردد از این قطار هوایی استفاده کنند. چین یکی از برترین مقاصد گردشگری در جهان است و سالانه میلیونها توریست از کشورهای مختلف جهان به کشور چین سفر میکنند، در این کشور علاوه بر جاذبههای طبیعی و تاریخی تعداد جاذبههای حوزه فناوری هم زیاد است.
در ساخت قطار هوایی چین یا همان اسکای ترن (Sky Train) از جدیدترین فناوری روز دنیا استفاده شده، این قطار با کمک آهنرباهای قوی و نیروی الکترومغناطیسی روی ارتفاع حرکت میکند و در ریل گذاری این قطار از آهنرباهای مخصوصی استفاده کردهاند تا قطار بتواند در ارتفاع با سرعت زیادی حرکت کند. چین اولین کشور در جهان است که توانسته قطار هوایی شناور خود را با کمک نیروی الکترومغناطیس و با استفاده از آهنربا راه اندازی کند. اگر شما هم به فناوریهای نوین در حوزه حمل و نقل علاقه دارید، حتما این مقاله از مجله گردشگری الی گشت را تا انتها دنبال کنید.
تضمین بهترین قیمت بلیط هواپیما، بلیط قطار و رزرو هتل در تمامی نقاط جهان فقط در الی گشت.
قطار هوایی چین (Sky Train) یکی از مشهورترین دستاوردهای مهندسین این کشور در صنعت حمل و نقل ریلی محسوب میشود که در جهان بی نظیر است. در راه اندازی این قطار مسافربری هوایی از نیروی الکترومغناطیس استفاده کردهاند، این قطار مسیر آزمایشی اولیه خود به طول ۷۵۰ متر را با موفقیت طی کرده و در حال حاضر به یکی از جاذبههای استان جیانگشی چین تبدیل شده است. این قطار شگفت انگیز در ارتفاع حدود ۱۰ متری از سطح با سرعت ۸۰ کیلومتر بر ساعت حرکت میکند و یک قطار تندرو شناور محسوب میشود.
از فلزات مخصوصی در طراحی خطوط ریلی این قطار استفاده شده تا ریلها خاصیت الکترومغناطیسی خود را به میزان قابل توجهی و به مدت طولانی حفظ کنند. کشور چین تمامی فلزات مورد استفاده در خطوط ریلی این قطار هوایی را از معادن خود استخراج کرده و به صورت ویژه در طراحی ریلهای قطار هوایی چین از این فلزات استفاده کرده است. چین در زمینه معادن بسیار غنی است و حجم زیادی از مواد معدنی الکترومغناطیسی در معادن این کشور وجود دارد که هنوز استفاده نشده است.
سریع ترین قطار هوایی جهان در چین پس از ده سال کار مداوم متخصصان و مهندسان این کشور راه اندازی شده است. قطار هوایی چین یکی از مهمترین تحولات صنعت حمل و نقل ریلی در کشور چین و در جهان محسوب میشود، این قطار که در طراحی آن از ریلهای هوایی الکترومغناطیسی استفاده شده در نوع خود منحصر به فرد است. طبق برنامه ریزیها قرار است این قطار تندرو مسیر بین شانگهای و هانگژو را در کوتاه ترین زمان ممکن طی کند.
در طراحی قطار هوایی چین که به آن قطار مگلو هم میگویند از آهنرباهای الکتریکی قدرتمند استفاده شده تا قطار در امتداد مسیر ریلی هوایی حرکت کند، در واقع مسافران در زمان سوار شدن به قطار هوایی مگلو چین به صورت معلق هستند و قطار از قسمت سقف به ریلها متصل است. قطار مگلو در اولین مسیر آزمایشی خود موفق شده، مسیر سرخ در شهرستان شینگجو (Xingguo) در استان جیانگ شی چین را با موفقیت و در کوتاه ترین زمان ممکن طی کند. انرژی مورد استفاده برای معلق نگه داشتن قطار هوایی چین در مقایسه با مترو یا قطارهای تندرو دیگر حدود ۱۵ درصد بیشتر است.
در طراحی این قطار شگفت انگیز از نیروهای الکترومغناطیس به صورت ویژه استفاده شده است، این قطار هوایی یک نیروی دافعه ثابت تولید میکند. نیروی دافعه این قطار به اندازه کافی قدرت دارد تا قطار را با استفاده از آهنرباهایی بسیار قوی در هوا به صورت معلق نگه دارد و در حین حرکت سقوط نکند. واگنهای قطار هوایی چین با سرعتی در حدود ۸۰ کیلومتر در ساعت در زیر ریل به صورت معلق حرکت میکند.
ریلهای این قطار با سطح زمین حدود ۱۰ متر فاصله دارد و در حین حرکت این قطار هیچ تماس فیزیکی با هیچ چیزی ندارد. در طراحی قطار هوایی مگلو (maglev) برای طراحی ریلها از فولاد استفاده شده است، در ساخت این قطار هوایی از فناوری قطارهای هوایی آلمان معروف به فناوری ترانس راپید (Transrapid technology) استفاده کردهاند و ریل کمترین اصطکاک ممکن با قطار را دارد. همچنین سیستم قطارهای هوایی کشور چین فاقد اصطکاک چرخشی هستند و به همین دلیل انرژی کمی برای شتاب گیری نیاز دارند و از عناصر کمیاب که فقط در معادن چین موجود است در طراحی ریلهای فولادی این قطار استفاده کردهاند تا نیرو محرکه این قطار در سطح مطلوبی ثابت باشد.
آهنرباهای مورد استفاده در خطوط ریلی قطار هوایی چین، هیچ شباهتی به آهنرباهای معمولی ندارد، زیرا آهنرباهای معمولی با قطبهای مخالب بعد از مدتی طولانی که یکدیگر را دفع میکنند با مشکل روبرو شده و با گذشت زمان خاصیت مغناطیسی خود را از دست میدهند. در طراحی خطوط ریلی قطار هوایی مگلو چین از آهنرباهای مخصوصی استفاده کردهاند، این آهنرباها توسط متخصصان چینی با خاک مخصوص کمیابی که خاصیت مغناطیسی دارد به صورت حرفهای تقویت شده و قدرت مغناطیسی آن در طولانی مدت کم نمیشود.
ماده نئودیمیم یکی از عناصر کمیابی است که از معادن کشور چین کشف شده و برای تقویت خاصیت مغناطیسی آهنرباهای قطار هوایی چین استفاده کردهاند. استفاده از این ماده در طراحی خطوط ریلی قطار هوایی چین باعث شده این خطوط تا ۱۰۰ سال خاصیت الکترومغناطیسی خود را حفظ کنند و به یک آهنربای دائمی تبدیل شوند. بر اساس برآورد کارشناسان چین با تسلط خود در تامین خاکهای کمیاب این قدرت را دارد که بیش از ۸۰ درصد آهنربای دائمی جهان را تولید کند.
ظرفیت قطار هوایی چین یا همان قطار مگلو در هر سفر ریلی فقط ۸۸ نفر است و طبق برنامه ریزیهای صورت گرفته قرار است در ماههای آینده این قطار مسیر بیشتری را طی کند. طبق اعلام مدیران شرکت حمل و نقل ریلی چین، قطار هوایی قرار است بعد از آزمایش موفقیت آمیزی که در مسیر ریل سرخ داشت، مسیری در حدود ۷.۵ کیلومتر را با سرعت ۱۲۰ کیلومتر در ساعت طی کند. همچنین دولت چین قصد دارد در سالهای آینده این مدل قطار هوایی را در سایر شهرهای این کشور پهناور برای تردد راحت و سریع مردم راه اندازی کند. این نوع قطار میتواند در آینده نزدیک به یکی از جاذبههای توریستی شهرهای مختلف کشور چین تبدیل شود و همچنین به دلیل هزینه ارزان سفر احتمالا بسیاری از مردم این کشور از این قطارها در آینده برای حمل و نقل عمومی در کشور چین استفاده خواهند کرد.
یکی از نکات مثبتی که کارشناسان در مورد قطار هوایی چین بیان میکنند، مربوط به پایین بودن میزان آلودگی صوتی این قطارها است که باعث شده مسئولین کشور چین تصمیم بگیرند از این قطار تندرو هوایی در مسیرهای شلوغ و پرتردد استفاده کنند. قطار میگلو به لحاظ ایمنی هم قطار بسیار امن و مطمئنی محسوب میشود و متخصصان صنعت حمل و نقل ریلی در کشور چین باور دارند که این قطار ضد تصادف است. به همین دلیل ایمنی این قطار شگفت انگیز و احتمال بروز حوادثی همچون تصادف و یا سقوط ناگهانی در قطار هوایی مگلو تقریبا نزدیک به صفر است.
چالش های زیست محیطی قطار هوایی چین اما بسیار زیاد است و بسیاری از فعالان حوزه محیط زیست این قطارها را به عنوان خطر جدی برای آلودگیهای زیست محیطی معرفی میکنند. مصرف برق این قطار هوایی بسیار بیشتر از سایر قطارها است و به دلیل میدان مغناطیسی که از حرکت این قطارها ایجاد میشود، سلامت افراد ساکن در اطراف این قطارها هم به خطر میافتد. همچنین در ساخت آهنرباهای مورد استفاده از در این قطارها از منابع موجود در معادن چین استفاده شده و حجم زیادی از خاکهای کمیاب این معادن برای تولید آهنربای قوی مصرف شده که این موضوع هم از نظر بسیاری از کارشناسان به محیط زیست در طولانی مدت آسیب میزند و خطرات جبران ناپذیری را به دنبال دارد.
هوش مصنوعی یکی از فناوری نوظهور سالهای اخیر است که توانسته در بسیاری از حوزهها نفوذ کند، این فناوری در صنعت حمل و نقل هم نقش بسیار پر رنگی دارد و مهندسان چینی در طراحی قطار هوایی این کشور هم از این فناوری و قابلیتهای بسیار پیشرفته آن استفاده کردهاند تا این قطار هوایی با سریعترین سرعت ممکن مسافران را جا به جا کند.
فناوری هوش مصنوعی به کار رفته در طراحی قطار هوایی چین باعث شده این قطار با سرعتی بیشتر از قطارهای مشابه حرکت کند، این قطار هوایی موتور ندارد و از فناوریهای جدید برای حرکت آن استفاده کردهاند. سرعت این قطار نسبت به موارد مشابه حدود ۵۰ درصد بیشتر است، یعنی این قطار شگفت انگیز که به صورت شناور طراحی شده در آینده نزدیک به جای سرعت ۸۰ کیلومتر در ساعت با سرعت ۱۲۰ کیلومتر در ساعت مسافران خود را جا به جا میکند و مسافتهای طولانی درون شهری را در اسرع وقت طی خواهد کرد.
“قطار آسمان” یا همان این قطار شگفت انگیز یکی از جدیدترین دستاوردهای مهندسان چینی در صنعت حمل و نقل ریلی است، این قطار به صورت شناور طراحی شده و ریلهای آن به جای اینکه زیر قطار باشد از سقف به این قطارها وصل شده است. این قطار مسیر آزمایشی ریل سرخ به طول ۷۵۰ متر را توانست با سرعت ۸۰ کیلومتر بر ساعت با موفقیت طی کند و قرار است در ماههای آینده این قطار برای مسیرهای طولانی هم مورد استفاده قرار بگیرد. در طراحی این قطار از فناوریهای جدید و نیروی الکترومغناطیس استفاده کردهاند.
در طراحی قطار شناور هوایی چین از فناوری قطارهای ترانس راپید آلمان استفاده شده و این قطارها با کمترین اصطکاک به صورت شناور حرکت میکنند.
قطار مگلو شانگهای یک قطار پر سرعت است که در شهر شینگجو (Xingguo) در استان جیانگ شی چین قرار دارد و در حال حاضر مسافران را در داخل این شهر کوچک جا به جا میکند. طبق برنامه ریزیها قرار است به زودی این قطار تندرو مسیر بین دو شهر بزرگ شانگهای و هانگژو را در کوتاه ترین زمان ممکن طی کند.
در حال حاضر این قطار شگفت انگیز مسیر حدود ۷۵۰ کیلومتری را با سرعت ۸۰ کیلومتر بر ساعت طی میکند، اما طبق پیش بینیها احتمال سرعت این قطار تا ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت هم افزایش یابد.
قطار هوایی چین در حال حاضر فقط ظرفیت جا به جایی ۸۸ مسافر را به صورت نشسته دارد ولی پیش بینی میشود ظرفیت این قطارها در طولانی مدت افزایش یابد.
در کشور مدرن و پیشرفته چین تنوع وسایل حمل و نقل عمومی بسیار زیاد است و گردشگران و مردم محلی برای رفتن به نقاط مختلف شهر میتوانند از وسایل متنوعی استفاده کنند. قطارهای تندرو و قطارهای هوایی که به آنها مونوریل هم گفته میشود در کشور چین بسیار پر رونق است، اما مهندسان چینی برای بهبود کیفیت زندگی شهری به سراغ ساخت قطارهای هوایی شناور یا معلق رفتهاند. این قطارها آلودگی صوتی کمی دارند و در مقایسه قطارهای تندرو دیگر سرو صدای کمتری تولید میکنند. در طراحی این قطارها از نیروی الکترومغناطیس و آهنرباهای بسیار قوی استفاده شده است.
قطار هوایی چین در حال حاضر با سرعت حدود ۸۰ کیلومتر در ساعت فقط در یکی از شهرهای کشور چین راه اندازی شده و پیش بینی میشود این قطارها در سالهای آینده به سایر شهرهای چین هم راه یابد. اگر شما هم تمایل دارید به کشور چین سفر کنید و از جاذبههای گردشگری و فناوریهای جدیدی که در شهرهای این کشور استفاده شده از نزدیک دیدن کنید، از همین الان میتوانید بلیط پرواز و یا تور تفریحی خود به مقصد شهرهای مختلف کشور چین را از سایت الی گشت به صورت کاملا آنلاین به مقصد این کشور آسیایی بزرگ و پرجمعیت رزرو کنید و با خیال آسوده راهی شرق آسیا شوید.