از فرودگاهی عجیب در ژاپن بیشتر بدانید

ژاپن-فرودگاه بین‌المللی کانسای

فرودگاه بین‌المللی کانسای، دومین فرودگاه بزرگ کشور ژاپن و در عین حال یکی از عجیب‌ترین فرودگاه‌های جهان به شمار می‌رود.

فرودگاه های بسیاری در دنیا می توان یافت که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند. ولی فرودگاه کانسای را، با توجه به ویژگیهایش نمی توان با هیچ کدام از فرودگاه های دیگر مقایسه کرد. برای آشنایی بیشتر با این فرودگاه جالب در ادامه مطلب همراه الی گشت باشید.

مطالب مرتبط:
۵ مورد از خطرناک ترین و دلهره آورترین فرودگاه های دنیا
فرودگاهی فراتر از تصور بنام چانگی; سنگاپور

فرودگاه بین‌المللی کانسای دومین فرودگاه مهم کشور ژاپن محسوب می‌شود که بر روی جزیره‌ای مصنوعی در میان خلیج ازاکا و ۳۸ کیلومتری جنوب غربی ایستگاه ازاکا قرار دارد. این فرودگاه در سال ۱۹۹۴ به‌منظور کاهش بار ترافیکی فرودگاه بین‌المللی ازاکا آغاز به کار کرده است. از آنجایی که فرودگاه ازاکا در نزدیکی حومه پر جمعیت شهرهای ایتامی و تویوناکا و در جوار ساختمان‌های بلند مرتبه قرار دارد، راهی برای توسعه آن وجود نداشت. بنابراین، ایجاد فرودگاهی بر روی جزیره‌ای مصنوعی به طول ۴ کیلومتر و عرض ۲/۵ کیلومتر برای راه‌حل پیشنهاد شد.
پس از تایید طرح، پروژه احداث آن در سال ۱۹۸۷ کلید خورد و در حدود ۴۸،۰۰۰ بلوک سنگی و بتنی در داخل دریا به‌صورت عمودی نصب شد. همچنین سه کوه برای دفن ۲۱،۰۰۰،۰۰۰ مترمکعب زباله حفر شد. علاوه بر این، ۱۰،۰۰۰ هزار نفر کارگر در طی ۱۰ میلیون ساعت کاری و در عرض سه سال، با استفاده از ۸۰ کشتی، لایه‌ای به پهنای ۳۰ متر در داخل دریا را ایجاد کردند. پلی به طول سه کیلومتر تنها راه ارتباطی این فرودگاه با جزیره اصلی است.
هزینه کل ساخت فرودگاه کانسای بالغ‌ بر ۲۰ بیلیون دلار برآورد شده است که هزینه‌های احیای زمین، دو باند فرودگاهی، پایانه مسافری و تسهیلات رفاهی را در برمی‌گیرد. البته بخشی از هزینه‌های اضافی به دلیل سستی خاک در خلیج ازاکا بر پروژه تحمیل شده بود. از آنجایی که به دلیل رانش زمین و سستی خاک منطقه خطر جدی امنیت فرودگاه را دچار مخاطره می‌کرد، کلیه تدابیر لازم در خصوص مهندسی ژئوتکنیکی برای تامین امنیت پروژه پیش‌بینی شد. با وجود کلیه حوادث ناخوشایند در ابتدای پروژه، فرودگاه کانسای موفقیت بزرگی در زمینه مهندسی به شمار می‌رود. از این‌رو، در سال ۲۰۰۱ فرودگاه مذکور در رده «شاهکارهای مهندسی هزاره» قرار گرفت و جایزه خود را از انجمن مهندسی عمران آمریکا دریافت کرد.
تجربه‌های به دست آمده در طول ساخت این فرودگاه به حدی مورد توجه قرار گرفت که در پروژه ساخت سه فرودگاه مهم دیگر بر روی جزیره‌های مصنوعی از جمله فرودگاه نیو کیتاکیوشو (New Kitakyushu)، فرودگاه کوب (Kobe) و فرودگاه بین‌المللی چوبو سنتریر (Chūbu Centrair) مورد استفاده قرار گرفت.

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد