عبور از مانعی به نام روادید

ویزا-شنگن

 چه حس و حالی دارد که در دوبی کت و شلوار به تن داشته باشید و از گرما بپزید؟!

این اتفاق برای من افتاد، وقتی که از ساعت ۸ صبح بیرون یک ساختمان کنسولی (که نامش را نمی ‌برم) در انتهای صف بودم و در‌ها زمانی باز شدند که ساعت ۹ بود. هنگامی که وارد ساختمان شدم، می ‌بایست نزدیک به سه ساعت در یک اتاق کوچک و خفه ‌کننده منتظر می‌ ماندم که صندلی کافی هم نداشت. آخر سر که شماره من خوانده شد، به من گفتند فرم‌ های روادید را که از وبسایت رسمی خود کنسول دانلود کرده بودم، اضافی هستند!

در جهانی که محبوبیت eVisa رو به افزایش است، و باید به مشتریان کمک کرد و برنامه سفر آنها را تسهیل نمود، ما واقعاً در کجا ایستاده ‌ایم؟! مطمئن هستم که eVisa یکی از داغ ‌ترین موضوعات در جلسات صنعت جهانگردی است و به‌ عنوان یکی از بهترین عوامل افزایش تعداد جهانگردان مطرح است، و البته نمایندگان مراجع جهانگردی و صادرکنندگان روادیدهای کنسول سفر و جهانگردی (WTTC) هم به این واقعیت اذعان دارند.

اکنون ورود به شنگن با روش‌هایی همچون VFS فرایندی جا افتاده است و همیشه هم اعداد و ارقام آنها رو به افزایش است؛ چه از لحاظ تعداد شعب، چه از لحاظ کشورهایی که این قبیل کارها را انجام می ‌دهند؛ و البته تعداد رسیدگی به درخواست ‌ها. باید بدانیم که روزهایی که از طریق سفارت به روادیدهای جهانگردی رسیدگی می‌ شد، دیگر گذشته است.

البته برنامه‌ ریزان مسافرتی لحظه ‌آخری هنوز هم باید بتوانند روادید بگیرند؛ آن هم بدون نیاز به تن دادن به فرایند درخواست فیزیکی و خسته‌ کننده از طریق سفارت. هند با حرکتی جسورانه، eVisa را در نوامبر ۲۰۱۴ راه‌ اندازی کرد و کار را برای شهروندان ۱۵۰ کشور جهان برای ورود به ۱۶ فرودگاه بین ‌المللی این کشور تسهیل نمود. جالب اینکه هر ساله، این سرویس شاهد افزایش سه‌ برابری در تعداد جهانگردانی است که به هند وارد می ‌شوند.

هنگامی که کشور آذربایجان فرایند اخذ روادید را تسهیل نمود، طالب ریفایی (دبیرکل جهانگردی سازمان ملل متحد UNWTO) گفت: «تصمیم آذربایجان، نشان ‌دهنده این است که تسهیل در فرایند اخذ روادید می‌ تواند اقدام مهمی در تبلیغ جهانگردی در یک کشور باشد. این سیستم جدید، جهانگردان را به سفر به آذربایجان تشویق می‌ کند و با افزایش جریان جهانگردی بین‌المللی، منجر به توسعه بیشتر بخش گردشگری در این کشور خواهد شد.»

اما مسایل مربوط به امنیت و مشکلات فزاینده مربوط به پناهجویان، تهدیدی جدی برای مسافرت بدون روادید به شمار می‌ رود. ژان-کلود ژانکر (رئیس کمیسیون اروپا) گفته است در صورتی که آنکارا تمام الزامات (از جمله اصلاح قوانین مبارزه با تروریسم) را برآورده سازد، از اول اکتبر امسال اتباع ترکیه برای ورود به کشورهای اتحادیه اروپا، به روادید نیاز نخواهند داشت.

ژانکر به انجمن آلپ‌باخ اروپا (همایش سالیانه که ماه گذشته در اتریش برگزار شد)، گفته است: «تنها در صورتی که تمام الزامات برآورده شوند و مسائل مربوط به پناهجویان حل و فصل گردند، از روز یکم اکتبر سفر بدون روادید می ‌تواند عملی شود.»

در این میان، بسیاری از آژانس ‌ها تصمیم گرفته ‌اند از طریق سرویس پردازش روادید، مجموعه خدمات خود را تثبیت نمایند و این چیزی است که من مایل هستم دیگران هم از آن استقبال کنند. شما چگونه می ‌توانید به ‌عنوان یک مشاور مسافرتی به مشتری خود مقصدی را پیشنهاد بدهید، بدون اینکه از فرایند برنامه‌ ریزی لحظه‌آخر، یعنی درخواست روادید، آگاهی داشته باشید؟

مؤسسه Cox and Kings Global Services، (یکی از شاخه‌های شرکتی معروف)، برای تمام ساکنان دوبی و قسمت شمالی امارات، درخواست‌ های روادید برای ورود به ایتالیا (شنگن) را مورد پردازش قرار می ‌دهد. آنها به خدمات خود در خصوص رسیدگی به روادید افتخار می‌ کنند و می ‌گویند: «ما به سفارت هند در برلین، کنسولگری هند در مونیخ، سفارت هند در یونان، کنسولگری هند در هنگ‌کنگ، سفارت هند در سوئد و لتونی، روادید دوبی در هند (Dubai Visa in India)، کنسولگری تایلند در هند غربی، و سفارت نروژ در هند خدمات برون‌سپاری انجام می ‌دهد و به کمیسیون عالی سنگاپور در هند نیز از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ خدمت ‌رسانی کرده است.»

آژانس ‌هایی که در خصوص سفر حج فعالیت می ‌کنند، کار اخذ روادید هم انجام می‌ دهند و این شروع خوبی است. تعداد زیادی از آنها هم سرگرم رقابت پیرامون خدمات روادید به سمت درون‌ کشور خود هستند و در این میان، دوبی محبوب‌ ترین مقصدی است که آژانس ‌های آن برای سفرهای تا حداکثر ۹۰ روز، روادید اخذ می ‌کنند. این قطعاً یک شراکت موفق میان بخش ‌های دولتی و خصوصی محسوب می ‌شود که در آن، نهادهای دولتی در دوبی با رهبری بخش جهانگردی این کشور، موانع سنتی را در هم شکسته ‌اند.

به خدمات پردازش ویزا در امارات نگاه کنید که چطور روزانه به هزاران مشتری خود خدمت‌ رسانی می‌کنند. چندین هتل هم در این بازی نقش دارند؛ از جمله Golden Tulip Dibba که روادید کسانی را که از مرز میان امارات و عمان عبور کرده ‌اند، تسهیل می‌کند، به ‌طوری که بازدید برای ساکنین این کشورها، به سادگی آب خوردن است.

البته سفر هم یعنی همین: راحت و آرامش‌بخش…

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید