آیا با مترو می توان به فرودگاه های تهران رفت؟

فرودگاه های تهران از جمله راه های دسترسی داخلی و خارجی هستند که شهر های ایران را به داخل و خارج از کشور متصل می کنند. در حالت کلی تهران ۳ فرودگاه دارد. فرودگاه های مهرآباد، امام خمینی و پیام که فرودگاه امام را برای پرواز های خارجی، فرودگاه مهرآباد برای پروازهای داخلی و فرودگاه پیام برای باربری هوایی در نظر گرفته شده است. در این مقاله قصد داریم تا دسترسی به این فرودگاه ها خصوصا با سیستم حمل و نقل مترو در شهر تهران را بررسی کنیم.

تضمین بهترین قیمت بلیط هواپیما، بلیط قطار و رزرو هتل  در تمامی نقاط جهان فقط در الی گشت.

 فرودگاه های تهران

به‌طورکلی در میان زیرساخت هایی که برای حمل و نقل عمومی در یک شهر انجام می‌شوند، فرودگاه یکی از اصلی ترین و مهمترین زیرساخت ها به حساب می‌آید. چرا که قادر است سالانه میلیون ها مسافر را به راحتی و در کمترین زمان جابجا کند. بعبارتی فرودگاه ها اصلی‌ترین دروازه‌ های هر شهر و کشور به حساب می آیند، پس باید در نوع خود بی‌نظیر و بهترین باشند تا بتوانند بالاترین خدمات را ارائه دهند. از آن جایی که پایتخت هر کشوری باید بهترین گزینه ها را برای ارائه داشته باشد، در شهر تهران نیز دو فرودگاه اصلی و مهم ساخته شده است. فرودگاه بین المللی امام خمینی و فرودگاه مهرآباد که هر دو نقش بسیار مهم و اساسی در ترویج و توسعه فرهنگی گردشگری و بازدید گردشگران از مکان های دیدنی تهران و ایران، ایفا می کنند.

فرودگاه مهرآباد تهران

در بین فرودگاه های تهران ، فرودگاه مهرآباد نام اولین اولین فرودگاه شهر را به خود اختصاص داده است. حسین آباد یا مهرآباد روستایی در زمان قاجار بود که امروزه فرودگاه بین المللی تهران را در آن مستقر کرده‌اند. مِلک اصلی متعلق به فردی به نام حاجی میرزا آقاسی است که در زمان محمد شاه قاجار صدراعظم ایشان بوده. با گذشت زمان منطقه ذکر شده به عنوان مهریه به شخص بانو عصمت الدوله بخشیده شد و نام مهرآباد را به خود گرفت. درست در سال ۱۲۹۶ شمسی و همزمان با پایان جنگ جهانی دوم، برای اولین بار تهرانی ها پرواز به یک شیء غریبه و ناشناس را در آسمان مشاهده کردند که در اصل هواپیما بود.

در زمان گذشته خبری از ساختمان های غول پیکر و آسمان خراش های بلند نبود، به همین دلیل این هواپیما از تمام نقاط شهر به راحتی دیده میشد. قطعات این هواپیمای روس را به صورت کاملاً مجزا به ایران وارد کرده و بعد از مونتاژ، برای بار اول با یک خلبان روس بر فراز آسمان تهران به پرواز درآمد. بعد از این اتفاق و در پی بالا رفتن میزان استفاده از هواپیما در طول جنگ جهانی دوم، صنعت هواپیمایی در جهان پیشرفت بسیار چشمگیری پیدا کرد و در ادامه آن ایران نیز از این قاعده مستثنی نبود. در سال ۱۳۳۰ باشگاه خلبانان با ۲۰ فروند هواپیما تشکیل شد و بد نیست بدانید که در آن زمان فرودگاه مهرآباد نام بزرگترین فرودگاه خاورمیانه را در بین فرودگاه های تهران به خود اختصاص داد.

  • راه های دسترسی به فرودگاه مهرآباد

همانطور که می دانیم در بین فرودگاه های تهران، فرودگاه مهرآباد بزرگترین فرودگاه پروازهای داخلی کشور است. این فرودگاه در نزدیکی میدان آزادی واقع شده است که از طرفی با ابتدای مسیر بزرگراه شهید لشکری و از طرف دیگر با بزرگراه آیت الله سعیدی در ارتباط است. این قدیمی ترین فرودگاه ایران در سال ۱۳۲۸ به طور کاملاً رسمی کار خود را شروع کرد و تا قبل از افتتاح شدن فرودگاه امام خمینی که در آزادراه تهران – قم واقع شده، تمامی پروازهای داخلی و خارجی را پوشش می‌داد.

بعد از افتتاح شدن فرودگاه امام خمینی که در سال ۱۳۸۳ فعالیت خود را آغاز کرد، تمام ۶ پایانه فرودگاه مهرآباد به طور کامل به پروازهای داخلی و همچنین پرواز های زیارتی اختصاص داده شدند. در حال حاضر مسافران به واسطه تاکسی، مترو و اتوبوس می توانند به این فرودگاه دسترسی داشته باشند، که البته مترو یکی از بهترین و ایمن ترین مسیر های دسترسی به فرودگاه مهرآباد است.

  • ایستگاه هایی با دسترسی اولیه به فرودگاه مهرآباد

در این قسمت به شما خواهیم گفت که چطور می توانید به فرودگاه مهرآباد بوسیله مترو دسترسی داشته باشید. اگر قصد دارید برای بار اول از بین فرودگاه های تهران به فرودگاه مهرآباد بروید و انتخاب شما استفاده از مترو است، باید بگوییم که برای طی کردن این مسیر یک نشانه کاملا مشخص وجود دارد. فرودگاه مهرآباد دقیقا در مقابل شهرک اکباتان واقع شده است. این شهرک ساختمان های مدرن و آسمان خراش های مشخصی دارد که از مجموعه های بسیار لوکس غرب تهران بحساب می آیند. ایستگاه مترویی که بواسطه آن می توان به فرودگاه مهرآباد دسترسی داشت، در نزدیکی ایستگاه شهرک اکباتان واقع شده است.

بعبارتی ایستگاه بیمه که در خط زرد قرار دارد درست بین ایستگاه های شهرک اکباتان و ایستگاه میدان آزادی است و به واسطه یک خط زرد رنگ با مسیری فرعی نیز پوشش داده می شود. مسیر فرعی تعیین شده شما را در کمترین زمان ممکن به مهرآباد رسانده و ۲ خروجی نیز دارد. در هایی که برای ایستگاه مترو پایانه مهرآباد درنظر گرفته شده اند با نام های مشخص پایانه ۱، ۲، ۴ و ۶ فرودگاه مهرآباد مشخص شده و به راحتی شما را به پایانه های ۱ و ۲ و یا ۴ و ۶ هدایت می کنند. فراموش نکنید که پایانه های ۳ و ۵ مخصوص حجاج است که مترو در آنها ایستگاهی ندارد. در حالت کلی باید گفت که فرودگاه های تهران به نحوی تعبیه شده اند که دسترسی کاملا راحتی را بوسیله مترو، در اختیار مسافران قرار می دهند.

فرودگاه بین المللی امام خمینی

فرودگاه امام خمینی در میان فرودگاه های تهران تنها فرودگاه بین المللی شهر است که در فاصله ای ۳۰ کیلومتری با تهران قرار گرفته و بعبارتی در حوزه سیاسی _اداری و در قسمت فشافویه شهر ری مستقر شده است. این فرودگاه بیش از ۱۴ هزار هکتار مساحت دارد و در اصل اصلی ترین فرودگاه بین المللی کشور است. مکان یابی فرودگاه امام در جنوب غرب تهران انجام شده که باند فرودگاهی بسیار وسیعی دارد و امکانات بسیاری را برای مسافران فراهم کرده است. ناگفته نماند که این فرودگاه پارکینگ های متعددی با ظرفیت های بالا نیز دارد که بدون محدودیت در اختیار مسافران قرار داده می شوند. بد نیست بدانید که باند فرودگاه امام ۴۲۰۰ متر طول داشته و عرض آن برابر با ۴۵ متر است.

فرودگاه های تهران هر کدام با درنظر گرفتن تمامی جوانب شهرسازی تاسیس شده اند. در فرودگاه بین المللی امام خمینی شما با شرکت های هواپیمایی کاسپین، آسمان، ماهان، قشم، ایران ایر، زاگرس و تابان روبه‌رو هستید که با بهترین خدمات، پروازهای خارجی و بین‌المللی را پوشش می دهند.  بد نیست بدانید که کلنگ ابتدایی ساخت فرودگاه بین المللی امام در سال ۱۳۵۶ به زمین زده شد در سال‌های ۱۳۸۳ و ۱۳۸۴ به تدریج و به صورت رسمی عملیات افتتاح این فرودگاه شروع شد. این فرودگاه با سه فاز متفاوت طراحی شده که در حال حاضر تنها یک فاز از آن سه فاز فعال است و شهر تهران را به بیش از ۳۰ شهر در کشورهای مختلف سراسر دنیا مرتبط می‌کند.

  • ایستگاه های مترو برای دسترسی به فرودگاه بین المللی امام خمینی

فرودگاه مهرآباد بعد از مدتی به دلیل گسترش شهر در داخل بافت شهری مستقر شد. به همین دلیل فرودگاه امام را به عنوان یک فرودگاه جایگزین به دور از بافت شهری قرار دادند تا با گذشت زمان با مشکل فرودگاه مهرآباد مواجه نشود. یکی از راه های دسترسی که برای رسیدن به فرودگاه بین المللی امام خمینی ارائه شده، مترو است. شاید جالب باشد که بدانید در فرودگاه امام خمینی یک ایستگاه مترو با همین نام مستقر شده که دسترسی راحتی را برای مسافران ایجاد می کند. البته تمام فرودگاه های تهران دسترسی راحتی داشته و مسافران با تمام وسایل نقلیه شهری مانند خودروی شخصی، اتوبوس و مترو می توانند خود را به فرودگاه مورد نظر برسانند.

ایستگاه مترو مستقر در فرودگاه بین المللی امام خمینی به خط قرمز مترو اصلی تهران متصل است و در ادامه به ایستگاه مترو شهر آفتاب می رسد که در چند سال اخیر به محل دائمی برگزاری نمایشگاه بین المللی تهران تبدیل شده است. خط قرمز به واسطه یک انشعاب از ایستگاه مترو شاهد به سمت ایستگاه مترو فرودگاه بین المللی فرودگاه امام متصل می شود که با دیگر خطوط قطار در شهر تهران مانند خطوط آبی کم رنگ در ایستگاه شهید بهشتی، خطوط صورتی در ایستگاه هفت تیر، خطوط زرد در ایستگاه دروازه دولت، خطوط آبی پر رنگ در ایستگاه امام خمینی و خطوط بنفش در ایستگاه مولوی، تقاطع مشخص دارد. نکته مهم اینکه مترو خط فرودگاه امام از ۶ صبح تا ۸ شب دقیقا هر ۸۰ دقیقه یک بار، حرکت قطار دارد.

 فرودگاه بین المللی پیام کرج

فرودگاه بین المللی پیام که در کرج واقع شده است در میان فرودگاه های تهران ، تنها فرودگاهی است که دسترسی به مترو ندارد. این فرودگاه از جمله فرودگاههای فعال کشور است که ۲۴ ساعته فعالیت می کند و در مکان آن در مجاورت منطقه ویژه اقتصادی شهر کرج و استان البرز قرار دارد. بد نیست بدانید که فاصله کرج تا تهران تنها ۳۵ کیلومتر است که این مسافت کم، دسترسی به فرودگاه پیام را آسان کرده است. در اطراف فرودگاه پیام هیچ گونه مانعی وجود ندارد و به همین دلیل این فرودگاه در میان فرودگاه های تهران و ایران، یکی از ایمن ترین آن ها به حساب می‌آید.

این فرودگاه به صورت کاملا رسمی در سال  در سال ۱۳۷۱ تاسیس شد اما فعالیت جدی خود را از سال ۱۳۷۶ آغاز کرد. فرودگاه پیام توسط یک شرکت خدماتی بین المللی با همین نام اداره می شود. بد نیست بدانید که این فرودگاه به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران متعلق بوده که در منطقه‌ای با ارتفاع ۴۱۷۰ فوت از سطح دریا مستقر شده است. تمامی پرواز هایی که از فرودگاه پیام و منطقه ویژه اقتصادی آن انجام می‌شوند با هدف انجام حمل و نقل بار به صورت هوایی بوده و در کنار آن خدمات سردخانه‌ای، صادرات، انبارداری، پست هوایی، صنایع ارتباطی و غیره نیز ارائه می شوند.

  •  سایر خدمات فرودگاه بین المللی پیام

به طور رسمی از شهریور ماه سال ۱۳۹۷ منطقه ویژه اقتصادی و همچنین فرودگاه پیام در راستای محقق ساختن اهداف گوناگونی مانند انتقال آسان مسافران به نقاط متعدد و مختلف، سرویس های ویژه ای را ارائه کردند. ناگفته نماند که این فرودگاه یک ترمینال با وسعت ۶۰۰۰ متر دارد که برای پذیرایی مسافران آماده خدمت رسانی و ارائه بهترین کاربری ها برای پروازهای داخلی و خارجی است. در میان فرودگاه های تهران با هدف انتقال بار و ارائه خدمات متنوع،  این فرودگاه در دسته فرودگاه هایی قرار دارد که مرز بین‌المللی و هوایی دارند.

البته همانطور که در ابتدای مقاله نیز اشاره کردیم این فرودگاه در میان فرودگاه های تهران تنها فرودگاهی است که هنوز دسترسی به مترو برای آن ایجاد نشده است. اما به واسطه تاکسی های فرودگاه، تاکسی تلفنی و اتومبیل شخصی، به راحتی می توان به این فرودگاه دسترسی اولیه و آسانی داشت. که اگر قصد داشتید از ایستگاه مترو نیز استفاده کنید بد نیست بدانید که در ابتدا باید در ایستگاه ارم سبز پیاده شوید و بعد از آن خود را به قطار گلشهر برسانید. در ادامه مسیر بعد از پیاده شدن از قطار های گلشهر در ایستگاه آخر، به وسیله آژانس و یا تاکسی خود را به فرودگاه بین‌المللی پیام برسانید. تعداد پروازهای فرودگاه بین المللی کرج محدود است، به همین دلیل در حال حاضر به صورت کاملا موقت در حدود ۱۰۰ دستگاه تاکسی مخصوص این فرودگاه در محوطه تعبیه شده است که مشغول خدمت رسانی به مراجعین هستند.

پروازی ایمن از مبداء فرودگاه های تهران

کشور ایران بعد از انقلاب، پیشرفت چشمگیری در صنعت هوایی داشت و نمونه بارز آن تاسیس فرودگاه های تهران و البته فرودگاه های مجهزی است که در سایر شهر های ایران مستقر شده اند. بطور کلی صنعت هوایی در کشور ایران عمری بیشتر از صد سال دارد و ما در طول این زمان به وضوح شاهد پیشرفت های چشمگیر این صنعت در کشور خود بوده ایم. ناگفته نماند که کشور ما فرودگاه‌ های بین‌المللی بسیاری دارد و بد نیست بدانید که در کل کشور علاوه بر فرودگاه های تهران ، ۱۳ فرودگاه بین المللی دیگر نیز طراحی و ساخته شده که در بین آنها فرودگاه بین المللی امام خمینی از اصلی ترین و مهمترین فرودگاه ‌ها به شمار می‌رود.

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد