ارومیه یکی از مهمترین شهرهای شمال غرب کشورمان است. فرودگاه این شهر با نام فرودگاه بینالمللی شهید باکری در فاصله ۱۵ کیلومتری از مرکز ارومیه قرار دارد. کار ساخت این فرودگاه در سال ۱۳۴۲ آغاز شد و سه سال بعد یعنی در سال ۱۳۴۵ به اتمام رسید. در حال حاضر فرودگاه ارومیه به خاطر موقعیت جغرافیایی خاص خود از اصلیترین فرودگاههای کشورمان و مرز هوایی ایران محسوب میشود. با الی گشت همراه باشید تا با این فرودگاه بینالمللی بیشتر آشنا شویم.
ابتدا به معرفی این فرودگاه میپردازیم و سپس به سراغ تاریخچه و بخشهای مختلف این فرودگاه میرویم. فرودگاه ارومیه یا فرودگاه بینالمللی شهید باکری در ارتفاع ۱۳۲۴ متری از سطح دریا قرار دارد و فاصله آن از مرکز شهر ارومیه ۱۵ کیلومتر است. از آنجا که استان آذربایجان غربی یکی از استانهای مرزی کشورمان محسوب میشود، فرودگاه ارومیه هم از نظر مرز هوایی اهمیت خاصی پیدا کرده است.
این فرودگاه امکان پذیرش انواع هواپیماهای بزرگ مانند B747 SP، هواپیماهای متوسط، هواپیماهای بدنه باریک و هلیکوپتر را دارد. جالب است بدانید هواپیمای B747 SP به عنوان یکی از بزرگترین هواپیماهای دنیا دارای ۳۸۰ صندلی است.
فرودگاه ارومیه دارای یک باند به طول ۳.۲۵۰ متر و عرض ۴۵ متر بوده و این باند به چراغهای آستانه و کنار باند و سیستم ILS با ۹۰۰ متر چراغ نشاندهندهی مسیر مجهز شده است. همچنین برج مراقبت این فرودگاه دستگاه AMD دارد که میتواند اطلاعات خود را از رادارهای شمال غرب کشورمان دریافت کند و با این کار پرسنل برج مراقبت فرودگاه ارومیه میتوانند کلیه حرکات هواپیماها را تحتنظر داشته باشند.
تاریخچه فرودگاه به سال ۱۳۰۹ بازمیگردد. در این سال دولت وقت، زمینی به مساحت ۹۲.۱۶۰ مترمربع به بهای ۱۸۰۰ تومان خریداری کرد تا وزارت جنگ در آن فرودگاه بسازد. این اراضی شامل زمینهای اسکندرخان، زمینهای آقای دیلمقانی، زمین شمعون زرد در روستای کمالآباد، لازار و قشه اسحاق مسیحی در یورتشاه، باغ کروم با زمینهای اطراف در تازهکند، باغچه بطروس در محله عسکرخان و اردشاه تلکا بودند. با وجود خریداری زمینها کار ساخت فرودگاه در سال ۱۳۴۲ آغاز شد و سه سال بعد در سال ۱۳۴۵ به پایان رسید و در همان سال هم، فرودگاه مورد بهرهبرداری قرار گرفت. در سال ۱۳۹۹ نام فرودگاه به فرودگاه بینالمللی شهر باکری ارومیه تغییر پیدا کرد.
اطلاعات فرودگاه
نام فرودگاه: Urmia Airport
کد یاتا: OMH
کد ایکائو: OITR
نوع فرودگاه: عمومی/ نظامی
ارتفاع از سطح دریا: ۱۳۲۴ متر
ترمینالها: ۳ ترمینال مجزا از یکدیگر
وب سایت رسمی فرودگاه ارومیه: uromieh.airport.ir
ترمینالهای این فرودگاه شامل یک ترمینال خارجی به مساحت ۴.۴۰۰ مترمربع و دو ترمینال داخلی به مساحت ۴.۲۰۰ مترمربع هستند. این ترمینالها به دستگاههای تفتیش بار و مسافر مجهز شدهاند. جالب است بدانید در حال حاضر به طور میانگین ۳۰.۰۰۰ مسافر در ترمینالهای داخلی این فرودگاه تردد میکنند.
از امکانات ترمینالهای فرودگاه ارومیه میتوان به نمازخانه، صندلیهای مخصوص استراحت، غرفههای عرضهکننده سوغات و ملزومات، گیتهای چک این و بازرسی، فستفود، رستوران، کافه، دفاتر اجاره ماشین، دفاتر هواپیمایی داخلی و چندین غرفه مخصوص شرکتهای هواپیمایی خارجی اشاره کرد.
این فرودگاه به کجاها پرواز دارد و مسیرهای پروازی داخلی و خارجی این فرودگاه چگونه هستند؟ از مسیرهای پروازی داخلی فرودگاه میتوان به ارومیه – تهران و ارومیه – مشهد اشاره کرد. همچنین پروازهای خارجی این فرودگاه شامل استانبول به ارومیه و بالعکس، آدانا به ارومیه و بالعکس، نجف به ارومیه و بالعکس، بغداد به ارومیه و بالعکس، جده به ارومیه و بالعکس و مدینه به ارومیه هستند.
شرکت های هواپیمایی فعال در فرودگاه ارومیه
شرکتهای هواپیمایی فعال در این فرودگاه عبارتاند از:
- شرکت هواپیمایی آتا
- شرکت هواپیمایی ایران ایر
- شرکت هواپیمایی آسمان
- شرکت هواپیمایی تابان
- شرکت هواپیمایی ساها
- شرکت هواپیمایی قشم
- شرکت هواپیمایی پگاسوس (فصلی)
همانطور که قبلاً گفته شد، فرودگاه شهید باکری یا فرودگاه ارومیه در فاصله ۱۵ کیلومتری از مرکز شهر قرار دارد و برای دسترسی به این مجموعه از مرکز شهر و برعکس میتوانید از اتوبوس و تاکسی استفاده کنید. تاکسیهای بیسیم به صورت ۲۴ ساعته در این فرودگاه آمادهی ارائهی خدمات به مسافران هستند و برای استفاده از این وسایل نقلیه باید عدد ۱۳۳ را شمارهگیری کنید.
همچنین اتوبوسهای فعال در سطح فرودگاه، مسافران را به مرکز شهر و خیابان عطائی میرسانند. هزینه سفر با این وسایل نقلیه در مقایسه با تاکسی بسیار کم است و اگر فرصت کافی دارید بهتر است برای رسیدن به مقصد از اتوبوس استفاده کنید.
- تلفن پاسخگوی شبانهروزی: ۱۹۹
- تلفنخانه: ۳۲۷۷۷۷۶۶-۰۴۴
- مدیر ترمینال: ۲۳۲
- اطلاعات پرواز: ۲۲۰
- تحویل بار: ۲۵۶
- دفتر آتا: ۳۴۴
- دفتر آسمان: ۲۳۷
در این مقاله فرودگاه ارومیه را معرفی کردیم. این فرودگاه با کاربری عمومی و نظامی به علت نزدیک بودن به مرز کشورمان با کشورهای ترکیه، عراق و جمهوری آذربایجان از مهمترین فرودگاههای شمال غرب ایران محسوب میشود. این فرودگاه دارای دو ترمینال داخلی و یک ترمینال خارجی است که امکانات خوبی در آنها برای مسافران در نظر گرفته شده است؛ بنابراین شما میتوانید سفر بیدردسری را در این مجموعه تجربه کنید.
مطالب مرتبط: چرا دریاچه ارومیه قرمز رنگ است؟ در سفر به ارومیه از این جاذبه ها بازدید کنید!