۱۰ غذای لذیذ ایرانی که گیاهی هستند!

غذاهای گیاهی ایرانی را می شناسید؟ در دنیای امروز شاهد گسترش روند گیاهخواری در میان نوجوانان و حتی جوانان هستیم. برخی از افراد بزرگسال نیز به علت مسائل مختلف از جمله فشارخون بالا سعی می کنند رژیم گیاه خواری را جایگزین رژیم گوشت خواری کنند. بسیاری از غذاهای ایرانی و فرنگی با اضافه کردن یک نوع گوشت خاص تهیه می شوند و این امر باعث شده است تا مطالعه گیاهخواران نسبت به طرز تهیه غذاهای گیاهی افزایش یابد.

یکی از بهترین روش هایی که با استفاده از آن می توانید غذاهای گیاهی تهیه کنید مراجعه به فرهنگ اقوام مختلف در ایران است. غذاهای محلی در اغلب موارد به ساده ترین شکل ممکن تهیه می شوند و هزینه چندانی ندارند. اگر شما نیز بنابر نیاز خود یا یکی از اعضای خانواده می خواهید چند نوع غذای گیاهی محلی ایرانی را یاد بگیرید پیشنهاد می دهیم با مطالعه این مقاله ما را همراهی کنید.

با مطالعه این مطلب با غذاهای گیاهی در کشورهای دیگر نیز آشنا شوید: خوشمزه ترین غذاهای گیاهی در کشورهای مختلف

۱-غذاهای گیاهی ایرانی | کنگر سوخاری در کردستان

بسیاری از ما حس مطلوبی نسبت به کنگر نداریم چرا که بسیاری از مادران آن را به شیوه بورانی تهیه کرده و سرو آن هم چندان برای جوانان و نوجوانان دل چسب نیست. برخی دیگر از مادران ایرانی هم از کنگر برای تهیه خورش کنگر استفاده می کنند که چندان باب میل گیاهخواران نمی باشد. اگر تاکنون کنگر را به وعده غذایی خود راه ندارید پیشنهاد می دهیم کنگر سوخاری کردستان را امتحان کنید.

کنگر سوخاری یک ظاهر زیبا و طعم بی نظیر داشته و شباهت بسیار زیادی هم به غذاهای فرنگی دارد. برای تهیه کنگر سوخاری تنها لازم است تا قدری آرد، زیره، تخم مرغ، کره و زعفران داشته باشید. مواد را هم با یکدیگر مخلوط کرده و کنگرها را در آن بغلطانید بعد هم در روغن فراوان سرخ کنید. اگر قدری کنگرها را له نمایید تا به صورت کتلت درآیند بهتر سرخ شده و تردتر خواهند شد.

۲-والک پلوی تهرانی ها

والک نام گیاهی است که به صورت بوته ای و خودرو در اواسط بهار می روید. این گیاه را می توانید حوالی البرز و شمیرانات پیدا کنید. تهرانی های اصیل از زمان های دور این گیاه را تهیه کرده و با استفاده از برنج پلویی این غذای خوشمزه را تهیه می کردند. گیاه والک در کرمانشاه هم رشد می کند و محلی ها آن را به طرق مختلفی سرو می کنند اما نوع پلویی آن را صرفا می توانید در تهران پیدا کنید.

والک عطر تند و تیزی دارد و نباید به میزان بسیار زیاد در غذای شما مورد استفاده قرار گیرد. برای تهیه والک پلو باید مقداری از این گیاه را تهیه کرده و بعد از خورد کردن با آب تمیز بشوید. سپس برنج را آبکش کرده و والک ها را به صورت لایه لایه به آن اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید اندکی سیر و زعفران هم به غذا اضافه کنید تا عطر و طعم دل چسب تری داشته باشد.

۳-غذاهای گیاهی ایرانی | فلافل خوزستانی ها

فلافل را می توانید در تمامی نقاط کشور ببینید. هر جا که می روید فلافلی ها را در قالب وانت های قدیمی یا ساندویچی ها مشاهده خواهید کرد اما باید بدانید که اصالت این غذا به جنوب کشور بازمی گردد و طعم بی نظیر آن هم از خوزستان شهرت گرفته است. فلافل خوزستانی ها به صورت توپک های گرد و کاملا ترد تهیه می شود. آن ها اعتقاد دارند که باید به میزان بسیار زیاد از ادویه و سبزی مخصوص در تهیه فلافل استفاده کرد تا طعم آن متفاوت و عطر آن مست کننده باشد.

مایه اصلی فلافل را نخود چرخ شده تشکیل می دهد اما اگر می خواهید طعم فلافل خانگی شما نیز همانند فلافل جنوبی ها باشد بهتر است از سبزی های تازه و معطر همانند گشنیز در تهیه آن استفاده کنید. ادویه کاملا سلیقه ایست اما بد نیست بدانید که افزودن فلفل سیاه تازه به این غذای جنوبی تاثیر بسیار زیادی در افزایش طعم و رایحه آن دارد.

۴-اشکنه ماش خراسانی ها

اشکنه غذایی است که از مقداری آب و تخم مرغ به دست می آید. بسیاری از جوانان و نوجوانان امروزی نام اشکنه را شنیده اند اما درصد اندکی از آن ها برای یک بار هم که شده این غذا را امتحان کرده اند. اشکنه در شهرهای مختلف به صورت های متفاوت و گوناگونی تهیه می شود اما این تخم مرغ است که اصل ماجرا را تشکیل می دهد. در خراسان این غذا را با اضافه کردن ماش تهیه می کنند و باید بگوییم این گزینه یکی از بهترین اشکنه های ایران قلمداد می شود.

۵-غذاهای گیاهی ایرانی | سیرابیج گیلانی ها

غذاهای گیلانی بیش از غذاهایی که در سایر مناطق کشور تهیه می شوند مورد تایید گیاه خواران قرار می گیرند. سیرابیج هم نام غذای دیگری از خطه شمال و استان گیلان است. مواد اولیه و اصلی این غذا را سیر تازه به همراه ساقه آن، تخم مرغ و روغن تشکیل می دهد؛ بنابراین می توان گفت به نوعی املت سیر هم نام دارد. این غذا را بهتر است با نان تازه سرو کنید اما برخی از گیلانی ها آن را به همراه کته هم میل می کنند.

۶-باقالی قاتق رشتی ها

نام باقالی قاتق که می آید بی هوا یاد آب و هوای بارانی و جنگل های سرسبز شمال می افتیم. این غذا هم به استان گیلان تعلق دارد و به صورت خوراک و همراه نان یا همراه برنج و به صورت خورشتی سرو می گردد. برای این غذای خوشمزه باید مقداری لوبیای لپه شده را تهیه کنید. سیر تازه، شوید و روغن کنجد هم نیاز دارید. این غذا به راحتی تهیه شده و هزینه چندانی هم ندارد.

۷-غذاهای گیاهی ایرانی | پاکورای بوشهری ها

این غذا ما را یاد غذاهای تند هندوستان می اندازد. در واقع پاکورا نوعی میان وعده است که البته در جنوب کشور به عنوان وعده اصلی هم سرو می شود. آرد نخود خام، تره، پودر چیلی، جوش شیرین و ادویه مواد مورد نیاز برای تهیه پاکورای بوشهری است. در کنار سرو این غذا سعی کنید مقداری سس ماست و نعنا یا سس ملس با مواد ترش و شیرین تهیه کنید تا طعم ماورایی این پاکورای خوشمزه را درک کنید.

۸-بت ماش سیستانی ها

بت ماش غذای دیگری است که با ماش تهیه می شود و به جنوب شرق ایران تعلق دارد. در تهیه این غذای رقیق از مقداری ماش، برنج و حبوبات استفاده می شود. از افزودن مواد معطر در زمان تهیه غذا غافل نشوید. این غذا طبع گرمی داشته و بهتر است در روزهای سرد سال سرو شود. سیستانی ها این غذا را در زمان بارش باران و یا در ماه رمضان تهیه کرده و میل می کنند.

۹-غذاهای گیاهی ایرانی | دلمه برگ مو

اینکه دلمه برگ مو به کدام شهر و استان تعلق دارد قدری جای سوال دارد اما بد نیست بدانید که اغلب کردستانی ها و مردم آذربایجان این غذا را به صورت روزانه تهیه کرده و حتی بسیاری از آن ها یک درخت مو برای تهیه برگ مو در حیاط منازل خود کاشته اند. این غذا امروزه با استفاده از گوشت چرخ کرده به همراه موادی همانند برنج، زرشک و سبزیجات دلمه تهیه می کنند اما اصالت این غذا بدون گوشت است و آن را صرفا به همراه مقداری برنج، سبزیجات معطر، رب انار و برگ مو تهیه می کنند.

۱۰-املت سوزی چابهاری ها

در چابهار یک املت خوشمزه و متفاوت تهیه می شود که به علت استفاده از گیاه سوزی، به املت سوزی معروف شده است. آن ها این گیاه را از دل طبیعت به دست می آوردند و به سبک نرگسی اسفناج نیز آن را در تهیه املت سوزی به کار می برند. علاوه بر گیاه سوزی باید از سیب زمینی، تخم مرغ، پیاز، سیر و فلفل هم استفاده کنید. جالب است بدانید که املت سوزی یک غذای بین المللی است و در برخی دیگر از کشورها هم تهیه می شود.

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید